8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#3356 Egyedül a bluestacks kékhalálozott néha, de az csinálja a w8 driverrel is, mert nem teljesen kompatibilis. De meglett a megoldás arra is :) -
Blum #3355 Masnal normalisan mukodik,fatal is leirta. -
#3354 A telepítő csak felrakja a drivert. A benne levő fájlok felelnek érte. -
#3353 Az a telepítő egy videókártya működésért felel.. -
Blum #3352 Rohadt nagy barkacsolas Win7 kompatibilitasi modban elinditani egy telepitot. -
#3351 Kösz a segítséget, de nem akarok barkácsolni, inkább megvárnám ezt. Gondolom nem egy évig tervezik..:) -
#3350 Rakd fel a win7 drivert win7 compatibility módban, nekem működött a korábbival. -
#3349 Semmit nem tudni a HD 4x szériához mikor jön Catalyst driver ?:SS -
kazsmer #3348 Skip start screen -
Styrex #3347 Azt meg lehet oldani, hogy induláskor ne a metro hanem az asztal jöjjön elő? -
#3346 És tényleg, csak az RC feljebb van. Vak vagyok :D
Na akkor ezt fel is rakom :D -
#3345 Fogalmam nincs, mikor aktiválják, délután írtam a honlapon kontaktként megadott srácnak, egyelőre nincs válasz, biztos van dolga (vagy elévült az infó, vagy még nyaral...:))
[HUN]FaTaL (#3330):
Honlapra felnézve, nálunk VS 2012 Professional nem RC. Persze lehet, hogy csak lemaradt:)
kifli (#3331):
Kellett nekünk az upgrade MSDNAA-ról, ott nem volt ilyen:) 1 hónapja még tudtam letölteni dolgokat... -
Piko888 #3344 Köszi, de sajnos nem jó az Enterprise-ra :-( -
#3343 Tehát igazam volt, nem töredezetségmentesíti az ssd-ket, bár ez logikus is volt. -
#3342 -
#3341 Media Feature Pack -
#3340 Akkor tegyél fel alternatív lejátszót, én is MPC-HCt használok :) -
Piko888 #3339 olyan nincs az Enterprise-ban :-( -
#3338 Az asztali WMPben lehet :) -
Piko888 #3337 Picit visszalépés, hogy a lejátszóprogramban nem lehet a hangerőt állítani :-( -
#3336 A hangerő gombbal, vagy a desktop tálcáján, illetve ha jobb sarokba viszed az egeret (fent vagy lent, mindegy), akkor settings és ott is ott van.
A másodikat passzolom, igazából egyik appot sem használom. :D -
Piko888 #3335 Srácok az alap videó ill. zenelejátszóban hol lehet állítani a hangerőt?
Másik hogy lehet azt beállítani, hogy a mappában lévő képeket egymás után meg tudjam nézni jobb ill bal nyíl nyomogatásával.
Köszi
-
#3334 Ja-ja! -
Solt #3333 -
#3332 A Windows 8 (NEM) töredezettség mentesíti az SSD meghajtókat
"a Windows 8-ban a töredezettség mentesítésért felelős defrag.exe futtatása ezekre a meghajtókra is ütemezve van."
"Nem kell megijedni, nem hülyültek meg a Microsoft fejlesztői, mindössze arról van szó, hogy továbbfejlesztették az eszközt és immár Storage Optimizer (magyarul: tárhely optimizáló?) lett az új neve, és ezentúl még intelligensebben kezeli a meghajtókat. Az új funkcióknak köszönhetően, ha SSD meghajtót észlel a rendszer, akkor valójában nem a töredezettség mentesítést hajtja végre, hanem egy nagyon hasznos ún. trim csomagot küld a meghajtónak."
Más: ("Intreszting"...; mert korábban volt itt pár hsz kell-é vírusnyalogató a Win8-ra, vagy jó-e a beépített)
Ha használni fogom a Win8-at megkaptam a választ a kérdésre. Maradok az Avast-nál. :)
A Windows 8 host fájljában már nem tilthatjuk le a Facebook-ot!
"Sokunk reklámok blokkolására is eredményesen használta. A Windows 8 (RTM) viszont gátat szab a teljes szabadságunknak, ugyanis ezentúl hiába is próbáljuk a Facebook, google.com, doubleclick.net, twitter.com, yahoo.com, vagy az adevrtising.com linkeket blokkolni, azok automatikusan eltűnnek a szűrőlistából."
