8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#4529 Nem tudom, nekem kiírta, mint probléma, hogy aktiválni kell.
Egyébként, én azt telepítettem, amit a frissítő letölt. Lemezt fölösbe nem kértem, ha kell újra letöltöm, vagy kiírom.
Lehet, hogy a többiek, meg MSDN-es verziót raktak fel, vagy fogalmam nincs. -
#4528 Plusz aki XP-ről frissít nem is tudja rátenni a windows 8-at. Ráadásul, 64 bitest is telepíthetsz a kulccsal (aki kért dvd-t a cucc mellé postán, annak kiküldték mindkét verziót). -
#4527 Érdekes, mert a PH-n rengetegen telepítették tisztán és senki nem írt ilyen problémát.
Eleve telepítés után nem is kell aktiválnod, mert elintézi maga (ha van net). -
#4526 Én, amit a frissített verzióhoz, ami most 9eFt körül van, kaptam kulcsot, és megpróbáltam első körben üres vinyóra telepíteni. Feltelepült, majd aktiválásnál, újra megadom ezt a kulcsot, amit a Win8-hoz adtak, amire hibát dob, és hogy csak frissítésre alkalmas.
Utána felraktam egy Win7x64-et, sorozatszám és aktiválás nélkül, rá a Win8 a hozzá adott kulccsal, és telepítés után aktiválva volt.
Akkor, szerinted most én csináltam valamit rosszul, vagy elbeszéltünk egymás mellett? -
#4525 Ne viccelj már, xpről nem is lehet közvetlenül frissíteni. Rendes kulcsot kapsz (átviheted másik gépre is, lévén változott a licenc), a licenc az, ami meghatározza, hogy upgrade verzió.
Még a win7 update kulcsai is telepíthetőek voltak tisztán (pl. tisztaszoftver). -
#4524 A frissítő verziót telepítheted üres vinyóra is, de nem tudod aktiválni, mert szól, hogy ez a licenckulcs csak frissítésre való, tiszta telepítésre nem. -
#4523 Eleve kell rendelkezned licenccel. Nyílván kell hozzá egy windows.
Én erre reagáltam: "Van xp-m, arról lehetne frissítenem, bár jobb volna, ha nem kellene a feltelepített xp alól frissítenem, inkább egy teljesen üres vinyóra telepíteném."
Megveszed, kirakod pendrivera a telepítőt és feltelepíted tisztán, nem kell xp alól frissíteni. -
Probatbicol #4522 És az upgrade assistantot hogy futtatod, ha semmi nincs a gépeden? Ezért írtam, hogy kell legyen egy bármilyen windows amiről el tudod indítani a frissítést (az upgrade assistant-ot).
-
#4521 Nem kell frissiteni semmiről. A licenc upgrade, nem a telepito. Az upgrade assistant a frissítes végén megkérdezi mit szeretnél: isot, pendrivera telepitot, vagy a jelenlegi rendszer frissiteset. -
#4520 OFF kérdés (Windows 7)
Sziasztok! Win7-el kapcsolatos (ebben a topic-ban) OFF kérdésem van. Elnézést, hogy itt teszem fel, de hátha tudtok segélni:
Hardverprofilokat tud kezelni a Windows 7? Arra gondolok, hogy pl. adott egy user és neki van XP-n 2db hardver profilja. Egyikben pl. engedélyezve a LAN kártya, de tiltva minden rádiós net és az ellentettje, amikor engedélyezve pl. a 3G-s mobilnet de tiltva a lan kártya. Ez WinXP-nél a Rendszer -> Hardverprofilok alatt oldható meg.
Csak OS-ben létező megoldás jöhet szóba, semmi 3rd party és egyéb motyó, ... Nem lelem ezt Win7-nél.
-
Probatbicol #4519 Ugyanezeken gondolkoztam én is frissítés előtt. Én most a 9ezer Ft-os pro frissítésről beszélek, az szerintem nem csinál semmilyen ellenőrzést, az a lényeg, hogy egy bármilyen windows fusson a gépeden.
Nálam kicsit kalandos volt a frissítés, de szerintem tanulságos. A notebookom eredetileg Vista-val érkezett, de pár éve már egy nem tiszta Win7-et használtam rajta. Gondolkodtam, hogy rá merjem-e erre engedni a frissítést, de én sem tudtam, hogy van-e ellenőrzés és egyébként is ráfért már a gépemre egy tabula rasa, szóval gondoltam, hogy clear installal visszarakom az eredeti Vistát és majd azt frissítem.
