Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Easybcd legújabb változatával mind a 3 oprendszernek mûkõdnie kell, fontos a legújabb, mert az támogatja csak a Windows 8-at. De lehet próbálkozni a bcdedit.exe parancssori alkalmazással is.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

De akkor nem fog megint elszállni az XP? Illetve marad a Win7 bootloaderje?

bon
Ja amúgy a Windows 8 telepítõ be és a javítás indításást kell kérni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Legújabb easybcd-vel próbálkoztál? a 2.2-es változattal?

Feltelepítettem a Windows 8-at a gépre, viszont eltûnt a bootloaderjébõl a Windows XP. Sikerült visszaraknom a Windows 7-es bootloaderjét, így a Win7 és Xp oprendszer betöltõdik, viszont ha a Win8ast akarom vele elindítani, akkor az nemakar betöltõdni. Egyébként EasyBCD-vel dolgoztam. Valami ötlet a 8as beindítására?

maujuri
Semmi probléma😊

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

Okés😊 Ez lehet még a szilveszter hatása😊
maujuri
Szerintem te kicsit felületesen olvasol.) Én ezt írtam:"Azt ne várjuk hogy minden régebbi win98 korabeli hardvereket fel fog ismerni" Nem pedig azt hogy akkori gépekre is rá lehet rakni😊

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

Nem is Neked írtam. Bocsi most nézem, hogy Neked címeztem a választ. Neked csak a köszönetet szántam, amit most meg is erõsítek. Köszi😊
[HUN]FaTaL
Én nem éltetem a win8at, és mutasd már meg a hozzászólást, ahol win98-at emlegettem 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Köszönöm szépen, valóban igazad van, ott vannak a torrentek. Megint tanultam. Amúgy meg örülök, hogy ilyen jó témát dobtam fel, lehet rágni a csontot és éltetni a win8-at😊 Az külön érdekes, hogy "iszonyatos gyors" meg az is hogy win98-at emlegetsz. Akinek ma is van win 98-as gépe az arra fel sem tudja telepíteni már a win7-et sem nem hogy a win8-at. Remélem ez megint generálni fog egy 10 hozzászólást😊
BUÉK!!!!!!!!
maujuri
Elõszõr is B.Ú.É.K mindenkinek. Másodszor pedig, mikor megjelenik egy új oprendszer, nagy többség csak szídja, annak ellenére hogy ki sem próbálta. Én mostanáig egy jogtiszta Vistát használtam, azt frissítettem 8-ra. Ugye emlékeztek, a Vistát még most is leírják, pedig a szervízcsomagok után, nagyon is stabil jó oprendszer lett, ezért is nem cseréltem le win 7 re. Viszont vissza a win 8 hoz. Nem emlékszem olyan oprendszerre a 8 on kívül, ami szervízcsomag nélkül ennyire stabil lett volna. Azt ne várjuk hogy minden régebbi win98 korabeli hardvereket fel fog ismerni. Ezt senki nem gondolhatja komolyan, és nem is a 8 hibálya. A hardvergyártók dolga a driver elkészítése, õket kell szídni. Egy idelye használom már az oprendszert, a modern ui- t meg kellett szokni, kb3-4 nap, de most már nem cserélném le. Iszonyat gyors.
Akinek meg nem tetszik az ne használja.

Evin
Lehetõleg ne olyat hozz fel ellenpéldának, ami egyáltalán nem ebbe a kategóriába esik. Szinte biztos, hogy az OSX rendszerek még kevesebb drivert tartalmaznak, mint mondjuk a Win8. A Windows fel van készülve jó néhány régi vagy elterjedt eszköz alapszintû driveres támogatására. Az OSX csak azokat az eszközöket ismeri fel, ami Apple gépben van (ezért is olyan körülményes egy OSx86 beüzemelése is). Ha összehasonlítanánk, hogy PC-re hány eszköz vásárolható, és Apple gépekben hány eszköz van, az olyan 1:100 vagy 1:1000 arányt eredményezne.

BUÉK

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

[HUN]FaTaL
De tárolod csak nem tudsz róla.

AppData/Roaming/utorrentben van az összes beállítás: torrentek listája, hova mutat, mennyi ment vissza, kliens beállításai stb.

