Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Munkahelyi hálózatban (tartoményban) is erõsen tiltakozik a Rendszergazda fiók ellen, gyakorlatilag használhatatlan. Biztonsági okokra gondolok.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Nem kell admin fiók, lehúzod az uacot és kész. Bár nem tudom, hogy itt a csempékkel, akkor mi a helyzet.

http://goo.gl/gd6Zi5

No elkezdtem én is ismerkedni vele... kicsit fura, de elsõre nekem bejön! 😊 Ami viszont nem tetszik, hogy az adminisztrátor aktiválásával nem tudom használni a "csempéket" vagy mik azok... ez elég kiábrándító! :S A 7-nél mindig elsõ dolgom volt, hogy átvettem az irányítást... :S

www.smart-bus.hu

bon
Egy pletyka szerint Július végére elkészülhet a végleges Windows 8.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

KranaZoli
Én most nem az XP-re gondoltam, hanem a Seven start menüjére. Ezen még lehetett volna finomítani, hogy még jobb legyen de szerintem a start menüs megoldás sokkal felhasználóbarátabb mindennél. Én speciel a keresõt nem használom. Márcsak azért sem, mert szeretek minél több dolgot egérrel elintézni. Seven-ben a gyakran használt alkalmazások ott vannak a start menüben egymás alatt, ugyebár. Ennek a listának lehet növelni a méretét, ill. párat pin-elek is a start menübe, ennyi. Így se asztalon, se tálcán nincsenek ikonok (nem mintha problémám lenne azzal, ha vki telepakolja ezeket ikonokkal - Én jobb szeretem így). Amit naponta használok 2 egérkattintás. Start menüt szinte soha nem nyitom ki (alkalmazások; programok)... Bon hasonlította az XP-hez a Seven start menüjét, ami igaz is, csak épp azóta fejlõdött egy kicsit. A 7-es start menün kellett volna finomítani és okosítani, nem elhagyni.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

bon
Win+f és a win+w keres a telepített alkalmazások (nem csak a metro-s) között is a lentebb leírt funkciók mellett, így olyan mint a Windows 7 keresõje.

[HUN]FaTaL
Látom nem érted a problémát.

Desktopon vagy ->Windows gomb mint a régi start menühöz a keresõ -> gépeld be internet explorer -> enter és a metrós szart indítja, holott a desktopról kerestem és nem vagyok kiváncsi a butított szar appokra. Ez a baj vele, tehát nem, nem váltja ki a régi start menü keresõjét és késõbb mégtöbb probléma lesz, mert több appnak lesz metros verziója is (amik gondolom egyszerre fognak települni a desktop verzióval).

Lehet, hogy van erre beállítás, de én nem találtam. Ha nincs, akkor viszont jó lenne a végleges verzióban, de tuti, hogy nem lesz. Majd rájönnek, hogy attól, hogy az összes platformon erõltetik a metrot, nem lesz nagyobb részesedésük a mobil piacon.

bon
Több dolog miatt se rohantak, elsõ idõkben nem nagyon volt reklám, na meg a készülék se olcsó.

Amúgy nem tudom miért baj a metro-s keresõvel, minden megtalálható vele. Találatra kattitva meg úgy is a társított alkalamzást indítja, ami nagy valószínûséggel nem metro-s nálad.

Néhány kombináció:
Windows gomb + Q - alkalmazások keresése
Windows gomb + W - keresés a beállítások között
Windows gomb + F - fájlok keresése

De az Intézõben is van keresõ azt is lehet használni.

[HUN]FaTaL
Én a keresõrõl beszélek. Desktopról start gomb -> keresõ és a metrós szart indítja pl. számológépbõl, iebõl.

#2145: Ehhez képest a felhasználók nem rohantak azonnal pl. wp7es telefont venni, még a bada is megelõzi részesedésben.

bon
Mint írtad van script rá, de én is belinkelhetek egy megoldás ha az megkönnyíti az életed: link

bon
Pedig elhiheted, hogy sok dolgot nem a saját fejük után töröltek ki, hanem a felhasználói felmérések, szokások alapján amit a Windows küldözget (persze sokan kikapcsolják letiltják ezeket a dolgokat a Windows-ban így ne csodalkozanak ha az õ visszajelzésük így nem számít bele a statisztiába). De a fejlesztõ csapatot is nagy mértékben is igen komoly összegeket felhasználva segíti a különbözõ komponensekre szakosodott csapatok a cégen belül akik szintén nem csak a saját fejük után mennek. Amúgy informatikában kell, muszáj merészen gondolkodni, mert bejöhet és persze meg is bukhat.

