Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Juteszembe milyen változatot töltöttél le?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Akkor pech, mert eddig többieknek elfogadta...:S
Erre akkor nem lesz megoldás szerintem.

Volt hogy haver egy játéknál volt így nem fogadta el, és 3 nap után elmentem hozzá és beirtam és ment, csak mert pl a 0-és O betüket benézte meg ilyenek...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Nem írtam be rosszul ...

bowari
Otthonra,szórakozásra bõven jó.
Nekem egyedül a wifi stickem nem ismerte föl,sem a Tp-linkeset,sem a Linksys-t,pedig a Tp-link az egy új fajta.Egyik driver sem volt jó,sem amit szedtem az oldaláról,sem ami a lemezén volt.
Már majdnem visszatoltam a win7-et mérgemben,mikor eszembe jutott,hogy a telómon van usb-internet megosztás.Azt egybõl fölismerte,majd rádugtam a wifi sticket és lekapta hozzá a drivert,azóta minden pöpec...

Intel Core 2 Quad Q8400@3,2Ghz,Asus P5P43TD-PRO,8GB Kingston HyperX 1600Mhz,Gigabyte HD5850,Kingston 64GB SSD, Corsair TX650 táp ,Windows 8 64 bit

DarkSector
Nekem ezek vannak fent, és eddig minden hétköznap használatos funkció megy.

A feketével megjelöltek nem létfontosságú cuccok.
Elég szerény pack kell hogy teljes legyen a rendszer... 😊

bowari
Az user error lesz...😄

Intel Core 2 Quad Q8400@3,2Ghz,Asus P5P43TD-PRO,8GB Kingston HyperX 1600Mhz,Gigabyte HD5850,Kingston 64GB SSD, Corsair TX650 táp ,Windows 8 64 bit

DarkSector
rosszul irtad be.

Ja,csak hogy azt írja ki nem megfelelõ a kód,na akkor most mi van ?

DarkSector
Ja több ilyet nem találok ...😄

MerlinW
Oda az Office telepítõfájljai kerülnek.

[merlinw.org]

DarkSector
MSOcache nevû mappára gondolsz?

Neem oda csak üres könyvtárakat szokott rakni, hogy mért nem értem, ezeket az elbaxott frissítéseket vmelyik meghajtó gyökerébe pakolja, ha jól emléxem a net keretrendszernek volt ilyen hibás frissítése, ami ott ragadt, fõleg winxp-n, de elõfordult vistán is, meg win7-en is.

Visca El Barça!

DarkSector
Hol vannak ezek a fájlok?

csak nem a ...rendszergazda/appdata/roaming/ ....mappában?

Ok nem vitaképpen, én is próbáltam evvel a két módszerrel is, de nem mindig jött össze, viszont a linux az tuti 😊

Visca El Barça!

bon
De lelehet, pl. saját tulajdonba vételel vagy egy dos, winpe-s boot lemezzel.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Az biztos, de win7-ben soha nem kellett semmit külön rendszergazdaként futtatnom 😮 De egyvalamit, ami viszont nem ment: windows xp partíciókon fellelhetõ sokszámjegyû mappákat akartam törölni (ezek ugye elbaxott winfrissítés maradékok), persze azt az istennek sem lehet lezúzni, még rendeszergizda jogokkal sem...Maradt tehát a jó öreg Ubuntu 😄 Az letakarította mindig az ilyen szarokat.

Visca El Barça!

bowari
Ahonnét elvileg letöltötted...itt

Sziasztok,nekem telepítésnél kódot kér,azt hol találom?Valaki help me! THX

DarkSector
Aham. Az lehet de eddig nem volt bajom, most sincs, ha a kis maradék cuccot kipippantom. 😊

bon
A futtatás Rendszergazda fukció magasabb rangú Rendszergazda mit ami te vagy. Ez szintén így volt már Windows 7-nél is.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

DarkSector
Amúgy még egy fura "hiba":

Fent van a winrar.
Megnyitok egy tömörített rar állományt, megnyitom a Total Commander-t, és nem tudom az egérrel behúzni az intézõbõl a TC ablakába a sárga mappát. 😛

DarkSector
Miért nem, nekem oda van írva hogy admin fiók akkor az vagyok nem? 😊

bowari
Ezt vágom,de attól hogy leviszem a csúszkát,még nem leszek admin...
Nah de mind1 is már kezdem megemészteni,mert nekem jobban tetszik mint a Win7,nekem 8-10s míg betölt a metro felület,minden játék megy amik nekem kellenek, Assassin's creed-ek,Dirt 3,most elkezdtem megint a Mafia 2-õt,és azt kell hogy mondjam,szebben/folyamatosabban megy minden...

