8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • bon
    Semmi se lehetetlen, de ettől függetlenül ha műkődik a rendszer nézd meg a winyót a HD sentinel programmal.
  • Wreck86
    Na, talán lesz vmi egy júniusi visszaállítási pontra állítom vissza.

Lehet a frissítésekkel volt vmi gebasz? mert vagy 700mb-nyi frissítés ment le ....
  • Wreck86
    Az a baj, hogy nem jut el az op rendszerbe való belépésig, hanem még előtte kidobja ezt.

Persze az alsó hibaüzenet nem ez.

+ ha belemegyek a trblshootingon belül hogy nagyon alap beállításokkal indítja újra, nem indul újra, hanem leáll.
  • bon
    Igen, de ha megy az oprendszer akkor a gépen is megnézheted.
  • Wreck86
    Tehát vegyem ki a hdd-t és nézzem meg másik géppel ?
  • setuh
    Milyen plugint kell felrakni,hogy menjen a youtube alkalmazas meg mas video streamerek a windows store-bol?
  • bon
    pl windows 7 telepítő javítás menüjében. De ha te is a merevlemezre gondolsz elsőnek derítsd ki pl. hd sentinellel (átrakod másik gépbe).
  • Wreck86
    Én is arra gondoltam,h hdd lehet, mert ha c meghajtót nem találja, akkor hdd baj lehet gondolom.

Memóriáját hogy tudnám?
  • bon
    Lekellene tesztelni a memóriát és a Hdd-t, mert valami nem stimmel a géppel
  • Wreck86
    hibakód ez:
    0x81000204
  • Wreck86
    Próbáltam, nem tudja visszaállítani.
    Nem tudta visszaállítani,miközben szkennelte a fájlokat a C-n.
  • bon
    Rendszer visszaállítás nem jöhet szóba?
  • Wreck86
    Ez ahogy néztem saját állítása volt, meg a fogadó képet stb.
    Végül is 2 restart után beléptem, 103 telepítés volt soron, nem frissítette a rendszert.
    Lement a frissítés,de most vmi hibát ír ki: "0xc0000021a" névvel.
    Persze repair meg diagnózis után.
    Ötlet?
  • bon
    A leírás alapján vírusa van. A hivatalos microsoft update-nél nem emlékszem narancssárga háttérre. Bejelentkezésre meg pléne nem.
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Bátyám laptopján win8 van és akadt egy probléma.
    Elindítja a laptopot és bejön egy narancssárga háttér: "Windows Update Jelentkezzen be és telepítse a fontos frissítéseket."
    Innen nem tud továbbmenni, mert csak ennyi látszódik semmi más.

Segítséget kérnék, mit csináljon?
  • bon
    Windows driver frissítés okozhatta. Nvidia Virtual Audio device nvida hangeszköz, gondolom a vga-hoz tartozik.
  • Maxxximus
    Kösz a tippeket!

Annyit sikerült, hogy az eszközkezelőben előbb töröltem a hardvert...de minden újraindításnál elindult a windowséval...majd letiltottam és felraktam a Realteket...most meignt megy..párszor azóta ujraindítottam....

MElyik mit jelent?

Bluetoth Audio Device----ezt nem bántottam
    High Definition Audio hangeszköz......---ezt tiltottam le...
    Nvidia Virtual Audio device (wave extensible)-----ez mi??
    Realtek High definition Audio----ez gondolom az új illesztőprogram.

Köszi még egyszer a segítséget, remélem nem jön elő megint. Szerintetek ezt csinálhatta Windows frissítés?
  • tompka
    Viccen kívül nekem a 2011-ben kiadott Realtek HD driverrel megy az Asus laptopom. 6.0.1-es verzió, az asus oldaláról szedtem le.
  • bon
    Távolitsd ez az eszközkezelőben a hardvert. Microsoft drivert meg ne enged felrakni az update-nek.
  • Maxxximus
    Helló!

Ma már a windows driverével se megy...ez mi lehet???
  • Maxxximus
    Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó helyre írok...ez esetben elnézést kérek..nem vagyok rutinos fórumozó.

64bites Win8 fut a gépemen és a legutóbbi automatikus win frissítés óta nincs hang a gépen és a videók is vagy akadoznak vagy el se indulnak...
    Asus laptopom van.

Letöröltem a gyári Realtek drivert, mire helyreállt minden a windows driverrel ugyan, de nem hagytam annyiban...újra raktam a legújabb Realtek drivert, működött is, majd a 2. újraindítás után minden visszaállt a régibe..

Megint leszedtem..megint megy. A kérdés csak az, hogy ezt mi okozhatja és mivel tudnám kiküszöbölni..nem bízom maximálisan a windows driverében...

Esetleg szedjem le a windows fissítéseket....azt hogy kell? egy barátom azt tanácsolta..ne piszkáljam...

