Ismét működik az LHC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Newton axiómákról idõközben kierült, hogy nem igazak nagyon nagy sebességekre, mert van egy gamma szorzó a Lorentz transzformációban, de mivel a mérnökök úgyisem a c-vel összemérhetõ sebességekkel számolják a dinamikát, ezért fölösleges elbonyolítani. Így megmaradtak ahsználható axiómáknak.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Az axióma és a posztulátum ugyanaz, csak az egyik görög, a másik latin. <#ejnye1><#beka2> És ezek tapasztalati törvényekbõl intuitív módon általánosított, falszifikálható alaptörvények. Azért alaptörvéynek, mert sok sok kísérletet találtunk ki, ami metgcáflhatná, de mind a mai napig egyetlen egyet nem találtunk, ami meg is tette volna. (Kivéve Egelyt...😛)

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Gyula! ide írd!

Kara kánként folytatom tanításom.

Julius Caesar
Nem azért már, de aki beveszi ezt a h1n1 mûbalhét és beoltatja magát az pfff... Nagyon átlátszó duma. Hányan haltak meg eddig 6,5 milliárdan ettõl a h1n1-tõl? Pár ezren? Tízezren? Elhanyagolható mondjuk a HIV-hez képest.

És mennyi pénzt lehetett privát cégeknek kiadni a vakcináért? Több milliárdot? Na errõl van szó... Minden emberi élet számít, de akik nem a h1n1-be haltak volna bele, azok a normál influenzába vagy egy vírusba.

Aztmondják járvány van. AZ én környezetemben szinte senki sem beteg, aki beteg, az meg nem influezától, pláne nem h1n1-tõl. Lassan vadászni kell a beteg emberekre, hogy mutogashassáh, hogy h1n1. Mint valami egzotikus élõlény.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Tõlem nem kell elnézést kérni. Én ahol tudok segítek. :-)

Igen, mert nem szoktuk minden télen beoltatni magunkat a minden télen felbukkanó influenza ellen...

Ok, nálam a "naprendszer" megállt a bolygóknál. De mivel a naprendszerhez még egy csomó minden hozzátartozik, így én tévedtem, elnézést.
Én nem félek beoltatni magam, ha akár egy emberi élet is múlik rajta. (Pl. ha Magyarországon beoltotta volna magát 6 millió ember, akkor nem lett volna járvány, és nem hal meg (majd) ezer ember.)

Olvastam egy érdekes cikket, Szlovákiában két és fél hete rendelték meg az oltóanyagot, Romániának nincs, Németország nem tudott eleget legyártani, Franciaországban és csehországban most kezdték el a kutatásokat, a szlovákok Mgyarországra jönnek vakcinákat vásárolni, de a magyaroknak mindenük van, csak nem oltják be magukat.

Miért?

OFF

Hát amiatt a gerjesztett társadalmi bizalmatlanságért, amirõl többet nem beszélek, mert megígértem egyszer valamit egy topicban.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Csak a hülye szezonális nátha, de most már becézzük is! Adunk neki egy nevet, és eladunk 2 oltóanyagot! Na mind1, sok sikert, és gratula!

Szerintem szétesik! Ismervén az emberi technológia képwsségeit. Nem véletlenül van Murphy törvénye.

Világmegváltok. :-)

Te mivel foglalkozol, hogy egész nap SG fórumba írogatsz és szövögeted "világmegváltó" terveidet?

Tudod, a fizika egy hosszútávfutó, akinek a bal lába az elmélet és a jobb lába a kísérlet. A bal lába viszont a huszadik században lehagyta a futót, ezét kell most a jobb lábra gyúrni. Ki lehet találni egy fizikát, de csak akkor tudjuk, hogy az a fizika megegyezik a mienkkel, ha megpróbáljuk kísérletekkel alátámasztani, és bármennyi kísérlettel szeretnénk megcáfolni, nem sikerül. Nos és a fizika minden technológiai, mérnöki fejlõdés alapja. Fizika nélkül lámpád nem lenne, nemhogy számítógéped, ráadásul atombomba sem ölne, hanm kõvel dobálánk egymást. De ez az ember hibája, hogy erer használja, nem a fizikáé, a fizika nem foglalkozik ezzel.

Ez itt egy kiváló cikk (pár elütést leszámítva), és ami a legfontosabb sok benne a színes ábra.

Azt elfelejtettem az elejére odaírni, hogy:
Öööö...

"A Naprendszert teljesen betölti a napszél, a csillagunkból kiinduló folyamatos részecskeáramlás, amely kölcsönhatásba lép az égitestekkel, létrehozva az ûridõjárást. A napszél egyben ki is jelöli a Naprendszer határait, hatása a heliopauzáig tart, ahol más csillagok szeleinek sugárnyomása kiegyenlíti a napszél sugárnyomását.<1> Ezt a határt tekintjük a naprendszer határának, bár a rendszer gravitációs határa messzebbre tehetõ, hisz még a hozzávetõleg egy fényévnyire levõ Oort-felhõ is ezen a határon belül van."