"A rejtélyes eltűnések mögött, mint kiderült, nem gonosz varázsló, hanem a Windows 8-ban teljesen újratervezett Windows Defender áll, ami a biztonságunkért hivatott felelni, de ez esetben úgy tűnik, hogy egyes külső cégek anyagi biztonságát a miénkénél előbbre helyezi.
A Windows Defender letiltásával a varázslat is megszűnik, de ez esetben a rendszer egy alapvető biztonsági rétegét távolítjuk el, tehát mindenképpen telepítsünk megfelelő vírusvédelmi szoftvert helyette!
(Meg nem erősített infók szerint elegendő a Defenderben a kivételek listájához adni a host fájlt.)" -
#3331 minden évben le fog járni egy accod, egy maillel tudod reaktiválni.
Nemtudom melyik egyetemen van, nálunk ezt kell csinálni:
Küldj egy stud-os emailt az alábbi adatokkal az msinf(kukac)inf.u-szeged(pont)hu címre, melynek tartalma: név, EHA kód, egyetemi h-s azonosító.
Példa email tartalomra: Gipsz Jakab
GIJRAAT.SZE
h888888A regisztrációs email visszaigazolása eltarthat 1-2 napig. -
#3330 Mégse, a VS az még RC :) -
#3329 ELTEn is és az új Visual Studio is. -
#3328 Jahm, erről volt egy hír is PH!-n..
Az vajon mikorra várható ?:SS -
#3327 BME MSDNAA-n DreamSpark Premiumon megjelent a Windows8. A Professional érhető el angol illetve német nyelven, természetesen mind 32, mind 64 biten. (Kár, hogy accountom még expired...:)) -
janihunk #3326 Kipróbáltam, müxik de ha mozgatom az ablakot meghal. Eddig egyedül ez vált be: TrueTransparency de ez xp-re van tervezve. Dupla fejlécem lesz tőle sajna. vagyis ha megnyitod a sajátgépet akkor a fájl sajátgép és nézet duplán jelenik meg. Van egyáltalán esély arra hogy tovább fejleszti ezt a progit valaki? Mert fasza müxik minden csak a duplázás ne lenne. -
#3325 Nem oldódtak meg, a 4xxx-hez majd legacy driver lesz, de az még nem jött ki. -
#3324 elvileg 4**** szria, már nincs minden legújabb driverben támogatva. És nem néztem van-e már végleges driver hozzá. Ha amd weboldalán találsz 12.8-at hozzá, akkor nem lesz gondod.
(énpedig addig reménykedem, hogy szte sietősre fogja, és már 25-én megkapom a cd key-em :)) -
#3323 Nem lesz dirver gondod, ha jól tudom a korábbi amd dirver problémák is megoldódtak már. De max vga téren más megcáfol vagy megerőst. -
#3322 Srácok!
Erősen gondolkodom a PRO-n, de nem tudom van-e már driver lefedettség a következő konfigra:
Gigabyte EP35-DS3L
XFX HD 4870 1GB
Intel Core 2 Dou E6770 2,33Ghz
Klassz lenne, ha tudnátok segíteni.
Előre is köszi. -
#3321 nem szenvedek, akkor várok egy párnapot :) -
Solt #3320 Feljebb kell venni a processzor használatot a programon belül, és akkor nem pöcsöl annyit... -
Solt #3319 Nekem az Intelhez, és a Samsunghoz is van, hetente egyszer lefut az optimalizáció, így állandó a teljesítménye, és elvileg így egyenletes a használódása is...
Azt tartom furának, hogy nálam alapból kikapcsolt állapotban volt telepítés után... -
#3318 Tuti nem töredezettségmentesít, elindítani se engedi ssd-n a sima hdd-n igen. Az optimalizációt meg nem kapcsolnám ki.
Amúgy én soha se használtam gyári segédprogramot (szerintem nincs is az ocz-nek), mégis gond nélkül műkődik az ssd-m több éve. -
Solt #3317 Remélem erről lesz valami infó... jó húzás lenne a részükről, ha karban is tartaná az SSD-t úgy mint a gyári segédprogramok...
Köszi a válaszokat...