DarkSector
Jah nem egyrõl beszélünk akkor.
A te gondodat amúgy értem, mert Offline Local profilra vált, de ezt soha nem néztem még, én amirõl írtam és használom az ez:

legalsó UAC opció...:

bowari
Akkor nem érted mire gondolok😊
Itt van az admin fiók,ez az igazi rendszergazda fiók,de csak ha ezt hagyom akkor ugrott az online profil...

DarkSector
Amúgy a legdurvább részét még nem is említettük a rendszernek, méghozzá azt hogy 4 másodperc kb (ha jól számoltam) mire betölt a win8!!!
Legalábbis nekem ennyi idõ mire bejön a Metro. 😊

DarkSector
Alapon ez van.
UAC az nem a fiókok számától függ, alapin is csak az Admin fiók van mégis van UAC.

bowari
Én úgy szoktam Win 7-nél,hogy letiltok minden fiókot,majd a rendszergazdát aktiválom és azt használom,így soha nem kellett uac-vel szórakáznom...
Namármost itt is megcsinálom ezt,akkor lõttek az online profilomnak,amit azért szeretnék használni,de rendszergazda fiókot csak local-ként tudom használni.
Erre vmi megoldás???

Nekem mind2 fiók admin profil, mégis bootolás után csak az egyik jelenik meg, amelyik utoljára ment. De bármelyiket le tom törölni, ha épp akarom, persze a másik fiókból 😊 Szokni kell még ezt a win8-at. Az UAC-hoz még annyit, h win7-ben sosem telepítettem semmit admin módban, mégis ok volt minden, ha au UAC le volt húzva. Valszeg akkor én is admin módban futtatok mindent, fõleg a Total Commandert, mert nekem is az a mániám, avval csinálok mindent 😊Amúgy én is alt+f4-el nyírom ki mindig a metrot, igaz én ezt a bill kombinációt régebben is mindig használtam, nekem nem fura. Meg még sok másikat is, bár már kezdtem leszokni róluk. Most majd visszaszokunk, pl a futtatásra is a windows+r 😊 Jut eszembe, ki akartam kapcsolni a hibernálást a cmd-vel (Powercfg -H off), hábazz nem engedte, persze miért? Meg kellett keresnem a cmd.exe-t és azt is admin módban kellett futtatnom <#mf1> De még van egy csomó érdekesség, asszem az lenne a legjobb, ha teljesen külön tudná választani a microsoft a két felületet, kinek ez kell, kinek az, mert különben bukta lesz, nem mindenki ilyen türelmes tökölgetõs fajta mint mi <#nevetes1>Amúgy nekem a start menü hiányzik a legkevésbé, mert a metro startba bepakolgattam mindent, amit onnan szoktam használni, azt csá, ja meg kiszórtam mindent ami fölösleges...

Visca El Barça!

DarkSector
Na ezaz, de mindegy hálisten 1-2 alkalommal kell csak az explorer, pl a netbank-nál mert takarékos vagyok és nekik csak Explorer alatt megy a cucc.

bon
Sima lehúzás bezárja.
A metro-s explorer-nél nekem is több minden hiányzik, pláne, hogy a Mobil-on lévõ Widows Phone oprendszer metros böngészõjében meg benne vannak, pl. a kedvence, fülek.

DarkSector
Ja hogy a lehúzás egybõl bezárja...?
Nekem elõször mikor elhúztam nem tûnt fel hogy végleg beárná, de majd kipróbálom.

Úgy értettem amit írtál hogy elõször huzzam le majd bal oldalt a Close.
Csak azt hittem van valami rejtett gomb amit elõ lehet varázsolni.

Mint pl az Explorer, néhány linkre nyomva az Explorer ugrik be HIÁBA a google az ALAPÉRTELMEZETT nálam.
Valamint sok gomb hiányzik a Metro-s Explorer-rõl...sajna.

bon
Bezárásra írtam a lehetõségeket, midnkét megoldás teljesen bezárja az alkalamzást és nem fog futtni a háttérben és így nem kell használni az ALT+F4-e kombinációt.

DarkSector
"miért nem ment"

a "nem" szócska nélkül akartam.

DarkSector
Nah igen, én ESC billentyûvel szoktam elsõre bezárni és úgy a bal felsõ sarokban.

