Windows 8 - 8.1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Bon: köszi az infót.
Merlinw: te nem vagy hiteles emberke, te "programozó vagy". 😊😊😊
Látod ez választ el téged tõlünk, halandó emberektõl. Ezért mondtam, hogy biztos mindent meg lehet oldani, csak érteni kell hozzá. De ez olyan mintha egy agysebésszel beszélgetnék. Õ is biztos jól ismeri az agyat, én meg csak annyit tudok róla, hogy 1. nem jó ha fejbevernek egy baseball ütõvel, 2. még annyira sem jó egy headshot.
Én felhasználói szinten érteke a windowhoz, és ennyi tudással a legtöbb problémát nem lehet megoldani. Mint ahogy egy agymûtétet sem vállalnék be.
És ez a különbség a Mac és a win között. Ismerõsöm olyan sötét hozzá mint atom. Mikor megkapta kb be se tudta kapcsolni. Volt hogy hónapokig szörfözött biztosnági progik nélkül. Jah nem beszél nagolul, de angol verziós az oprendszer, az jött a géppel együtt. Néha olyanokat csinál rajta, hogy a fejem verem a falba a szemét Mac OS meg túléli.
Sokkal jobban gyúzza azt a rendszert nálam, az egyetlen különbség, hogy nem játszik rajta, mert normális játékok nem jönnek ki Mac-re.
Ha az összes játék kijönne Mac-re már rég Mac fan lennék. De mivel nincs game, maradok az erõ Windows oldalán.
Más. janihunk-kal értek egyet. Én is tökéletesen ugyan ezt tapasztalom.
Szûz win nagyon gyors. De 2-3 hónap alatt totál belassul. Fõleg bootolásnál, de néha máshol is érezhetõ. A gépem nem gyenge konfig (955AMD, Radeon 6850, 4 giga DDR3 1333, 96GB SSD, 1,5 terra caviar green, Asus 88-as alaplap).
Szóval pár hónap alatt belassul. A boot idõ sokszorosára nõ. És én sem tudom miért. A vírusírtó nem lehet, mert akkor azonnal belassulna a gép, amint felteszem rá. Pedig mikor felteszem, frissítem az adatbázist, utána még semmit nem lassul.
MSconfig-ban mindet kilövök ami nem kell. A gyári cuccokon kívül a vírusírtó, tûzval, egér (G500), billcsi (G15), és Aida startupolhat. Eleinte totál gyors. Idõvel belassul.
Az SSD sokat javított a helyzeten. HDD-vel régen 1:20 mp volt a boot, 3 hónap után lement 2:40-re.
SSD-ve a pár napos, teljesen feltelepített rendszer 42 mp alatt bootolt, most olyan 1:20 mp kb.
Mind mondtam regisztry tiszta, startupok kilõve, és a vírusírtó szerint tiszta a gép.
Mióta SSD-va nem veszélyes a lassulás. Inkább csak akkor telepítem újra, ha megoldtatatlan, és zavaró problémába ütközök. Lást Mass Effect probléma.
Az ujratelepítés alatt meg azt kell érteni, hogy Northon Ghost. 15 perc alatt ott az új rendszer, úgy hogy photoshop, word, msn, böngészõk, Daemon tools, levelezõ rendszer, nero, total commander, winamp, vlc, kmplayer, total commander, DVD lejátszó progi, tûzfal és vírusírtó is van.
Egy szó mint száz, több idõ átmásolnom az asztalon, meg a dokumentumokban tárolt anyagokat a HDD-re, mint maga az újrainstall. Ezért nem csinálok belõle problémát.
Amúgy Win 7-et másfél éve használok, eddig akkor volt úrarakva mikor az SSD-t beletettem, meg a Mass Effect ügynél.
Meg most lesz pár nap múlva.
De a Mac akkor is stabilabb.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
1. msc-vel nem tudsz törölni, csak inaktiválni.
2. cc pedig egyébként is alapanyag, a többi funkciója, mérete és támogatottsága miatt.
Egyébként igen, elég az is. Hogy bõven elég-e az már más tészta.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
rendszeres
- registry pucolás
- malware pucolás
- event viewerben a problémákat megoldani, ha vannak
- autorun pucolása (csak a legszükségesebb dolgok induljanak, mint driver appok, vírusírtók, stb)
- csak megbízható forrásból tölteni/telepíteni/böngészni
Dióhéjban ennyi a titkok. Nekem legalábbis semennyit sem lassult az elmúlt lassan 3 év alatt.
40mp alatt boot-ol, 26GB a mérete, üresjáratban ~60 process fut.
Foglalkozni kell vele, mint mindennel.
[merlinw.org]
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
Win7-et csak akkor kell újratelepíteni, ha a tulajdonosa nem ért hozzá. Ezen természetesen nincs mit szégyellni, azonban tény.
[merlinw.org]
Amúgy létezik rendszer visszaállítás jó pár éve, részleges és teljes formájában, csak használni kell.
Ez azért elég szomorú. Digitális sötét kor.
