Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bajgunar
Próbáld ki a Maxthon-t, mint böngésző. És felejtsd el az összes kodek pack-ot. Olyan szinten elcseszik a win regedit-et, hogy csak formattal tudod helyreállítani. Maxthon alá nem kell semmiféle kieg. AdobeFlashPlayer, Java (ami mondjuk alap minden Op alá). Azt kész. Minden megy hibátlanul, gyorsan, kevés erőforrásigénnyel és 100x biztonságosabban, mint Firefox, Chrome.
Videó lejátszáshoz meg tegyél fel a gépre MediaPlayerClassic-HomeCinema-t,. 5.1-hanghoz AC3 filter-t, esetleg még megspékelheted egy CoreAVC-vel (ha full HD videókat nézel, GPU támogatáshoz.) És MINDEN videót hibátlanul fogsz tudni lejátszani!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kodek pack-okkal szívtam anno eleget. Jó nagy sz@r és jól elcseszi a gépet. Hang-ot meg beállítást oly szinten, hogy javíthatatlan lett az Op. Hiába az uninstall. Azóta még az ellenségemet is lebeszélem róla, ha tehetem. MPC-HC -hez egy kodek pack sem kell! Max egy XVid kodek-et adhatsz neki, de ez is felesleges.

Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.03.08. 11:57:28
bakkerman
Akadt egy kis problémám,és szerintem itt elfér,hátha tudtok segíteni:
-Szóval ma újraraktam a rendszert,win 8.1 enterprise 64 bit,eddig is ezt használtam,szépen felrakosgattam az ilyenkor szokásos programjaimat,drivereket,de most problémám van a Youtube-al,akármilyen videóra megyek,csak a 360p-t engedélyezi,nem jelenik meg a 720p-s meg az 1080p-s lehetőség. Legújabb Mozilla a böngészőm,novemberi AMD catalyst,legújabb KLite kódekpakk,a monitorom meg fullhd ips,és eddig nem volt gond a youtube-al. Próbaképp letöltöttem a gépre fullhd-s filmet,és szépen megy,szóval nem tudom mi lehet a gond. Szerintetek? Hiányzik a Mozillának valami bővitmény,vagy a kódekpakk kavar be valamit?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

wollnerd
A Diginet a XIV. ker.-ben már 2 éve van nálam, az a laptopom pedig 2014 júniusa óta van és egészen a 2015 február környékéig folyamatosan aktív tudott lenni. csak a következő esetben volt bontás: ha én bontottam manual és a alvás, hibernálás üzemmódban helyezéskor, meg a kijelentkezéskor.
A Digis emberek már az elején azt mondták hogy nincs szükségem a routerre. A nappali elején a falba ragasztott lévő dobozszerű kábelcsatiből jön 2 kábel, az egyik telefon, a másik pedig a internet. Az internet kábel több méterben, a szekrények mögött megy oda ahol a laptopom ott szokott lenni és ott be is dugom a laptopom a LAN csatlakozójába...

kjhun #8254
Azt a parancsot a cmd-be írtam... hova máshova tudnám még beírni azt a parancsot a végrehajtásra?
és azt észrevettem hogy az a regedites dolog egyenlő a azzal cmd-s dologgal.
driver újratelepítéseket meg fogom próbálni. Van drivereket tartalmazó dvd. Csütörtökön férek újra a laptophoz és majd megpróbálom ezt az eljárást.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.03.07. 10:22:00

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

bon
Miért nem veszel,egy router-t? Annál kényelmesebb és egyszerűbb megoldás nincs.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Az itt lévő regedites....

Pedig pofon egyszerű: Win + R gombot lenyomni vagy Start menü gomb és Futtatás parancs. A kis ablakban beírod ezt: cmd
Ezután, a "DOS"-os parancssori ablakba az ott leírt parancsot (ezt: net config server /autodisconnect:-1 ) beírod és Enter.