Telefonos oprendszerje meg nagyon elvan találva, volt már szerencsém jó pár féléhez. De már több mint 1 éve a Windows Phone 7.x-et használom és fogom is használni, 7.8-as verzióval ha elérhetõvé válik és ki tudja jövõre már lehet, hogy készülék cserélved a 8-as verziót.

[HUN]FaTaL
"úgyszintén a 8-nál is."

Kivéve amikor a desktop app helyett a fos metróst indítja.

Zsoltika 007
Az a baj hogy a nagy újítási lázban a microsoftnál a dev team annyira megszaladt hogy olyan dolgokat is elkaszáltak amire a vevõk 60-80%-a igényt tartana. Ami az igazán sajnálatos hogy le se szrnak minket vevõket, holott belõlünk élnek. Lehet magyarázni hogy így lett reform meg úgy. De eddig akivel errõl beszéltem mind egyetértettünk hogy ez nagyon gáz. Persze lehet mellette is érvelni mert hogy jajj de jó, meg új. De annak idején nem poénból lett így megcsinálva és fel kéne már fogni hogy ami jó egy pár collos érintõ képernyõn, az katasztrófa a desktopon. Ms nagyon nincs a helyzet magaslatán annak alapján amit lemûvelnek az os meg a telefon piacon.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

bon
pl. az oldalra nyílás mennyire osdi és idõnként problémás is, mert nem fér ki a képernyõre és gördíteni kell, Vista-ban, Windows 7-nél meg ott a keresõ, beírok 2-3 betût és egybõl ott van és indíthatom, úgyszintén a 8-nál is.

[HUN]FaTaL
Az oldalra nyíló menük egy baromság. A Vista start menüje százszor jobb.

KranaZoli
Miért lenne elavult?! Egyelõre jobb és kényelmesebb megoldás nem nagyon van. (keresõt hagyjuk -> lusta gépelni...) Azért mert régóta létezik nem jelenti egyenes arányosságban, hogy elavult is lenne. (bármire értendõ) Talán érdemes lenne azon is elgondolkozni, hogy vajon miért születnek ezek a 3rd party alkalmazások? Hány olyan 3rd party alkalmazás terjedt el, mely egy régebbi OS-bõl próbál visszacsempészni vmit az újabb OS-be? Nekem most hirtelen a Vista-s Sidebar jut csak eszembe Seven-re. Mely áldásos is, hogy van! Sok-sok olyan egyéb alkalmazás van, mely korábbi OS-re próbál ráerõltetni újabb bõrt, ellentettjébõl szerintem kevesebb. (de lehet tévedek!) Ezzel nem azt mondom, hogy ezek a start menü alkalmazások jók lennének. Csupán annyit, ha van rá igény; van(lenne) létjogosultsága az azt jelenti, hogy a Start menü elég sok embernek tetszik. Innentõl fogva teljesen felesleges azon agyalni, hogy elavult-e; vagy sem. Nem mindenben az a lényeg, hogy ne legyen elavult.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Shep
Na most nézegettem pár tesztet és ugyan gyorsabb a 8 de nem jelentõsen így viszont nem hiszem ,hogy egy darabig váltani fogok, fõleg mivel van ugye pár nem tetszõ dolog a 8-ban, Pl. amit te is említettél ez a nem egybõl a desktop jön be dolog.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Zsoltika 007
Végül is ja! Vegyél meg egy vagyonért egy os-t hogy még berhelhess megint hogy használható is legyen 😄 (esetleg még költeni is kell +ba a 3rd party kiegészítõért) Welcome to new world! <#hehe>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

[HUN]FaTaL
"Egyelõre nincs normális megoldás arra, hogy alapból a desktop nyíljon meg."

Script van, ami egybõl oda tesz (nem próbáltam, azt írták mûködik).

Sokkal zavaróbb, hogy a sarkokba lökve az egeret mindenféle baromság nyílik meg, ami nem érdekel (metron futó appok, jobb oldalon meg settings).

Ha úgy tekintesz a Metro-ra, mint egy Objectdock-ra (furcsa megfogalmazás ez, na mind1), vagy mint egy Start menüre, amibõl mindent elérhetsz, akkor nem lesz itt semmi sem kellemetlen. Egyedül az oldaladról azt láto ma legkellemetlenebbnek, hogy ha bejelentkezel a Windowsba, akkor a Metro-ra rak alapból és ott kell a Desktop-ra kattintani, hogy odajuss. Egyelõre nincs normális megoldás arra, hogy alapból a desktop nyíljon meg.
Ennyi. De majd biztos lesz valami hack.

Biztos vagyok benne, hogy erre is lesznek skinezõ, egyéb olyan programok amikkel olyan lesz használni a Win8-at, mint akár a 7-est is.
Amúgy butaság lemondani a Win8-ról, mert gyorsabb a 7-nél, sok apró dolog van benne, amit már alapból tud, kényelmesebb. Már csak ezért is megéri ezen maradni.

