Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó helyre írok...ez esetben elnézést kérek..nem vagyok rutinos fórumozó.

64bites Win8 fut a gépemen és a legutóbbi automatikus win frissítés óta nincs hang a gépen és a videók is vagy akadoznak vagy el se indulnak...
Asus laptopom van.

Letöröltem a gyári Realtek drivert, mire helyreállt minden a windows driverrel ugyan, de nem hagytam annyiban...újra raktam a legújabb Realtek drivert, mûködött is, majd a 2. újraindítás után minden visszaállt a régibe..

Megint leszedtem..megint megy. A kérdés csak az, hogy ezt mi okozhatja és mivel tudnám kiküszöbölni..nem bízom maximálisan a windows driverében...

Esetleg szedjem le a windows fissítéseket....azt hogy kell? egy barátom azt tanácsolta..ne piszkáljam...

Másra nem tudok gondolni, mint hogy a frissítéssel nem klappol vmi és aggaszt, hogy ha a jövõben más száll el hasonló okból azt meg tudom e oldani..nem vagyok egy számítógép guru..

Köszönök minden tanácsot!!!!!!
Ha a kezdõképernyõn (Start lenyomásakor) elkezdesz írni valamit, pl. otthoni... akkor kiadja a lehetséges variációkat, ott már megtalálhatsz mindent. Vagy a kis nagyító ikonra kattintasz, azzal ugyanezt éred el.

steam, origin: ACE_hun

kirol
Egy printscreent nyomjál már mire gondolsz, úgy hamarabb megtalálnám. :)

bon
Tuti nem magától osztotta meg. Az otthon csoport VezérlõpultMinden vezérlõpultelemHálózati és megosztási központon keresztül is megtalálható.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

kirol
Ebben a speciális megosztásban nekem nincs bepipálva, hogy ossza meg.

Nem értem, az User -en belül a dokumentumok mappámat miért osztja meg csak úgy? Abban van a személyes anyagom.

Ezt az Otthoni csoport -ot nem találom.

Jobb Gomb a mappán, "Megosztás Ezzel" aztán "Senki". De a közös mappát (Publik Folders) alapban megosztja. Azt a Hálózati és megosztási beállítások (nem biztos hogy pontos nekem angol) alatt bal oldalt a sávban van egy opció (advanced sharing settings nálam) azon belül lehet kikapcsolni.

bon
Jobb gomb a mappán, megosztás füll, speciális megosztás és a mappa megosztása opcióból kiveszed a pipát. Ha ez nem segít akkor a VezérlõpultMinden vezérlõpultelemOtthoni csoport-ot is nézd meg.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

kirol
Ha a hálózaton meg van osztva egy mappám, konkrétan a Dokuments mappám, amit nem is állítottam be. Hogy tudom megszüntetni a megosztást? Nem találok ilyen opciót, csak azt, hogy kivel osszam meg, de hogy senkivel, olyan nincs.

Hát igen már megtapasztaltam, hogy az Update által felhozott driver telepítése után az eszköz rosszabb lett.
pl Nvidia GPU, bluetooth
Aminél viszont a "Fontos" driver valóban jót tett az az Intel GPU és az USB 3.0-s driver.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

bon
Én a Windows update álltal felajánlott driverekkel elég negatív tapasztalataim vannak így nem szoktam ajánlani telepítésüket, kivétel ha nincs jobb.

[HUN]FaTaL
Jobb klikk -> elrejtés, többet nem zargat vele.

http://goo.gl/gd6Zi5

Köszi, akkor újból elrejtem. :)

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

MerlinW
Nem lesz semmilyen korlátozás. Azt a driver-t használd, ami mûködik.

[merlinw.org]

Az Update szerint Fontos besoroláson van egy Qualcomm Atheros Bluetooth driver. 2013 július a kiadása de most szólt, hogy fontos. Eddig csak "Nem kötelezõ" volt. Nos ha felrakom ezt a fontos drivert akkor nem mûködik onnantól kezdve az A2DP. Lesz valami korlátozás ha nem rakom fel? A 2013 áprilisi driverrel tökéletesen mûködik minden. Fájl küldés/fogadás, A2DP.

bon
Mindig is érdemes volt felrakni a gyártó oldaláról a driver-eket, már ha van.

