Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Segìtsetek. Új gépet vettem, a régibõl a vinyók maradtsk. Na újra akarom rakni a win-t, mert 64 bites kell. Igen ám, de folyton elindul a régi rendszer! Bent van a ewin dvd, beálìtva hogy cd rõl bootoljon, de semmi. Mi a fenét csináljak? Lemez be, újraindìt, bootol telepìtek. Ìgy kénr mennie , nem? Mi van ilyenkor?

bon
Vannak elõnyei az email-el történõ bejelentkezésnek.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Miért nem mûködik jól még mindig a számológép? (gyök 4-2, gyök 9-3, gyök 16-4)
TBTPumpa
Köszi a választ!
Azt hittem van valamiféle beállítás, mint a korábbi Windows-okban, de akkor nincs. Bár, ha nem biztonságos ez a módszer, akkor hagyom úgy, ahogy van.
Csak furcsa, mert így még nem használtam sose Windows-t (e-mail + jelszó indításkor).

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

bon
1.
In the Search box, type control userpasswords2, and then press ENTER. Administrator permission required If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.

2.
Clear the Users must enter a user name and password to use this computer check box, and then click Apply.

3.
In the Automatically Log On dialog box, type your password, and then click OK.

4.
In the User Accounts dialog box, click OK.

After you restart your computer, you will be able to log on automatically.

Bár én nem javaslom, nem biztonságos.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

TBTPumpa
Indításkor az Microsoft fiók ellenõrzését (e-mail vagy local profil) ki lehet kapcsolni valahogy - vagy ez kötelezõ?

Illetve a zárolási képernyõt is ki lehet lõni valahogy? Tehát, mikor a gép elindul, nem az új kezdõképernyõ jelenik meg, hanem a zárolási képernyõ és csak ekkor lehet belépni az e-maillel vagy helyi profillal a rendszerbe és ekkor jelenik meg az új kezdõképernyõ.
Windows 8.1 Professional rendszerrõl van szó.

Mert YT-n láttam olyan videót (már a végleges Windows 8.1 buildból), hogy a srác elindítja a gépet és nála egybõl a kezdõképernyõ jelenik meg. Nem kell szórakoznia e-maillel vagy helyi profillal.
Van ilyenre lehetõség?

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

bon
Én is tárolok külsõ winyón és felhõbe cuccokat. Nálam felhõ, winyók, dvd/cd tárolás van.

[HUN]FaTaL
Nekem meg több vinyóm van, meg mentek másik gépre is, ami fontos. 1-2 cuccom felhõben is fent van (képek meg ilyesmi nem).

http://goo.gl/gd6Zi5

bon
Én rendszeresen, minden játékot amit megveszek pl. a steam-en kiszoktam írni. De családi képeket is (dvd lemez az egyik biztonsági másolatom). Munkahelyen dokumentumokat, filmeket. Két író is van az itthoni és munkahelyi gépemben.

[HUN]FaTaL
Ír még valaki dvd-t? :D

Még dvd író sincs a gépemben, csak a fiókban van egy tartalékba, ha nagyon kéne. :D

DarkSector
hát az necces téma.
Mikor pont egy utolsó lemezedet kurja el. :D

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
Én azóta figyelek az újraindítást kérõ rendszer üzenetekre, mióta a Windows 7-nél egyszer dvd írás közben újraindította magát az oprendszer.

DarkSector
én se többet, inkább perceket. :D

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

bon
Windows 7-nél nekem is, 8-nál nem 8.1-nél ismét van, de ha holnap eszembe lesz megnézem a munakhelyi gépem.

[HUN]FaTaL
Még a win7-ben is volt frissítés és leállítás, talán vistában is.

Meg eleve sima leállításkor telepíti a frissítéseket is.

kifli
4 órát láttam eddig maximumként.
DarkSector
2 napot?

kifli
eddig is kiírta, hogy újraindúl, csak újraindítás elõtt felkínálta az elhalasztás lehetõséget, gondolom most is.

