Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
Hogy nincs driver régi kártyákhoz, az amd sara.

ie-t nem értem miért nem javítják. Lehet úgy vannak vele, a fejlesztõknek úgyis mindegy.
skinnyman
Pedig HD4000 es korabbi szerias Ati kartyakra nincs normalis driver ala, es elvileg nem is lesz soha. Anelkul pedig az osi OpenGL 1.5 sincs tamogatva, ami szanalmas. Megoldaskent ra lehet eroltetni a legutobbi legacy drivert win7-hez (ha kompatibilis modban futtatod) vagy valami marciusi kiszivargott drivert, ranezesre igy mar mukodnek a dolgok, de pl egy jatek ami Win7-en teljesen jol ment, itt sok helyzetben teljesen erthetetlen okokbol brutalisan belassul neha. Nem biztos, hogy a driver okozza, de en elsosorban arra gyanakszom...

Rohej amit csinal ez a microsoft. IE botranyhoz: soha nem hasznalnam azt a fost, de azert rohejes a Microsoft hozzzaallasa a dologhoz. Enelkul is mar most boritekolhato a piacon a windows 8 bukasa, de mintha nem is akarnak a veletlenre bizni es meg ratennenek 3 lapattal.

Regards,

[HUN]FaTaL
A spéci problémám a játékok alatt villogó textúrák, annyira nem spéci. 😄 Viszont ilyen problémákra panaszkodik haver is, neki nvidia kártyája van.

A BlueStacks gond megoldódott, nem driver probléma volt, hanem program és közben már frissítettem.

Betenném én ide az SGre is, de nem lehet linket berakni, mert: "Nem lehet HTML kódot tenni az aláírásba!" hibaüzenet fogad. 😄

Köszi egyébként 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

KranaZoli
IE-t Én sem használok. Ám, qrva érdekes, hogy épp az integrált böngészõjüket hagyják biztonsági tapasz nélkül. Ez is érdekes hír, de ami érdekesebb, hogy mennyire tesznek az MSDN-es megjelenésre...

Gondolom most már a boltokba kerülés elõtt AMD nem fog kihozni új driver-t. Ill. szerintem Neked vmi spéci problémád lehet, ami talán átlagos használat mellett elõ sem jön.

Más: Láttam PH-n a szignód, betehetnéd ám ide SG-re is. Letöltöttem a faltörõt telefonomra. Király. 😄DD Ami még jó és tetszik az egy amõba app. Az is nagyon jó 5let volt a megalkotójától. No, ügyes, grat, így tovább!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

[HUN]FaTaL
Késõbb sem fogják gyorsabban publikálni a flash verziókat ne aggódj. Ezért tartom elcseszettnek ezt a megoldást. Szerencséren em használok ie-t 😄 Mondjuk a Radeon driver nálam nem tökéletes még, lehet megy vissza a win7, majd meglátom.

KranaZoli
RTM, mint megjelenési fázis?

Kritikus biztonsági rés a Windows 8 RTM változatában

Nem a biztonsági résen gondolkoztam el, hanem azon, hogy korábban voltak arról hsz-ek, hogy az Windows 8 már megjelent, mert az RTM-es MSDN(AA) is annak számít. Hát úgy látszik MS tesz erre a verzióra...

"A frissítés biztosításáról a Microsoftnak a Windows Update szolgáltatáson keresztül kell gondoskodnia, ám a cég illetékesei a jelek szerint nem sietik el a kérdést: a hivatalos álláspont az, hogy majd csak a Windows 8 általános megjelenésével egy idõben kerül befoltozásra a kritikus biztonsági rés. Más kérdés, hogy a Microsoft MSDN Evaluation Center-bõl letölthetõ Windows 8 RTM csak és kizárólag tesztelési célt szolgál, így a biztonsági rés jelenleg „csak” a tesztelõket és a szoftverfejlesztõket veszélyeztheti."

Én ezek után továbbra sem tartom ezt a fázist megjelenési szakasznak. Lehet vele dolgozni, de úgy látszik support-ot nem raknak alá...

