8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
KaBuTo666 #7912 256 gb-os változatot, áfásan 520k amiben benne van a billentyűzet és a office csomag. win 8.1 pro az alap rendszer ezeken. -
#7911 Melyik surface pro 3-at vetted és mennyiért? -
KaBuTo666 #7910 Elkezdtem most így friss fejjel kutakodni, ITT megtaláltam a megoldást. Működött, le is szedtem ezt a comodot.
Észre se vettem, hogy van a töltőn usb csatlakozó. Fasza, így az okos telefonomat is tudom tölteni. :)
Utoljára szerkesztette: KaBuTo666, 2014.09.26. 08:03:06 -
#7909 nálam a comodo hazavágta az egész win8.1 -et a notebookomon, boot után pár másodperccel gyakorlatilag megfagyott az egész gép
reinstall kellett :)
mondjuk azóta a win8 -at is lecseréltem win7 -re
nem tudom hogy kéne megoldani a te problémád de ha sikerül akkor a comodot többet ne rakd fel win8ra -
#7908 Gondolom resetelést probáltad -
KaBuTo666 #7907 Hát ez hihetetlen...ma érkezett meg a microsoft surface pro 3 tablet, nem is volt vele probléma mostanáig.
Feltelepítettem a comodo security suite programot, aztán mikor kilépet a főoldalából, kék halál képernyő fogad. Töltött 100%-ig, aztán fekete lett a képernyő. Azóta nem tudom sehogy bekapcsolni a tabletet... Ötlet? :| -
#7906 G2A olyan mint a Kinguin vagy az Amazon. Elosztó. A partnercégeitől vásárolsz. A shield azért kellhet, hogy ha valami gond lenne, akkor a G2A intézi a problémádat, egyébként neked kell az adott partnerrel tárgyalnod. Tehát a G2A sehonnan nem szerez be semmit. Partnerei meg vannak a világ minden tájáról. Ha nem orosz, brazil meg egyéb tipikusan rosszhírű hanem pl. EU vagy US partnertől vásárolsz, akkor nem lesz bajod. Ezért is van az értékelődoboz minden partnernél. -
#7905 Azért ezt biztosra nem venném, a cég nem feltétlenül teljesen hivatalos forrásból szerzi be a programjait. Nekem még nem volt bajom a töllük vásárolt programokkal, de a G2A shield amit felajánl vásárláskor mindig elgondolkodtat, csak így van 100%-os vásárlási garancia. -
#7904 Teljesen legális. -
sz4bee #7903 Még nem mertem megrendelni. Vagy a másik kedvezményes lehetőség a Windows 8.1 Pro - Student Offer. Van még egy félévem és ha minden igaz akkor kérhetem én is. Csak abban nem vagyok biztos, hogy távoktatáson jár nekem. Erről a meghirdetett kedvezményes programról valaki tud valamit? -
#7902 12,89-ért is meglehet venni a brit eladótól g2a-n keresztül, tehát elméletileg kapsz blokkot is amivel igazolhatod hogy eredeti és te vásároltad :D -
sz4bee #7901 Merjek venni? Most vettem új laptopot és ez tökéletes lenne, ha tényleg legális. -
#7900 Jó ár, de kérdés, hogy mennyire legális. -
#7899 HA érdekel valakit, G2A.com-on 17€ a 8.1 prof. -
#7898 Egyszer csak az egyiket kell, ha végzet jöhet a másik. -
Roccio #7897 egyszerre csak egy parancsot tudok beírni mert lenyomom az entert akkor a másikat már nem tudom beilleszteni -
#7896 A 0x800f081f:
"A 0x800F081F jelű Windows Update-hiba
A Windows 8.1 és a Windows RT 8.1 rendszerre érvényes
A 0x800F081F és a 800F081F jelű Windows Update-hiba egy Windows Update szolgáltatás által igényelt fájl sérülésére vagy hiányára utal. A Windows hibaelhárítási eszközeivel megoldhatja a problémát.
A DISM eszköz futtatása
1. Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, és koppintson a Keresés elemre.
(Ha egeret használ, mutasson a képernyő jobb alsó sarkára, húzza a mutatót felfelé, és kattintson a Keresés elemre.)
2.Írja be a parancssor szót a keresőmezőbe.
