Windows 8 - 8.1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy ugyanaz mint egy win7 csak jobb gyorsabb.
Minden játék ugyanúgy megy.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Én most tettem fel immár 90%-os magyarítással. Eddig minden rendben vele tökéletesen mûködnek a hardverek. Mindenhez talált magától meghajtóprogramot. Elsõ játék amit tesztelni fogok az a Portal 2 a Steam-en.(Steam tökéletesen fut)
Ez a furcsa start menü meg egyáltalán nem zavaró én mióta használom 2x ha láttam... induláskor meg amikor kerestem valamit. Simán lehet használni amúgy azt is csak nekem teljesen más világ az egész.
★ 汤姆 李
Szeretném kipróbálni ezt az új Op.rendszert de nem tudom PC játékoknál,hogy mûködik.
★ 汤姆 李
Nem értek a programozáshoz, de nem tudom, hogy lehet e egyáltalán korlátozni technikailag a böngészõ készítést ilyen mértékben.
De bele fog szólni a dologba még az EU bizotsága is biztosra veszem.
[merlinw.org]
Baromira igazuk van szerintem...
Regards,
Hogy lehet csempéket létrehozni? Ebben a vidiben is google maps csempe van, meg youtube-os... én sehogy sem tudok rájönni, hogy kell iylet létrehozni! :S
http://www.youtube.com/watch?v=RS_Yc6cX9dI&feature=player_embedded#!
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Nem a Windows asztal. 😄
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
[merlinw.org]
Appok: Gondolom még annyira nem is indultak be az app fejlesztõk. Ki kell majd taposni ezt az utat is. Ez attól is fog függni, hogy mennyire lesznek majd sikeresek a Win8-as tablet-ek a tablet-ek piacán. Appok elterjedését és sikerét úgy gondolom a tablet platform-on lehet megalapozni és átültetni desktop oldalra.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Kettõ notira is feldobhatnám, egyre jobban csak a kedvem megy el Tõle...
😞
(de ami késik csak múlik 😊 Igen, mástól is hallottam, hogy a jelenlegi appok nem sok mindent érnek, bár ez idõvel változhat. Én lentebb megírtam, hogy szerintem(!) mi a logika abban, hogy desktop-on is vannak csempék, ... ez szerintem semmi több, csak egységes megjelenés legyen mindkettõ platformon. Azt nem is vitatom, hogy tablet-re ok; de desktop-ra szerintem is felesleges és nem kellene, meg kellene hagyni a több tízen éve jól bevált ablakos felületet. (írom ezeket mind látatlanba, de nem hiszem sokat fog változni a véleményem, ha gyakorlatban is látom majd...)
MP3: Ismerem az AIMP-ot. WMP Számomra MP3-ra elég. Winamp-ot is már rég használtam, mostanában inkább YT-on hallgatok zenéket, ugyanis rengeteg régi kedvenc albumot megleltem és melóban is sokkal gyorsabb és 1xerûbb a YT kedvencek közül kiválasztani, amit épp szeretnék.
http://goo.gl/gd6Zi5
Win8-at nem használok, nem is fogok, ezt a hulladék metrot kenyjék a hajukra desktopon.
http://goo.gl/gd6Zi5
Párszor már le lett írva, hogy a Metro nem UI. Csak egy interaktív start menü. Nem a Metro a Windows UI-ja, hanem ugyanúgy az Explorer + Aero. Az egészben annyi a különbség, hogy mikor elindul a windows, alapból megnyitja neked a "start menüt". A Metro használata ugyanannyi idõt és kattintást vesz igénybe, mint a Start menü, viszont átláthatóbb és okosabb a keresõje.
Egyébként egyetlen autorun-os batch fájllal megoldható a Desktoppal való indulás (batch fájlban "elindítod" a Desktop csempét). Illetve 100% hogy jönnek majd a szokásos tweaker programok, amikkel szokás szerint Win95 szintre butíthatja mindenki a rendszert.
Ha pedig nem vagy vevõ az új dolgokra, azzal sincs baj.
1. Messze még a megjelenés.
2. Mint mondtam, egyelõre szinte semmi pluszt nem ad az átlagfelhasználók számára, nem helyettesíti a W7-et, max kiegészíti.
