8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • bon
    Nálam usb eszköz okozott egyszer ilyen hibát, de csak a windows telepítéséig, a driver-ek felrakása után már a hiba megszünt. De az itt leírtakat érdemes megpróbálni: link
  • Örm
    Köszi a választ. Ma vettem egy előre telepített win 8-al rendeelkező asus laptopot. Indításnál dpc_watchdog_violation hiba jelenik. Ez mit jelent?
  • bon
    Tudtommal nem megváltoztatható a helye. Ha nincs elég heyled, méretezd át a perítció, vagy még inkább a felhasználó amppáit rakd át másik partícióra. Lesz mód tiszta telepítésre is,
  • bon
    Tudtommal nem megváltoztatható a helye. Ha nincs elég heyled, méretezd át a perítció, vagy még inkább a felhasználó amppáit rakd át másik partícióra. Lesz mód tiszta telepítésre is,
  • kl24h
    Nem is kellett beírjam a CD kulcsot, mert automatikusan detektálta az ACPI-ből (Windows 8 próbáltam, nem volt merészségem a Windows 8.1, pedig mondtad, hogy a Windows 8.1 is el kell fogadja). Először kiírta hogy kell aktiválni (nem volt internetkapcsolat), de Restart után már kiírta hogy a Windows aktiválva van pedig mintha akkor sem lett volna internet (az illető elvitte a gépet és ő mondta hogy nem volt internetkapcsolat és máris kiírta hogy aktiválva van).
    Köszi az infót.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.06.05. 14:29:01
  • Örm
    Hogy tudom megváltoztatni azoknak a frissítéseknek a letöltési helyét, amelyeket a windows update tölt le? Előre telepített win 8-am, van, a kérdésem az lenne, hogy ezt hogy tudom majd frissíteni win 10-re? Újratelepítés esetén először mindig a win 8-at kell felraknom és úgy tudom majd frissíteni win 10-re?
  • tompka
    Csak 2016. júliusáig lehet ingyen frissíteni. De a már frissített rendszer azután is teljes értékű marad. 2016. júliusa után már nem lehet majd ingyen frissíteni hanem meg kell venni.
    Nemrég érkezett meg a Microsoft válasza.
  • piamania
    Sikerült megoldanom a problémáimat.
  • piamania
    Hello!

Ma újra kellett raknom a rendszert. Egy kis problémába ütköztem.A számítógépre van kötve egy tv is, LCD, minden gond nélkül megy, csak a képernyőfelbontásnál valamiért az elsődleges a tv és nem a monitor.Ezt szeretném megváltoztatni, hogy a monitor legyen az 1-es és a tv a 2-es.Valami ötletetek?A másik problémám pedig, hogy hang csak a tv hangszóróin keresztül jön.Hool tudom átállítani, hogy ne így legyen?Köszi szépen.
  • kirol
    Köszi!
  • bon
    Jó kérdés, szerintem örökre megmarad a Windows 10.
  • vg
    A win 10 a frissítés után örökre a meglévő 8.1 oem kulcsra "tapad"? Szóval másfél év múlva is frissíthetem ha újra teszem esetleg a 8.1-et 10-re ha egy éven belül frissítettem a mostani 8.1-et? Vagy ez inkább egy egy évig tartó "demó", amit egy évig lehet frissíteni(és utána addig használni amíg újra nem tenném a meglévő 8.1 oem-em)?
  • bon
    Windows 10 frissítés FAQ link
  • bon
    Mindkettő frissíthető lesz. Nyugodtan lehet regiszrálni a megjelenő alkalmazásban.
  • kirol
    Ma za óra mellett megjelent egy Windows-os ikon, hogy Windows 10 beszerzése ingyen.
    Ez mi? Egy e-mail címet kér, hogy majd oda jelzi, ha letölthetem.
    És ha nekem 2 Win 8.1-em is van, de az e-mail címem ugyan az, mind a kettőt frissíthetem majd ingyen?
  • bon
    Ha sima Windows 8 volt rajta akkor sima Windows 8.1-nek is el kell fogadnia, Pro-val nem fog műkődni.
  • bon
    Telefonos aktiválás a microsoft ügyfélszolgálatán és jó lesz.
  • bon
    Telefonos aktiválás a microsoft ügyfélszolgálatán és jó lesz.
  • bon
    VGA driver gond, frissítsd egy másik nem beta verziós driver-re.
  • kl24h
    Most a napokban akartam feltelepíteni egy Windows 8.1 Prof. egy laptopra. Fel is települt a Windows generic kulccsal, de az aktiválását nem tudtam megcsinálni az eredeti OEM kulccsal (a licenc OEM és megvan az ACPI MSDN-be).
    Mielőtt le lett volna törölve, kikerestem a CD kulcsot egy programmal, hogy miután feltelepítsem azt használjam. Úgy néz ki, hogy eredetileg egy "sima" Windows 8-as volt (nem Professional, igaz annak idején mielőtt letöröltem volna nem néztem meg hogy "sima" vagy Pro, közben frissítve volt 8.1-re).
    A kérdésem az lenne, hogy ezt az OEM kulcsot csak a sima Windows 8 fogja elfogadni?
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.05.28. 19:30:10
  • akyyy
    sajnos nem engedi aktiválni, kiírja hgy elértem valami korlátot, rágooglizva meg ki is irja hogy másik gépen van használatban, meg aktiválva.