3.Az eredménylistában tartsa nyomva a Parancssor elemet, vagy kattintson rá a jobb gombbal, majd koppintson vagy kattintson a Futtatás rendszergazdaként parancsra. Rendszergazdai engedély szükséges A rendszer rendszergazdai jelszót vagy a választás megerősítését kérheti.
4.A Rendszergazda: Parancssor ablakba írja be az alábbi parancsokat. Nyomja meg az Enter billentyűt minden parancs után:
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
5.A Rendszergazda: Parancssor ablak bezárásához írja be az exit parancsot, majd nyomja le az Enter billentyűt.
6.Futtassa újból a Windows Update alkalmazást.
Ha a hiba nem szűnik meg, próbálja meg futtatni a Windows Update hibaelhárítót, vagy keresse fel a Microsoft Community webhelyét, ahol további segítséget kaphat." -
AdamBast #7895 Ne tedd fel!
Egy-két hete írtam hogy hogy összebasta a rendszeremet, fél napig csak szenvedtem vele mire jó lett. -
Roccio #7894 azt hiszem ennyi, ez az üzenet?
Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
(c) 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Windows\system32>dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Sourc
e:E:\sources\sxs /LimitAccess
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.2.9200.16384
Image Version: 6.2.9200.16384
Enabling feature(s)
[===========================65.9%====== ]
Error: 0x800f081f
The source files could not be found.
Use the "Source" option to specify the location of the files that are required t
o restore the feature. For more information on specifying a source location, see
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243077.
The DISM log file can be found at C:\Windows\Logs\DISM\dism.log
C:\Windows\system32>
]
Utoljára szerkesztette: Roccio, 2014.09.13. 23:05:17 -
Roccio #7893 Ezt írta ki a parancssor , most várni kellett volna még vele vagy ez ennyi?
Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
(c) 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Windows\system32>dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Sourc
e:E:\sources\sxs /LimitAccess
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.2.9200.16384
Image Version: 6.2.9200.16384
Enabling feature(s)
[===========================64.4%===== ] -
#7892 Rendszergazdai parancssort kell indítani. jobb gomb futtatás rendszergazdaként. -
Roccio #7891 azt írja nálam ha mindent jól csináltam
a 2. menüpontban hogy error 740 :) -
Roccio #7890 köszi :) de a 2. pontot nem igazán értem meg
az elsőt azt próbáltam de az nem volt rá megoldás -
#7889 Cseréld le a virusírtót.
NET Framework 3.5 telepítése Windows 8-ra és 8.1-re.
A .Net korábbi verzió egyes régebbi keletű programok, játékok akadálymentes futását teszik lehetővé. A Windows 8 és a 8.1 esetében a .NET 3.5 telepítése oldja meg ezt a problémát, ugyanis az tartalmazza a 2 és 3 verziókat is.
Két megoldás létezik:
1. Nyimjuk meg a Win+x billentyűkombinációt, majd navigáljunk el a Programok és szolgáltatások/Windows szolgáltatások be-, és kikapcsolása menüpontig.
Kattintsunk a NET kerentrendszer 3.5 kifejezés elé az üres négyzetbe. Az alatta lévő két kifejezést nem szabad bepipálni, lásd a fenti képen. Ha leokéztad, akkor a keretrendszert letölti, majd telepíti a Windows. Nincs más dolgod, mint megvárni míg a modul feltelepül,
2. A második megoldásra akkor is szükség lehet, ha az első megoldás valamilyen okból nem sikerül. Csatlakoztassuk a rendszerünk telepítéséhez használt iso fájlt, amit a rendszer dvd meghajtóként jelöl
Nyissunk adminisztrátori jogokkal egy parancssort, majd írjuk, (vagy innen kimásolva illesszük) be:
dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess
parancsot, ahol a D: helyére azt a meghajtójelet írjuk be, ahová az iso fájlt csdatlakoztattuk.
