8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • wollnerd #8032
    Talán próbáld meg a Windows-t csökkentett módban indítani, és abban módban telepíteni!
  • bcrics
    Szia, igen megvolt már.
  • bon
    Gép újraindítás megvolt már?
  • bcrics
    Üdv, az lenne a problémám hogy a Windows Movie makert nem sikerül feltelepítenem mivel azt írja hogy egy másik telepítés van folyamatban.
    A sony Vegas pedig szintén nem akar feltelepülni.

Mi a gond?
    Próbáltam rendszergazdagaként futtatni de semmi.
  • uncgeo65
    Köszöntem szépen.
    Pontos volt a diagnózis.
    :)
  • mgenya911
    valószínűleg windows8 (metro) módban fut a chrome. kattints a jobb oldali menü ikonra és váltsd "asztali mód" vagy "desktop mode" ra!
  • uncgeo65
    Sziasztok !

Van egy olyan gondom windows 8-ban, hogy amikor megnyitom a google chrome-t, a komplett asztalom áthelyeződik a bal oldali app sávba.
    Nem volt ez így, csak valamit véletlenül elnyomkodtam és nem tudom, hogy mit.
    Ebben kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudom ezt visszaállítani, hogy a google is az asztalon nyíljon meg.
    Előre is köszönöm.
  • bon
    Nem rég fedezték fel. Amúgy cégek, emberek vadásznak a hibákra és ők szokták közzé tenni, publikálni a hibát.
  • bon
    Tipikus felfújt index cikk.
  • MauroN
    Tessék
  • MauroN
    Ez szép és jó, de 10eshez miért nem jött ki?
  • Probatbicol
    Tudjátok mit nem értek ebben a dologban? Azt mondja, hogy az összes windows verzióban benne van a hiba. Ez azt jelenti, hogy az idők kezdete óta benne van? Mivel a legtöbb win verzió nem frissül már ugye. Ezek szerint kb. 20 éve nem használta ki semmi a hibát, de most félnek, hogy akár 12 órán belül kihasználhatja valami. Akkor miért kell nagydobra verni? Nem lenne jobb suttyomban kijavítani? Vagy csak így lehet paráztatni a népet, hogy álljon át újabb verzójú winekre?
  • Wreck86

