8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
lo9in #4609 a tömörítésre nem is gondoltam :S de akkor is nyoma veszett az orrom előtt lényegében pár pillanat alatt 1gb-nek ami még mindig rejtély :S -
#4608 Futtasd le a lemezkarbantartót. Amúgy hiába szed le a Windows 200mb frissítést, ha az tömőrítve annyi, kicsomagolva többszőröse is lehet. -
#4607 Vista óta nagyon kevés, 40-50gb ajánlott. -
lo9in #4606 a partició mérete nem függ össze azzal hogy hova tűnik el a semmibe a hely ok nélkül és arra sem ad magyarázatot miért hatványozódik minden egyes frissítés ;) -
lo9in #4605 kizárt :) nekem nincs nagy vinyóm és jelenleg biztos hogy nem fogok venni nem éri meg, van összesen 74Gb-m ebből 14 a windowsnak van :) -
#4604 Ha friss telepítés után 4gb a szabd helyed, akkor jobabn jársz ha megnöveled a paríció méretét 40-50gb-ra. -
lo9in #4603 további érdekesség hogy ha letöltöm a frissítéseket ami kifejezetten a windowshoz van , akkor az olyan 200 mb de telepítés után szintén kb. 1 gbvel kevesebb helyem lesz, egyáltalán hova kerül a backup ? és hogy lehet hogy ennyi helyet eltűntet ? :S -
lo9in #4602 üdv. valaki meg tudja mondani hova zabálja el a helyet a win8 ? egyik nap van 4gb szabad hely a vin8 partíción másik nap már csak 3 , mindez úgy hogy nem telepítek semmit és a böngészési hulladékot is leszámítjuk , mégis hogy a fenébe űnik el a hely ok nélkül egy pillanat alatt? ja és friss windows tegnap előtt lett telepítve -
Probatbicol #4601 Én is chrome-ot használok és nincs vele semmi baj, valami más okozza ott a problémát, legfeljebb egy bővítmény. -
Big Slim #4600 Elhiszem hogy nem csak a chrome képes arra, de nekem mindig jobban bejött a google böngészője, és hát az új internet explorer mit ne mondjak nem jön be, egy rakás f.s! De valami megoldás csak van erre a hibajelenségre hogy mért omlik össze a rendszer ha a chrome megy. -
#4599 Ne gondold, hogy csak a chrome böngésző képes lekezelni a google fiókodat. -
#4598 Régen én is ilyen rendszerekkel toltam. Szépen átdizájnolt, előre telepített programok, stb. Aztán egyszer rájöttem hogy egy szűz windowsnál nem kell várni 5 percet a boot-ra, és 5x gyorsabb a rendszer... -
Big Slim #4597 Hali!
Feltelepítettem a win 8-at a lap-topomra, mindek okés vele kivéve egy dolgot. Ha Google Chrome-t használom bizonyos idő után kifagy a rendszer és az egész gép nem reagál semmire! Csak manuális ujraindítás után áll helyre a rendszer, de ha megint a chromot használom ugyan úgy kifagy! De a chrome kell mindenképp mivel google fiókom van és minden adatom ami kell ott van!
Valakinek valami ötlete mitől lehet ez és mi rá a megoldás??? -
#4596 Akkor egy jól összebarmolt win7-ed lehetett. -
#4595 köszi!
egyébként az mennyire normális, hogy a win8 kb. 3x gyorsabb a 7től ?:O -
#4594 Jobb oldali menü->Gépház->Általános->Speciális újraindítás->Speciális->Indítási beállítások -
#4593 Mi az a teszt mód? Esetleg Csökkentett módra gondolsz? -
#4592 Jobb klikk az ablakfejlécen és properties. -
#4591 futtatásban kicsi az ablak megf a betűk is, hogy tudom normálra állítani? -
#4590 Srácok hogy lehet a Windows 8at tesztmodban eliditani?
Fel szeretnek rakni egy digitális nem aláirt drivert!
-
#4589 A skype ablakot felül megfogod és elhúzod jobb vagy ball széle felé a képernyőnek és megfog változni a mérete. -
#4588 ezt nem teljesen értem.. hogy érted h 'kipakolom jobbra és balra' ?
hihetetlen idegesítő, hogy ha írnak teljes ablakba nyitja meg minden. -
#4587 Jó ötlet, eszembe sem jutott.