Itt jött a bukfenc, hogy az eredeti cd-ről a Vista nem ment fel a gépre, 3x-i kísérletre sem, eljutott a 'Telepítés befejezése'-ig és ott állt órákat.
Én meg ott álltam meglőve, próba szerencse alapon feltelepítettem a pc-guru dvd-n levő Win 8 preview verziót, és az felment csont nélkül. Majd megvettem a letöltős frissítést. Magyarul én Win8-at frissítettem Win 8-ra :). Persze van mellette a Vistáról számlám.
A beépített virtuális géphez a pro verzió kell és újabb processzor mert a core2 duo pl. még nem támogatja. -
#4518 Egy ISOt ad, telepitheted tiszta vinyora is. -
gabor224 #4517 Van xp-m, arról lehetne frissítenem, bár jobb volna, ha nem kellene a feltelepített xp alól frissítenem, inkább egy teljesen üres vinyóra telepíteném. Mondjuk, lehetne, hogy a 8 telepítője bekéri az xp sorozatszámát...bár ez csak filozofálgatás.
Azt sem szeretném, ha az alaplaphoz kötődne a 8, mert amíg használni szándékoznám, addig többször is szeretnék még alaplapot (is) cserélni.
Szeretnék virtuális op. rendszereket futtatni, jelenleg vmware-t használok (leginkább dos-t és linuxot),de úgy tudom, van már a 7-ben is beépített támogatása. Ennek használatához 8 sima vagy pro verzió szükséges?
-
Solt #4516 DX9-s játékok esetében a tapasztalatom szerint igen, felette kb egál -
drholmes #4515 Nekem az jön le az eddigi hozzászólásokból, hogy ha csak játékra használom a windowst, jobban járok, ha maradok a win7-nél. Igazam van? -
#4514 Jobb oldalon előugró menü (angol neve nem jutt eszembe) a posta programban beállíátsok fiókok -
sean john #4513 Sziasztok!
Feltelepítettem a Windows 8-at a minap.
Egy dologgal vagyok bajban: Szeretnék több e-mail címet hozzárendelni a levelezőrendszeréhez (a start képernyős, "csempés" rész).
Valahogy biztosan meg lehet oldani, de még nem jöttem rá. Neten meg semmit nem írnak róla.
Egyébként egész jóra sikeredett, egy két apróságot kivéve, de majd csak frissítik előbb-utóbb...
Üdv! -
VTomi75 #4512 "Ingázás" alatt azt értettem, hogy a Start képernyő, mint startmenü, és a desktop, mint értelmes munkaterület között "ugrálunk". Hack útján van Start menü, de az nem az igazi. A context-menüben ottmarad a "kitűzés a startképernyőre", a taszkváltóban a startképernyő (még akkor is, ha üres), szóval mindenütt ott a Metro. Át kell verekednem magam rajta, hogy a desktopra jussak. A notificationok is Metro stílusban jönnek fel, még a desktopon is. Sok programnak van kétféle verziója, ha kell, ha nem... kivéve persze a lényegeseket, azokból nincs metrós.
Így az egész interfész összességében inkoherens, zavaros és csúnya. A Metro szánalmasan túlegyszerűsített, funkcióiban lebutított - tökéletes egy 10 collos tabletre, de a 22 collos monitoromon röhejesen néz ki. A Desktop meg... csúnyára csupaszított... talán azért, hogy valamelyest hasonlítson a Metróra, de ehelyett csak csúnya és buta lett - vicc, hogy nem lehet egy világos színt beállítani az ablakcímsor szövegére, kvázi nem használhatsz sötét címsort, csak világosat. Erre is van persze hack, de az csak hack... és az is csak félmegoldás. Ha meg megnyitunk egy explorer-ablakot fájlböngészéshez, ott vannak azok az összevissza ribbonok, apró, ezerféle oldschool inonnal - na ott nyomokban sincs meg a Metro letisztultsága, de az Aero Glass modern szépsége sem. A ronda, kövér ablakkereteket már meg se említem.
Nincs az egészben semmi egységesség, ami a Win7-ben vagy az OSX-ben megvan. Félkész, kényszerből piacra dobott, koncepciótlan hibrid lett, amellyel kapcsolatban az az érzésem, hogy valami átmeneti félmegoldás, amellyel ki kéne húzni addig, amíg elég metrós fejlesztés nem jön össze ahhoz, hogy végleg kikukázhassák a desktopot. De ne legyen igazam.
