Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maffi
sziasztok! elromlott a vincseszterem, ezt kicserélték és az újra próbáltam volna feltelepíteni a win8-at usb-rõl. a biosban be is állítottam, hogy arról bootoljon, de azt írja ki rögtön ezután hogy invalid partition table és nem akar tovább menni. ilyen esetben mi a teendõ?

\"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom!\"

bon
Nem csak sp-nek felel meg, lesznek új funkció, de a meglévõk is átgondoltabbak lesznek. Hivatalos infók nincsenek, hogy miket fog hozni de a kiszivárgott változatokból lehet infót szerezni:
- Állítólag lesz start gomb, bekapcsolás után közvetlenül elérhetõ asztal.
- néhány új beépített mondern ui-sapps: ébresztõóra, számológép, hangrögzítõ
- kettéoszható kezdõképernyõ (eddig 1/3, 2/3 araány volt csak)
- charm bar eszközök menüben található elemek csoportosítása
- telepített alkalamzások mneü külön gomb-ot kapott
- eddig csak asztalról elérhetõ képernyõfelbontás menü megkapta modern ui-s megfelelõjét
- gépházban a felhasználók menüpontot átszervezték
- gépházba belekerült a skydrive
- gépházba került még: hálózat, dátum és idõ, nyelv, Windows aktiválás
- átgondoltabb lett a frissítés, visszaállást menü
- megjelent egy Switch to win8 ver menü
- a kezdõképernyõ bármilyen színû lehet
- REFS fájlrendszer is tán bekerül

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Van valakinek valami infója arról, mit is hoz a Windows 8.1 illetve csak egy SP-nek felel-e majd meg?
ezt ha megnyitod láthatod az összes létezõ beállítást kategorizálva 😊

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

benőmenő
Ha korábban használtál windowst és hiányzik, vagy nem találsz régi start menüs dolgokat ezt is felteheted. classic shell
Természetesen a csempék utána is használhatóak maradnak.
aztalon jobbegér majd új mappa és a mappát át kell nevezni erre ;

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

majd mellé kattint vagy enter és máris egy kék vezérlõpult ikonra vált a sárga mappa és Godemode lesz a neve csak simán 😊

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

bon
Gépházba és a vezérlõpult alkalamzásaiban találhatók meg a gép beállításai

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Üdvözletem! Windows 8-at használok és mikor beindítom a gépet ugyebár bejönnek ezek a kockák elõször is. Itt ha elkezdek írni valamit csak úgy, akkor kiad rá válaszokat. pl: beírom, hogy internet explorer és kiadja az indítóját. Én azt kérdezném, hogy van e olyan, hogy beírok oda valamit és egy olyat ad ki, ahol láthatom a számítógép összes beállítását, ismerõsöm mondta ám valami vezeték, vagy vezérasztal már nem tudom pontosan. Sajnos nem ismerem az összes beírandó parancsszót ezért azt sem tudom mit írjak be, hogy láthassam a gép beállításait. Sajnos nem vagyok jártas bea számítógép használatában, unokám érti csak a fontos dolgokat. Elõre is köszönetem a segítségért.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

[HUN]FaTaL
Azt még jogosnak találom, hogy ne mindenkinek települjön a beta cucc a stabil win8-ra, de a véglegest nem értem.

http://goo.gl/gd6Zi5

bon
Ezt és se értem, update-n keresztül logikusabb lenne. Állítólag már a beta változat is a Store-on keresztül fog érkezni.

[HUN]FaTaL
Ezt nem nagyon értem, hogy miért a storeon keresztül, miért nem jön windows updatetel?

DarkSector
fuck yeah...csak tudnám minek örülök. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
Egy kis Windows blue info:

A jelenleg fejlesztés alat álló Windows 8 blue kódnevû frissítés hivatalos elnevezése Windows 8.1 lesz.
Elkészülte után ingyenesen elérhetõ lesz a Windows Store-on keresztül.

