Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Gyorsasûg nem veszne el. A rendszer sebessége nem az asztlaon múlik, ott kevés cucc van, meg legtöbbszõr kis fájlban.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bojti
"Az ujratelepítés alatt meg azt kell érteni, hogy Northon Ghost. 15 perc alatt ott az új rendszer, úgy hogy photoshop, word, msn, böngészõk, Daemon tools, levelezõ rendszer, nero, total commander, winamp, vlc, kmplayer, total commander, DVD lejátszó progi, tûzfal és vírusírtó is van." Ehhez nem kell Norton Ghost , ezt a Win7 már alapból tudja , a Win8 pedig (ahogy olvastam ) a felhasználó jóváhagyása nélkül fog másolatot készíteni a wines partícióról , hogy az 1.0-ás júzerek is vissza tudják állítani a fertõzött / szétbarmolt rendszert . 😊

Bon: azt tudtam, hogy a doksikat át lehet menteni másik meghajtókra, azt nem hogy az asztallal is lehet ilyet. Ugyanakkor szerintem ha áttenném ezeket a mappákat, pont az SSD lényege, tehát a gyorsasága veszne el, nem?
bon
Dokumentum mappa, azstal stb átirányítható más meghajtóra és még a mentéssel se kell foglalkozni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

A képet nem engedi beszúrnom a rendszer. Itt a link:

]KÉP
Csak hogy nem mondjátok, hogy linkelek. Itt a startup listám. Install után is ezek futnak, és 2-3 hónapig nem lassú tõlük a gép. Aztán meg ismeretlen okból belassul.

Jah amúgy winXP-t én is 3 havonta reinstalláltam. A 7 2-3-szor annyit ideig húzza...
Sziasztok!

Bon: köszi az infót.

Merlinw: te nem vagy hiteles emberke, te "programozó vagy". 😊😊😊

Látod ez választ el téged tõlünk, halandó emberektõl. Ezért mondtam, hogy biztos mindent meg lehet oldani, csak érteni kell hozzá. De ez olyan mintha egy agysebésszel beszélgetnék. Õ is biztos jól ismeri az agyat, én meg csak annyit tudok róla, hogy 1. nem jó ha fejbevernek egy baseball ütõvel, 2. még annyira sem jó egy headshot.

Én felhasználói szinten érteke a windowhoz, és ennyi tudással a legtöbb problémát nem lehet megoldani. Mint ahogy egy agymûtétet sem vállalnék be.

És ez a különbség a Mac és a win között. Ismerõsöm olyan sötét hozzá mint atom. Mikor megkapta kb be se tudta kapcsolni. Volt hogy hónapokig szörfözött biztosnági progik nélkül. Jah nem beszél nagolul, de angol verziós az oprendszer, az jött a géppel együtt. Néha olyanokat csinál rajta, hogy a fejem verem a falba a szemét Mac OS meg túléli.
Sokkal jobban gyúzza azt a rendszert nálam, az egyetlen különbség, hogy nem játszik rajta, mert normális játékok nem jönnek ki Mac-re.

Ha az összes játék kijönne Mac-re már rég Mac fan lennék. De mivel nincs game, maradok az erõ Windows oldalán.

Más. janihunk-kal értek egyet. Én is tökéletesen ugyan ezt tapasztalom.
Szûz win nagyon gyors. De 2-3 hónap alatt totál belassul. Fõleg bootolásnál, de néha máshol is érezhetõ. A gépem nem gyenge konfig (955AMD, Radeon 6850, 4 giga DDR3 1333, 96GB SSD, 1,5 terra caviar green, Asus 88-as alaplap).

Szóval pár hónap alatt belassul. A boot idõ sokszorosára nõ. És én sem tudom miért. A vírusírtó nem lehet, mert akkor azonnal belassulna a gép, amint felteszem rá. Pedig mikor felteszem, frissítem az adatbázist, utána még semmit nem lassul.

MSconfig-ban mindet kilövök ami nem kell. A gyári cuccokon kívül a vírusírtó, tûzval, egér (G500), billcsi (G15), és Aida startupolhat. Eleinte totál gyors. Idõvel belassul.

Az SSD sokat javított a helyzeten. HDD-vel régen 1:20 mp volt a boot, 3 hónap után lement 2:40-re.
SSD-ve a pár napos, teljesen feltelepített rendszer 42 mp alatt bootolt, most olyan 1:20 mp kb.

Mind mondtam regisztry tiszta, startupok kilõve, és a vírusírtó szerint tiszta a gép.

Mióta SSD-va nem veszélyes a lassulás. Inkább csak akkor telepítem újra, ha megoldtatatlan, és zavaró problémába ütközök. Lást Mass Effect probléma.