Másra nem tudok gondolni, mint hogy a frissítéssel nem klappol vmi és aggaszt, hogy ha a jövőben más száll el hasonló okból azt meg tudom e oldani..nem vagyok egy számítógép guru..

Köszönök minden tanácsot!!!!!!
  • ACE
    Ha a kezdőképernyőn (Start lenyomásakor) elkezdesz írni valamit, pl. otthoni... akkor kiadja a lehetséges variációkat, ott már megtalálhatsz mindent. Vagy a kis nagyító ikonra kattintasz, azzal ugyanezt éred el.
  • kirol
    Egy printscreent nyomjál már mire gondolsz, úgy hamarabb megtalálnám. :)
  • bon
    Tuti nem magától osztotta meg. Az otthon csoport VezérlőpultMinden vezérlőpultelemHálózati és megosztási központon keresztül is megtalálható.
  • kirol
    Ebben a speciális megosztásban nekem nincs bepipálva, hogy ossza meg.

Nem értem, az User -en belül a dokumentumok mappámat miért osztja meg csak úgy? Abban van a személyes anyagom.

Ezt az Otthoni csoport -ot nem találom.
  • ACE
    Jobb Gomb a mappán, "Megosztás Ezzel" aztán "Senki". De a közös mappát (Publik Folders) alapban megosztja. Azt a Hálózati és megosztási beállítások (nem biztos hogy pontos nekem angol) alatt bal oldalt a sávban van egy opció (advanced sharing settings nálam) azon belül lehet kikapcsolni.
  • bon
    Jobb gomb a mappán, megosztás füll, speciális megosztás és a mappa megosztása opcióból kiveszed a pipát. Ha ez nem segít akkor a VezérlőpultMinden vezérlőpultelemOtthoni csoport-ot is nézd meg.
  • kirol
    Ha a hálózaton meg van osztva egy mappám, konkrétan a Dokuments mappám, amit nem is állítottam be. Hogy tudom megszüntetni a megosztást? Nem találok ilyen opciót, csak azt, hogy kivel osszam meg, de hogy senkivel, olyan nincs.
  • tompka
    Hát igen már megtapasztaltam, hogy az Update által felhozott driver telepítése után az eszköz rosszabb lett.
    pl Nvidia GPU, bluetooth
    Aminél viszont a "Fontos" driver valóban jót tett az az Intel GPU és az USB 3.0-s driver.
  • bon
    Én a Windows update álltal felajánlott driverekkel elég negatív tapasztalataim vannak így nem szoktam ajánlani telepítésüket, kivétel ha nincs jobb.
  • [HUN]FaTaL
    Jobb klikk -> elrejtés, többet nem zargat vele.
  • tompka
    Köszi, akkor újból elrejtem. :)
  • MerlinW
    Nem lesz semmilyen korlátozás. Azt a driver-t használd, ami működik.
  • tompka
    Az Update szerint Fontos besoroláson van egy Qualcomm Atheros Bluetooth driver. 2013 július a kiadása de most szólt, hogy fontos. Eddig csak "Nem kötelező" volt. Nos ha felrakom ezt a fontos drivert akkor nem működik onnantól kezdve az A2DP. Lesz valami korlátozás ha nem rakom fel? A 2013 áprilisi driverrel tökéletesen működik minden. Fájl küldés/fogadás, A2DP.
  • bon
    Mindig is érdemes volt felrakni a gyártó oldaláról a driver-eket, már ha van.
  • Jim Morrison
    felraktam 1-2 drivert, és már 70 alatt marad játék közben :) (2nd vga driver, Intel Chipset Driver, Intel Management Engine Interface)
  • Danecay
    Köszönöm a tippet, működik! :) Egyébként is ASRock lapom van :)
  • repvez
    Beállitottam ez a része megoldódott
    Ott az energiagazdálkodásnál csak a monitor lecsukására és a kikapcs gomb megnyomására lehet kiválasztani parancsokat,de a felnyitáshoz nem .

ÉS most is ha menüből leállitásra kattintok akkor indul a gép a monitor felnyitására, viszont ha csak simán lecsukom a monitort akkor alvó állapotba megy és a monitor felnyitására nem kapcsol be a gép csak akkor ha fizikai kapcsológombot megynomom, de ilyenkor viszont az alvó állapotból tér vissza ,tehát minden alkalmazás egyből ott lesz amit utoljára használtam.

Nem értem miért kellett ennyire megbonyolitani ami w7 alatt normálisan müködött.
  • Solt
    Megjöttek az e havi frissítések, jó telepítést!
  • Jim Morrison
    Újratelepítettem a windows (sdd-re a notimba), és most valamiért bitang mód melegszenek a vga-k (sli). 70 fok körülre melegszenek játék közben, ha alt tabolok egy másik ablakra, de a háttérben fut a játék, akkor meg simán lemegy 10 fokot a hőmérséklete. Ez valamilyen driver okozhatja (hiányzó, nem megfelelő)?