A termék mint tudjuk ugyanaz. Nem lesz különbség RTM és bolti verzió között. Ám, ez eléggé szar, hogy ilyen réseket nem foltoznak ezeken a verziókon.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

kifli
gentoo egy nagyon jó rendszer, ha jól be tudja állítani az ember, teljesítményben kb a legjobb, játék hosting gépeinken az volt, a srác aki kernelt csinálta hozzá, elég profi volt benne 😊
bon
Nem, nem vagyok pedagógus. de ez már nagyon off ebben a topicban.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

dragon11
Szóval tanítasz infót ?😄

bon
Rendszergazda is többek közt.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

dragon11
Tanár, vagy rendszergazda vagy ?😊

wollnerd
Az én sulimban (Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola) még mindig Windows XP van... 😄

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

bon
Ettõl a tanévtõl nálunk is Windows 7 van minden tanulói gépen, volt munkám vele a nyáron dögivel.

[HUN]FaTaL
Nálunk is. Régen Gentoo volt a win mellé 😄

kifli
win7 vagy ubi, attól függ mivel dolgozunk 😊
win7 gép suliban ? 😄
nekem csak álom marad 😞 ahova én járok ott xp van és 64kb mindenre elég XD

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

[HUN]FaTaL
Vagy win gomb és elkezdesz gépelni, de nem evvel van a gondja.

kifli
Énis megszoktam már. Már az szokatlan, ha suliba win7 gépet kell kezelni 😄
bon
Jobb oldalt ott a keresõ, vagy win+q

skinnyman
Kb arra hasznaltam a start menu-t, hogy oda beirva pl egy program elso betuit gyorsan elindithassam, vagy egy konkret beallitast a vezerlopultbol gyorsan elerjek, ilyenekre. Es 2 het hasznalat utan is baromira hianyzik, eszetlenul irritalo amikor reflexbol nyomnam a start gombot es irnam amit akarok es a pofamba ugrik teljes kepernyon az az asztali pc-ken irtani valo szar. A sarokba huzas is irritalo, nem intuitiv, nem all kezre, lassu, korulmenyes.

Regards,

bon
Szerintem akkor én gyõztem 😊 , itthon 22" + 37" munkahelyen 2x20" és nem gond a húzogatás, igaz mindkét heylen minõségi egér van közepesnél magasabb érzékenységgel így gyorsan mozog.

[HUN]FaTaL
Nekem sem hiányzik, de a sarkokból elõbukkanó menük idegesítõek. A legidegesítõbb viszont tényleg az, hogy mindent kérdés nélkül lerögzít a metrora, ezt jó lenne kikapcsolhatóvá tenni.

Laza
Hát nekem ez a sarokba húzogatás nagyon nem jön be. egy 24"-os 1080p monitoron kész õrület 😊

Én sem nagyon használom a start menüt, mert ki van rakva a quick launch bar, az asztal 2 soros, és a felsõ sorban csak a shortcutok vannak. Magát a desktopot sem használom, mert a fene sem pakolgatja az ablakokat, hogy elérje az ikonokat. Egyedül a quick launc bar az, ami jó (nem tudom Win8-ban van e még). Még a pin-es tálcát sem használom, na az is borzalmas.
Viszont a ritkán használt programok és beállítások esetében nagyon jó szolgálatot tett a start menü. Ott is a control panelt úgy használom, hogy kinyíló listaként jelenik meg, már a Win7-es stílus is borzalom. A listában bármit megtalálok kapásból. A Win8-as szintén borzalom.

Mindegy, szokás szerint úgyis kivárom az elsõ 1 évet a váltással, amikor már minden full kiforrott. A Win8 úgyis a központosítás, közösségi szolgáltatások, és és hasonló haszontalanságok körül forog, arra nekem nincs szükségem 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

bon
Tuti nem saját fejük után találták ki a start menü megszüntetését, felhasználói igényeket figyelembe szokták venni. Amit a Windows küldözget, hogy ezt sokan letiltják vagy be se kapcsolják az már az õ bajuk és így az õ szokásaikat nem vették figyelembe.
Amúgy több hónapos Windows 8 használat után kimerem jelenteni nem hiányzik a start menü. (eddig is sok mindenre használtam, max keresésre)
Sõt egyre többször már Windows 8-ként próbálom a Windows 7-et kezelni (sarkokba húzogatom az egeret).

dragon11
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Még mindig nincs törés a PRO-hoz ?