Mindezt annak tudatában olvasd, hogy legális, megvásárolt Windows 8 Pro-m van. Talán túl optimista voltam... :) -
#4511 Nem teljesen értem, hogy miért kell ingáznod a metro és asztal között. A metro alkalmazások asztali gépen tényleg használhatatlanok, azokat én le is töröltem, vagy legalábbis levettem a képernyőről. A desktopot használom, a metróból indítom az alkalmazásokat (csak olyanokat hagyok, amik a desktopra indulnak). Kicsit több beállítási lehetőséget rakhattak volna/rakhatnának bele, az tényleg jó lenne. De hátránya nem nagyon van a régi start menühöz képest, előnye hogy nem csak egérrel kezelhető könnyen, illetve könnyen el lehet rendezni saját igény szerint.
Az aerot én is hiányolom egy kicsit, de azért az is nélkülözhető. -
VTomi75 #4510 Hozzák inkább vissza Bill Gatest.
-
Zoliz #4509 Nincs más választásod mint megszeretni a szart is. Hiszen adózol és az ellen se tehetsz semmit. Steve Balmer csempéket akar 1 milliárd embernek, hát csempék lesznek a jövőben Tiles oprendszerekeben is..
Ezen a videón legalább látszik, hogy nem csak a szakértők nézik hülyének a Microsoft vezérét:
Használhatatlan Windows 8 -
VTomi75 #4508 Én is kipróbáltam egy Win8 Pro-t, de bármennyire próbálom megszeretni, nem megy. Tableten biztosan jó, de desktopon nem. A touch helyett egér+bill. irányítás még megszokható lenne, de a Metro és a lebutított desktop közötti ingázás idegőrlő. A Metro még nincs kész, alapvető appok hiányoznak, nincs egy rendes Office csomag, egy tisztességes képszerkesztő és egy normális filekezelő Metro alá, pedig desktopPC-re ez alap. Ha csak a desktopot akarom használni, akkor száz hacket kell feltennem (Start8, UxStyle hack, desktop gadget hack), és még így is ott a háttérben a Metro, a desktop meg a régi Aero Glasshoz képest borzalom.
Nem tudom, miért kell minden típusú eszközön ugyanazt a GUI-t használni, amikor egy asztali PC-t teljesen másra használunk, mint egy telefont vagy Tabletet. Jobb lett a rendszer teljesítménye, memóriakezelése, az UI megjelenítési sebessége - ezek jók. Emellé meg kellett volna hagyni az Aero Glasst, kicsit még csiszolni az Explorer régimódi ablakain, beletenni pár szép ablakanimációt, ügyelve arra, hogy a mozgás mindenütt folyamatos legyen, adni neki egy új, modern ikonkészletet, beletenni a levelezős és közösségi accountok integrációját, egy normális, modern notification system-et... a tálcát pedig kiokosítani, pl bizonyos ikonok jelezhetnének eseményeket (mint pl. az OSX-ben) ... és nagyjából ennyi. Az optimalizált rendszermaghoz egy szebb és jobb felhasználói élményt adó GUI-t kellett volna tenni, nem a tabletes, érintős felületet erőltetni, és mellé a régi desktopot lebutítani, hogy mindenki megutálja és menjen a Metro fele.
Ez nyilván szubjektív vélemény... :)
-
#4507 Windows 8 esetében a frissítés nincs a géphez kötve, átvihető más számítógépre is. De egy időben cska egy gépen lehet hazsnálni. Így számodra a jelenleg érvénybe lévő frissítési lehetőség ajánlott, már ha van miről frissíteni. -
#4506 Frissítő progi + tudnivalók.
Egyelőre úgy néz ki, sem a megvételhez, sem a későbbi frissítéshez sem kell aktivált Windows alá, csak minimum WinXP SP3 legyen.
Ez azt is jelenti, hogy ezen Win8 telepítése, csak már fent lévő rendszerre lehetséges! Persze ha a telepítés folyamán nem akarsz semmit megtartani, nevezhetjük tiszta telepítésnek is (az alaprendszer fájljai pedig később törölhetők).
Figyelj oda, hogy ez le is tölti a Win8 telepítőt, de az alatta futó Windows alapján: pl magyar/angol vagy x86/x64 stb.
Azt nem tudom, hogy ez mennyire kötődik majd a géphez. Ha kötődik is, állítólag csak az alaplapot figyeli, tehát annak a cseréjekor lehet gubanc.