Netán, telepítsd újra a hálózati cuccokat, eltávolítod előtte az Eszközkezelővel, aztán resi és megvárod, míg a Win feltelepíti őkat, ha nem tudja, akkor a telepítő CD-ről teszed fel a drivereket. Netán, ha tudod mely update lehet a ludas, akkor, ha van rendszer visszaállítási pontod korábbról, akkor visszaállítod arra az időpontra. Vagy egyesével törlöd a ~2 hete települt javításokat.
wollnerd
Sziasztok! A problémakérdésem inkább hálózati, de Windows 8.1 a rendszerem ahol érint a probléma.
Elég speficikusnak érzem a problémát, remélem tudtok megoldást rá.
Van egy ASUS x550C laptopom, eredeti rajta a Windows 8.1.
DIGI internettel (Bp. XIV ker.) van problémám. Router és modem nincs, kábelekkel csatlakozom az PPPoE alapú internethálózathoz. A probléma pontosan az kb. csak 2-5 hete (mintha vmilyen win8.1-es frissítés óta csinálná) ( kb. 2 hete volt a akkor volt a windows felújítás is, mind1.) hogy x, (asszem 10-15 perc) idő után egyszerűen bontódik automatikusan a kapcsolatom, és akkor újra kell csatlakoznom... Ezt már igen nagyon unom, gyakran csinálja ezt... <#gonosz3>
Utánanéztem már az interneten, de eddig eredménytelenül... Köv. keresőszavakkal is próbáltam: "pppoe disable autodisconnect"
A "net config server /autodisconnect:-1 " paranccsal is próbáltam, de az nem vált be, azért is mert ez a beállítás inkább a hálózati meghajtókra vonatkozik.
Az itt lévő regedit-es dolgot nem értem, mivel nálam az a "Autodisconnect" egy "MAPPA" és nem érték... (ráadásul ez is a hálózati meghajtókhoz köze inkább.)
Az eszközkezelőben a "Realtek PCIe GBE Family Controller"-nél és a "Qualcomm Atheros AR9485WB-EG vezeték nélküli hálózati adapter"-nél is a tulajdonságoknál az "energiagazdálkodás" fülön KIVETTEM a pipát ez elől: "A gép kikapcsolhatja az eszközt hogy energiát takarítson meg." de hiába.
Sőt: az adapter beállításokban, a Diginet tulajdonságait is átnéztem, a "beállítások" fülön a "bontás előtti üresjárati idő"-nek az értéke "Soha"-ra volt eddig is beállítva. Megpróbáltam a 24 órát is, de akkor is csak random 10-15 perc után bont..<#sniffles>
Énnekem már nincs is semmi 5letem hogy mi a túrótól van?! <#confused><#fejvakaras>
Esetleg erre tudtok megoldást? Köszi.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Megoldottam! Simán eszközkezelőből eltávolítottam a hálózati eszközöket, aztán újra pakoltam őket, és jó lett.
Pfff...micsoda alap hiba. 😊
Halihó!

Olyan dologba futottam bele, amivel nem igazán tudok mit kezdeni.
Adva van az alig 6 hónapos desktopom, eredeti win 8.1, frissítések mindig telepítve.

Hazajöttem, és nincs Internetem. Mindenhol máshol van (telefon, laptop), csak a dekstopon nincs.
Kipróbáltam kábellel és WiFi-n is, és mindig ugyanaz: Felcsatlakozik a hálózatra, de nincs Internet, és mindegyik böngésző hibaüzenettel fogad. Már a routert sem értem el (192.168.1.254). Lefuttattam a diagnosztikát, de elvileg az összes hardver és driver tökéletesen funkcionál.
Letiltottam, újra engedélyeztem a hálózati csatlakozókat, semmi. És még egyszer hangsúlyozom, mind a WiFi (ASUS), mind az alaplapi kábeles hálózat ugyanezt csinálja.