Laza
Azt nem értem, hogy az MS tudja mekkora igény van erre, mégsem képes opcionálisan betenni ezt a szrt. Hiába akarnak 'úttörõk' és kényszerítõk lenni, az userek úgyis megoldják maguknak, erre még nem jöttek rá?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

KranaZoli
Elírtam. A törlésre gondoltam. A törlés lassú TC-vel. Ezt az explorer-es törlési módszert nem is tudtam. 😮

Köszi! 😊

[HUN]FaTaL
Nem tudom, de semmivel nem lassabb a másolás, mint explorerrel..
Törléshez: Beállítások -> Általános -> Másolás / Törlés -> Az explorer törlés módszerével (gyorsabb, nem kezeli a megjegyzéseket) pipa be

KranaZoli
Minél?! (szartam el vmit...)

TC: Igen. 😮 Hol lehet ilyet?

<#worship>

[HUN]FaTaL
Akkor valamit nagyon elszartál. TC-nél nem létezik jobb fájlkezelõ 😊 A törlés valóban lassabb, de azt be lehet állítani, hogy az explorerrel töröljön.

KranaZoli
Csak az intézõre: Nekem egyedül a másolás funkció ami furcsa. A többi annyira nem érdekel. Nem mintha olyan sokat másoltam volna vele ide-oda, de párszor próbáltam és nem volt önjáró. :o

Ha vmi létezett a cél helyen Nekem kellett manuálisan kiválogatnom a másolás elején, miket írjon felül innen-oda. Itt (is) Én vagyok a béna és lehet ezt úgy mint a régi intézõben, hogy kérdezzen amikor a fájlhoz ér, addig legyen önjáró, vagy ez valóban ilyen?

PS: Total Commander-el annyi problémám volt korábban, hogy a másolás az kb. 100x lassabb volt TC-vel, mint Explorer-el.

Lesz hozza lelki erom,akkor kiprobalom! Koszi! <#worship>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

skinnyman
1 hete kb irtam rola tapasztalatokat, az elonyoket is, most is kb az a helyzet. Azota is gyorsnak tunik a rendszer, szerintem gyorsabb, mint a 7 volt, de ezt majd sok felinstallalt program es eltelt ido utan valtozhat szoval nem kiabalnam el.

Regards,

Start8..
Win7 start menu.

De akar az egesz metro kiloheto es cserelheto az explorer a win7-esre.
Errol nem irnek bovebben.
itt ni

Mind a kettot probaltam tokeletessen hasznalhatoak.

Sry de en nem vagyok metro (modern ui?) parti.
Ha valakit zavar, nezze el azoknak akiknek szinten nem tetszik vagy nem talaljak optimalisnak egy desktop gepre.
bon
Nyugottan írhatsz egy összehasonlítást a Windows 7 és 8-ról, mi jobb és rosszabb a Windows 7-ben a 8-hoz képest.

skinnyman
Itt egy
Vagy van tobb masik is, classic shell pl ingyenes (asszem open source is)

bon: az meg tobb dologban szarabb azert.

Regards,

bon
Használj Windows 7-et, ha ennyire zavar a kinézet.

Klasszikus Windows kinezetet csinalj. Rohadjak meg fizetnek is erte 😄D

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

kifli
igen, múlt félévbe kijelentette opensourcebuzi prof (Dévényi, aki esetleg ismeri), hogy a magyar állam, nem fizetett ms-nek a licence díjakért. Bár max azért nem fizetett akkor épp max, mert nem volt miért...

