Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló telepiteném a windows 8-at de nemtudom, telepités közbe hibát ír ki. Kiírtam rendesen dvd-re 64bites verziot de nemtudom mi a gond.
DVD-rõl bootolva lehet telepiteni?

Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W

bon
Én is hozzáfûznék:

Ha nincs XP mode, még ne kell kétségbe esni, attól még virutális gép használható.

16bit-es progik, cégeknél még elõfordulhatnka, nárunk is van még.

garfikus felület nélküli server: Eddig is volt, Core-nak nevezik õket, parancssorból kezelhetõk.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Magiszter
Nah ezt nem tudtam. Server vonalon nem mozgok sokat, ma is tanultam valamit.
Attól még drogozhatnak! 😄

A GUI nélküli Windows Server 2008 óta van, a csávó reakcióideje még az idõs néniknél is lassabb....jó hogy 2011 végére észrevette.
Ez arra jó, hogy kevés az erõforrásigénye, és parancssorból minden funkciója kezelhetõ(Powershell). Szóval nem drogozott be senki. 😊
naaa
sorry

ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium

Magiszter
Érdekes. Hozzáfûzök pár gondolatot:
- Windows verziók:
Igaza van abban hogy sok féle verzió létezik. De! Most mondjon nekem valaki, szívére tett kézzel, olyan helyet ahol még 95-öt meg 98-at használnak. Jártam önkormányzatnál, kórházban, kis és nagyvállalatoknál, multiknál. XP-volt a legszarabb rendszer (SP1) ami futott. A legtöbb helyen XP SP3 muzsikált, de már 2011 február-március magasságától egyre gyakrabban találkoztam Win7-el is szerteszét (régebben gyakran kellett kijárnom külsõ cégekhez).
Az meg teljesen egyértelmû hogy cégnél Enterprise, júzernél Professionel (vagy amit letölt netrõl), esetleg Home kategória, ami OEM-el jár. User szinten nem is ismerek sokakat akiknél ne Win7 lenne már és csak jót mond róla.
Szerver oldalon meg 2003 a túlnyomó többség, de már ott is egyre több a 2008.
Linux disztrókból meg dunát lehet rekeszteni. Distrowatch Persze itt is értelemszerû hogy a legnépszerûbb rendszer valószínû a legstabilabb és barátságosabb, de akkor is az ember belezavarodik a bõségbe. "Tõccsé Ubit mert aza joó!" hogy idézzek egy linuxfan ismerõstõl. Jó meg szép, de mi legyen a másik 100 linuxal? Windowsból meg jelenleg van a "zikszpé" meg a "hetes". Ha ilyen vonalon gondolkodunk.

- Metro / Explorer:
Megmarad az Explorer nem cserélõdik le, te gyökér! Csupán hozzá adódik és ki lehet majd kapcsolni (talán gyárilag, vagy egy 2k-s programmal ami egy kulcsot átír.)
A felhasználói felületek amik összezavarják a felhasználót? Gnome, KDE, Xface, csak hogy a legnépszerûbbeket említsem. És jé, ez már három, ami között tényleg választani kell, mert nincs átfedés mint az Explorer/Metro esetében.
A többnyelvû ablaknak meg aztán tényleg sok az értelme... oké a lehetõség adott, de mi a gyakorlati haszna?

- Startmenüs keresés:
Én csak programok illetve beállítások keresésére használom/tam. Ha fájlt akarok keresni akkor WIN+F, vagy total commander. Persze ha bekapcsolom a vinyópörgetõ indexelést akkor lehet jó, de ezzel csak egyszer próbálkoztam, meg is bántam.

-XP mód hiánya:
Ez viszont kár. Mert van néhány céges feature ami win7 alatt nem megy, pedig jó volna. Talán lesz a véglegesben alternatíva.

- 16 bites programok:
Vannak még ilyenek? És nem csak egy kis szekta? Aki win8 alatt 16 bitet akar futtatni az nem teljesen normális. Szerintem.

- IE10:
Már IE6 óta kerülöm ha lehet. Sajna szintén céges vonalakon "kötelezõ" a 8-as 😞

- Win8 "kézre esés"
Ez nagyon ember függõ. Elég megnézni a postokat. Valaki dicséri a metro felületet mert átláthatóbb, könnyebb megtalálni a dolgokat stb.. más meg szidja hogy pfujj nem talál semmit meg egyébként is.

- Graf felület nélküli szerver:
Mi a gyík? Ezt most hallom elõször. Ha igaz akkor az MS-nél valakik nagyon bedrogoztak!

- Gigabájtok fájlalása:
Mikor egy 16gigás pendrive-ot 5 ezerért veszel, ne legyen gond hogy most 3 vagy 10 giga egy telepítõ.