MI lehet ez? Tud valaki megoldást?
Előre is köszönöm!
bon
Én utoljára még beta verziónál használtam.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Jim Morrison
Most akadt meg a szemem a problémarögzítőn.
Mit ne mondjak már párszor hasznát vehettem volna.... és erről még nem tudtam, pedig hasznos tud lenni.
Meglepett.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

De hát akkor így miért nem elég, az alapértelmezett a régebbi tehát akkor a másik már adott.
EZZEL mindent be tudsz állítani úgy ahogy szeretnéd.

www.smart-bus.hu

RoboKutya78
Az rendben van de én a betöltő képernyőt kérdem ahol ha több rendszered van megjelennek a listában

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

bon
Minek két Windows 8-as rendszer? Ha csak maradvány a gépen akkor kikapcsolható a boot menü a vezérlőpult\rendszernél, egyszerűbb mint átnevezgetni.
Utoljára szerkesztette: bon, 2015.02.27. 22:40:27

RoboKutya78
Srácok
Két windows 8 van feltelepítve a gépemre a bejelentkező képen hogy tudnám átnevezni az alap windows 8 as feliratot?
Mert így csak abból tudom melyik volt a régebbi rendszerem hogy azt raktam felülre.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

TopGun
Szia! koszi, megneztem a linket, csak azt nem tudom mi az a deli hidhoz letoltheto SATA driver es honnan lehet letolteni? ? ugy tudom van ilyen driver a windows 7-ben, vagy nem?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
Jelenleg windows 7 van a gepen 32bit-es es a terveim szerint az SSD-re, egy windows 8.1 64bit kerul.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Az mitől van hogy nem tűnik el egy mappa hiába törlöm,a letöltések helyről! A tartalma üres,át nem lehet nevezni,és törléskor meg azt irja a rendszer hogy többé nincs már a helyén.De mégis ott van,és látható!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Szia Top Gun.
Ezt olvasd el!
bon
Ez a meghajtó lehúzás ritka nagy baromság, NEM kell lehúzni semmit! Amúgy mi a másik oprendszer amit telepítenél?

TopGun
Sziasztok! Van egy kerdesem: windows 8.1-et szeretnek SATAII SSD meghajtora telepiteni multi bootos-t, de azt irtak, hogy az OS telepiteskor huzzunk le minden mast a SATA csatlakozokrol. Akkor hogy lesz multi bootos a win8.1? Ha valakinek van SSD meghajtoja es multi bootos a rendszere, leirna kerem, hogy kell telepiteni?

Üdv Urak!

Adott egy Asus USB-N14 Wi-Fi adapter, aminek a használatával a Windows leállítási időm a szokásos 5-6 másodpercről 1 perc 15 másodpercre emelkedett... ha kihúzom semmi gond. Ha visszakapcsolom a hibernálást, akkor szintén semmi gond, a leállítás gyorsan megy, viszont az újraindítás így is 1 perc 15 másodperc körül van.

Idáig azt hittem driver gond, mert az előző Tp-Link kütyüvel semmi gondom, de ez a hibernálás visszakapcsolás most elbizonytalanított. Tapasztalt esetleg valaki már ilyet? Van valami ötlet, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni?
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.02.23. 19:07:29

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
Outlook is dob ott értesítést (igaz az kék), gyakorlatilag bármilyen app használhatja.

http://goo.gl/gd6Zi5

Jim Morrison
de ezek a windows storeból telepített alkalmazások nem? én azokból egyet se használok, alapok jó részét is letöröltem.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

bon
Nem csak Windows, pl. twitter, facebook, IE11 más most nem ugrik be. Talán még ebay is, de ebben nem vagyok biztos.

Jim Morrison
kösz a tippet majd megnézem!
Bon: Tudtommal az értesítést ami jobbra fent szokott kijönni szürke téglalapban csak a windows szokta kidobálni. Legalábbis én még nem láttam alkalmazástól (mikor felugrik hogy meghajtó vizsgálata, stb)

bon
Nem minden alkalmazás használja. Ennke pótlására készült a Windows 10-ben a Notification center.

bon
Ez így még kevés, de az itt lévő Coreinfo progi kiírja, hogy miket támogat a procid:
https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/cc835722

wollnerd
Windows napló -> alkalmazás napló az eseménynaplóban a felügyeleti eszközöknél?<#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.02.18. 19:55:11

bon
Én nem tudok ilyen lehetőségről.

CroftManor
Intel Core 2 Duo 3GHz. Ha jól tudom.