A hosszú távú adattárolás problémáját sem ártana megoldani. Mert ha tényleg nem oldódik meg, az a jövõben nagyon csúnya történelemhamisításokhoz vezethet. Akár szándékosan, akár véletlenül.
Amúgy ti nagy windows guruk vagytok, egy kérdés. Régen volt róla szó, hogy olyan fáljrendszere lesz a win-nek, hogy egy adott fájl neve mellé lehet keresõszavakat is fûzni. Ami nem fog megjelenni a fájlnévben, de ha rákeresek a kulcsszóra, a rendszer megtalálja.
Ez nekem nagyon sokat segítene, mert több ezer családi, és egyéb kép van már a vinyómon és néha nem tudom eldönteni, hogy most az adott képet dátum szerint archiváljam, vagy a búváros vagy a nyaralós képek közé tegyem. Az meg elég hülye fájnév lenne, hogy "2010_nyaralalás tengerpart_hajó_30méter_merülés_halak"
Ebbõl nem tudjátok lesz valami?
Acer: hát a win régen a kékhalálról volt híres, mostanában ugyan stabil, de ez a regisztrys kialakítás még mindíg lehetõvé teszi, hogy iszonyat szétbarmolódhasson a rendszer.
Egy példa. Mass Effect (eredeti) fel, végigjátszik. Minden fain. Aztán felraktam egy progit, már nem emlékszem mit, utána a Mass Effect az istennek sem volt hajlandó 1024*768 nál naagyobb felbontásban leindulni.
Progi letöröl, semmi. ME letöröl, újrarak semmi. Regisztry tisztítás, semmi. Végül egy újraghostolás lett a vége. Teszem hozzá win7 messze a legstabilabb win ami valaha volt, de még ezt is haza lehet bahni. Tudom, biztos az én hibám, de akkor is. Haverom McBookján 4 éve fut hibátlanul a rendszer, nem volt ujrainstall semmi.
Én fél évente kénytelen vagyok, mert valami hiba elõjön. Lehet most azt mondjátok, hogy meg lehetne oldani újrainstall nélkül is, és talán tényleg, csak néne hozzá egy Microsoftos szervízes vizsga. Annyira meg nem érdekel a dolog. Inkább format C. Mac sokkkkkkkkkkkkkal stabilabb ebbõl a szempontból.
Emuláció meg létezik virtuális gép néven, idõnként némi kompromiszummal. pl Virtual PC és Virtualbox.
ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium
Amúgy az lenne egy normális hozzáállás, ha a játékokat úgy írnák, hogy egy virtuális környezetben futnának, és ez a környezet, ha változik is, de visszafelé mindig kompatibilis lesz.
Elég nagy kár, hogy régen egy könyv évszázadokat élt túl, még ha gagyi is volt, az elmúlt 20 évben - mióta az egyszerû embereknek is megfizethetõ a PC - meg már megszámolni sem tudom, hány klasszikus pusztult ki...
Érdekes sztory, de egy ismerõsöm szedett le valami játéktermi gépekhez való emulátort, és mondja, hogy a 10-20 éves játékok azon futnak. És nem újraírt játékok, hanem az eredeti, a játékgépek memóriájából kimentett darabok. Valami ilyesmit kéne PC-n is. De hát a Windows sosem arról volt híres, hogy normálisan össze van rakva.
Ennyi! Remélem win8 alatt jobban meg lesznek oldva a dolgok.
Windows telepítés elõtt állok és már szeretném a bétát fõ op.rendszernek használni! <#vigyor2>#vigyor2>
Egyébként wolf3d pl. megy dosboxszal, vagy virtuálisan is feltehetsz egy dost / windows 3.1-et és lehet játszani.
http://goo.gl/gd6Zi5
Sok klasszikus fog így elveszni az idõ homályában.
Haveromnak van még valami iszonyat régi gépe, window 3.0 (talán) van rajta, és 2-3 évente elõszedjük Wolfeinsten 3D-zni. Már semmit nem lehet rádugni, mert nem hogy usb nincs rajta, de még PS/2-es port sem.
Azért az nagy kár, hogy ilyen sok jó játék válik az idõ áldozatává. Én személy szerint még 90 évesen is szeretnék az UT-val játszani. 15 éve velem van, nehéz lenne lemondanom róla.
.
Windows 8-as oprendszeren fognak futni a régi játékok?
A nagy kedvencek, ami nélkül számomra nincs PC:
Unreal Tournament
CNC Red alert 2 + yuris revenge
CNC Renegade
CNC Generals + zero hour
bloodrayne 2
Halo
Hitman 2-3-4
Star Wars Empire at war + Forces of corruption.
Mechwarrior 4
NFS U2 + MW + Undercover
COD4 - MW
Szerintetek ezek fognak futni win 8 alatt, vagy felejtsem el, és maradjak win7-nél?
[merlinw.org]
Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W
Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W
[merlinw.org]
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
27\' iMac, 2,7Ghz Quad, 12GB Ram, SSD :)