Az ujratelepítés alatt meg azt kell érteni, hogy Northon Ghost. 15 perc alatt ott az új rendszer, úgy hogy photoshop, word, msn, böngészõk, Daemon tools, levelezõ rendszer, nero, total commander, winamp, vlc, kmplayer, total commander, DVD lejátszó progi, tûzfal és vírusírtó is van.

Egy szó mint száz, több idõ átmásolnom az asztalon, meg a dokumentumokban tárolt anyagokat a HDD-re, mint maga az újrainstall. Ezért nem csinálok belõle problémát.

Amúgy Win 7-et másfél éve használok, eddig akkor volt úrarakva mikor az SSD-t beletettem, meg a Mass Effect ügynél.
Meg most lesz pár nap múlva.

De a Mac akkor is stabilabb.

wollnerd
Ennyit egyszerre elvégezni az Advaced System Care 5 progi képes! Én is azt használom, és nagyon megbízható!<#eljen>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

MerlinW
Így van, pontosan ezt ecseteltem eddig.

[merlinw.org]

bon
Törölni sok esetben nem is szeretném, bõven elég ha nem tölt be. Évek óta nem okoz gondot a gép sebessége. Csak a lényeg karban kell tartani és nem minden szemetett felrakni. Szemét telepítgetésre ott van a Virtuális gép, van vagy 5 féle a gépemen így lehet válogatni.

MerlinW
Sõt, regedit-tel még jobb...

1. msc-vel nem tudsz törölni, csak inaktiválni.
2. cc pedig egyébként is alapanyag, a többi funkciója, mérete és támogatottsága miatt.

Egyébként igen, elég az is. Hogy bõven elég-e az már más tészta.

[merlinw.org]

bon
Minek ccleaner? msconfig bõven elég.

MerlinW
Az az idõ az autorun-ból induló anyag. CCleaner-rel szépen ki tudod pucolni. Valamint a vírusirtók fognak sokat. Ajánlom az MS Security Essential-t, piszok gyors, ingyenes és jó is.

[merlinw.org]

Engem az az idõ zavar ami a bootolás után történik. Tehát üdvözlés után egyre hosszabb az az idõ hogy megtudom nyitni pl az operát és netezni. Míg egy friss win7 nél ez alig pár mp mer vírusirtóm sincs meg semmi ami fogná. De még is 2-3 hónap alatt el jut arra a szinte a rendszer hogy már már zavaró hogy lassan áll fel. (itt most nem rosszra gondolni😄)

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

MerlinW
Ötletem sincs mit mûvelhetsz szerencsétlennel, hogy belassul😊

rendszeres
- registry pucolás
- malware pucolás
- event viewerben a problémákat megoldani, ha vannak
- autorun pucolása (csak a legszükségesebb dolgok induljanak, mint driver appok, vírusírtók, stb)
- csak megbízható forrásból tölteni/telepíteni/böngészni

Dióhéjban ennyi a titkok. Nekem legalábbis semennyit sem lassult az elmúlt lassan 3 év alatt.
40mp alatt boot-ol, 26GB a mérete, üresjáratban ~60 process fut.
Foglalkozni kell vele, mint mindennel.

[merlinw.org]

Én bevallom 2-max 3 havonta rakom újra a win7 et. Mert egyszerûen annyira belassul. Ebben nem tudom közrejátszik-e az hogy 0-24 ben és napközben hol játszok hol csak netezek hol meg filmezek. Vagy épp filmet kódolok. De mivel minden adatomról van biztonsági másolat így kb ha fent van a win7 20-perc alatt minden a helyén.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

MerlinW
Nekem a Win 7 2009 augusztusi telepítés (máig az RTM kiadás van fent). Volt már alatta komplett HW csere, programozó vagyok, tele van 4TB-nyi alkalmazással/állománnyal. Sosem volt szükség az újratelepítésre. Ha gond volt, anélkül is meg lehetett oldani.
Win7-et csak akkor kell újratelepíteni, ha a tulajdonosa nem ért hozzá. Ezen természetesen nincs mit szégyellni, azonban tény.

[merlinw.org]

bon
Ha a haverod is felrakna anyni programot a mac-re mint amenyni egy átlag Windows-os gépen elõfordul akkor azt is eltudná cseszi. NEkem min 1 évet kibír a rendszer és akkor is legtöbbszõr hardver csere indokolja az újratelepítést.
Amúgy létezik rendszer visszaállítás jó pár éve, részleges és teljes formájában, csak használni kell.

bon
Az új fájlrendszer neve ReFs, kezdetben csak a Windows 8 server-ben lesz elérhetõ. A fájlrendszerrõl info: link

Olvastam valahol, hogy manapság több ezerszer annyi anyag keletkezik, mint amennyit hosszú távon át tudnak menteni a történelem számára. Könnyen lehet, hogy néhány száz év múlva a történészek jobban fogják ismerni a dínók korát, mint a 21. századot. Álítólag, filmek, zenék, írások milliói fognak eltûnni, mert nem gyõzik õket 5-10 évente új adathordozóra átmenteni.
Ez azért elég szomorú. Digitális sötét kor.