Elindul a telepítés, amely elég gyorsan végbemegy, az eredményről tájékoztatást is kapunk. -
TomStorm #7888 Oké köszi -
#7887 Én hanyagolnám a telepítését. -
Roccio #7886 Köszi de blokkolja a vírusírtó :) -
TomStorm #7885 Van opcionális Update 120.8mb:"advanced micro devices graphics adapter wddm 1.3"
Ez mire jó?A hivatalos VGA driver már fennt van.Ezt is telepíteni kell hozzá? -
#7884 Ez segíteni fog: link
Utoljára szerkesztette: bon, 2014.09.13. 19:41:59 -
Roccio #7883 Sziasztok! Telepíteni akarja a gépem a net keretrendszer 3.5 verziót de a végén hibakódot ír ki viszont állandóan kéri hogy telepítsem mert néhány tartalomnak szüksége van rá.
net keretrendszer 4 fenn van! win8 64 bitem van.
ez a hibakód: 0x800F081F ugye win updateből telepíti ha jól tudom...
köszönöm a segítségeket előre is! -
TomStorm #7882 Megint elment minden.Csak újraindítottam a PC-t és azóta nincs Net -
TomStorm #7881 Sikerült végülis.Viszont nem tudom így,hogy megosztottam akkor a Wifit is mindenki eléri?
Hálózati kapcsolatok->adapterbeállítások módosítása->jobb klikk Wi-Fi,tulajdonságok->Megosztás és azon belül"megengedem a hálózat más felhasználóinak,hogy ennek a számítógépnek a netkapcsolatát használják" Így most ezzel a Wifit is megosztottam vagy csak Routerra küldtem a netet magamnak? -
TomStorm #7880 Üdv.
Nem sikerül Netet megosztanom.
Van egy Notebook amire Wifin jön a Net és erről szeretném asztali PC-re küldeni vezetékes router-el.
A routeren 2 üres portba kell tenni a vezetéket vagy az egyiket abba ahova a modemet szoktuk dugni?Aztán utána szoftveresen mit kell beállítani? -
#7879 Nagyon ajánlott. -
#7878 Nincs mit. Ha van rá lehetőséged, akkor 8.1-et tegyél fel. A 8 nak vannak hiányosságai, amik már vissza/bele kerültek a 8.1-be.
Ilyen olyan 'kapcsolók', fülek, beállítások, ezt-azt máshol találsz meg vagy egyáltalán nincs 8-ban, viszont 8.1-be visszatérnek ezek, meg benne vannak. Ne kérdezd mik, hirtelen nem tudom felsorolni, de találkoztam pár ilyen "problémával". Vagyis számomra azokkal. -
undY1ng #7877 Köszönöm a választ! Leírtjaid alapján nagyon megadtad hozzá a kedvet, hogy feltegyem! Igazából pont ez volt a gondom notebookon, amikor Win 7-et telepítettem fel, hogy nagyon nehézkesen mentek fel rá a driverek, aztán lám Win 8... minden felismert és gyorsan be is tölt.. Na akkor megy nagy gépre is! :) -
#7876 Teljes mértékben ajánlott szerintem. Sőt! Win 7-et még ha fizetnének sem raknék fel újra. Kínszenvedés telepítgetni, keresgetni hozzá a megfelelő drivereket, beállítani, és hát az az instabilitás... kiszámíthatalan rendszer szerintem. A néhai furcsa rendszerösszeomlások, meg elfelejti a rendszer indítási file-okat, aztán kijavítani, ha sérül vmi win fájl esélytelen (nekem legalábbis sehogy sem sikerült soha, format maradt a vége), explorer-t ha kilövöd nehézkesen indul újra, nem töltődnek be a már előtte is auton betöltődő programok. Alvó módba meg sose mertem rakatni egy win7-es gépet sem, mert ha párszor beindítottam a rendszert, x indítás után totál behalat a win-ban vmi rendszerfile.
Win 8 is 100x jobb volt (számomra) win7-nél, de a 8.1 még a win8-at is űbereli. Start menü meg egyáltalán nem hiányzik (nekem legalábbis)
Tedd fel nyugodtan. Én is raktam már fel atomerőműre is, meg minimális rendszerigényt elérő gépre is. Hibátlanok, és villámgyorsak, na meg atomstabilak mind. -
undY1ng #7875 Sziasztok!
Nagy gépre mennyire ajánlatos/jó Win 8-at tenni? Notebookra "kénytelen" voltam feltenni (asus k55vj sx120d), mert az már arra volt optimalizálva és mintha picit stabilabb is mint a Win 7. Asztaliban van egy (fontosabbak) AMD Phenom X4, 4gb ram, sapphire hd6850 1gb vram. -
#7874 Több hónapja megmondták, hogy nem lesz start menü a Windows 8.1-ben. -
#7873 jé, most se lett startmenű.. :D