Jim Morrison
felraktam 1-2 drivert, és már 70 alatt marad játék közben :) (2nd vga driver, Intel Chipset Driver, Intel Management Engine Interface)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Danecay
Köszönöm a tippet, mûködik! :) Egyébként is ASRock lapom van :)

repvez
Beállitottam ez a része megoldódott
Ott az energiagazdálkodásnál csak a monitor lecsukására és a kikapcs gomb megnyomására lehet kiválasztani parancsokat,de a felnyitáshoz nem .

ÉS most is ha menübõl leállitásra kattintok akkor indul a gép a monitor felnyitására, viszont ha csak simán lecsukom a monitort akkor alvó állapotba megy és a monitor felnyitására nem kapcsol be a gép csak akkor ha fizikai kapcsológombot megynomom, de ilyenkor viszont az alvó állapotból tér vissza ,tehát minden alkalmazás egybõl ott lesz amit utoljára használtam.

Nem értem miért kellett ennyire megbonyolitani ami w7 alatt normálisan müködött.
Megjöttek az e havi frissítések, jó telepítést! <#buck>

www.smart-bus.hu

Jim Morrison
Újratelepítettem a windows (sdd-re a notimba), és most valamiért bitang mód melegszenek a vga-k (sli). 70 fok körülre melegszenek játék közben, ha alt tabolok egy másik ablakra, de a háttérben fut a játék, akkor meg simán lemegy 10 fokot a hőmérséklete. Ez valamilyen driver okozhatja (hiányzó, nem megfelelő)?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[HUN]FaTaL
Ja tényleg, elseje volt kedd. Fail :D

bon
Na ilyenbe már én is belefutottam egyszer gigabyte alaplap esetén. Nem tudom mit tenni, igaz különösebben nem is kerestem.

bon
Inkább ma, minden hónap második keddje, ami ma van.

[HUN]FaTaL
Jövõhét.

Nincs ma Windows update? :D:D:D
Toby0501
Próbáld meg az ASRock-féle Restart to UEFI-vel. Szerintem használható nem ASRock alaplappal is.

Danecay
Sziasztok!
UEFI BIOS-ban beállítottam a FAST BOOT-ot, de WIN 8.1 Pro alatt nem találom a az UEFI Firmware setting lehetõséget, úgy mint a lenti képen látható, így nem tudom elérni a BIOS beállításokat. Ötlet?

vezérlõpult/energiagazdálkodási lehetõségek, és ott bal oldalt Jelszókérés ébresztéskor.

repvez
igy van, általában a leállitás menübõl szoftveresen végzem a leállitás menüvel és a bekapcsoláskor használom csak a fizikai beapcs gombot.
De ezt most nem kell a win 8.1 nél,mert hiába állitom le ahogy szoktam a monitor felnyitásakor egybõl indul a gép, a fizikai gomb érintése nélkül.

ÉS többnyire hálózatról használom, már a bekapcs elött bedugom a hálózatot.

ÉS a másik kérdésem, hogy hibárnálásbõl felébresztve , hogy lehet beállitani, hogy ne kérje a bejelentkezési nevet és jelszót?A bekapcsoláskor betudtam állitani, hogy ne kérje,de a hibernáció után nem .
Ez nem igaz, a bekapcsológomb és a sleep gomb mûködését lehet csak ott beállítani. Tehát a fizikai (ami a gépen van) bekapcsológomb, és a bill-en található sleep gomb mûködését. A Start menüben található gomboknak mindig azt kell tenniük, amire rányomsz...

+azt is nézni kell hogy akksi van a gépben vagy hálózatra van dugva. nekem pl ha akksi van benne akkor felnyitásra indul, amúgy nem

My head is bangin' You're killing me Please don't stop

MerlinW
Mert az van beállítva. Power Options, Change plan settings, Setting, Start menu power button

Emlékezetbõl mondom, nem biztos hogy pontos. Lényeg, hogy be tudod állítani mit csináljon a shutdown gomb.