Bon: Nekem most is van frissítés és leállítás lehetõség, win8-ban, illetve még win7-bél is rémlik ilyen :)
DarkSector
:)

Nem para kézzel is megy, csak "bellül" akár fél perc is bellül van, vagyis dolgozok azt egyszercsak kilép majd. :DDDDD

bon
Eddig is újraindult, csak nem két nap után. Ezért kell újrainídtani kézzel, még figyelmezett is rá. 8.1-nél meg már van lehetõség frisstés és leállítás lehetõségre is.

DarkSector
2napon bellül?
THX MS. :D

44db frissítés! Nem semmi!

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

bon
Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést!

bon
Milyen típusú tábla?

Anthrax
Hello

Lenne egy kérdésem. Van egy win8as wim image fájlom (11giga). Ezt szeretném felrakni egy tabra pendriveon keresztül. A necces az egészbe,hogy uefi-s biosa van és nem lehet átálltani secure bootot és nem látja pendrive-t.

Van valami program amivel megformázható a pendrive,hogy bootoljon róla és szerintetek az lehetséges,hogy dism-vel parancssorból rárakom a tabra az imaget.

Annyi,hogy a tabon integrált ssd van, nem tudom kiszedni és rackbe berakni.

igen, mindegy. én angliában vettem lapost, az elõretelepített win8-ban simán ki tudtam választani h magyar legyen.

My head is bangin' You're killing me Please don't stop

scomcomputers
Nagyon szépen köszönöm!
<#worship>

* Scomcomputers the future of computing!*

maujuri
Windows áruházban. Klikk rá és találsz bõven.

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

scomcomputers
Hali,egy kérdés, vettem egy eredeti Win8 Core x64 verziót, metro alkalmazásokat hol találok hozzá,mindenfélét...még csak most ismerkedek a rendszerrel...
Hálás köszönet a linkekért!
<#worship>

* Scomcomputers the future of computing!*

kifli
megvolt az is eredmény nélkül...
bon
Lefuttanék egy sfc /scannow parancsot.

kifli
na, fasza. Nincs net asztali gépemen.

"wsastartup failed or you have the incorrect version of winsock installed"

Ezt utorrent dobja, de steam is hasonlóra panaszkodik. Illetve a sarkokba kattingatás sem mûködik.

Visszaállítási pont pedig eppmanifest.dll.mui-t nem tudja kibontani. netsh winsock reset-et próbáltam már. Win javítás dvd-rõl is megvolt. Végignyomtam 3 vírusírtót.

Esetleg valaki tud nekem küldeni egy eppmanifest.dll.mui file-t?

c:windows deffenderhu-hu mappában van.

win8 64bit profot használok...
bon
Preview nem frissíthetõ véglegesre.

ha felteszem a Preview-ot, majd ha kijön a végleges, simán tudok frissíteni rá, vagy akkor majd mi lesz?
nem merem feltenni, hátha nem tudom majd a véglegesre lecserélni

bon
igen mindegy

benõmenõ
Most már elhatároztam, hogy csinálok egy friss installt.
Ugye az mindegy, hogy milyen nyelvût teszek fel?
Mert preview-ról frissítve full angol volt, viszont most tudok szerezni olyan telepítõt, ami már alapból magyar nyelvû.
Értem kösz.Akkor ìgy fogom csinálni, egy torrent verzìót kiìrok, saját kód, ìgy a legegyszerûbb. Azért vicces, hogy eredeti win és mennyi macera, mìg régen tört verzìónál szarhattam bele, és egyszerûbb volt. Ìgy megy ez ,de legalább becsületes vagyok. No ok kösz ha ìgy mûködik, most már csak valami bikább hardvert kell alá kitalálni, de az a kisebb gond

bon
A licensz szerzõdésben szerintem a letöltött ISO fájl kiírására gondolnak.

torrent röl letöltõt iso nagyvalószínûséggel elfogja fogani a kulcsot, pláne ha a Microsoft-tól kikerült hibatalos ISO. Ja és nem Enterprise.