ami elég szomorú, mert teszem azt, eladom a laptopot, akkor hiába van megvásárolva nekem egy win 8, azt használni többé nem fogom tudni :\ vegyem meg még egyszer , 40ezerééé, pff..

még egykét dolgo tmegprobálok, azt jöhet a jó örege bh verzió :D
  • Anonymusxx
    Youtube videó nézésénél sokszor bejön a kék képernyő ezzel a szöveggel:

system thread exception not handled.(Atikmdag.sys)

Egyelőre csak a firefoxal próbáltam, valaki nem tudja mitől lehet ez? Egyelőre csak a youtube-nál áll le..
  • bon
    Letöltesz egy 8.1 telepítőt, felrakod a beépített generic kulcsokok valamelyikével (google a barátod). ha feltelepül a vezérlőpult
    endszer aktiválás részénél kicseréled a 8-as kulcsodra és máris aktiválódik. A vásárolt, kulcsod meg egyszerre csak 1 gépen használható.
  • Nephin
    Felraktam az elsőt, nem engedte aktiválni, telefonáltam, felhúztam magam, újratelepítettem, engedte az aktiválást. Mondjuk ez kész laptop volt, nem én raktam össze. :)
  • akyyy
    de az első nyolcas is lehet már az usb-s erdeti letöltött verzió?
    teljesen szűz gép, értsd: szó szerint csavaronként kell összeraknom :D
    tápig jutottam, onnantól:
    :(
  • Nephin
    Telepítsd a nyolcat, aztán telepítsd még egyszer, a hülye saját magát is úgy veszi, mintha lenne előzmény. Nekem legalábbis így sikerült, mikor üres gépre akartam rakni és a MS helpdesk szerint vennem kellett volna hozzá még egy plusz oprendszert... :D
  • akyyy
    Help:
    Van nekem megvásárolva egy Windows 8-am. Eddig sose tudtam úgy telepíteni hogy egyből 8.1-et szedje le, csak ha telepítem a megvásárolt kódommal a 8-at, és rá frissítek.

viszont lesz itt nemsoká egy új gép amin nincs semmi. Rá szeretném tenni az eredeti windosomat (az már kérdés, hogy vajon a 2 gépen tud e futni az egy kóddal rendelkező win, szerintem nem, akkor a régire teszek törést oszt csá... :P)

az a problémám hogy hiába szedem le elvileg a sima 8-ast, azt irja a win faq-ja, hogy azt nem lehet tiszta telepítést végezni, csak 8.1-ről. de azt meg hiába szedem le, a termékkódomat nem fogja elfogadni.
    hogyan tudnám megoldani? most csak ezért tegyek fel rá egy kalóz hetest, hogy original 8-at , meg aztán a 8-1-et rá tudjam tenni????

