Windows 8 - 8.1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még annyi hogy a létrejött exe fájlra jónéhány vírusirtó visít ( Virustotal: 16/42 ) De nem hinném hogy az lenne mert mindegyik generic meg heuristic találat. De láttam a neten több "bat to exe" progi létezik. Esetleg ki lehet próbálni azokkal is.
Nyilván meg fogom csinálni, mert van pár fájlom, aminek kint KELL lennie az asztalon, de azért ez mégis csak túlzás...
Amúgy köszi a megoldást
Pl.: egy "valami.doc" fájl esetén:
1. Készítsünk a doc fájl mellé egy valami.bat fájlt ami csak a doc fájl nevét tartalmazza. Tehát csak ennyi van benne: valami.doc
2. Konvertáljuk át a bat fájlt ezzel a programmal valami.exe -re.
3. Az exe fájl pedig már rögzíthetõ a kezdõ képernyõn.
Kipróbáltam, mûködik 😄
Egyébiránt valaki tudja, hogy ez miért nem lehet megtenni? Hisz az asztalanak pont ez volt régen a nagy elõnye. Ezzel szerintem a metrót komoly használhatósági faktortól fosztották meg.
Az még megértem, hogy az élõ csempék (pi idõjárás, ami netrõl frissíti magát, tõzsdei hírek, stb) nagyobb szerepet kapnak, de arra nem gondoltak, hogy van aki 1-2 fájlt használ napi szinten, vagy akár óráról-órára. Neki mennyivel kényelmesebb volna, ha csempeként tehetne ki egy parancsikont (egy "csempésített" parancsikont, ami dizájnban illik az egységes felületbe), és nem kéne bemászkálnia más nézetbe.
Pont ez a gusztustalan, hogy rákényszerítenek azért arra, hogy minél többet lásd, használd a metro felületet, de a funkcionalitáság korlátozzák.
Csak az egyik vagy csak a másik, de a kettõ együtt szemétség.
Hacsak valaki meg nem tudja indokolni nekem ezt a döntést, ész érvekkel (és a "csak mert" az nem észérv)
Ötlet?
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Egyéb állományokat meg be kell linkelni egy mappába és azt a mappát rögzíteni a kezdõképernyõre. Tudom ez így 2 kattintás lesz, és hozzányílik az asztal is, de szerintem így elfogadható.
De pl. egy doc fájlt szólóban direkt csempeként kitenni tényleg nem lehet.
Az új (pontosabban a nagyon régi) gépemen nem fagy szét.
És amúgy mikor mindkét eredeti verzió szétfagyott biza kipróbáltam egy crk-s 1.0-ás verziót is, de az is ugyan úgy szétfagyott.
Gondolom a Win 7 másképpen kezel valamit az AMD-s gépemen, mint a régi PIV-esen, ez okozza a hibát. Gondolom. Aztán vagy igazam van, vagy nem.
Kíváncsi vagyok a win 8 hogy fog szerepelni. Ha a következõ játékok hibátlanul mennek, akkor lehet hogy mégis megveszem. Az elején ócsó lesz, ha stabil, meg is éri, azt a tizenpár pénzt.
No a lista:
Összes C&C
Unreal Tournament (az elsõ)
Halo1
NFS - U2, MW, UC
Cod4 - MW
James Bond - QoS, BS,
Mass Effect összes
Flight Simulator 2004 (ill mostanában agyalok, hogy megveszem a 2010-est, mostmár olcsó)
Chrome
MechWarrior 4
Összes Max Payne (bár a 3-mal még nem játszottam, lehet az nem tetszene)
Serious Sam - Firs and Second Encounter
Star Wars - Empire at War and Forces of Corruption
Na ha ezek mind mennek, akkor a win8... õ... Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship.
/*WTF?!*/
/*WTF?!*/
Viszont, ha ez igaz, akkor a 600 USD-s Core procis gépek tényleg 200k fölött lesznek.
Ami meg az RT-t illeti, nos biztos jó az, csak nem fog rajta menni a Red Alert 2 és emiatt nálam nem játszik.
Nekem még soha nem volt (és amíg lehet megfelelõ hardvert kapni) soha nem is lesz olyan gépem, amin nem ment volna a Red Alert 2. Anélkül nincs élet.
Majd ha már nem megy az új gépeken, akkor veszek 20-30 darab PIV-es Dell gépet, azok csak kitartanak életem végéig.
(Elvégre ha elmékeztek még W7 fórumon sírtam mindíg, hogy W7-en nem megy a generals, az új gépemen, aztán meséltem, hogy csak emiatt vettem egy 40k-s Dell-t. Nah azon megy a Generals. Tök király)
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Amúgy az RT változat nekem nagyon unszimpi. Mármint nem találkoztam még vele, csak maga az elv, hogy ARM procira is megírták. A jó öreg Win szerintem csak x86-ra való.
(lehet hogy maradi vagyok)
Ennek okán soha nem is kéne nekem ARM-es RT-s tablett, csakis Corei procis. Tudom drágább lesz, de legalább minden futni fog rajta, no kompromisszum...
volt egy másik cikk is, amiben leírták, hogy az MS melyik fájlt szedte ki a RTM-ból, ami miatt nem lehet majd asztalra bootolni, még third party progival sem.
(más kérdés, hogy szerintem azért meg fogják oldani a programozók. csodálkoznék, ha nem így lenne.)
Kép1 ; Kép2
Beállítás dettó ugyanaz. A második képet azért pósztoltam, hogy nincs Classic Start menü. Ez a második restart után is ugyanilyen volt.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
http://goo.gl/gd6Zi5
Feltettem kíváncsiságból. (Classic Shell) Telepítés után elindult a Classic Shell. Újraindítottam a gépet, megállt Metro felületen a kezdõ képernyõn és el sem indult a "Start menü". Ugyanazt állítottam be, amit link-eltél lentebb képen. Érdekes. Csinálok egy újabb restart-ot... Dettó ugyanaz a helyzet.
Kép 1.; Kép 2.
Akkor most ez igaz vagy kacsa?
Imgur nemjó.
http://goo.gl/gd6Zi5
mivel gyorsindítás már nincs, én meg nem akarom telepakolni a tálcát gyorsindítás ikonokkal, most úgy van megoldva a dolog, hogy van egy mappám, abban vannak a parancsikonok. Van ami csak programra mutat, van ami konkrét word vagy excel fájlra.
Ilyen mappát lehet rögzíteni csempeként?
Mert akkor fogom szeretni a metrót, hisz semmi nem változik. Klikk a mappa csempéjére, belelépek a mappába és klikk az adott program vagy fájl ikonjára. De ha ilyen csempét nem tudok kirakni, akkor az megint idõhúzó szivatás
Amúgy meg szerintem is ott a hiba, hogy nem tették lehetõvé opcionálisan...
Sõt azt hallottam, hogy mostanában az MS kifejezetten megtesz mindent, hogy més third party alkalmazássokkal se lehessen asztalra bootolni. Ez meg már kibaxás...