8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#8238 Ez a meghajtó lehúzás ritka nagy baromság, NEM kell lehúzni semmit! Amúgy mi a másik oprendszer amit telepítenél? -
#8237 Sziasztok! Van egy kerdesem: windows 8.1-et szeretnek SATAII SSD meghajtora telepiteni multi bootos-t, de azt irtak, hogy az OS telepiteskor huzzunk le minden mast a SATA csatlakozokrol. Akkor hogy lesz multi bootos a win8.1? Ha valakinek van SSD meghajtoja es multi bootos a rendszere, leirna kerem, hogy kell telepiteni? -
Solt #8236 Üdv Urak!
Adott egy Asus USB-N14 Wi-Fi adapter, aminek a használatával a Windows leállítási időm a szokásos 5-6 másodpercről 1 perc 15 másodpercre emelkedett... ha kihúzom semmi gond. Ha visszakapcsolom a hibernálást, akkor szintén semmi gond, a leállítás gyorsan megy, viszont az újraindítás így is 1 perc 15 másodperc körül van.
Idáig azt hittem driver gond, mert az előző Tp-Link kütyüvel semmi gondom, de ez a hibernálás visszakapcsolás most elbizonytalanított. Tapasztalt esetleg valaki már ilyet? Van valami ötlet, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni?
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.02.23. 19:07:29 -
#8235 Outlook is dob ott értesítést (igaz az kék), gyakorlatilag bármilyen app használhatja. -
#8234 de ezek a windows storeból telepített alkalmazások nem? én azokból egyet se használok, alapok jó részét is letöröltem. -
#8233 Nem csak Windows, pl. twitter, facebook, IE11 más most nem ugrik be. Talán még ebay is, de ebben nem vagyok biztos. -
#8232 kösz a tippet majd megnézem!
Bon: Tudtommal az értesítést ami jobbra fent szokott kijönni szürke téglalapban csak a windows szokta kidobálni. Legalábbis én még nem láttam alkalmazástól (mikor felugrik hogy meghajtó vizsgálata, stb) -
#8231 Nem minden alkalmazás használja. Ennke pótlására készült a Windows 10-ben a Notification center. -
#8230 Ez így még kevés, de az itt lévő Coreinfo progi kiírja, hogy miket támogat a procid:
https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/cc835722 -
#8229 Windows napló -> alkalmazás napló az eseménynaplóban a felügyeleti eszközöknél?
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.02.18. 19:55:11 -
#8228 Én nem tudok ilyen lehetőségről. -
#8227 Intel Core 2 Duo 3GHz. Ha jól tudom. -
#8226 Valahogy vissza tudom nézni, hogy milyen értesítést dobott ki a rendszer (jobb felső sarokban). Hallottam, hogy értesítés jött, de mire ideértem a géphez elhalványodott. Ráadásul mintha valami download manager lett volna ami fogalmam sincs, hogy mi (még nem láttam). -
#8225 Menni fog a gépeden. Milyen procid van?
Utoljára szerkesztette: bon, 2015.02.17. 21:39:15 -
#8224 Konkrétan ezt írta ki: Kép
Prociról nem ír. -
#8223 Az igaz, én vágon, csak CroftManor-nak írtam. -
#8222 Ha még ss2-öt se tuddna a proci akkor ideje kicserélni. -
#8221 Ez esetben így elsőre rossz topic, találkozunk a Windows 7-esben. -
#8220 Van, csak elég gagyi. Jobb a webest használni. -
#8219 Ha csak ez a kompatibilitási probléma van, azzal nem kell foglalkoznod. Ez csak annyi, hogy nem tudsz secure boot opcióval rendszert indítani, mert az alaplap BIOS-a nem képes erre, mert nem UEFI Class2.
Ezt a funkciót amúgy is ki szokták kapcsolni, akik korábbi rendszerekkel dual/multi bootot akarnak. Enélkül még remekül működhet a Win8.
Szvsz telepítheted!!!
De ha netán vmi proci kompatibilitási hibát is kiírna ezen leírás alapján telepítve is tökéletesen telepíthető és működtethető.