Beraktam, aztán majd indításnál kiderül. -
#4586 Kipakolod jobbra vagy balra az alkalmazást.
Modern UI-s böngészőben tiltva van a bővítmények használata, így nem integrálható bele. -
#4585 Név esetén úgy tudom a profilod nevét írja ki a csevegő partnernél, nálad meg, hogy "én" -
#4584 Ütemezett feladatként próbáltad már futtatni? -
KaBuTo666 #4583 Loool, sosem használtam a főképernyőt mert egyből bejelentkezett.
Hálás köszönetem!!! -
#4582 hogy lehet megoldani azt is ha skypen írnak és jelzi hanggal meg üzenettel, akkor ha megnyitom NE TELJES képernyőben nyissa föl, hanem csak felében..? rohadtul zavaró.
+1: ha már ilyen integrálható ez a téma, akkor a böngészőbe nem integrálható bele hogy legalább a jobb oldalon mutassa kivel beszélek éppen ?:D -
#4581 mert pár gyökér egy topikban folyamatosan lepontozott.. -
#4580 Miért van neked mindig elrejtve a hsz-ed?!
Megoldható, hogy egy rendszergazdai jogot kérő progit induláskor automatikusan futtasson a rendszer, az UAC kikapcsolása nélkül? -
#4579 nem tudom.. olyan nehéz hozzászokni :S
már megszoktam a start menüt, stb.. tök más..
viszont annyira gördülékeny, annyira gyors.. hogy LENYŰGÖZŐ mit alkotott a microsoft..
skypen keresztül szeretek msnezni, de itt ugyebár nincs fájlküldés.. betűszínt kellene még beállítani, a nevemet egy normális alias névre.. ezeket hogy lehet ? -
#4578 Én Windows 8 párti vagyok, így megszoknám a helyedben. Microsoft-nak egyenlőre ez a felület a jövőbeni terve, egységesíti valamennyi platformját: xbox, tábla, tlefon, asztali gép.
Modern ui-s felületen a ball felső menüvel is lehet váltani az alkalamzások között. De ha igény van rá, jobb vagy ball oldalra is kirakható egy alkalmazás egy keskeny sávban.
Lehetséges még egy módon váltogatni az alkalmazásokat, de ahhoz már érintőképernyő kell :)
Én minden esetre az alt+tab-ot preferálom.
-
#4577 köszi!
s szerinted ez jobb, érdemes beletanulni és megszokni? mert az eddigi összes windowstól eltér.
pl. jelenleg azzal küszködöm, hogy ha a kezdőképernyőn matyatolok, akkor hogy tudok az alt+tab kombináción túl GYORSAN váltogatni az ablakfülek között..:( -
#4576 De számomra a skype marad, a kényelmessége miatt, táblán, asztali gépen, telefonomon is elérhető, könnyen kezelhető. Most már támogatja a messenger-t is még ha egyenlőre csak szöveges üzenet formájában.
Ami hiányzik a Windows 8-as skype-ból (üzenetek alkalmazásból is) az a fájl küldés lehetősége. -
#4575 Jelenleg is van alternatíva. -
#4574 A link: link
A Rendszer másabb mint a Windows 8, de megszokható és megtanulható. -
zord01 #4573 Lesz más Skype helyett. Sőt az MSN helyett is. -
#4572 Én meg sajnálom, hogy az MS megvette és teljesen szétbarmolta a Skypeot. Kivett belőle mindent, amitől rohadt jó volt (p2p beszélgetés, jó titkosítás) és telerakta csomó baromsággal. -
#4571 egy linket tudsz adni ?:S
nem tudom, nekem olyan túl modern ez az egész rendszer. nem tudom fenn hagyom-e... igaz gördülékeny, stb.. de azért tök más világ mint a 7..
nem ?:S -
#4570 Nem importálni kell, hanem a fiókokat összekapcsolni, a fő képernyőn még bejelentkezés előtt lehet elvégezni és későbbiekben is ott lehet bejelentezni a Microsoft fiókkal. De a modern ui-s skype is használható.