Windows 8.1 kipróbálható változata június 26-tól lesz elérhetõ.

DarkSector
boldog vagyok...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
Megjöttek az e havi frissítések, jó telepítést!

RoboKutya78
igazából most kezdtem el nyûstölni eddig alapban használtam.Igaz egyenlõre nem eredeti a dolog lehet ezért viselkedik úgy ahogy a notimon. más zavarót nem tapasztaltam.Most lesem hdmis kikötéssel nagy monitorra lehet itt nem lesz probléma.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

[HUN]FaTaL
Nem.

bon
Nincs ilyen gondom.Raktál fel mostanában valami programot?

DarkSector
nem.

RoboKutya78
másnak is ráfagy a kezdõképernyõ az asztalra ha át akar váltani rá?van rá megoldás?

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

[HUN]FaTaL
Csak azt mondtam, hogy nem kell mindent lerögzíteni, ott lenne az alkalmazáslista, majd a user eldönti, hogy mit rak ki. Mint ahogy az asztalra sem kerül ki minden baromság.

[HUN]FaTaL
Az alkalmazáslistával semmi problémám nincs, csak a lerögzítéssel, mert állandóan takarítanom kell a fõképernyõt 😊

bon
Pontosan az lnk kiterjesztés miatt kerül ki minden, persze meglehetne csinálni pl. hogy csak *.LNKM kiterjeszétû ikonok kerülnének ki a sima *.lnk meg nem, de ezt csak a jövõben megjelenõ programok esetében lehetne megvalósítani.
Tálcára nem gondoltam, én csak a Kezdõképernyõre értettem amit írtam.
Én úgy gondolom az alkalmazás listában meg elférnek az ikonok. Nekem is van jó néhány, de mivel használom a keresõt (win+q) így az esetek többségében már a szürt eredményt látom.

[HUN]FaTaL
A tálcán mi alapján dönti el? A metrós appokat pakolja ki magától (aminek van élõ csempéje), a többit meg építsék bele a desktop appok installerébe illetve majd én eldöntöm mit pakolok ki. A program nem pakol ki semmit, mert start screen sem volt még, amikor készült pl. Egyszerûen azt kéne megszûntetni, hogy automatikusan lerögzítsen minden lnk-t ami bekerül a start menübe. Mert attól, hogy eltávolítom a rögzítést még nem törlõdik a parancsikon és az alkalmazáslistában bentmarad a program.

bon
De én is írok egy kényelmetlenséget (számomra) a rendszerrõl. Kétmonitors rendszernél, a széleken lévõ menü kezelése nehezebb, mert az egér átcsúszhat a másik képernyõre. Legalábbis nekem az a szokásom, hogy nem becélszom, a sarkokat, hanem "odalököm" az egér kurzort és majd megállítjaa képernyõ határa. A ball alsõ sarokban elérhetõ menünél szokot nekem némi idõvesztesége okozni a többinél nem.

bon
A csempékhez még hozzátenném, hogy mibõl tudná eldönteni a rendszer, hogy mi a fontos? Mit rakjon ki és mit ne? Pláne, hogy nem a rendszer pakolja ki, hanem a program amit telepít a felhasználó.

bon
Nyugodtan lelehet írni a véleményét mindenkinek.

[HUN]FaTaL
*kényelmetlen

[HUN]FaTaL
Sajnos nem.

#5764: Nem, de elõfordul, hogy egy-egy új alkalmazás felkerül. Nem az idõvel van a gond, hanem azzal, hogy ez felesleges, kényelmes és visszafejlõdés. Én csak leírtam min szeretném, hogy változtassanak, vagy mi az, ami nem tetszik a rendszerben. Talán ez szentségtörés, itt csak isteníteni lehet a rendszert és elvakultan tapsolni azoknak a dolgoknak, amik szerintem nem jók?

bon
kb fél perc leszedni a felesleges ikonokat. Gépet meg gondolom nem havonta telepítesz.