[merlinw.org]

repvez
DE a "startmenüben" 3 lehetséges variácó van az alvó mod, a leállitás és az ujrainditás.

Ugyan ugy mint win7 alatt,tehát ha a leállitást választom akor miért nem áramtalanit teljesen hogy nyomogombra induljon csak.
Ha csak szüneteltetni akarnám akkor az alvó vagy hibernáló modot választanáám.
MerlinW
Sleep mode kell neked. Nekem is így van igaz Linux-al. Egyetlen hátránya, hogy szép lassan meríti az aksit, tehát arra való, hogy ha pl egy megbeszélés alatt van 1 órás szünet. Vagy ha folyamatosan áram alatt van a vas. Viszont, hosszabb szünetek esetén a hybernate javasolt (a bekapcsológombos)

Mindkettõt az enegriagazdálkodás menüben találod, de ha rákeresel control panel-en a hibernálásra megtalálod.

[merlinw.org]

repvez
És azt hol tudom állitani ,hogyha laptopon rendesen leállitom a gépet ,majd legközelebb felnyitom a monitort akkor már indul is a gép nem kell megnyomni a bekapcsológombot mint win7nél.

Pedig ugy lenne a jó hacsak gombra indulna.
igen ez a helyzet, és nem tudom mitõl lehet.
bon
Más hardver, más böngészõ.

repvez
Csak akkor az hogy lehet, hogy mobiltelefonon csokkentett sávszéllel betöltödnek az oldalak, pedig gyengébb a hardver is mint egy laptopnál.
bon
Nem oprendszer probléma, szimpán szolgáltatás minõség, nincs mit tenni.

repvez
Valaki esetleg erre a problémára tud valami segitséget?
bon
Létrehoztam egy Windows 9-es topicot: link Idõvel úgyis egyre több infó derül ki az új oprendszerrõl.

setuh
Mukodik!

Most mas problemam van...Az alvas mod miert ugy viselkedik mintha hibernalnam?

Eloszor ujraindul es csak azutan resume-ol.Pedig 1x bement rendesen alvo modba es akkor nem indult ujra,de azota folyton igy csinal.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

bon
Az oprendzser területi beállításait szokták nézni, esetleg nyelvét.

setuh
Az engem nem erdekelne,csak a catalyst menjen.
Mert egyebkent jatekok most is futnak,ahogy nezem(bar azt meg nem ellenoriztem,hogy mennyire jol),de semmit nem tudok allitani a videokartyan mert a catalystot nem inditja el.
Azert megprobalom rendszergazdakent hatha.Koszi.

Igazából semmi trükköt nem használtam. Futtatás rendszergazdaként volt a megoldás, de mint mondom a HDMI hang nálam se megy.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

setuh
Azert milyen rohadt dolog mar az amd-tol,hogy olyan kariktol megvonja a tamogatast,ami azert meg ma is hozza az alap szintet.

Egyebkent TomBond,leirhatnad,hogy sikerult megcsinalni,hatha menne nalam is.Elore is koszi.

Nekem 4870-es van és nem volt egyszerû nekem se felrakni (a HDMI hang még most sem megy mindig), végül a "13-1-legacy_vista_win7_win8_64_dd_ccc" ment fel.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

repvez
ilyen laptopom van

Viszont ha nem lesz driver a 4850hez akkor én is gondba leszek az asztali gépemen, mert ott gigabyte 4850 1gb os kártya van még nekem is.
setuh
Azt is probaltam.Egyebkent a laptopodba gondolom nem a 4850-es van,szal lehet erre nem talal...

repvez
nem tudom, nekem kérdezés nélkül feltette a win ujratelepités utánni elsõ ujrainditáskor már le is szedte és telepitette a catalistot nekem.

De nézd meg az eszközkezelõbe az illesztõprogram keresõnél a netes keresésre hátha megtalálja ami neki kell.