Ennek a frissítésesnek van dobozos verziója, az olyan 17eFt körül van. Mondjuk én is láttam rendes verzióból, tehát ami nem frissítő is dobozos kiadást. -
gabor224 #4505 Üdv!
Szeretnék venni win8-at, vagy win8 pro-t, de mindenképp nem oem-et, vagyis olyat, amelyik nem kötődik a hardvereimhez, mivel szoktam cserélgetni. Jelenleg van (legális) xp-m, jó lenne, ha így "frissítésként" olcsóbb verziót tudnék venni.
Hírekben olvastam régebben, hogy a microsoft nem ad ki a 8-ból dobozos verziót, máshol meg bemutatták a dobozos verzió dobozképeit... a kettő szerintem ellentmondás. Persze, nem lényeges nekem, hogy dobozban legyen, letölthető is jó, ha az hardvercserék után is újraaktiválható. Hogyan lehet keresni ilyet(, mert mindenhol csak az oem-et láttam)? -
Blum #4504 Udv!
Hosszas vacilalas utan ugy dontottem felrakom megint a rendszert.
A szokatlan kezdokepernyon kivul maradektalanul megvagyok elegedve eddig a cuccal,viszont egy zavaro problema van,amire nem talalok megoldast.
Neha a ClearType mintha "belassulna". Tehat gorgetek egy listat es amikor megall a kep,akkor latni hogy simitja a betuket. Kb. fel masodpercig homalyos minden,aztan helyreall. Tudtok errol valamit vagy erre megoldast? -
#4503 Jegyeztem a javslatott. -
#4502 Bocs, Bonnak akartam címezni. -
#4501 pl. telepítő lemezzel. -
TomDantes #4500 Kösz ezzel kivagyok segítve. -
#4499 "Hogy indítsak rendszer visszaállítást?" Újabb FAQ menüpont javaslat. :)
Jim Morrison
Szerintem érdemes az SSD-n hagyni a lapozófájlt, és a rendszer kezelje. -
#4498 Gondoltam itt is megkérdezem, hogy hogy lenne célszerű beállítani a gépemben a lapozófájlt? SSD-N System managed van, az elsődleges és a tárolós HDD-men None. Ha a C-t átteszem None-ra és valahogy átrakom a virtual memory ramdiskre akkor annak van értelme? Sok helyen azt írták hogy jelentősen gyorsult a gépük, csak én nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet e lenullázni az SSD-n. -
TomDantes #4497 Hogy? Csak fekete képernyő van semmi más. Hogy indítsak rendszer visszaállításat? -
#4496 pl. Rendszervisszaállítás, újratelepítés. -
TomDantes #4495 Oké. Na szarban vagyok. Ma szépen megvettem a win 8-at, eddig win 7 volt fönt, hát ügye ez a netről frissíthető verziót.
Fel is települt, működött egy darabig, el indult, egyszercsak kiírta hogy újraindítás valamiért, valami hiba miatt, és azóta nem működik. Addig bejön, hogy üdvözöljük felirat, aztán kész. Tölt...tölt...és fekete képernyő. Na most mi a bánatos fracot csináljak? -
Zoliz #4494 A hozzászólásom az, hogy a Microsoft azért tiltotta le a Start menü használatát, mert őmaga se hisz a csempék sikerességében - jogosan - és senki se használná. Ha a csempék méreteit be lehetne állítani és aktívak lennének, pl youtube video mehetne bennük, vagy winamp akkor lenne értelme, de így??? Oriás ikonok csak, amik a helyet foglalják.
Kérek pozitív értékelést a hozzászólásomra aki egyetért velem. Koszi. -
#4493 Steam Desktop-ról futt. -
Probatbicol #4492 Ezt olvastam, csak egyrészt az jóval összetettebb cuccnak tűnik, mint amire szükségem van, másrészt nem volt egyértelmű, hogy a régi virtual disk-emet tudja-e kezelni. De kipróbáltam a VBoxot ami amúgy is kell, és az szerencsére tudja. -
drholmes #4491 Steam-es játékok, s maga a Steam hogy fut? Le kell menni hozza desktop módra, vagy indítható az új felületről? (modern UI?)
Igazából lehet olyat, hogy nem használom a desktopot, de indítok egy teamspeak-et s egy MMO-t az új felületről? -
#4490 Hyper-v van helyette beépítve az oprendszerbe, csak alapból nincs feltelepítve.