8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • bon
    Műkődik
  • Ariakus
    A Microsoft Office 2010 működik Win 8 alatt vagy csak az Office 2013?
  • Blinkye
    Nekem a gyári microsoftos dvd to usb vagy mi működött több pendrive ra. Kingston fém 16 és 8 gigáson is. Felraktam win 7 et és 8.1 et is. + a saját gépemre pl 16 os microsd ről telepítettem usb átalakítóval...
  • ACE
    Miért nem ajánlasz inkább más márkájú pendrive-ot? :D
  • bon
    Az írt kingmax pendrive rufus progival műkődik, microsoft-al nem. De a volt kollégák kingston pendrive-jával is hasonló a helyzett. Ezért is ajánlom inkább a rufus-t.
  • [HUN]FaTaL
    Egyik sem. 32 biten nem lehet 64-es telepítőt csinálni vele, ennyi az össz hátránya. Illetve nem minden pendrive képes bootolni (itt nem ez volt a helyzet). Amúgy az égvilágon semmi gond nincs vele.
  • Blinkye
    Köszi. Ki is próbáljuk ;)
  • SergioAmigo
    Nekemis is mindig jó volt :D
  • bon
    Pendrive és iso függő. Kingmax pendrive-al már akadtak problémáim és nem msdn de hivatalos iso-kal is (tisztaszoftver).
  • ACE
    Én 3 különböző MSDN-es ISO-t írtam ki vele USB-re, és tökéletesen működött, én ezért ajánlottam. :P
  • bon
    Ami sok esetbe nem műkődik, ezért se ajánlottam.
  • ACE
    Nagyon egyszerű, a töredezettség miatt kezdetben gyorsan tud másolni a D-ről, de aztán már a túl töredezett adat nem tud olyan gyorsan átmenni, mint láthatod 100%-ban dolgozik a vinyó, a másik meg azért "kényelmeskedik", abban még lenne szufla, de ha nem küldi a másik vinyó elég gyorsan, akkor csak félüzemben jár. Ez így természetes, semmi hiba nincs.
  • ACE
    Vagy a még egyszerűbb, a Microsoft sajátja: link
  • bon
    Bevált program: link
  • setuh
    Ezzel probaltam en is,de valamiert kapok egy hibauzenetet: "Critical error when injecting the boot tag."
    Van valami tipped?Esetleg mas program?
  • wantonly
    ZOTAC WinUSB Maker

Én ezzel szoktam.
  • setuh
    Sziasztok!

Mi a legegyszerubb modja annak,hogy usb flash-rol installaljak windowst?Valami program kene ami boot drive-ot csinal a usb-bol.
  • bon
    Két lehetőség jutt az eszembe.
    1. letiltani a futásukat.
    2. runas paranccsal futtatni.

Én a simán tiltást választanám, úgy is az esetek nagy százalékában haszontlan programok a gyári cuccok.
  • Blinkye
    Sziasztok! :) Köszi a segítségeket mégegyszer. Azóta sem volt semmi gond win 8.1 el. Bon! Win 7 ben tudsz segíteni? Egy barátom nemrég rakott fel win 7 et. Úgy van beállítva, hogy ő a rendszergazda és a gyerekek "user" felhaználóként használják a gépet. Minden jól működik de az asus gyári programok. Szám szerint 4 program kódot kér(a rendszergazdait) mikor autómatikusan indulna más felhasználó néven. Próbáltuk berakni rendszergazdai felületről fedatütemezőbe de nem engedte. ? file tulajdonságainál is teljes hozzáférést állítottunk be de ugyan az.
  • tompka
    Frissítettem őket. Felraktam a legújabb Intel INF drivert. Az eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél az Intel 6 Series c200 Series chipset Family 6 port SATA ACHI Controller driver maradt a 2013 júliusi verzió. De ha az intel oldalán megnézem az auto check-el akkor a chipsetnél a tegnap felrakott verzióját írja ki. ESET Smart Security van a gépen. Letiltottam ugyan úgy megmaradt a 100%-os járás. Lehet ha nem lenne rajta a windows, nem lenne ilyen hiba?
  • bon
    System terheli le képen csak annyi látszik, hogy a total commander terheli a lemezt.