A hosszú távú adattárolás problémáját sem ártana megoldani. Mert ha tényleg nem oldódik meg, az a jövõben nagyon csúnya történelemhamisításokhoz vezethet. Akár szándékosan, akár véletlenül.

Amúgy ti nagy windows guruk vagytok, egy kérdés. Régen volt róla szó, hogy olyan fáljrendszere lesz a win-nek, hogy egy adott fájl neve mellé lehet keresõszavakat is fûzni. Ami nem fog megjelenni a fájlnévben, de ha rákeresek a kulcsszóra, a rendszer megtalálja.

Ez nekem nagyon sokat segítene, mert több ezer családi, és egyéb kép van már a vinyómon és néha nem tudom eldönteni, hogy most az adott képet dátum szerint archiváljam, vagy a búváros vagy a nyaralós képek közé tegyem. Az meg elég hülye fájnév lenne, hogy "2010_nyaralalás tengerpart_hajó_30méter_merülés_halak"
Ebbõl nem tudjátok lesz valami?

Acer: hát a win régen a kékhalálról volt híres, mostanában ugyan stabil, de ez a regisztrys kialakítás még mindíg lehetõvé teszi, hogy iszonyat szétbarmolódhasson a rendszer.
Egy példa. Mass Effect (eredeti) fel, végigjátszik. Minden fain. Aztán felraktam egy progit, már nem emlékszem mit, utána a Mass Effect az istennek sem volt hajlandó 1024*768 nál naagyobb felbontásban leindulni.
Progi letöröl, semmi. ME letöröl, újrarak semmi. Regisztry tisztítás, semmi. Végül egy újraghostolás lett a vége. Teszem hozzá win7 messze a legstabilabb win ami valaha volt, de még ezt is haza lehet bahni. Tudom, biztos az én hibám, de akkor is. Haverom McBookján 4 éve fut hibátlanul a rendszer, nem volt ujrainstall semmi.
Én fél évente kénytelen vagyok, mert valami hiba elõjön. Lehet most azt mondjátok, hogy meg lehetne oldani újrainstall nélkül is, és talán tényleg, csak néne hozzá egy Microsoftos szervízes vizsga. Annyira meg nem érdekel a dolog. Inkább format C. Mac sokkkkkkkkkkkkkal stabilabb ebbõl a szempontból.

bon
Haladni kell a korral, minek támogassanak és lassítsanak egy oprendszer pl. elavult utasítráskészletet (pl. 16bites), vagy õsrégi directx-el?
Emuláció meg létezik virtuális gép néven, idõnként némi kompromiszummal. pl Virtual PC és Virtualbox.

naaa
Akkor mirõl híres nagyokos????

ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium

Abban reménykedek, hogy olyasmi okozza a hibákat, amit újraírnak 😊.
Amúgy az lenne egy normális hozzáállás, ha a játékokat úgy írnák, hogy egy virtuális környezetben futnának, és ez a környezet, ha változik is, de visszafelé mindig kompatibilis lesz.
Elég nagy kár, hogy régen egy könyv évszázadokat élt túl, még ha gagyi is volt, az elmúlt 20 évben - mióta az egyszerû embereknek is megfizethetõ a PC - meg már megszámolni sem tudom, hány klasszikus pusztult ki...

Érdekes sztory, de egy ismerõsöm szedett le valami játéktermi gépekhez való emulátort, és mondja, hogy a 10-20 éves játékok azon futnak. És nem újraírt játékok, hanem az eredeti, a játékgépek memóriájából kimentett darabok. Valami ilyesmit kéne PC-n is. De hát a Windows sosem arról volt híres, hogy normálisan össze van rakva.
bon
Nagyközönség számára nem, február végére igérik a mindenki számára elérhetõ változatott.

bon
Kár reménykedni, nem nulláról írják a Windows 8-at, felhasználnak a Windows 7-bõl is jócskán, ami ott nem ment szerintem már Windows 8-on se fog. Ugyanez igaz a harvderekre is.

Nem tom, hogy megy-e win8-on. Pont ezt kérdeztem. Mert vannak játékok, amik w7 alatt nem nagyon mennek, vagy csak az inteles gépemen, vagy csak az AMD-sen. Az UT az inteles gépement nem indult el, de azt egész biztosra tudom, hogy az nvidai GTS 450 oc videókari miatt nem ment. Az a kártya valahogy nem akarta már futtatni!