Simán elmásolod, reinstall után vissza és kész, marad úgy az utorrent, ahogy elõtte volt.

bon
BUÉK! Windows-ban gazdag új évet 😊

Attól fog újra visszatölteni, hogy ismét kijelölöm letöltésre, ellenõrzés, indítás. Mivel nem tárolom magát a torrent file-t. Bár szerintem akkor is ez lenne a menet.
[HUN]FaTaL
"És ha le van mentve vissza mitõl fog tölteni?"

Nem értem. Lemented az appdataból az utorrentet meg visszamásolod és minden torrent a helyén lesz.

Ja😊 És persze továbbra is BUÉK😊
De igen hallottam. És ha le van mentve vissza mitõl fog tölteni?
Kifli: Az apple ezt hogy oldja meg? Igaz õ saját mag készíti a gépeit, vagy legalább is egyeztet a gyártókkal. Persze ezért más kategória a MacBook mint egy szokásos PC. A minõséggel és az ösztönzéssel igazatok van, de akkor is szívás. Mármint nekem😞 Meg gondolom olyanoknak is akik nem akarnak minden egyes Windows mellé új gépet venni. Na mindegy ezek már csak okoskodások, majd valahogy megoldom a bajomat😊
[HUN]FaTaL
Parancssor:
Windows gomb -> CMD -> enter

Hibernálás meg ugyanúgy, mint win7 alatt:
Windows gomb -> CMD -> jobb klikk -> run as administrator -> parancssorba powercfg -h off

Üdvözlet.😊
Na felraktam a Win8-at ,hogy kipróbáljam ,hogy mennyire mûködik jól nálam.
Viszont két dolgot nem találok:
-CMD ablak ha van benne egyáltalán
-Hibernálás kikapcsolása
Hol vannak ezek ?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

[HUN]FaTaL
"Mert a kb 500 letöltésemet újra kellene torrent file-ozni😞(((((((((("

Minek is kellene? Olyanról hallottál már, hogy lemented?😄

kifli
Van egy két érdekes gondolotod hallod 😄

Ha winbe szeretnéd, hogy mindenhez legyen beépítve driver (lényegében van is, de ha nem szabványosra csinálja a gyártó nem mûködik rendesen), akkor telepítés után igencsak helyigényes lenne az oprendszer. Azért azt láthatod win-el sokkal de sokkal több hw használható.

Arról, hogy valamihez nincs driver, arról pedig a hardver gyártója tejet csak.Nem ms-nek a feladata, hogy errõl gondoskodjon. Gyártók pedig többségében akkor nem adnak ki már drivert, ha régi eszközrõl van szó. Meg attól is függ, hogy mondjuk felsõkategóriás-e a hardver (általában tovább élvez támogatást), vagy pedig alsókategóriás. (van hogy kiadás után többet nem is foglalkoznak a driver támogatással)
bon
A Szoftver fejlesztõje nem kötelezheti a hardver gyártóit, hogy írjanak minden egyes harvderhez Windows 8-as driver. A harvder gyártó cég maga dönti, hogy add e ki drivert. pl. régebbi cuccokhoz logikusan nem szoktak kiadni. Fellehet fogni egy kis vásárlás ösztönzésnek is.
BUÉK!

Kedves BON! Én tisztelem, becsülöm az itteni tevékenységedet és természetes, hogy alapvetõen egyet is értek Veled. Ennek ellenére felmerül bennem a kérdés, hogy miért adnak ki egy olyan oprendszert, amihez nincs megfelelõ driver. Miért nem készítette fel kellõen Gates Bácsi a hardver gyártókat, hogy mire megjelenik a terméke, addigra azok megfelelõ driverekkel tudják ellátni az egyszerû felhasználókat. Más. Amikor feltelepítettem a win7-et semmi ilyen problémám nem volt, de elõtte az xp-vel sem. Ezzel viszont csak szenvedek. Lehet valami olyan volna a megoldás, mint amit a Macisok alkalmaznak, miszerint a géphez kiadott oprendszer tartalmazza a szükséges drivereket is. Nem tudom mi lenne a tökéletes megoldás, de a jelenlegi biztos nem az. Egyébként elõre is mindenkinek boldog új évet kívánok. BUÉK😊
bon
Már bocs a probléma nem a rendszerben van, hanem a rossz driver-ba, ami nem a rendszer hibája.