Nah ezt szeretném egybõl hogy ne maradjon ON a háttérben.
Eddig csak az Alt+F4 a megoldás de hát ez elég gáz. 😊

Google Chrome-ot áttettem Run Admin-ba és megy most a könyvjelzõmentés THX csak elõtte miért nem ment ezt nem értem.
Total Commander rájöttem azért nem ment mert nem telepítve lett hanem csak Portable modba használtam.

bon
Képernyõ tetején megfogod, és lehuzod az alkalmzaást bezáródik egybõl. De a ball felsõ sarokban megjelenõ listán jobb gombot nyomsz és szintén bezárja.

bon
Én Total Commander-t használok egy szót nem szól törlésénél, jobb gomb futtatás Rendszergazdaként van telepítve.

bon
telepítés\alkalmi futtatás : Jobb gomb az alkalamzáson futtatás Rendszergazdaként.

Állandó Rendszergazdaként futtaást, jobb gomb tulajdonságok az indító fájlon, majd kompatibilítás füll és az ablak alján program futtatása rendszergazdaként.

Metro alkalmazás: jobb gomb és run as Administrator.

DarkSector
Nah itt próbálgattam a Cod4 játéknál meg most ha bepippantom hogy futtassam Rendszergazdiként, akkor pl az Xfire alatt nem képes elindulni és csatlakozni a szerverekhez.

Bár nem mintha ez lenne a legfontosabb, mert nem izgat kivárom mire lesz support.
Csak a fájlmásolgatás kínos.

Ja és volt hogy a Google Chrome-nál exportálni akartam a könyvjelzõket.

Elsõnek még oké volt mûködött.
Most 2 napja meg nem képes exportálni, egy hiba végett az exportálás nem sikerül, és a 0kb-os üres export anyag (fájl) marad a vinyón.

Csak ha a C meghajtón a megengedett My Documents mappába teszem akkor képes exportálni...😊

*****Jah és MIÉRT nincs a metroknál egy bezáró gomb?
Vagy mindig Alt+F4-el zárogassam be õket??? :S*****

DarkSector
De lehet én félreérthetõ voltam nem a feltett programokra írja ki ezekután ezt, hanem hogy mondjuk másoljak a c-re vagy töröljek a d-e-f-rõl.
Ilenek.
Maga az Xfire, Skype, meg ilyen szoftverek ezek oké ezeknél nincs ilyen mert kikapcsoltam azt az ellenõrzést.

Meg mondom a Cod4 játék megvan.
ott még oké mert most bepippantottam hogy futtatás Rendszergazdaként az oké.

De a fájl másolás és törlés a vinyókról azt hogy lehetne megoldani?
Valami kis csúszka nincs átkapcsolva valahol? 😊

DarkSector
Ez mégis hol van? Mert én ilyen opciót nem nagyon láttam.
Arra gondolsz mikor rákérdez hogy:

Rendszergazda vagy mindenki?

bon
Miért nem Futtatás Rendszergazdaként funkcióval telepítettek és futtatok miden alkalmazást és egybõl nem kérdezgett annyit a rendszer, ez már Windows 7 óta meglehetett tanulni.

DarkSector
Xbox Companion-hoz még 1 megjegyzés.

Szép és ötletes dolog, de félek tõle hogy nekünk magyaroknak a Pinbal FX2 demo-ja volt az egész fejlesztés része ami jutott, és ennyi.

Ezt azért gondolom mert azt írják hogy a mi régiónkban nem elérhetõ.
És miért nem rákattintva a linkre a Zune oldala jön be, ami egy ideig az X60 Live-on mindenhol elérhetõ volt de kb 1 éve itt magyar live-on nem lehet használni.
Nem lehet videókat nézni sem, hanem be kell lépni mondjuk US accounttal a konzolon és csak ott fut a Zune HD.

Namost ha ez így marad akkor mi magyarok ebbõl nem látunk majd semmit!
<#rinya>

DarkSector
Nah Elõször is igen, jól írtad ez így megy, de én azt gondolom hogy azért mert az elsõ Adminisztrátor profil.

Nekem is eképpen mûködik.

Sajnos erre nem tudok még megoldást próbálgattam de nem változott sehogy a dolog, sõtt a legelsõ profilt a fõprofilt még le sem tudtam váltani az végleg Admin marad, és csak új mellékprofilokat tudtam felvenni.

Érdekes.

