122
-
Anomaly #42 jobboldali srác jedi trükkel lebegteti a laptopot -
#41 A "javítás" azért tartott ilyen sokáig, mert ki kellett irtani a sok interdimenzionális dögöt, amik átjöttek a megnyitott portálon.
De most már az eu-s gyorsreagálású hadtest ott állomásozik, szal végre koncentrálhatnak a tudományos munkára.
-
nextman #40 Hmm, nincs olyan érzésetek, mintha egyre lassabban telne az idő?
Lehet csak a meló teszi:) -
#39 Szorítunk nektek!
-
nimrod515 #38 Meg vagyunk mentve. -
nextman #37 Feltételezed, hogy a fekete lyukat is benntartja a mágnes középen:)
De legyen igazad:) -
semmikozod #36 Lehet hogy keletkeznek majd mini fekete lyukak, de azok néhány protonon kívül semmit se fognak magukba szívni.
Tudjátok!? Mer nincs mibűl. Lábazatot sem tudnak csinálni, mer nincs mibűl, abból a néhány protonbó nem lehet.
Hagyjátok már ezt a Hálflájfkettő Friment... -
#35 Ja, zsííír ez a kép. És tetszik a lap is a csavar mellett. "Ezt húzd meg vazze!" Apró betűvel: " de el ne cseszd". És még a dátum is ott van, hogy mikor. A baj ott volt, hogy a kék nyíllal jelölt csavart szigorúan tilos lett volna pirossal jelölt nyomatékkulccsal meghúzni, de ezt majd Gordon Freeman helyrehozza és megmenti a Földet. -
#34 Te erre gondoltál... Régebben más is belinkelte, de imádom a képet
-
krajcsovszkig #33 A második, pedig hogy milyen hülye képet vág a nő a második képen :D -
dinnyegodre #32 És ha majd valami anyagot sikerül csinálni az LHC-ben, és semmire sem lesz jó, megy a párizsiba :D -
#31 OFF:
Köszönöm szépen! Már csak a telefont várom hogy mikor megyek apásszülni (remélem csak én vagyok jelentkező :D ) Nem engednek vajúdni menni mer vesztegzár van a klinikán, állítólag valami vírus kering országszerte meg mindenhol... halottál már ilyet? :D) -
#30 Megvannak.
Még... -
Epikurosz #29 OFF
Nagy gratula!
Nektek már összejött a részecskeütköztetés, és az eredmény csodálatos lesz/lett. :-D -
Caro #28 A fizikában nincsenek axiómák, azok csak a matematikában vannak. A fizikában posztulátumok, elvek vannak.
A relativitás elve és a kauzalitás elve azért elég jól megvannak még ma is. -
nimrod515 #27 Remélem, hogy van Gordon Freeman nevű alkalmazottjuk, mert lehet hogy szükség lesz rá. Hol a pajszerem? -
#26 Be kell járni egyetemi fizikaórákra és megérted, hogy már az alapvető axiómák sem mind helytállóak.
A jelenlegi fizika hálistennek már ott tart, hogy nem lehet új dolgokat találni vasgolyók ledobálásával, vagy aémafa alatii üldögéléssel, hanem komolyabb eszközök kellenek hozzá.
Szerintem az LHC-t sem azért építették, mert a 60 országnak ép sok pénze volt és nem tudtak mihez kezdeni vele a tudósok.
Bár lehet.
"-Te Józsi mit csináljunk ebből a kurvasok pénzből.
-Nemtom, a földet mintázó szigetcsoportot megcsinálták a köcsög Dubaiak, szerintem csináljunk egy részecskegyorsítót!
-Remek ötlet!"
Én nagyon reménykedem, hogy még villamosipari anyagismeretek vizsga előtt sikerül feketelyukat létrehozni amiben eltűnik a Föld. -
#25 Ez KÉSZ!!!! Hibát hibára! Esküszöm mostmár végig olvasom és addig kussolok -
#24 És akkora Segg vagyok, hogy még a sort is elrontottam, Tőled is bocs Nexus!!!
-
#23 Ja csak most látom, bocs de nem bírtam ki hogy nem kérdezzem meg
(ez van amikor valaki időrendben olvas és nem nézi meg a többit - mentségemre váljék hogy figyelmetlenebb vagyok azóta mióta tudom hogy ma kislányom születik...) -
Epikurosz #22 Mondjuk a működtetése során már érdekes lenne a szinkronizáció. -
Epikurosz #21 Naprendszer méretű gyorsítót nehéz lenne építeni, de VLAT-t (very large array telescope) már lehetne. Jól nézne ki. -
#20 A "Föld Megmentése" alatt remélem hogy a "Magunk megmentését érted" a Földet nem kell megmenteni, nincs olyan ,hogy neki valami jó vagy rossz.
A másik ,hogy a jelenlegi felfedezésink jelentős százaléka egy "véletlen" miatt történt és semmi garanciánk nincs rá, hogy az LHC bizgatása közben nem történik ilyen (mondjuk az ellenkezőjére sincs.
