Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Épp most tartok ott, hogy már fent a Fox, még beállítok pár dolgot aztán mára ennyi volt. 😊 Ám, köszi!

Régebbi Bootable USB-vel írtam ki és így okés lett. Lehet az X86-ost is ezzel írtam ki és nem a legújabb verzióval. Mind1, mát fent van.

"De akkor mi kerül az asztalra ?? 😊"

Akkor az igazi, ha max. egy WP semmi más. 😄
Mikor jött Cata, ha mostanában akkor szerintem már végleges (boltba kerülési idõ Win8) Win8 elõtt szerintem nem hoznak ki. Sajnos mást nem tudok ajánlani. 😞

Azért akkora különbség szerintem nincs hardveresen gyorsított Fox vagy "sima" Fox között. Flash-nél már meglátszik a minõségbeli különbség. Gondolom flash-t kikapcsolt védett móddal használod?

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

kifli
én mbrwiz-el csináltam cmd-bõl, és ment gond nékül
lck
Igen, jó ez így. Biztos nálam is egyre több minden lesz a Kezdõképernyõn.
De akkor mi kerül az asztalra ?? 😊
bon
Nekem sokkal több minden van kint a kezdõképernyõn: link sõt van még egy fél képernyõnyi Office 2010 és 2013. Innét indítok szinte mindnet. Asztalomon csak két program van kirakva a Windows saját ikonjain kívül.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

lck
Hardveres nélkül jó, csak úgy nem nagyon teccik 😊
Ez a csempés Chrome meg lazán bezabál 700 mega ramot egy füllel. Kicsit sokallom.
Ráadásul ha belakom, FastDiallal, meg a többi kiegészítõkkel - ami nekem kell - sokkal lassabban indul mint a FF.
KranaZoli
És ha pár napig tiltod pl. a hardveres gyorsítást és/vagy flash gpu gyorsítást?! Csak kipróbálni, hogy lesz-e különbség.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Akkor valóban A Bootable USB lehet a hibás. Eddig mondjuk Nekem nem volt problémám vele. x86-ost is azzal írtam ki és telepítettem róla most 7vgén notira. Na, mind1 olyan mind1 mivel írom, csak legyen okés. 😄

Kössz!!!

lck
14.1-es fox. De kipróbálta a 15-ös bétával, sõt most direkt azért raktam 64bites wint, hogy hátha Waterfox alatt nem, de ott is.
Ez a gond hogy én sem olvasok másoktól ilyen hibáról.
[HUN]FaTaL
Ja A Bootable USB. Na hát az már jópár verzióval ezelõtt sem mûködött nekem, akkor próbáld az usb/dvd download toolt vagy az universal usb installert.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Én is felfedeztem már, de teljesen idegen, így legalább nem olyan csupasz a jobb oldal 😄 A leállítás mindenképp kell oda, mert rettentõ idióta helyen van.

#3403: Nem, Operát használok 😄

#3404: 32bites OS alatt a windows-7-usb-dvd-download tool nekem sem mindig kreált értékelhetõ telepítõt, van, amikor lefutni sem tud. Próbáld meg az Universal USB Installert.

KranaZoli
Ez melyik Fox?! 15-ös RC már kint van Mozilla FTP szerverén. AMD driver-it már nem nagyon követem, de olvasok pár Radeon-os topic-ot kártyák miatt és Én ilyet nem olvastam eddig egyikben sem.

Progi ajánlást köszi, lekapom - nem ismerem. <#worship>

lck
Ha nem lesz jó, esetleg írd ki Universal-USB-Installer-rel. Nálam az bevált.
KranaZoli
Eddig az összes Win8-at pendrive-ra írtam ki. x86 Enterprise RTM-et is onnan telepítettem. Kiírtam rá az x64-est, gondoltam feldobom még ma este - úgy ís hamar felkúszik - boot-olnék róla, de csak bal felsõ sarokban villogott a kurzor és nem boot-olt. Most kiírom újra.

Vki találkozott már ilyennel? Fõképp ha újra marad ez a hiba...
Mitõl lehet ez?!

A Bootable USB 0.9.5.471-vel írtam ki.

lck
Más: Nem tapasztaltatok olyat hogy W8 alatt omlik a Firefox ? Van hogy 5 percenként, de néha csak óránként, random.
Egy az egyben ugyan az a profilom volt 7 alatt is ( az lett bemásolva ), de 7 alatt soha nem omlott. Annyira rájöttem hogy az alap MS W8-as ATI driverrel nincs semmi gond, csak a 12.8-cal jön elõ a hiba. Már három napja állogatok mindent, kiegészítõket tiltok, de semmi.
Az atidxx64.dll - okozza a hibát az eseménynapló szerint. De semmire nem jutottam. Neten nincs info.
Lassan ráfanyalodok a Chrome-ra 😞
KranaZoli
Ezt nem is ismerem, oda még nem is kattintottam jobb egérrel. 😄
Nem is tudtam, hogy lehet. :o

lck
A bal oldal alsó sarokban lévõ Kezdõképernyõ feletti jobbegér sok hasznos parancsot tartalmaz, azokat nem nagyon rakom ki máshova ikonba. Mert már teljesen megszoktam a használatát.
[HUN]FaTaL
Többihez ott a keresõ 😊