Én örülök egyébként, hogy van ez a lehetõség, tágítják a látókörömet, és open cuccokban (opengl pl), kezdek kicsit csalódni...

xml pl elég egyszerû, és jól fejleszthetõ valami. Persze korlátok között, de nem szenvedtem hiányban eddig, és nem volt olyan amit ne tudtam volna megoldani a zártság miatt. Egy java, vagy c++ után megkönnyebülés a fejlesztõknek.
bon
open source se lesz olcsóbb, ott meg a support kerül majd pénzbe. Amúgy meg az állam több pénzt szór el egyéb haszontan dologra.

skinnyman
"Egyébként nem a sulin múlik szerintem. Csak kellenek ms-nek a fejlesztõk, hogy minél több app kerüljön fel a store-ba, hogy minnél többen használják. Ez egy jó befektetés 😊"
Tudtommal eleg durva osszegeket fizet a magyar allam az MS-nek hogy iskolakban, egyetemeken MS szoftvereket hasznaljanak. Bar mintha olvastam volna egy hirt rola nemreg hogy ez a megallapodas mintha megszunne es open source progikra ternenek at.

Kranazoli: Maradjunk annyiban, hogy hivatalosan a tomegek szamara meg nem jelent meg, de sokaknak mar elerheto ugyanaz a (vegleges) valtozat, ami rajta lesz a lemezeken 2 honap mulva amikor megjelenik.

Regards,

KranaZoli
Ez mindenkinek egy jó befektetés. 😉 Neked is!

A verzió az egy dolog szerintem, a megjelenés az egy másik. De részemrõl OK, legyen az RTM is megjelenés. Tök mind1, elég hamar testközelbe kerültök a Win8 lelki világával. Szerintem érdemes lenne jobban is beleásni Magad kicsit a témába. (ezek után már vhogyan nehezen tudom elképzelni, hogy MS visszatérne a desktop-os irányba. Szerintem maradni fognak ennél az iránynál és ezt jobbá tenni.)

kifli
Ezt a verziót fogják megkapni, az oem win8-al szerelt laptopok is. Így ez már a végleges 😊

Egyébként nem a sulin múlik szerintem. Csak kellenek ms-nek a fejlesztõk, hogy minél több app kerüljön fel a store-ba, hogy minnél többen használják. Ez egy jó befektetés 😊
Mondjuk az SZTE meg engedi nekik...
KranaZoli
Igen, általánosságban beszéltem. A nagyközönségre gondoltam. Azt Én is tudtam, hogy MSDN hozzáféréssel le lehet már tölteni. Hát ha már ez a fázis is beletartozik a megjelenési fázisba, akkor igen megjelent.

PS: Arra céloztam, hogy fasza kis suli az.

Jól van, csak azt hittem menstruálsz! 😄D

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
Agresszív?😊
Nem. Csak ez a 2 topic így jött ki. Ha megnézed a ph-s hozzászólásaimat, akkor láthatod, hogy nem 😄

Csak mindenki huszadszor leírja, hogy nem jelent meg a rendszer, meg még változik a megjelenésig. Nem fog változni, mert megjelent. Az OEMek is megkapták már, az MSDN/Technet elõfizetõk is és az egyetemek is (DreamSpark).

Mi van veled? 😊 Kicsit agresszív vagy ma... ( + foci topik )

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
De megjelent...

MSDN mond valamit? Microsoft Developer Network.

kifli
Úgy hogy ez egy ms kurzus, amit az ms szervez és fizet. Minden félévben van valami, ami új. Ezelõtt silverlight és win phone volt.

Az oprendszer végleges verziója pedig már megjelent, dreamsparkban (lánykori nevén msdnaa) pedig nekünk el is érhetõ, kapunk hozzá kulcsot, megkapjuk a fejlesztõ eszközöket, dev accot minden ami kell...

Mondjuk bolti megjelenésig nem kell dev accért fizetni, majd utána kell elvileg, hogy store-ba tehess fel cuccokat.
KranaZoli
Windows 8 fejlesztési kurzus?!?! Még az OS sem jelent meg. 😄
Fasza! Jó dolog. De ezt mégis, hogy csinálja a suli?