8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#7832 valami registry buherával vagy appal sem lehet? mert ha nincs nyitva modernui app akkor nem csinál semmit
ha van nyitva modern ui -s app vagy appok akkor a desktop és azok között vált, tehát a "régi" appok között továbbra sem váltogat -
#7831 felraktam egy avast -ot... semminél jobb :) -
#7830 Csak a hagyományosok között nem tudsz váltani. Valamennyi megnyított program között lépked, így a modern ui-s alkalmazások között is. -
#7829 Ingyenest nem, max a beépítettett, de szerintem sokan szidni fogják. -
#7828 bocsánat ha nagyon egyértelműt kérdezek :) 1 napja vagyok win8 felhasználó
notebookon használom, synaptics touchpaddel, és a swipeokat szeretném használni
jobbról swipeolással előjön a "charm bar" ezzel nincs is bajom
balról swipeolással viszont nem történik semmi... vagyis pontosabban történik csak nem az amire gondoltam :) ha nyitva vannak "metro" appok, ezek az új full screen programok, azok között illetve a "desktop" között tudok váltani bal swipe -al... de mi van ha én a "hagyományos" appok között akarok? :) szóval nyitva van mondjuk egy firefox és egy total commander... nem tudok váltani köztük bal swipeal :) vagy ilyet sehogy sem lehet? -
#7827 Pedig a bővítmények tárolódnak Chrome alatt a google profilban. Ha a bővítmények közzül nem engedi törölni akkor sajnos nem tudom hogyan lehet kigyomlálni, de amíg benne vannak bárhol lépsz be chromeba a google profiloddal be fognak töltődni ezek a vackok. -
#7826 Hát nem nyert :(
Egy inteligens és egy mély vizsgálat + törlés kombó után is ugyan úgy betöltődnek a hülye bővítmények a chrome-ba :(
Remélem nem a gúgli profilomat cseszte szét ez a reklámspammelő baromság, mert akkor idegbajt kapok. -
#7825 köszi! esetleg ingyenesek közül tudnál ajánlani valamit? -
#7824 Külön tűzfal nem kell. Virusírtó meg a symantec endponint protection-t javaslom. -
TomBond #7823 Kikapcsoltam de ugyanúgy feléleszti a gépet. :-(
-
#7822 valami normális nem túl erőforrás igényes vírusírtó, esetleg antivir+tűzfal létezik win8ra?
comodo internet security taccsra vágta a friss win8 64 bit core telepítésemet... újra kellett telepítenem a rendszert :) -
TomBond #7821 Köszi! Meglett! Ott volt ahol írtad! -
#7820 Eszközkezelő, jobb klikk az egéren, tulajdonságok és ott lesz valahol. -
TomBond #7819 Hol lehet beállítani, hogy az egér ne ébressze fel a gépet? -
#7818 Köszi, ez talált egy pár dolgot. Most töröltettem vele, hátha nem jönnek már elő... -
#7817 Köszönöm -
#7816 link1 link2 -
#7815 Sziasztok, tudnátok ebben segíteni??
Kérdés -
#7814 Emsisoft Emergency Kit-et futtasd le, hátha kiírtja. -
#7813 Adblock plugin.
Esetleg nézd meg, hogy nincs-e valamilyen hülye bővítményed, ami ezeket a felugráló ablakokat okozhatja.
A húgom vmi idióta letöltőoldalról leszedett véletlenül mindenféle vackot és most van ilyen "save on", meg "ssave on" vagy "save oon" nevű bővítmények, amiket az istennek nem tudok kigyomlálni semmivel. Lehet nálad is ez a baj.
Ha valaki tud tippet szóljon, mert már ott tartok, hogy inkább újrahúzom az OS-t :D -
placido #7812 sziasztok win 8-am van és van egy olyan kérdésem hogy hol lehet azt blokkolni hogy az oldalakon fel fel jöjjenek reklámok amiket állandóan ki kell x-elgetnem. felraktam egy blokkert de az csak a reklámot blokkolja az ablakok ugyanúgy feljönnek. lehet e tenni ellene?? válaszaitokat köszönöm -
#7811 Köszönöm. Szóval akkor semmi veszély nincs!? :) -
#7810 Nem -
#7809 Járhat veszélyekkel nem eredeti windowson olyan fiókot használni amivel többek között eredeti Xboxomat is használom eredeti játékokkal? -
TomStorm #7808 Igen gondoltam rá csak ez 2.5 IDE HDD.Se az asztali gépemre nem lehet kötni sem a jobb laptopomra.Most szerintem rendelek majd egy ilyen HDD-t azzal talán jó lesz. -
#7807 Nézd meg egy másik gépben hd sentinellel. -
TomStorm #7806 Én azt mondom megadta magát a HDD.Szerintetek?
HDD nélkül megkezdődik a windows telepítés,simán eljutok a particiós részig ahol ugye üres mert nincs bennt HDD.
Viszont ha visszateszem HDD-t akkor a Bios se jön be csak az a képernyő ahol kiír mindent,hogy jó és ott megáll nincs tovább -
TomStorm #7805 Elötte telepítette W8-at de mikor 100%-ra ért akkor ugye újraindult és azóta van a probléma.Tehát félig rajta van Win8 -
TomStorm #7804 Hát akadt egy kis gondom.Csak HDD nélkül boot-ol a notebook.Ha kiveszem HDD-t akkor bejön a Bios de ha bennthagyom akkor még a Bios-ba se jutok be.
Valami tipp? -
TomStorm #7803 Oké köszi akkor marad Notebook-ra is az 50GB system particio -
#7802 Mint a pro, csak szolgáltatásokban van eltérés. -
TomStorm #7801 A W8.1 core mennyit foglal feltelepítve? -
tompka #7800 Charm Bar-on átváltva csak HDMI-re jobb lett! 24Hz-en(tv-n ez 24p) folyamatos a kép de olykor még így is megakad. Kikapcsoltam a dxva-t hátha az okozza de processzoros feldolgozásnál is beleakad.
Érdekesesség, hogy klónozásnál 48Hz-en gyakorlatilag a kép alsó és felső része szétválik egymástól.
Holnap leszedem a zip-es kmplayert és megnézem. -
#7799 Próba képpen megnézném a kmplayer-el is. Ha klónozva van a kép megpróbálnám asztal kiterjesztéssel, esetleg csak 1 kijelzőn a videó lejátszást. -
tompka #7797 Először Media Player Classic Home Cinema, aztán Power DVD 13.
Ha kevés, miért állította be rögtön a 24-et a HDMI-re? Mennyi lenne a jó érték? -
#7796 Milyen lejátszó programmal próbálod? -
#7795 24hz? Az nagyon kevés, átkéne állítani. -
tompka #7794 Az imént a laptopot rákötöttem a tv-re hdmi kábellel. A Windows rögtön felismerte a tv-t és beállította a 24Hz-et! A gond, hogy innentől kezdve ha elindítok egy filmet akkor a laptop kijelzője és a tv képe is elkezd szaggatni. Mi lehet a probléma? A lejátszó mint mindig, most is DXVA módban ment. Nvidia Gf 520MX hardveres gyorsítás. A kártya elbírja a 4K-t is amúgy. -
AdamBast #7792 csökkentett módban uninstalláltam a videókártya driverét (eszközkezelőben) aztán probléma nélkül beindult normál módban.
Nagyon megijesztett, de helyrejött szerencsére.
http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-1917708/access-windows-safe-mode-system-booting-normal-mode.html
ez volt ami a leghasznosabb infó volt és a legtöbbet segített. -
AdamBast #7792 Mondtam hogy rendszervisszaállitás nem játszik