- Natív ISO mount:
Tényleg ideje volt már!

- VmWare vs MicroSoft:
Egy Oprendszert készítõ céget és egy feladatspecifikus alkalmazást fejlesztõ céget nem kellene hasonlítgatni. Mintha a Honda ki akarna adni egy új abroncsot is a kocsijához, de az emberek fikáznák hogy nah de bénák, a GoodYear már évek óta gyárt abroncsot! Kb ilyen szintû a dolog.

- Arhitechtúrák:
Tök jó! De most komolyan.

- Secure Boot
Ez tényleg nagy baromság! Vastag bõrük van! Remélem ki lehet majd kerülni.

- Gyors boot
Fél évente egyszer kapcsolom ki a gépet. Egyébként Sleep-be rakom. Szóval a gyors boot-al nem vagyok célcsoport. Lehet aki naponta 8-10x kapcsolja ki-be az most örülni fog.

- USB-s futtatás.
Ez egy okos dolog, bár ebben a formában marhaság. Ám még egy dolog amit fel lehet majd írni a doboz hátára 😊

- Reset, Refresh
Erre gyakorlatban leszek kíváncsi mert ötletnek jó. Ha nincs CD egy klikk és kész a reinstall.

Az elõadásról: Egy Windows lejárató mûsor, szerintem nem szólt másról. Jön az új win, még senki se próbálta ki csak egy korai változatot, de már lejáratjuk, porba tiporjuk és eljárjuk felette a kerneltáncot.

Félre értés ne essék én is sokáig linuxos voltam, csak pl desktop vonalon még mindig nagyon le van maradva. Point-and-Click felhasználóknak meg maga a megtestesült gonosz. Most is szívesen használnék linuxot ha az alábbiakat tudná:
- Felrakom, mûködik minden, felismer mindent (Lenovo s205-ösömnél ez nincs így)
- Akkumulátor élettartam kímélõ lenne. Azaz a win alatt 4 órás akksit nem szívná le másfél órában.
- HD tartalmak hardveres gyorsítása

Ha ez megvolna alapból, akkor váltanék. A programokra létezik alternatíva szinte mindenbõl.

A Windows 8 meg egyenlõre jónak néz ki, majd kiderül a bétában mennyi újdonságot hoz, meg a véglegesnél. Utána már lehet szidni teljes mellszélességgel 😊

naaa
win 8 64bit -re nem megy fel?

ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Kicsit megkésve de a start menü háterére gondolok. Egyelõre win7 van fent, majd a bétát felrakom a 8 ból.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Köszi, azért érdekelt mert elég sok hírt olvastam azzal kapcsolatban hogy vannak már újabb buildek, csak ezek szerint nem rakták fel netre.

Egyrészt szeretném tudni hogy mit állít át, 2. nem mintha paranoiás lennék de ki tudja mit turkál ez a progi a gépen. 😄
Már próbálkoztam azzal hogy a keresõjébe beírtam a backgroud, color kulcssavakat hátha... de eddig nem találtam használhatót.

Magiszter
Reggel van, ezért lemaradt: Olyan színû lesz minden amilyet beállítasz. Nekem ez a kék-fekete jött be 😊

Amúgy:

Regedit->HKey_Current_User->Control Panel->Colors

Szerintem itt nézz szét.

Magiszter
Bocsi, a vége valahogy kimaradt nálam 😄

Miért lenne fontos a reg-kulcs? Miért nem jó a külsõ progi? Az eredmény ugyanaz. A spenót-hányás-zõld szín eltûnik.

Ezzel változtattam meg a hátteremet. A loginscreen is fekete lesz tõle. A lockscreen pedig a Controll Panel-bõl változtatható.

Igen.
Örülök neki hogy próbáltál segíteni, de ez még mindig külsõ progi, nem regkulcs.
Amúgy a Developer Preview a legújabb kiadás ami letölthetõ?(hivatalosan)

Most leteszteljük hogyan bírja egymást az IE10, az Opera12 és az FF12A1. Eddig minden okés, Operában WebGL izzasztó demo simán ment miközben az IE megy egy YB videóval izzadt éppen. W7 alatt a végleges szoftverek simán kinyírták már ilyenkor egymást ... 😊

Magiszter
Mármint a Start Menü hátterére gondolsz? Vagy a LoginScreen Hátterére? Csinálj egy printscreen-t a problémás részrõl, úgy talán képben leszek

Nem hiszem hogy nem lehet egyedi hátérképet megadni, ez így olyan béna.

Magiszter
Még nincs megoldás a zöld háttérszín megváltoztatására reg. kulcs(okk)al?

berczely
"Aero Lite téma - Metro stílusú gombok, új címsor-és tálcagombok"

Jó ez a letisztultság én szeretem az ilyen minimál dolgokat!