Megyek haza, frissítem, amint lehet. :)
  • Ironman2
    Most nézem ez is benne van a csomagban ami kijött tegnap!
  • Ironman2
    http://index.hu/tech/2014/11/12/brutalis_sebezhetoseg_az_osszes_windowsban/
  • bon
    Megjelentek az e havi frissítések Jó telepítést!
  • bon
    Nagyon helyes.
  • Ironman2
    http://technet.hir24.hu/hirek/2014/11/10/komoly-frissiteseket-ad-ki-holnap-a-microsoft/
  • Krisz866
    Sziasztok! Nem rég raktam fel a 8-ast kipróbálásra,de bele botlottam ebbe a hibába az eseménynaplóba,hogy "A rendszer belső vezérlőprogramja módosította a processzor MTRR regisztereit alvó állapotra váltáson keresztül (S5). Ez csökkentheti az ébresztési teljesítményt." Ha jól vettem észre minden gép kikapcsolás előtt keletkezik ez.
    Ne foglalkozzak vele,nem gond ez a dolog,vagy mit tudnék tenni,hogy ne legyen ez? Köszönöm ha valaki tud segíteni...
  • KaBuTo666
    winmend folder hidden
  • precision
    egy felhasználói fiók van, egy notebook és ha valaki más használja nem akarom hogy lássák az egyik mappám tartalmát
  • bon
    Sima mappa jogosultság állítás nem jó?
  • precision
    Valami egyszerű, kevés erőforrás igényes app mappa jelszóval levédéséhez létezik? Lehetőleg ingyenes.
  • Örm
    Köszönöm a segítséget, megoldódott a probléma.
  • bon
    Boot menüt indítsd a gépet. Valamelyik F gomb szokott lenni, pl. F8, F12
  • bajgunar
    Ne csak a boot sorrendet, Boot Device-t (tehát: First Boot -ot USB -re, Second Boot HDD, stb..) állítsd be, hanem a Hard Disc Boot Priority-t is!
    Első az USB legyen, aztán a HDD(k). Legjobb ha lekapcsolod az összes HDD-t a boot device résznél, és mindent CD-re teszel (persze op-os cd nélkül) és csak az USB-t hagyod First-ön. Alaplap is kell h támogassa az USB-s boot-ot, és megfelelő progival kell kreálni az USB-t is.
    Legjobb a Windows 7 USB/DVD Download Tool (nem tölt le, ez csak a neve)
  • maujuri #8006
    Mivel csináltad az usb telepítőt?
  • Örm
    Iso fájlból csináltam egy usb-s telepítő, de annak ellenére, hogy a bios-ban az usb-ről valő bootolás van az első helyen automatikusan a fent lévő win 7 bootol. Tudnátok erre valami megoldást?
  • NEXT LP
    Ezer köszönet, ez pont jó!
  • kirol
    Köszi. Remélem bent is megtudják majd oldani.
  • bajgunar
    ÉN ezt használom. Xwidget, telepítsd fel, majd 2x katt a htchome_hun.xwp -re. Így beépul az xwidget-be. Magyarul sikerült megszereznem, de volt benn jó pár hiba. Magyarítási hibák is, stb. Ezeket javítottam, időjárás adatokat nem helyesen, korrektül érzékelte, ezt is megoldottam, pár grafikai elemet is javítottam. Így már korrekt, hibátlan lett. (szeirntem).
    Amiket telepít egynéhány alap widget-et a kezelőjéből eltávolíthatod, felesleges h fennt legyen a gépen, ha nem használod. Én ezt használom + az alap EkerNet-et (hogy lássam a net sebességet).
    HTC Home -os design-t kapsz, és a helyes, rendes időjárásjelzéssel.
    Beállíthatod, hogy halványabb legyen, helyhez rögzíted, majd rányomsz hogy átkattintás, így véletlenül sem tudod elhúzni, módosítani, bezárni, miegymás.
    Nagyon jó kis progi, 100x jobb mint a gadget-ek és találsz hozzá többféle kieg-et is.
    Órára is, ha ez nem tetszik.
    www.xwidget.com
  • NEXT LP
    Igen, de amik az Áruházban vannak lefoglalják az asztal egy részét, nekem meg olyan kéne, amit úgy mozgathatok, mint egy ablakot.
  • bon
    Asztali gadget-ek megszüntek biztonsági kockázat miatt. Áruházban elég sok óra van, próbálgasd, van ami csempén mutatja az időt. Asztalon meg a tálca jobb sarkában ott az óra.
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Nem tudom jó topikba írok e? Egy olyan programot keresek 8.1-re, ami az asztalon mutatja az időt, de nem olyan mint amiket a Windows Store-ban lehet letölteni és a félképernyőt kitakarja.
    Régen használtam a Windows 7 stílusú gadgeteket, de azt olvastam abban van valami biztonsági rés, meg különben is ha van akkor valami szebbet szeretnék kitenni.
  • bon
    Kivitelezhető.
  • kirol
    Ezt most nem értem.
    A céges hálózatra a felhasználói fiókomat ugy állítják be, hogy nem rendszergazda, míg a másik fiókra, amit otthon használok, azon meg rendszergazda leszek.

Ez így kivitelezhető nem???
  • bon
    Ha a céges hálózaton nem engedik meg, hogy Rendszergazdaként legyél bejelentkezve akkor nem.
  • kirol
    Tehát megoldható akkor ugye??
  • [HUN]FaTaL
    Attól, hogy a local gépen rendszergazda vagy, a céges hálózaton még nem leszel az.
  • kirol
    Segítsetek már légyszíves.

Adott egy Windows 8.1 Pro.
    Be tudom úgy állítani, hogy legyen rajta két felhasználó A és B úgy, hogy A felhasználó rendszergazdakènt megy, és igy teljes hozzáférésem van mindenhez, de B felhasználó is rendszergazda legyen de egymas dolgaihoz ne férjenek hozzá?

Így lehet nen érthető ezért leirom a sztorit. A cégnél a sajat gépemet is szeretném hasznalni, de azt mondják akkor azt ugy csinálják meg, hogy otthon se lesz rendszergazdai jogosultságom. Mert ha a cégnél is használni akarom, akkor nyilván korlátozva leszek, hogy ne tudjam a belső halozatot buherálni, de ennek okán otthis se lesz a saját gépemen telhes hozzáférésem a gépemen, pl egy nyomtatót se tudok telepíteni...

Szóval remélem érthető. Meg lehet ezt oldani, hogy a gép bent korlátozott legyen, ahogy ők szeretnék, de otthon egy masik Felhasználónévvel tejles jogosultságom legyen???