DarkSector
nem tudom, nem lehet állítani ez ellen?

[HUN]FaTaL
Ott van jobb oldalon az apps, ott van az egész start menü. Mi a reteknek az összes uninstall meg licenc ikont lerögzíteni?

DarkSector
Jah ezek valóban rosszak, a program rögzítésnél meg akkor lenne baj másnak ha nem menne ki, mert nem találnák meg könnyen, így még mindig törölheted ha nem kell. 😊

DarkSector
Köcce de ha már van csempe az sem több kattintás, de igen ez is megoldás, amolyan startgomb.

DarkSector
Ok de mi hiányzik?
Vagyis mik?

Evin
Tipp: Vezérlõpult/Futtatás/stb, Bal alsó sarok, Jobb egér gomb.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

[HUN]FaTaL
Ja meg azt, hogy nincs kisebb csempe, tök fölöslegesek ikonnak ilyen lóbaszó nagy vackok. De ezen a blue javítani fog.

[HUN]FaTaL
Három dolgot utálok:

- A Charm bart. Idegesítõ, hogy rejtett menük vannak mindenhol, felesleges.
- Azt, hogy feltepeítek egy programot és lerögzít minden szart a start screenre, a visual studio 70 ikonját is.
- Azt, hogy a metróról nem lehet két példányban indítani egy appot, csak jobb klikkes / görgõkattos szarakodással (pl. számológép), mert az elõzõt fókuszálja.

Solten
Ez nagyszeru, de a tobbsegnek meg hianyzik 😊

Saor Alba

DarkSector
Ja, én az asztalt használom, és semmi nem hiányzik a win7-hez képest, a startmenü sem hiányzik, win7-nél pont hogy leszorítottam hogy csak az alapok legyenek.

De nekem ami kell így érem el:

Asztal -> indítás után 1 katt az asztal csempére.
Vezérlõpult -> Windows gomb -> Vezérlõpult csempe. (ha ez a start gomba lenne ugyanígy 2 kattintás.
Programok -> Win gomb, és elkezdem begépelni az elsõ néhány betüt, és kidobja azonnal a listát, és a legfelsõ szokott lenni vagyis enter. (sokkal gyorsabb mint a start menüben kutakodni)
Futtatás ugyanaz mint a fenti.

Csempéket kirakom ami fontos, az asztalon szinte nem is kell semmi ikon, szabadon maradhat az asztalom.

Nekem inkább elõnyére változott a win8...

Solten
Miert lennel, szamomra az eddigi legjobb, a Microsoft vegre eljutott arra a szintre hogy az arcunkba toljon egy faek egyszerusegu giccsmentes letisztult GUI-t ami hardveresen gyorsitott, hasit a notebookeon. Raadasul atomstabil a rendszer.
Az egyetlen problema hogy a felhasznalok tobbsegenek alapertelmezettkent a klasszikus desktopra van szuksege, meg a start menure, nem az idetlen csempekre.

Saor Alba

[HUN]FaTaL
Gondolom a start screenre gondolt. Szigorúan nézve az is egy menü.

bon
Nincs is start menü a Windows 8-ban.

[HUN]FaTaL
+1

Solten
A hiba az On keszulekeben van.

Saor Alba

benőmenő
Remélem ezzel a frissítéssel megoldódik az instabilitás.(Start menü befagy, ill a feladatkezelõ is 5-bõl 4x nem válaszol).
Ha nem akkor jöhetnek egy deepscan, meg pár kémprogram radírozó cucc, mert már komolyan idegesít.
DarkSector
Jah oks.
csak nem tudtam hogy 8.1-nek hívják.

[HUN]FaTaL
blue

DarkSector
Mi az a 8.1?

bon
Automata frissítés formájában fog érkezni a 8.1 így nem kérdés a váltás, ha bevan kapcsolva a windows update.