Amikor megjelent, akkor volt valami akció, ha most letöltöm, és akkor vettem meg, nem dobozos verzió. Win7-rõl volt frissítve( az nem volt eredeti, de ez szerintem lényegtelen)

De hát a licensz szerzpdésben is benne van, lehet biztonsági másolatot készíteni, de mégis hogy ?

Vagy, azt lehet-e, hogy torrent oldalról letöltök egy win 8-at, és telepítem, majd beírom az én termékkódomat?

Evin
Azt jó volna tudni, hogy vetted, és mit.
Tehát dobozos, letöltött, upgrade (Xp, Vita, W7 Winre), vagy teljes stb?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

A következõ kérdésem lenne. Lehet hülyeség, de nem értem a dolgot. Na, eredeti Win 8-om van, 32 bites.

Akarok új gépet venni, jobban mondva, a vinyókon ,és a gépházon kívül szinte mindent cserélek.
Na, hát gondolom újra kell a win8-at telepíteni, meg amúgy 64 bites verzió kellene majd.

Na most amit nem értek, elvileg lehet biztonsági másolatom ügye a Win-rõl, de honnan? Ki kéne írni, DVD-re mielõtt meglesz az új gép, de honnan tölthetem le? Vagy hogy lehet egy biztonsági másolatot készíteni? Még egyszer csak nem veszem tán meg

A másik, gondolom az nem probléma hogy 32-rõl 64 bites kel, tehát megvásárolt win 8 pro-m tartalmazza a 64 bites verziót is?

kirol
Rájöttem, mi a baj. Firefox alatt nem mûködik rendesen az oldal. Explorer alól már jó volt, sikerült feloldani a zárolást. Köszi.

bon
akkor nem jól van megadva a telefonszám, én pl. mindig megkapom az sms-eket amikor új eddig imseretlen gépre jelentkezek be. Amúgy meg ott a B megoldás egy link formájában: "Ha nem tudja igazolni a fiókot, forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz."

kirol
De errõl beszélek, hogy ha követem az utasításokat, akkor rögtön az az elsõ, hogy kódot küldetek SMS-ben magamnak, de az nem érkezik meg hozzám.
Innen vége a dolognak. :(

bon
Megoldás: link

kirol
Az miért van, hogy a Microsoft fiókom ideiglenesen le van tiltva?

Hogy tudom feloldani?
Hiába írom be a telószámomat, hogy küldjön valami kódot, az sose érkezik meg hozzám.

Közben utánanéztem, ez az ASUS alaplapoknál gyakran elõforduló hiba.
A BIOS-t kell fríssiteni. Meg látjuk mi sül ki ebbõl.

Az elemet nem most tudom cserélni, nincs itthon CR2032-esem.

YouTube: 23Drazse

lck
Nem biztos, de esetleg egy alaplapi elem csere lehet jót tenne.
Köszi!

Ez mûködött.
Azonban tegnap óta felmerült egy újabb probléma:
A gép állandóan lefagy (már a böngészéstõl és egy film lejátszásától is) és "fizikai memória dömping" hibaüzenetet jelenít meg. Aztán újraindul, vagy betölti a Windowst, vagy nem. Utóbbi esetben "bad BIOS checksum" hibaüzenetet dobálja.
Az alaplap ASUS M4A77TD PRO.

Ezt már újratelepítés elõtt is tapasztaltam olykor-olykor, de most fél óránkét kénytelen vagyok ezt nézni.

YouTube: 23Drazse

lck
Elsõ körben nézd meg hogy a Vezérlõpult > Felügyeleti eszközök > Számítógép kezelés > Lemezkezelésnél látszik-e valami a meghajtóból. Ha ott van próbálj betûjelet adni neki.