Ezt csak azért mondtam, hogy ne ijedj majd meg a Metro-tól, sõt igazából én nem idegenkedem tõle, és nekem sem kell a start menü, bõven jó ami a Win8-ban van.
Shep
Egyelõre nem használom, mert még nem próbáltam ki a 8-at. Szeretek elõre informálódni mire számítsak, hogy ne érjen túl sok kellemetlen meglepetés 😊 Meg szerintem már megvárom a véglegest.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Nekem tökéletes a start menü, nincs szükségem mindenféle kockákra, az asztalom is tök üres ami kell megoldom objectdockkal.

bon
"Elavult xp-s kinézetû start menü." ez egy tény megállapítás és nem hiba. A többi meg egy meglepõdés, hogy ennyire fontos a start menü.

KranaZoli
Semmi probléma nincs a Start menü-vel.

bon
Elavult xp-s kinézetû start menü.
Nem hiszem el, hogy ennyire fontos a start menü, én már Vista óta alig haszáltam. Csak a keresõje kellett ami itt is megvan.

wollnerd
De ez sokkal jobb Start menüt hoz! Bemutató videó is van lejjebb.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

bon
Próbáld inkább az új felületett használni.

Shep
Találtam ilyet, http://lee-soft.com/vistart/ 😊

Shep
Fenébe. Kösz.

Minden van benne, csak a start menü teljesképernyõs lett(metro).
Vannak olyan progik, amik start menüt csinálnak, de azok közelrõl sem olyanok mint a win7-es start menü.
Egyszerûen használd az új Start menüt ami benne van, jó az!
Shep
A win8-at testre lehet úgy szabni(akár külsõ progik segítségével), hogy úgy nézzen ki, mint a régi windowsok, legyen tálca, start menü, gyorsindítás stb?

bon
Na akkor nézesd meg a winyódat hd sentiel programmal, ha õ is hibásnak jelzi akkor lehet beruházni egy újra, vagy gariztatni ha még garis.

NecroJoe
Felugrál néha hogy sérültek a lemezek, kezdjek el backuppolni és utána mindenféle opciók, de igazából egyik se visz sehova.

Necro

bon
Mire gondolsz? Nekem még egyszer se ugrott fel. Wndows 7 file Recovery programra gondolsz?

NecroJoe
Ezt a backuppoló lemezkarbantartó cuccot ami állandóan felugrál ki lehet valahogy kapcsolni?

Necro

Köszi.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

aate
A naptár csempe-alkalmazás nálatok szinkronizál a gmail fiókkal ? be van kapcsolva de a telefonon hiába állítok be egy eseményt nem szinkronizál pedig mindkét eszközön be van állítva.

Control Panel --> Folder Settings --> View --> és itt van egy olyan hogy "Listanézetben történõ írás esetén" Két rádió gomb van, a "A beírt elem kijelölése a nézetben" legyen bejelölve.

bon
Tejesen felesleges ragozni, hogy ki mikor és milyen táblagépet csinált vagy milyen baki volt egy adott konferencián.

Nem kutyát se, hanem macskanõt se.
Zsoltika 007
Az megvan hogy kutyát se?

Az megvan, hogy Bill Gates már 2002 ben bemutatott egy kész tábla pc-t? Apple ilyenkor mit is csinált? Jaa eszembe jutott, semmit.
Most tetem újra a win8 RP-t és olyan problémám van hogy eddig ha benne voltam egy mappába és megnyomtam egy betût és ha volt olyan fájl vagy mappa akkor oda is ugrott. De most meg valami keresõpanelt hív elõ é össze vissza vannak a fájlok. Hogy lehet ezt a régire visszatenni?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Trollkodunk, trollkodunk?
skinnyman

Regards,

kifli
Elvileg nem ugyanaz. Win rt-vel lesznek közös részei, és hordozható lesz a kód. Azért nem copy paste módon, de elég könnyen. Egyébként valószínûleg nem lesz közös market, ms eddigi lépéseit ismerve. lumia 610-re nem telepíthetõek bizonyos dolgok, mert 1-2 helyen szaggat az adott játék, dev unlock után feltehetõ marketet kerülve, és fut gond nélkül a cucc.

Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy ami nem használható kompromisszum mentesen telefonon, azt nem lehet majd használni.

Metro UI kikapcsoló cuccot feltettem MediaFire-re. Még nagyon béta de mûködik.

http://www.mediafire.com/?667tko01g2t8qjs
aate
Ha közös Store lesz -természetesen kompatibilis letöltési lehetõséggel. Akkor a metro hamar sikeres lehet.

bon
Én is így értelmeztem.

I love Windows 8.