3. Használd 1-2 hétig és utána mondj véleményt, ne látatlanban, vagy 10 perc kattintgatás után, mert az baromság.
4. Elõbb vagy utóbb úgyis rád kényszerítik ilyen-olyan módon. Ha nem fekszel le nekik, nos.. úgy jártál.
5. Valószínûnek tartom, hogy marad ez a tendencia, és a W9-ben is benne marad. Tehát végül úgyis hozzá kell szoknod, tetszik vagy sem. Feltéve persze, hogy használni szeretnéd az aktuális alkalmazásokat
[merlinw.org]
Ezt hányszor kell megtenni?! Elég egyszer és intelligens, okos módon az OS innentõl így jelenik meg, vagy minden indítás után?
Ha jól értem(?!) ez utóbbi. Az viszont Nekem(!) "skizofrén" használat.
Na, ennyi lenne amit a Metro felületrõl gondolok. (látatlanba!) Többet írnom valóban butaság, amíg ki sem próbáltam, hogy mirõl is írok...
Én még mindig azt nem értem, hogy miért van ez a kattintok egyet és már nincs Metro, használom a régit, ... miért nem lehet ezt opcionálissá tenni. Tökön szúrom Magam, ha nem azért, hogy azonos UI legyen alapból desktop és táblán egyaránt. (és ez most független attól, hogy hányat kell kattintani, ...) Az egész Metro UI nem lenne, ha nem lenne Win8 tablet.
Na, majd ha talán feldobom megnézni, de még arra még rá kell szánnom Magam. Vmiért notira sem akartam eddig feldobni, pedig terveztem - de miután elolvastam pár cikket a Win8-ról letettem errõl a tervemrõl. Így viszont valóban jogos, hogy látatlanban csak közvetett ismeretem van a 8-asról.
Azt viszont nem értem, hogy a #1465 az miért bullshit. Vmi más oka van annak, hogy desktop-on is van és ha jól veszem ki, akkor alapértelmezetten Metro felület?! (mint az, hogy egységesítés a tablet és desktop platformok megjelenése között?)
Ergó: Ha a Metro UI lenne a nyerõ desktop-on és minden téren jobb lenne, mint az eddigi ablakos felület, akkor nem lenne ablakos felület. De mivel elérhetõ a régi, ablakos felület, ebbõl Én arra következtetek, hogy ez nem így van. Ha viszont nem így van, akkor miért nem dönthetem el Én, mint felhasználó, aki megvásárolom a terméket, hogy melyik felületet akarom használni? (csak 1x; nem többször; 1x telepítés után, ennyi) Megnéztem a csempéket, köszönöm szépen többet nem kérem. Megnéztem a csempéket, köszönöm nem kell a régi hagyományos felület, ...
Tehát ismétlem és a képen is látszik, MINDEN ugyanaz, mint régen. Metro a start menü. Nyomsz egy gombot és nem látod többet. Használod a jó öreg régi ablakos desktopot.
Innentõl felesleges többet írnod látatlanban.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Tablet-en érthetõ. Azt már kevésbé értem desktop-on miért kell Metro; kivétel amit lentebb, hogy ugyanazt kapja egy Win8-as tablet/desktop júzer.
Meredek ötlet egy több generációt megélt és fejlesztett UI-t megváltoztatni. Ha vkinek nagyon kell a Metro, akkor tudja kiválasztani - de legyen opcionális desktop-on.
Átlag júzernek talán még el is hiszem, hogy elég a Metro mindkét platformon, akinek a net=facebook, és kb. ilyen szinten használja a PC-t is minden másra. Ill. egy új felhasználónak akár lehet a Metro az elsõ felület amelyet megismer és mivel nem ismer más alternatívát, teljesen természetesen lesz számára a Metro. Ám akkor is szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy majdnem 3x éven át használt; polírozott UI-t csak úgy pikk-pakk le tudnak cserélni egy még jobbal. Ha errõl szólna, akkor már megtették volna korábban is.
Most arról van szó, hogy jönnek a Win8-as tablet-ek és legyen egységes a felület. 1xerûen nem tudom elképzelni, hogy desktop-on a Metro UI ne legyen bukás. (ha csak a mögöttes fejlesztési idõt; felhasználói vélemények idejét; ... értem)
All hail the double x!