[HUN]FaTaL

[HUN]FaTaL
Nekem kint van a leállítás, újraindítás, vezérlõpult (meg a rendszer), a tálcára rögzített appjaim és a metro appok.

lck
A kezdõképernyõrõl indítom a progikat. Az asztalom tök üres.
Szerintem tök jól el lehet rendezni, bár nálam ez még csak most alakul.
KranaZoli
Arra a tool-ra emléxem csak még nem próbáltam. Ilyen volt régebben is, csak az még megnyitotta a "Könyvtárak" mappát ha tudom, mert csak így tudták megoldani. Auto login okés.

A gépeléssel Nekem az volt mindig is a problémám, hogy sokszor van olyan, hogy vmit nézegetnem kell Magam elõtt könyv; leírás; stb... és közben montiron is vmi ehhez kapcsolódó doksi(k) vannak megnyitva - de nem kell gépélnem csak olvasnom. Ilyenkor itthon, hátradõlök a székben egeret meg könnyen elérem - vagy épp bill-ût eldobom a helyérõl ahova könyveket és doksikat pakolok az egér pedig ugyanígy elfér akárhol. Mivel minden rádiós így ez baromi kényelmes, akár melóban is. Ezért nem szoktam Én meg és nem is nagyon használtam ezt Win7 és start menü esetében sem. Szóval amikor sokat vagy readonly módban.

kifli
én olyankor metróba be, és elkezdem gépeni a progi nevét amit akarok indítani

1-2 ki van tûzve tálcára is, böngészõ zenelejátszó.

Beállítottam, hogy asztal legyen a kezdõképernyõ (múltkor tett be valaki egy toolt hozzá), meg beállítottam hogy ne legyen automatán lockscreen, és a gép indulásakor bejelentkezni se kelljen 😊
KranaZoli
Na, akkor feldobom asztali gépre is. 😊 Ill. a teljes "siker" érdekében le kell majd cserélnem melóban is notin lévõ Seven-t és akkor már valóban kezdõdhet a szokás hatalma.

Ti honnan indítjátok a progikat? Teletûzdelitek a tálcát; vagy kipakoltok mindent az asztalra?

Engem nem is annyira asztali gépen zavart ez a Metro korábban hanem inkább notin és fõleg akkor, ha úgy szerettem volna használni ahogy korábban a Seven-t, vagyis 0db ikon az asztalon és tálcán. Ami itt lenne a Metro-s felület és állandóan le a bal sarokba majd Metro-n megkeresni az ikon-ját. Ugyanígy 2 kattintás volt Seven-en is, ugyanis Én mindent Start menüben rögzítettem - pontosabban azt a párat ami már nem fért el az utoljára megnyitott elemek között a start menü-ben. Viszont ott sokkal kevesebb volt az egér húzogatás mûvelet. És ezért írtam a notit - ugyanis nem minden esetben van egér hanem csak tachpad amit eléggé utálok amúgy is, és ezen volt Nekem sok a húzogatás ide-oda...

kifli
telepítés után egybõl jobklikk és leveszem a kezdõképernyõrõl 😊
nálam csak a metro appok vannak ott kint...
[HUN]FaTaL
Én is, egyáltalán nem hiányzik. Egyedül tényleg az zavar, hogy minden programot kipakol oda, amit telepítek.

kifli
én már meg is szoktam, pedig cp-t csak pár órát használtam anno...
[HUN]FaTaL
"Ha ez így megy tovább akkor két év múlva már semmi sem marad a régi Windows-ból. (csak a logó 😊"
Az nagyon nagyot bukna, a metro nem alkalmas mindenre. Ilyen egyszerûbb, táblára vagy értesítésre való appoknak ok, de komoly munkára alkalmatlan.

Mondom próbáld használni egy darabig start menü nélkül, nem fog hiányozni 😊

KranaZoli
"Anyucikájukat", akkor ezek valóban komolyan gondolják ezt a Metro-s elképzelésüket. 😊)) Ha ez így megy tovább akkor két év múlva már semmi sem marad a régi Windows-ból. (csak a logó 😊

Bon:

Hát a Classic Shell az külön alkalmazás. 😊 Na, mind1 majd megnézem most már asztali gépen vagyok - ott még tartom a Win7-et.

Ja, most esett le, hogy visszaolvastam a válaszom mire is gondoltál Te. Te Classic Shell alatt azt értetted, hogy Én Start menüt írtam. Nem azt, hogy a Classic Shell-t, mint egy külön alkalmazást. De biztos így értetted - csak ugyebár nem nagyon tudod, hogy a Classic Shell az egy egy alkalmazás a régi start menüt helyettesíteni.