A második hogy IGEN én is ezt nem értettem hogy még az UAC után és kér sok helyen engedélyt, de ez biztos valami + védelem és valahol tutira ki lehetne kapcsolni.
Gondolom én.

Sõtt ha én egy F meghajtón szeretnék törölni fájlokat ahoz is kell engedély.

Valamint ha egy játékot akarok indítani mondjuk XP vagy Win7 módban de Rendszergazda nélkül azt sem lehet autómatikussan engedélyt fog kérni...:S
Ez szar mert így addig a játék el sem indul....

Sajnos ezekre még nem tudok megoldást, én win7-nél mindig csak lehúztam eddig ezt az ellenõrzést ott elég volt hogy sehová ne kérjen utána engedélyt.

Nekem néhány programot nem is enged feltenni, azzal az indokkal hogy ezt nem ismeri a Windows, mármint a fejlesztõket.

Pl az Xfire-t fel tudtam tenni de hozzá a Music plug-in-t már nem engedi letölteni sem!!!

Nem vok benn biztos, de a rendszermeghajtón lévõ alkalmazásokkal szaraxik mindig, pl ha elindítok egy progit, ami a "c" meghajtón van, és módosítanám valamelyik beállítását, akkor nem csinálja meg, erre úgy jöttem rá, h kiléptem a progiból, és belenéztem egy ini fájlba, ami tartalmazza a progi beállításait, át akartam ott írni és nem lehetett! Erre átmásoltam az ini-t a "d" re, ott átírtam egy sort, majd visszamásoltam a "c"re, akkor a felülírásnál rendszergazdi jogot kért. Úgy jó lett. De ha ezt a progit rendszergazdi jogokkal indítom el, akkor minden ok. Mindez úgy, h az UAC minimumon, magyarul ki van kapcsolva!!! Érdekes 😊

Visca El Barça!

Ez így van nálam is, mind2-õnek beállítottam jelszót, akkor nem lép be auton egyikbe sem, amikor kilépek az egyikbõl, akkor nekem is ott a 2 fiók, de mikor indítom a gépet, akk az jelenik meg alapból, amelyik utoljára ment, és a kis nyíllal lehet csak megjeleníteni mind2-õt. Alapból, már az is fura, h ha nincs megadva jelszó, és több fiók van, akkor is belép abba, amelyik utoljára ment, ha kell ha nem. Ez így azért nem a legfaszább. A másik: hiába húztam le a UAC-ot minimumra, akkor is vannak dolgok, amik csak külön rendszergazdi jogosultsággal hajlandóak mûködni, a win7-ben ez sem így volt. Külön külön minden ilyen alkalmazásnak be kell pipálni a rendszergazdi jogot, amelyik olyan, h kéri...

Visca El Barça!

DarkSector
Hozzá sem nyúltam a win8-hoz, de a routert letapogatva ezeket ismerte fel:

Laptop + X360 + controller.
Illetve a szokásos cuccok (nem router).

Érdekes dolgok lettek beépítve, jóval többet tud mint a win7.

DarkSector
Nekem megy, van az Admin profilom, és egy OFF-olt vendégfiók.

Csináltam egy másik accountot, és mikor LOG OFF-olok megjellenik mind2-õ...

Neked szerintem azért nem jelenik meg mind2, mert az egyikbe alapon belép a rendszer ha nincs berakva jelszó.

Tegyél be jelszót és nem lép majd be.

DarkSector
#1054...pontosabban LESZ csak nem Exclusive-ok, hanem fõként árkád, vagy multiplatform, illetve média.
Szóval itt ne arra gondolj hogy Gears of War 3-azni fogsz PC-n.

Valamint mi az hogy NATÍVAN?

Amúgy maga a gépet alapon felismeri ha rátolod egy rúterre, sõtt az X360 eszközöket is alapból feltelepíti, csak a gép szinkronizáció eddig még nem megy, mert a mi régiónkra hivatkozva hibát ír ki.

De amúgy amelyik felhasználóval éppen be vagy jelentkezve win8-ba, azzal belépsz x360-on és akkor belépsz az X360 Settings->Console Settings->Companion-ba és Avaiable-ra váltasz.

Majd PC-n az X360 Cmpanion csempére lépve lehetne szinkronizálni a géppel.

Illetve a cuccaidat használni, de még nem megy ....

Közben arra rájöttem, hogy lehet metron felhasználót váltani, de ez a bejelentkezés dolog ez nem akar összejönni. Lehet, h ez ilyen, és kész?

Visca El Barça!