A mai napon már 3x omlott össze a win8. Akkor voltam egy balfék mikor feltelepítettem. A hiba mindannyiszor
Rt630x64.sys+1a3d5
Amit sikerült olvasnom róla az a hálózati kártya driver-ére mutat. Viszont a legújabb van rajta, igaz az még a win7-hez készült. Soha ennyi probléma nem volt még windows-sal. Még a Vista is jobb volt ennél. A 8-as szerintem egy igazi paraszt vakítás, ami igazából sem tablet gépre, sem pc-re nem megfelelõ. Egy rosszul összerakott öszvér.
Persze akkor miért nem rakom vissza a 7-est. Mert a kb 500 letöltésemet újra kellene torrent file-ozni😞((((((((((
Nagyon megbántam a nyolcast, remélem a következõ jobb lesz, bár a neve után ítélve....😞 Egyáltalán nem gyorsabb, vagy ha igen az elenyészõ, kiforratlan, hibás oprendszer. Senkinek nem ajánlom.
[HUN]FaTaL
Az MSDNAA-nak/DreamSparknak semmi köze a tisztaszoftver programhoz. Ott továbbra is elérhetõek a cuccok.

bon
Passz

kirol
Amúgy ha diákoknak megszûnt, akkor hogy látom fent MSDNAA-a?
Ott van, hogy
Available to: Students/Faculty/Staff

bon
Elég jó ráon beszerezhetó hivatqlaos forrásból is, csak legyen frissítési alapl, vagy 2012 júliusa után vásárolt gép.

kirol
Pedig jó lett volna egy W8 key. 😞

bon
Még nincs eldöntve (vagy még nem közölték) a tisztaszoftver sorsát. jelenlegi szerzõdések érvénybe vannak, lejáratig, ebbõl gondolom, hogy Windows 8 nem lesz (egynelõre) De az iskolák program csomagját is jelentõsen megkurtították. De kaptunk helyette Office365-öt, ami egész jó, nekem tetszik, elég sokat tud a rendszer és még a hardver-eket se nekünk kell biztosítani hozzá, amíre amúgy se lenne pénzünk.

Ilyen szögbõl kell fényképezni, és amiatt tûnik átmenetesnek, amúgy szerintem homogén 😊
kirol
Hát egyik sem, de van a családomban pedagógus, szóval az jöhetne szóba.
De akkor ennek is vége? Vagy most mi a helyzet ezzel.
A kir.hu-n se tudok belépni, az MSDN-en meg megszüntették a "diák" státuszomat, így meg csak belépni tudok, de letölteni nem enged.

aate
Igen ott - Kezdõképernyõ

[HUN]FaTaL
Fogalmam sincs, egyrészt win7 van fent, másrészt angol win8at használtam 😊

A jobb oldali menüben beállítások és ott lesz valahol.

Firerock
Gépház--> Személyre szabás?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

[HUN]FaTaL
Háttérkép, beállításokban lehet állítani.

Firerock
Hogy lehet ilyen szép kezdõképernyõt varázsolni? Nekem nem ilyen átmenetes,csak sima zöld színû

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

bon
Így már pontosabb, mert õ nem írta, hogy diák, lehet pedagógus is.

[HUN]FaTaL
A diákok számára megszûnt.

bon
Szerintem nem lehet, majd igényelni, bár ki tudja, hogy mire jutnak a tárgyalások során.

bon
Nem szünt meg:
"Tájékoztató a Tisztaszoftver megállapodás alá tartozó Microsoft licencek használhatóságáról

A közoktatási intézmények licenc ellátására vonatkozó megállapodás meghosszabbításáról folyó tárgyalások a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft között befejezõdtek.
A megkötött szerzõdés értelmében, a szerzõdés végéig, a programban használt szoftverek licencei az intézmények számára felhasználhatóak, telepíthetõek.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kormányzati Informatikáért Felelõs Helyettes Államtitkárság"

[HUN]FaTaL
Igen az ilyen. Az ablakoknál megszûnt, a tálcán nem.

üvd.
az normális dolog ha a tálca enyhén áttetszõ ?
színbeállítás és háttérkép függõ a dolog úgy figyeltem meg
nem úgy volt hogy ez a látványelem teljesen megszûnik ?
köszi 😊

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

[HUN]FaTaL
A tisztaszoftver program megszûnt.

kirol
A tisztaszoftver program keretében nem tudjátok mikortól lehet kódot igényelni?

kifli
iphonet nemtudom, nincs iphoneom, illetve xbox-om sincs, de wp7-en elvileg lehet 😊
bon
Windows 8 esetében a Windows Defender=Microsoft Security Essentials