Magiszter
Én. Megjelenése óta. Netezõs-filmnézõs gépként használom. Illetve még pár programot futtatok rajta. Eddig semmi baja (kop-kop-kop), sõt jobban megy mint az OEM Win7.
Januárban megy fel majd a Béta. Lehetõleg még jobb lesz, és végre jöhetnének már a Metro-s alkalmazások is.

MerlinW
Te bajod😊 Egyébként nem kiszivárgott, hanem kiadta a MS (már, ha a legutóbbi preview kiadásra gondolsz, ami egy alpha kiadás, ergo van egy Win7-ed metro-val és új explorerrel)

[merlinw.org]

itamragy
Én mióta kiszivárgott a Win8 azóta használom minden gond nélkül. Eddig semmien nagyobb gond nem volt vele.

Egyszer fenn, Egyszer lent.

bon
Fejlesztõnek van, igaz én virtuális gépeket használnék.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Miért használsz annyi Windows-t? Van értelme?
Nincs már több helyem a HDD-n. Ígyis van 3 külömbözõ windowsom feltelepítve.

MerlinW
Lehet fent a gépeden egyszerre több windows is. Telepítsd külön particióra vagy másik HDD-re.

[merlinw.org]

Azért kérdezem, mert szeretnék rá fejleszteni VB 2011-en keresztül, viszont a gépem nem elég erõs hozzá, hogy futtathassam Virtual PC-ben.

bon
Rosszul hallottad, furcsa is lenne ha támogatni kezdene a Microsoft hallott oprendszereket.

MerlinW
Rosszul hallottad😊

[merlinw.org]

Úgy hallottam, hogy a Windows 8 olyan átfogó lesz, tehát hogy futtathatok legyenek a régi programok is (régi: Windows 98 Windows 2000 idején írt programok).
Mé lenne? Ez még beta se így vannak benne hibák. Kipróbáltuk, tetszik, várjuk a jobbat 😊

27\' iMac, 2,7Ghz Quad, 12GB Ram, SSD :)

Van itt olyan aki mint fõ op.rendszer használja a Windows 8-at?

[HUN]FaTaL
Ezek fejlesztõk többnyire. Ebbõl egyrészt egy fillér haszon nincs, Vistaból ennél jóval többet adtak el (a véglegesbõl, nem egy tesztverzió) mégis bukás volt.

Persze, hogy mindenki kiváncsi az elõzetes verzióra, én is letöltöttem, ettõl még annyira nem dobtam hanyatt magam. Ha megvettem volna a win7et és nem MSDNAA-s verziót kapnék a winekbõl, akkor biztosan nem rohannék a boltba jövõre win8ért.

http://goo.gl/gd6Zi5

"A Microsoft a Windows Store elõzetesének bemutatóján arról is beszélt, hogy eddig több mint 3 millióan töltötték le és használják a Windows 8 elõzetesét!"

Ezt nem nevezném bukásnak...

[HUN]FaTaL
Na ne mond, csak épp nincs hatással a rendszerre ha random kulcsokat hozol létre. Ha átírják az egészet, akkor hozhatsz te létre akármit, le fogja szarni a rendszer.

Te is létrehozhatsz új kulcsot, ami nincs benne a regisztriben...
Na mindegy, lényeg hogy amikor kijön a végleges verzió mindenki szabadon eldöntheti hogy használni szeretné vagy sem.

[HUN]FaTaL
Mint írtam, ki tudja milyen változtatást eszközölnek a végleges verzióra és, hogy megmarad e a regkulcs. Volt már registry kulcs, amit kivettek a végleges verzióra a win7nél is.

#504-es hozzászólást olvasd el, ilyen feltételezést nem vonsz le majd utánna.

[HUN]FaTaL
Ha nem lehet majd kikapcsolni a Metro felületet a desktop verzióban, akkor könnyen bukás lehet belõle.

bon
De ha csak annyira kudarc is lenne mint a Vista volt akkor se tudom sajnálni a Microsoft-ot, mert elég jól keresett vele. De nem lesz kudarc az eddigi visszajelzések alapján.

BON
+egy

bon
Kétlem

bon
Okosabb lett volna a Windows 7 topicban feltenni ezt a kérdést. Így kered meg a topic-ot és olvasd el a FAQ 24-es pontját.

redmonk
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
sziasztok
valaki tudna nekem adni egy linket arról, hogyan tudok windows 7 x64-t telepíteni pendrive-ról, pls? még nem csináltam ilyet, optikai meghajtót meg nem vettem mert amúgy már nem használom.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Köszi amit írtál de ez már 2 hónapja publikus infó <#taps>