Nothing is True, Everything is Permitted

Jim Morrison
Valahogy vissza tudom nézni, hogy milyen értesítést dobott ki a rendszer (jobb felső sarokban). Hallottam, hogy értesítés jött, de mire ideértem a géphez elhalványodott. Ráadásul mintha valami download manager lett volna ami fogalmam sincs, hogy mi (még nem láttam).

bon
Menni fog a gépeden. Milyen procid van?
Utoljára szerkesztette: bon, 2015.02.17. 21:39:15

CroftManor
Konkrétan ezt írta ki: Kép
Prociról nem ír.

bajgunar
Az igaz, én vágon, csak CroftManor-nak írtam.
bon
Ha még ss2-öt se tuddna a proci akkor ideje kicserélni.

bon
Ez esetben így elsőre rossz topic, találkozunk a Windows 7-esben.

bon
Van, csak elég gagyi. Jobb a webest használni.

bajgunar
Ha csak ez a kompatibilitási probléma van, azzal nem kell foglalkoznod. Ez csak annyi, hogy nem tudsz secure boot opcióval rendszert indítani, mert az alaplap BIOS-a nem képes erre, mert nem UEFI Class2.
Ezt a funkciót amúgy is ki szokták kapcsolni, akik korábbi rendszerekkel dual/multi bootot akarnak. Enélkül még remekül működhet a Win8.
Szvsz telepítheted!!!
De ha netán vmi proci kompatibilitási hibát is kiírna ezen leírás alapján telepítve is tökéletesen telepíthető és működtethető.
Én dx9-es vga-ra is rátettem Win 7-et! 😄 Csak aero effektkor halt le. Ezt letiltva, kikapcsolva tökéletesen működött.
CroftManor
Lefuttattam, íme az eredmény: A Biztonságos rendszerindítás nem kompatibilis ezzel a számítógéppel
A számítógép belső vezérlőprogramja nem támogatja a biztonságos rendszerindítást, ezért ez a szolgáltatás nem lesz használható Windows 8.1 rendszerben. Ez mit jelent?

bajgunar
upgrade-assistant -ot letöltöd, futtatod. S kiírja, h frissítheted -e, avagy kompatibilis -e, vagy nem a géped a hardverkövetelményeknek.
CroftManor
Sziasztok
Most olvasom a GYIk-ban, hogy ha windows 8.1-et akarok feltelepíteni a gépemre, akkor az alábbi dolgokat támogatnia kell a procimnak:
64bit: a CMPXCHG16b, a PrefetchW és a LAHF/SAHF utasításokat is támogatnia kell.
Honnan tudom meg, hogy ezeknek megfelel e vagy sem? Addig nem is érdemes letölteni, amíg ezt nem derítem ki?

Tetsuo
Bios a legújabb, de Win 7-es van a gépen.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ryder159
Sziasztok. 8.1-re van valami facebook messenger alkalmazás, mint WP-re vagy Androidra?

bon
Bios frissítés a legújabb?

bon
Windows 8 vagy 8.1 van fennt a gépeden? Amúgy tobb ezer féle hardver kombinációnak kell megfelelni, míg OSX-nél a töredékének.

Tetsuo
Persze, hogy nagyobb, de milyen "hibalehetőségről" beszélünk mainstream gyártók (mainstream) driverei esetén? Természetesen a legújabbak...

bon
Nálam sincs ilyen, ezért is volt a második kérdésem, hogy driverekkel mi újság? Amúgy hány féle hardvert kell tűmogatnia OSX-nek és a Pc-nek? Csöppet nagyobb a hibalehetőség pc-n.

Tetsuo
Dehogy kapcsolom. Van olyan meghajtóm, amit (mondjuk) percenként, van amit két naponta és van, amelyiket két hetente használok csak.
Feleslegesen pörögnének a tányérok, amortizálódna és fogyasztaná az energiát...
A meghajtók leállítása jó dolog, csak a baj az, hogy az egyik, leállítja a másikat ill. magát a Wint is adott pillanatokra, ami egyértelműen a Win hibájának tűnik. Nem hiszem, hogy OSX-en van ilyen.