Öööö...a naprendszer 10 fényóra átmérõjû, azaz 5 fényóra sugarú. ( A kerület kiszámításást rád bízom. 😊 ) Honnan vetted ezt a 2 fényévet? Ha csak vicc volt, akkor elnézést.
"Nem vok tudós de azért nem tudom elképzelni, hogy az ember már olyan szinten volna, hogy létrehozzon egy fekete lyukat, mégha azt a tudósok csak a tudatlanoknak próbálták humorosan elõadni, hogy milyen méretû is volna."

Eppen ezen folyik a vita. Egyesek szerint meg mindig tul kicsi az energiaszint. Masok szerint eleg, de nem lesz stabil. Megint masok szerint eleg es stabil is lesz. Ha a harmadik csapatnak van igaza, akkor nekunk annyi. Ha a masik kettonek, akkor meguszhatjuk. A kellemetlen az, hogy a nasa egyik kiserletevel ezt el lehetne donteni, tisztan az urbol jovo sugarzas segitsegevel. Ha a fekete lyukak stabilak, akkor gond van es oruljunk, hogy az urbo jovok kozel fenysebesseggel at is mennek a Foldon es nem kellene itt helyben egy hozzank kepest allo helyzetut letrehozni. Az lhc eseten ez azt jelenti, hogy utkozteteskor a ket reszecskesugarban legalabb a naprendszer szokesi sebessegenel magasabb sebessegkulonbseggel kellene utkoztetni a ket sugarat (ez nagyon kis teljesitmenycsokkenest jelent csak), igy ha megis keletkezne valamilyen fekete lyuk, akkor az a Fold kozeppontjaba eses helyett a gyorsito falan es a kornyezo anyagon at az urbe tavozna.
Messze vagyunk attól még... Amúgy bírom a ismeretterjesztõ mûsorokban a szártudósokat akik idõutazásról, ph-os világokról meg térgörbítésrõl fantáziálgatnak. Biztos sokat nézték a Sliderst meg a Star Treket. <#hehe>

Nem fogok én libát nevelni, neveljen neki a rosseb. Annyi ideje már nincs, hogy megvárja, amíg felnõ. Egyébként is meghamisították a gondolataim, mert én továbbfejlesztettem. Kezdetben volt az ész, utána jött a józan ész - õk csak eddig jutottak! -, majd a józan paraszti ész, és végül a józan magyar paraszti ész. De lehet, hogy a választási kampány elõtt frissítik a szoftvert, a marketingeseik és beszédíróik ugyanis olvasgatnak engem. Nekem meg az LHC-vel kapcsolatos híreket kellene olvasgatnom, mert megint le vagyok maradva.

Garrett27
Még nem. Elõbb nevelj fel egy pár libát, küldd el neki ajándékba emlékeztetõül. Aztán majd meglátjuk.

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Garrett27
Nem vok tudós de azért nem tudom elképzelni, hogy az ember már olyan szinten volna, hogy létrehozzon egy fekete lyukat, mégha azt a tudósok csak a tudatlanoknak próbálták humorosan elõadni, hogy milyen méretû is volna.

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

ziipp
Egyelõre nem. Majd ha megtalálják egy kukában pépesre vert arccal, akkor mind tudni fogjuk, hogy igen. 😄

OFF
Orbán csornai beszédében a józan ész forradalmáró beszélt, ma Bajnai a közgázon a józan ész gazdaságpolitikájáról.
Szerintetek elmehetek most már nyugdíjba? elvégeztem a küldetésem?

Julius Caesar
Nem hát. Galilei leejtõkkel és különbözõ anyagú golyókkal próbálkozott. Arra gondolt, ha 45° on igaz, akkor 90 is annak kell lennie. Plusz rájött, hogy a leejtõ csökkenti a légellenállást valamelyt.

Newton almafás sztorija meg egy legenda. De jól hangzik.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

a naprendszer kb 2 fényév sugarú, ahhoz, hogy egy ekkora gyorsítót tudjunk építeni egy másik naprendszer anyagának nagyrészét fel kellene használnunk. a napjának anyagát vassá kellene fúzionálnunk, hogy legyen energia meghajtani. kolonizálnunk kellene a naprendszert, hogy legyen elég munkás az építéshez. és hogy mindez emberi idõn belül elkészüljön minimum, hogy tudjunk a fénynél gyorsabban közlekedni.

hajrá srácok! és hajrá Trócsányi tanárúr!