Fatal:

Addig rendben is van, hogy Metro-n és lock screen-en kint van pl. az idõjárás gadget. Egyelõre a desktop-on még hagyhatták volna ezt a funkciót. Nagyon agresszívek ezzel a Metro-val. Viszont ha ez most bejön MS-nek akkor nagyon el fog szaladni vele a ló. Nem is annyira a Metro-ra gondolok (bármi lehetne a Metro helyett; más alkalmazás; ...) hanem arra, hogy egységesítik az összes Windows platform-ot.

Ezért is dobtam fel notira többek között. Mást nem nagyon tudok(más se) tenni, hogy vagy hozzászokik, vagy megszökik. 😊

Egyelõre feldobom a Classic Shell-t, bár 1értelmûen az lenne a legjobb ha nem kellene egy külön alkalmazást fenntartani, amiben Nekem a legnagyobb problémám a késõbbi bug-ok megjelenése; vagy felhagynak az alkalmazás fejlesztésével és egyéb hasonló tényezõk...

Kössz!!! <#worship>

[HUN]FaTaL
Mûködik, csak felesleges. Én is a metro ellen voltam, de próbáld megszokni nem rossz az, sõt 😊

[HUN]FaTaL
Kivették a gadgeteket, de, ha lesz megfelelõ mennyiségû app a storeban, akkor a lockscreen és a metro ellátja a funkciójukat, pl. az idõjárást már most kitettem mindkettõre (accuweather).

bon
Külön alkalmazással lehet klaszikushoz hasonlító start menü.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

KranaZoli
Errõl nem is olvastam sehol. <#wow2> Na, mind1 - akkor nincs mit tenni ez van, nem lesznek gadget-ek. Sajnálom, hogy kigyomlálták, de egyértelmûen ez áll közel a Win8-as logikához.

Amit még nem próbáltam és errõl viszont olvastam, hogy pl.: Classic Shell az mûködik még RTM-en, vagy már azok sem?! Tudom, hogy Te nem használsz ilyet, ezért nem direkt Tõled kérdem, csak akkor már megkérdem. <#worship>

(nagyon az rémlik, mintha lett volna olyan cikk, amely errõl szólt, hogy a véglegesben már semmilyen formában sem lehet majd elérni; megbuherálni; mûködésre bírni a Start menü-t.)

PS:

Azt viszont már most érzem, hogy notin jobban muzsikál a Win8; mint a Win7. Legalábbis nem csak placebónak érzem. Vhogyan gyorsabb - ennek viszont örülök.

bon
RP-ben még volt, véglegsbn már nincs.

KranaZoli
Feltettem notira az Enterprise x86 RTM-et. Nálam van vmi hiba, hogy desktop-on nincsenek gadget-ek? <#nemtudom><#worship>

Jobb egég menüben sincs. Egyszerûen nincs olyan, hogy "Gadgets" menüpont. Eddig azért mintha lett volna ilyen. Jó volt azért desktop felületen ez. Legalábbis Én szerettem.

[HUN]FaTaL
A nagyvállalati verziót nem valószínû.

Akkor sehogy se tudom összekötni a PS3-mal a gépet?
[HUN]FaTaL
Enterprisera nem lehet.

Srácok, valakinek sikerült MEdia Centert telepíteni Enterprise-ra?
kifli
adatlapom? <#awink>
dragon11
jó, csak tippeltem.😊

egyébként ebben nem tudnátok segíteni ?:SS

[HUN]FaTaL
Miért pont BME?

Ha jól tudom kifli az SZTEre jár, de lehet rosszul emlékszem. De mindenhol van már, ELTEn is.

dragon11
gondolom bme msdnaa 😊

kifli
egyetem bácsitól
[HUN]FaTaL
Kapja, mint, ahogy én is.

#3372: Nem, ez nem trial.

Ez olyan mint az enterprise?

dragon11
hogy szerezted ?:SS

Evogordon
haha 😄
Am koszi az infot.. Eredeti win 7em van kaptam laptop melle, szal az az upgrade erdekelni fog.

[HUN]FaTaL
90, rearmmal 180. Nem tudod aktiválni, újra kell telepíteni, mert a nagyvállalati verzióból van próbaverzió (enterprise), ez otthon egyébként sem aktiválható.

Árakról még nincs info, szerintem annyiba fog kerülni, mint a win7, de ha van legális XP, Vista vagy w7 liszenszed, akkor lesz olcsóbb upgrade. A játékok közül még eggyel sem volt problémám.

Egyenlõre a sorozatgyilkos darabolja a hulládat, a szó, amit kerestél: egyelõre 😄

kifli
pro lett belõle 😊
Evogordon
Hi
Olvastam h a microsoft elerhetove tette a vegleges verzioinak proba valtozatat. Ez pontosan hany napig is mukodik? Es ha lejar akkor lehet majd aktivalni xxx osszegert h tudjam tovabb hasznalni? A vegleges verzioknak kb milyen araik lesznek? Regebbi jatekok amik win 7en futnak azok futnak win 8-on is? Nincs egyenlore tobb kerdesem 😄 koszonom