Nooooormálisak ezek? :(
  • bon
    Igen lehet majd frissíteni. Persze az továbbra is fenn áll, hogy 32bit-et 32bit-re, 64bit-et 64bit-re, mert ez oprendszer független.
  • SötétBarom
    Úgy érzem kár ezzel vesződni, egyszerűbb újrahúzni a rendszert.. Ha veszek esetleg windowst tudok upgradelni később 10-re? Régen már egyszer beszoptam egy 32-bites 7-el.. :|
  • bon
    Driver hibát írnak erre a kékhalálra.
  • bon
    Tört Windows-nál bizonyítottan a törés miatt lassú indulással találkoztam eddig, egy esetben.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2015.05.22. 18:57:51
  • SötétBarom
    Tört windows miatt lehet ilyen buzulás?
  • bon
    A kékhalál nem hardver hibát jelent az esetek 90%-ban, kisebb az arány.
  • bajgunar
    Hááát. Erre nemtok mit mondani. Nem egy gépre tettem már fel, s szedettem le vele rájuk driver-eket, mind ment hibátlanul.
    Sőt! Múlthéten PL feljavítottam egy gépet, amin alaplapi AC97-es hangkari van. Előtte ment a hang, hibátlan volt, de kissé átépítettem a fél gépet, újra raktam win-t is. Előtte alapból rakta rá win 8.1 az AC97-es drivert, ment is vele hibátlanul, külön driver, stb bármi telepítgetés nélkül. Hogy újraraktam rá a win-t (más házba, más vinyó, vga csere) a hang sehogy SEM szólt! Hiába tett rá win bármit is, semmi! Na erre aztán szedhettem, telepítgethettem akármilyen AC97 driver-t, az atya úr istennek sem akart megszólalni. Pedig előtte 1000% ment, semmi driver telepítgetés nélkül.
    Na bios-ba letilt AC97, előkukáztam vmi CMI8738 hangkarit, bedug gépbe, találtam vmi driver-t rá (csodálkoztam is, hogy van? win 8-ra x64?? :O ) felraktam, király lett. Kissé ocsmány menü, kezelőfelület, de ment. Poénból elindítottam Driver Booster-t. Jééé talált még frissebb driver-t, le is rántotta fél perc alatt, felrakta, gép resi. Appám. 100x szebb kezelőfelület, több beállítási lehetőség. Sokkal barátibb lett a dolog. Pluszba még lefrissített mindenféle driver-t a gépre.
    Szerintem teljesen tökéletes progi.
    Az ilyen DriverGenius, meg DriverEasy az egy kalap kula, azoktól én is óckodok és nem is ajánlom. De ezt bátran merem ajánlani. Ha neked bsod-zott miatta. Hát így jártál. Bsod meg az esetek 90%-ban hardver-es probléma. S ha DriverBooster frissítése nélkül is bsod-zik a géped, akkor meg nem a progit kell szídni, hanem a hardver-t bevizsgálni, s kiszűrni melyik a ludas.
    Én meg Chrome-ot, meg beépített MediaPlayer-t nem használnék, még ha fizetnének érte akkor sem.
    Dehát... Kinek a ....
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.05.21. 15:39:57
  • SötétBarom
    Eszembe sem jutna használni bármi ilyesmit.. :D
    Amúgy tünetként még néha elkékhaláloz egy DPC_Watchdog_Violation hibával..
  • wollnerd #8363
    +1

A Driver Booster leszedett a hangkártyára az egyik volt laptopomhoz, amin még XP volt, az általa vélt "friss" drivert... mi lett a vége? Kékhalál....
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.05.20. 20:13:49
  • bon
    Én nem ajánlom a Advanced System Care és társai meg az ilyen dirver telepítő csodákat sem!
  • bajgunar
    Oks. Céges gépeken (5db + 1 szerver) sem vettem észre szenvedést, pedig állandóan megy a frissítés. Egyik gép csinált rejtélyes dolgokat múltkorában. (nemtommitől, lehet vmi frissítés kavart be, mert semmihez nem nyúltam, nem állítottam) DE ez azóta egyszercsak megjavult.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerveren fut progi/adatbázis. Összes gépről elérhető, kezelhető, ott tárolódik minden. Egyik gépen ha indítottam progit, errorozott (már meg nem mondom mit írt hibát), ki kellett lőni progit folyamatból, rányomni hálózatokra, ott beolvasott minden gépet, ha megvolt minden, s látta szerót is akkor újraindít progi, és be lehet jelentkezni. Azóta ez megjavult. Helyreállt minden, pedig semmihez nem nyúltam. Frissítésre gyanakodtam, de kitudja...

Advanced System Care -t meg csak ajánlani tudom. Agyonra szemetelt gépet is elég korrektül helyreráz. Driver Booster-je naprakész driverekkel lát el (kisebb nagyobb keresgélésektől, külön telepítgetésektől megkímélve) Uninstaller -je meg szintén korrekt módon nem csak a file maradékokat, de még registry-t is kipucolja.
    SSD-re pendrive-ról Win telepítésnél egy kávét nincs időd kényelmesen elfogyasztani. Csak utánna a sok "szükséges" progi ,azok belövése... időigényesebb. Erre csinálok magamnak mindíg egy-egy friss biztonsági mentést ha újrahúzom wint, belövök minden progit, stb... s utána. (HA netán ~fél éven belül szükség lenne rá) Dehát... Az meg ~fél év után delete, mert gyorsabb újrahúzni meg újra belőni a gépet mire azt újrarakja, s azon frissíti a mentett progikat, stb-ket.
  • SötétBarom
    Eddig nekem is hasított. Lehet tolok neki egy formatot, már úgy is sok a szar. :DD SSD-vel meg amúgy sem egy hosszadalmas folyamat wint telepíteni. :D
  • bajgunar
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én nem vettem észre ilyen jellegű problémát.
    Igaz nem Chrome-ot használok (alapból szívja a gépet) hanem Maxthon-t, Media Player helyett meg sima MP Classic Home Cinema-t mindenféle kodek telepítése nélkül (kiv. AC3). Használok és rendszeresen futtatok Advanced System Care-t (néha CCleaner-t), minden progi, driver frissen, naprakészen (Driver Booster-el). A Win-ból meg rengeteg beállítás elállítva, kikapcsolva (alapért. beállítási dolgok, áruház és egyéb ökörségek, mindenféle feles dolog tiltva, regedit buhera, stb...) és hasít a gép mint állat (s szinte csak altatgatom) :D

Passz.