Én dx9-es vga-ra is rátettem Win 7-et! :D Csak aero effektkor halt le. Ezt letiltva, kikapcsolva tökéletesen működött. -
#8218 Lefuttattam, íme az eredmény: A Biztonságos rendszerindítás nem kompatibilis ezzel a számítógéppel
A számítógép belső vezérlőprogramja nem támogatja a biztonságos rendszerindítást, ezért ez a szolgáltatás nem lesz használható Windows 8.1 rendszerben. Ez mit jelent? -
#8217 upgrade-assistant -ot letöltöd, futtatod. S kiírja, h frissítheted -e, avagy kompatibilis -e, vagy nem a géped a hardverkövetelményeknek. -
#8216 Sziasztok
Most olvasom a GYIk-ban, hogy ha windows 8.1-et akarok feltelepíteni a gépemre, akkor az alábbi dolgokat támogatnia kell a procimnak:
64bit: a CMPXCHG16b, a PrefetchW és a LAHF/SAHF utasításokat is támogatnia kell.
Honnan tudom meg, hogy ezeknek megfelel e vagy sem? Addig nem is érdemes letölteni, amíg ezt nem derítem ki?
-
#8215 Bios a legújabb, de Win 7-es van a gépen. -
#8214 Sziasztok. 8.1-re van valami facebook messenger alkalmazás, mint WP-re vagy Androidra? -
#8213 Bios frissítés a legújabb? -
#8212 Windows 8 vagy 8.1 van fennt a gépeden? Amúgy tobb ezer féle hardver kombinációnak kell megfelelni, míg OSX-nél a töredékének. -
#8211 Persze, hogy nagyobb, de milyen "hibalehetőségről" beszélünk mainstream gyártók (mainstream) driverei esetén? Természetesen a legújabbak... -
#8210 Nálam sincs ilyen, ezért is volt a második kérdésem, hogy driverekkel mi újság? Amúgy hány féle hardvert kell tűmogatnia OSX-nek és a Pc-nek? Csöppet nagyobb a hibalehetőség pc-n. -
#8209 Dehogy kapcsolom. Van olyan meghajtóm, amit (mondjuk) percenként, van amit két naponta és van, amelyiket két hetente használok csak.
Feleslegesen pörögnének a tányérok, amortizálódna és fogyasztaná az energiát...
A meghajtók leállítása jó dolog, csak a baj az, hogy az egyik, leállítja a másikat ill. magát a Wint is adott pillanatokra, ami egyértelműen a Win hibájának tűnik. Nem hiszem, hogy OSX-en van ilyen. -
#8208 Esetleg két megjelenítös módba van ès a laptop kijelzöje ki van kapcsolva. -
undY1ng #8207 Sajnos még mindig nem jó ha összekötöm a tévével a gépet. Win7en nem csinálta ezt. Az a szituáció, hogy ha bedugom a HDMI-t, ugye azonnal felismeri a jelet, de bármit amit megszeretnék nyitni az csak tálcán marad és nem lehet felhozni a tálcáról... Ötlet? -
#8206 Kapcsold ki a meghajtók leállítását. Legújabb alaplapi driver-ek fenn vannak? -
#8205 Hello, az miért van, hogy ha ráklikkelek egy meghajtóra, akkor 1-2 másodpercre lefagy a többi is, ill. amíg fel nem pörög az adott winyó, addig a Win asztal/tálca is megáll, pedig az SSD-n van? Vagy az első klikk után klikkelnék egy másik winyóra, de addig nem tehetem, amíg az első föl nem pörög...
Mit lehet ez ellen tenni? -
#8204 jaa így már oké, én meg naivan kinéztem a kiemelt részt és azt hittem így van... ^^ -
#8203 mármint: dir > print.txt
a dir ugye az ls-nek felel meg:) -
#8202 juj köszi -
#8201 ezt találtam:
parancssorba:
mappanev > print.txt
(azt hittem winen más mint linuxon...)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.02.13. 11:44:04 -
#8200 Nem raktál véletlenül pihenő modot a winchesterekre nem állnak le egy bizonyos idő után? energia takarékos mod be van kapcsolva? -
TomStorm #8199 Üdv.
Azt szeretném megtudni,hogy játékokat,programokat miért teszi le Windows automatikusan a tálcára?Az ablakok meg egyszerüen inaktívvá válnak csak ha ráklikkelek akkor lesz aktív minden.10mp-ként játsza ezt el.Mi okozhatja ezt?