Sajnos semmi okos nem jutt az eszembe. A total commandert frissíteném, tegnap megjelent legújabbra. A másik tanács mér szinte szokásosnak mondható, alaplap driver frissítés az intel oldaláról. Más ütletem nincs.

Vagyis de: Milyen virisírtót használsz? Próba képpen tiltsd le.
  • tompka
    Másolásról 2 kép:
    System terheli le
    [URL=https://www.dropbox.com/s/jqwf8xgk7kcc4ua/lemez0.png]D-ről másolok S-re. Látható, hogy a fogadó azaz az S meghajtó "unatkozik"[/URL]
  • tompka
    Total Commander lemezhasználat és a System lemezhasználat. Amíg a System nem kezdi el addig megy gyorsan. Ha a System is elkezdi a lemezhasználatot, a sebesség lezuhan. E miatt a lemezkihasználtság 100%-ra ugrik. Update1 előtt nem volt ilyen hibám.
  • bon
    Nem hiszem, hogy másolásba beleszólna.
  • bon
    Feladatkezelőben nem látszik semmi?
  • SergioAmigo
    kapcsold ki a tartalomindexelést hátha segít
  • tompka
    Ha másolok a rendszer merevlemezre(de másik meghajtóra) akkor a másoló program azaz a Total Commander lemezhasználata mellett a "System" is elkezdi használni a meghajtót elég durván. E miatt a kezdésként 90-100MB/s-el elindult másolás leesik 20-30MB-ra. Mi okozza ezt?
  • SergioAmigo
    File Name: hu_windows_8.1_professional_vl_with_update_x64_dvd_4050455.iso
    Languages: Hungarian
    SHA1: 46F6CFA31537DDA1E6975426A20934D03420210C

http://technet.microsoft.com/subscriptions/downloads/?#FileId=58836

valakinek van hozzáférése?
  • tompka
    Na most dőlt meg a dolog, hogy ha valami 60MB-nál nagyobb töredékre van töredezve, nem befolyásolja a rendszer sebességét. Külsős programmal töredezettség-mentesítettem a rendszermeghajtót. A windows alapja azt mondta 0% töredezett. Külsős szerint 15%! Megcsinálta és a rendszer hamarabb tölt be...
  • SergioAmigo
    Örülök hogy jó a gép most.
  • Blinkye
    Az lett. :) töröltem is. a beállítások megmaradtak. firmware frissült.. Tök jó így.. Egyébként 2 napja nem volt autó restart. Tök jól megy minden. gyors is.
  • SergioAmigo
    kiveszed startupbol hogy ne induljon és kész nemfog indulni :D
  • Blinkye
    hupsz.. ez nem jött be :) Csináltam feadat ütemezőben neki feladatot.. másodikra indult a windows :) törlés...
  • Blinkye
    Arra gondoltam,hogy beállítom és törlöm.. nem tudom megmaradnak e a dolgok.
  • bon
    Én tuti nem raknám fel a progit, felesleges.
  • Blinkye
    Ja igen... Állandóan értesít a samsung magician mikor rajtol a windows.. Illetve le kell okézni,hogy mehet.. Ezt be lehet külön állítani csak annak ap roginak? NEk elljen megerősíteni.. a többit nem akarom tiltani, mert sajna nem csak én használom a gépet :)
  • Blinkye
    Vágom de egy túl okos ember azt mondta,hogy win nek nem jó.. win 7 alatt én is használtam. felteszem :)
  • SergioAmigo
    A Samsung Magician azért jó (énis használom) mert egy kattintással megcsinál mindent os optimization és a maximum reliabiltyt szoktam választani.Meg azzal tudod frisítteni ssd firmwaret ha akarod.

Utána amúgy más dolgot nem is nagyon kell egyedül töredezettségmentesítést kell kilönni meg ha a gyári ssd adatot akarod írásban is látni a tartalomindexelést kivenni me nekemis samu van 250gbos és ha megy tartalomindexelés akkor írási sebesség lassab.
  • SergioAmigo
    Nah látod nem hardware hiba az a lényeg.
  • Blinkye
    hmm.. leszedem.. MEgnézem,hogy így látszik e az a bizonyos marevelen lévő sata hdd.. Mikor nem látta akkor raktam fel marvel és intel drivereket.. Lehet csak marvel kellett volna.. Köszi :) MEgnézem segít-e