Ennyi! Remélem win8 alatt jobban meg lesznek oldva a dolgok.
berczely
A béta elvileg holnap jelenik meg? Publikálják a nagyközönség elé vagy várni kell a szivárgásokra?
Windows telepítés elõtt állok és már szeretném a bétát fõ op.rendszernek használni! <#vigyor2>

[HUN]FaTaL
Az UT nem megy win8-on? Nem próbáltam. De nincs 15 éves, csak 13. 😊 Win7 x64-en is hibátlanul ment.

Egyébként wolf3d pl. megy dosboxszal, vagy virtuálisan is feltehetsz egy dost / windows 3.1-et és lehet játszani.

http://goo.gl/gd6Zi5

berczely
Biztos megoldják majd a nagyokosok, hogy Wolfeinsten 3D, UT stb. mennyen neked 8-on ugy mint 7-en is lehet futtatni... kis buhera muhera azt megy is! <#vigyor2>

Magyarán szólva, ami nem megy a win8-on az bukta... kár.
Sok klasszikus fog így elveszni az idõ homályában.
Haveromnak van még valami iszonyat régi gépe, window 3.0 (talán) van rajta, és 2-3 évente elõszedjük Wolfeinsten 3D-zni. Már semmit nem lehet rádugni, mert nem hogy usb nincs rajta, de még PS/2-es port sem.
Azért az nagy kár, hogy ilyen sok jó játék válik az idõ áldozatává. Én személy szerint még 90 évesen is szeretnék az UT-val játszani. 15 éve velem van, nehéz lenne lemondanom róla.
bon
Xp emullátor, eddig se volt, virtuális gépek vannak és lesznek is, de a direct3d támogatás szerintem jövõben se lesz valami kiemelkedõ
.

Köszi a tippeket. Szerintem ezeket a játékokat már a kutya nem fogja patchelni. Sadpanda. De talán lesz xp emulátor. (Bár hogy a videókártyát hogy fogja hasznáni az emulátor, azt nem tudom).
bon
Ezt azért nem merném teljes bizonyosággal állítani, biztos lesznek kivételek, mint ahogy Windows 7-nél is voltak. Esetleg patch-el majd megoldják.

MerlinW
Minden futni fog, ami minimum 32bites.

[merlinw.org]

No egy kérdés.
Windows 8-as oprendszeren fognak futni a régi játékok?

A nagy kedvencek, ami nélkül számomra nincs PC:

Unreal Tournament
CNC Red alert 2 + yuris revenge
CNC Renegade
CNC Generals + zero hour
bloodrayne 2
Halo
Hitman 2-3-4
Star Wars Empire at war + Forces of corruption.
Mechwarrior 4
NFS U2 + MW + Undercover
COD4 - MW

Szerintetek ezek fognak futni win 8 alatt, vagy felejtsem el, és maradjak win7-nél?
pxxl
decemberben meg világ vége. rosszul idõzítik 😄

All hail the double x!

WZOR: Windows 8 to hit store shelves on January 7th, 2013

MerlinW
Jah, a hardware abstraction layer probléma elõfordul a preview esetében. Feltételezhetõen a beta-val már nem lesz gond. Megnyugtatásképpen, a dev preview kihagyásával nem vesztesz semmit. Többnyire csak a metro, az explorer és a control panel kinézete változott, minden más Win7.

[merlinw.org]

az elsõ 😞 ezt a képet kapom

Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W

MerlinW
melyik történik a 4 közül?😊 A videón csak virtuális gépekrõl van szó.

[merlinw.org]

VMWare meg a VBoxot nem vágom annyira. DVD-rõl inditottam a gépet és ugy telepitettem, virtualizácio be van kapcsolva a biosba.

Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W

MerlinW
VMWare még nem támogatja a W8-at. Egyéb esetben (pl. VBox) ez akkor jön elõ, ha a processzor nem támogatoja a virtualizációt.

[merlinw.org]

Az ilyen mosolykákról az jutott eszembe, hogy valami feltört Windows 8-ról lenne szó, ami lehet vírusos is.
ez történik

MerlinW
Kék halál Vista óta csak hardveres hibák esetén van.

[merlinw.org]

wollnerd
Csak nem Win8 kékhalált?!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Jol van kiirva telepites vegefele jon a hiba mar tobbszor is kiirtam :-( egy ilyen szmajlit kapok es ujraindul...

Pendrive-ról egyszerûbb telepíteni de DVD-rõl is megy természetesen ha lemezképként írtad ki vagyis jól 😊

27\' iMac, 2,7Ghz Quad, 12GB Ram, SSD :)