Bandew
Na végre!
Már nagyon kíváncsi vagyok az eredményekre!
Ha faszán mûködik, az hatalmasat lendíthet az elméleti fizikán.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

az a durva, hogy sem vasgolyó dobálás, sem almafa alatt üldögélés nem volt a fizika történetében 😊

NEXUS6
Nem fog, de a srác szüli biztos kifizetnék a váltság díjat!😊

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

tenkenorman
fúú basszus csak nehogy a terroristák kezére kerüljön.

http://www.tenke.hu

jobboldali srác jedi trükkel lebegteti a laptopot

Nothing Ever Changes

NEXUS6
A "javítás" azért tartott ilyen sokáig, mert ki kellett irtani a sok interdimenzionális dögöt, amik átjöttek a megnyitott portálon.

De most már az eu-s gyorsreagálású hadtest ott állomásozik, szal végre koncentrálhatnak a tudományos munkára.

<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hmm, nincs olyan érzésetek, mintha egyre lassabban telne az idõ?
Lehet csak a meló teszi😊
NEXUS6
Szorítunk nektek!
<#papakacsint>

Meg vagyunk mentve. <#taps>
Feltételezed, hogy a fekete lyukat is benntartja a mágnes középen😊
De legyen igazad😊
Lehet hogy keletkeznek majd mini fekete lyukak, de azok néhány protonon kívül semmit se fognak magukba szívni.
Tudjátok!? Mer nincs mibûl. Lábazatot sem tudnak csinálni, mer nincs mibûl, abból a néhány protonbó nem lehet.
Hagyjátok már ezt a Hálflájfkettõ Friment...

DrRadon
Ja, zsííír ez a kép. És tetszik a lap is a csavar mellett. "Ezt húzd meg vazze!" Apró betûvel: " de el ne cseszd". És még a dátum is ott van, hogy mikor. A baj ott volt, hogy a kék nyíllal jelölt csavart szigorúan tilos lett volna pirossal jelölt nyomatékkulccsal meghúzni, de ezt majd Gordon Freeman helyrehozza és megmenti a Földet.

Lmntal
Te erre gondoltál... Régebben más is belinkelte, de imádom a képet <#smile>

Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)

A második, pedig hogy milyen hülye képet vág a nõ a második képen 😄

És ha majd valami anyagot sikerül csinálni az LHC-ben, és semmire sem lesz jó, megy a párizsiba 😄
Lmntal
OFF:

Köszönöm szépen! Már csak a telefont várom hogy mikor megyek apásszülni (remélem csak én vagyok jelentkezõ 😄 ) Nem engednek vajúdni menni mer vesztegzár van a klinikán, állítólag valami vírus kering országszerte meg mindenhol... halottál már ilyet? 😄)

Csirke4
Megvannak.
Még...
OFF
Nagy gratula!
Nektek már összejött a részecskeütköztetés, és az eredmény csodálatos lesz/lett. :-D

A fizikában nincsenek axiómák, azok csak a matematikában vannak. A fizikában posztulátumok, elvek vannak.
A relativitás elve és a kauzalitás elve azért elég jól megvannak még ma is.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Remélem, hogy van Gordon Freeman nevû alkalmazottjuk, mert lehet hogy szükség lesz rá. Hol a pajszerem? <#gun>
Csirke4
Be kell járni egyetemi fizikaórákra és megérted, hogy már az alapvetõ axiómák sem mind helytállóak.
A jelenlegi fizika hálistennek már ott tart, hogy nem lehet új dolgokat találni vasgolyók ledobálásával, vagy aémafa alatii üldögéléssel, hanem komolyabb eszközök kellenek hozzá.
Szerintem az LHC-t sem azért építették, mert a 60 országnak ép sok pénze volt és nem tudtak mihez kezdeni vele a tudósok.
Bár lehet.
"-Te Józsi mit csináljunk ebbõl a kurvasok pénzbõl.
-Nemtom, a földet mintázó szigetcsoportot megcsinálták a köcsög Dubaiak, szerintem csináljunk egy részecskegyorsítót!
-Remek ötlet!"<#idiota>

Én nagyon reménykedem, hogy még villamosipari anyagismeretek vizsga elõtt sikerül feketelyukat létrehozni amiben eltûnik a Föld.
Lmntal
Ez KÉSZ!!!! Hibát hibára! Esküszöm mostmár végig olvasom és addig kussolok <#vigyor5>

Lmntal
És akkora Segg vagyok, hogy még a sort is elrontottam, Tõled is bocs Nexus!!!
<#papakacsint>

Lmntal
Ja csak most látom, bocs de nem bírtam ki hogy nem kérdezzem meg <#worship>

(ez van amikor valaki idõrendben olvas és nem nézi meg a többit - mentségemre váljék hogy figyelmetlenebb vagyok azóta mióta tudom hogy ma kislányom születik...)