Én egyszerûbb elgondolás miatt nem fogok váltani, ha ilyen marad desktop-on a Metro/Windows UI váltása. Értem Én, hogy szép és jó törekvés ha van vkinek egy Win8-as tablet-je és Win8-as desktop gépe, akkor alapértelmezetten ugyanaz az UI fogja fogadni független melyik eszközt veszi a kezébe, ül le elé.
Azonban ez a Metro UI nagyon új dolog. Az ablakos verzió már egy kiforrott technológia, felhasználói szokás(!). Persze az ember hozzászokik máshoz is ha érzi, hogy az valóban jobb minden téren.
A Metro UI tábla PC-n érthetõ, ott az ablakos felület lenne kínszenvedés. Desktop-on Én úgy Vélem maradni kellene a régi hagyományos ablakos UI-nál. Nem tudom hány embernek van problémája a Seven ablakkezelésével. Az már nagyon kényelmes, gyors, ... A Metro UI-t nem szabadna erõltetni desktop-os oldalon. Nem értem miért nem teszik választható opcióvá. (preview verziókban talán még elmegy, hogy csak 1x; 2x kell kattintani ehhez, de napi használat mellett már frusztráló lesz) Ez így desktop-on egy skizofrén élmény is lehet akár.
Ami viszont a 8-as mellett szól, amennyire jól értesült vagyok, hogy változtatni fognak azon, hogy a V-Sync-et nem engedi a rendszer felülbírálni a jelenlegi 7-esben lévõ WDDM-hez viszonyítva. Ez pedig ismervén, hogy a V-Sync miatt mennyi játék szenvedett ilyen-olyan problémákkal (tearing; mikrolag; ...) áldásos lehet. Persze ehhez szükséges, hogy a játékprogramok ezt ki is használják, ill. amit írtam igaz is legyen. 😊
Értem én, hogy az MS miért döntött a 2 éves kiadási ciklusok mellett (hiszen a többi OS-nél ez a módi), viszont amíg nincs egy kulturált disztribúciós frissítési megoldásuk (Mint a Linux-nak vagy OSX-nek), addig ez így csak sz@r a palacsintában, hiszen köztudottan az MS upgrade csak gyányolás, az új rendszer megkívánja az újratelepítését. Továbbá a W8-ban levõ újdonságok simán belefértek volna egy service pack-ban. W7 tulajdonosok számára egyszerûen nem ér annyit a W8, mint amennyit kérnek érte. Az MS helyében és ingyen adnám a frissítést a Home tulajoknak, és csak a Pro/Ultimate/Enterprise tulajoktól kérnék pénzt. Mondjuk 50$-t max.
S mielõtt belemenne valaki az újratelepítés kérdésébe; én Professional-t vettem. Dolgozom, szórakozom rajta. 2009 óta fent van a rendszer, egyszer sem volt azóta újratelepítve. Tehát be van lakva, minden olyan, amilyennek lennie kell. Az újratelepítés az nálam minimum 1 egész napos program, de inkább kettõ. (fejlesztõeszközök, fejlesztõkörnyezet, szerverek, stb beállítgatása, elrendezése).
Az MS kiad egy izmosabb patch-et, elkér érte 20+e Ft-ot és még nekem kelljen napokat pöcsölni vele? Ahelyett, hogy egy normális in-the-box windows update-es frissítésben adnák az anyagot?
Linux-on mikor kijön egy új disztro, elindítom a frissítést és miközben õ kicseréli alattam a komplett rendszert én dolgozom rajta. Mikor kész, szól hogy nyomjak egy reboot-ot. Nem kényszerít, mint a Windows. Csak szól. A nagy MS miért nem tudja ezt megcsinálni? Nos, azért, mert a Windows alapfelépítése egy kiöregedett anno rosszul kitalált 30 éves csotrogány. Az egész process kezeléssel, körülményes szálkezeléssel, átláthatatlan, nehézkes regisztrációs adatbázisával. Az alapoktól újra kellene gondolni a a dolgot.
A felhasználói élmény összhatás jó, nem mondom, hogy nem, de alapjaiban rohad a rendszer évtizedek óta. A kernel még majdnem mindig ugyanaz mint 20 éve.
[merlinw.org]
Nincs normális Start menü, nincs i s rá szükség. 3rd party startmenük vannak, de egyrészt a többségük bugos, másrészt mindenképpen metro-val fog indítani a rendszer.
Tehát, Windows indítása után nyomsz egy start billentyût és onnantól minden a régi.
[merlinw.org]