És amúgy meg az első alkalommal sem romlott el, csak a Klingonok, meg a Goaúdok megkértek szépen ,hogy ne kapcsolgassuk addig amíg ők űrmeggyet szüretelnek mer így gyorsabban megfonnyad -
#19 Miért barmok? Megnézném a te arcodat. Bizonyos elcsipett szerencsétlen pillanatokban remélhetőleg hasonlítana egy kopasz macskába oltott ganajtúróéra.
-
trabiubi #18 vicces, hogy az első amit észreveszek, hogy egy macbook-on mutogatják a cuccokat :D -
Zoliz #17 Hogy örülnek a barmok, főleg az a disznőfejű "nő" a képen -
semmikozod #16 Na végre meg lesz az a higgs bozon részecske! Már alig várjuk. :D Nyomják csak fel a kakaót gyorsba. Lehet lesz mikor fekete lyuk is és akkor már senki sem mondhatja, hogy fekete lyukak nem léteznek.
Epikurosz: Azért egy naprendszer méretű gyorsító nem volna rossz dolog. :) -
Epikurosz #15 Csak szerinted. -
MrImy #14 miért nem a világűrben építették meg? Szerintem olcsóbb lett volna... -
brueni #13 inkább erre költsék, mint pl:
A University of Toronto egyetem tudósai Dr. Haoran Wang vezetésével azt vizsgálták, miért adnak ki a hím egerek szex közben, izgalmi állapotban visításszerű hangot a 25 és 125 KHz közötti, az emberi fül számára nem hallható tartományban. Ez a jelenség egyébként a tudósok előtt már közel fél évszázada ismert.
-
#12 Ne vedd sértésnek, de az űrkutatásnak a mindennapi életben elég kevés lecsapódása van jelenleg. -
nextman #11 Egy ilyen kutatásnak éppúgy lehetnek gyakorlati hasznai mint más kutatásoknak, ugyanis a gyakorlati haszonnal bíró felfedezésekre leginkább véletlenül szoktak rábukkanni, nem pedig tudatosan fejlesztik ki, amiről még nem is tudnak:)
Ez ugyan elméleti kutatás, de gyakorlati kísérleteken keresztül!
Persze pénz szempontjából lehet többe kerül, de szerintem ez is éppolyan fontos, mint a többi kutatás. -
Alveus #10 A Földet hogyan, mitől/kitől akarod megmenteni ?:P Az hogy a Föld élővilágát mi kiírtjuk az a bolygó "életét" nem kifejezetten fogja befolyásolni :P A Naptól meg egyéb űrtársaktól megmentheted, ha tudod :)
Lehet, lehurrogni :D -
#9 Szerintem viszont jogos az óhaj.
A standard modell leíró jellegű és nem magyarázó, a jelenleg általunk ismert világban található anyag, illetve erők leírására ez elég. Azonban ez csak pár %-át jelentheti az univerzumot meghatározó erőknek és részecskéknek.
Ahhoz, hogy megértsük az alapvető kölcsönhatásokat, rendelkeznünk kelle ezen túlmutató tapasztalatokkal. Persze ezek majd újabb kérdéseket vetnek fel;) -
tmisi #8 "Én szeretném megérteni az alapvető kölcsönhatásokat!"
Be kell járni fizikaórára és megérted.
Amúgy egy szóval nem mondta senki, hogy politikusok zsebébe menjen inkább a pénz.
Én csak azt mondom, hogy az a kutatás éri meg, ami valóban előbbre visz nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is. Inkább a Föld megmentésére kéne ügyelnünk, mert még azt sem tudjuk hogy egyediek vagyunk-e vagy csak egy a sok milliárd élet közül. Márpedig az LHC ezt nem mondja meg. -
Exen #7 Jól van, jól van emberek! Köszönjük az értelmes hozzászólásokat, azonban szeretnét leszögezni, hogy ez egy hatalmas projekt, nagy kihítás a standard modell teljessé tétele. Én csak drukkolni tudok ezeknek a srácoknak, és szintem még mindig több haszna van erre költeni a pénzt, mint politikusok zsebébe. Én szeretném megérteni az alapvető kölcsönhatásokat! -
tmisi #6 "Azért amennyit eddig beleöltek, már tényleg jó lesz ha fel is mutatnak valami eredményt."
Szerintem meg eléggé felesleges ennyi pénzt költeni ilyesmire. Lehet hogy okosabbak leszünk a világegyetem keletkezésével kapcsolatban, de mégis mi hasznát vesszük? Inkább az űrtechnikába ölnék bele, ott úgyis kevés a pénz. -
digital #5 Nem fognak éhezni, ha mindenkit elnyel majd az LHC által generált egzotikus részecske vihar :D
Jó, de ez mind attól függ, hogy " valyon kihalytlya-e és tesszalátor lesz benne?" -
#4 Hm. -
#3 kíváncsi vagyok ha feltolják 14 TeV re, akkor mit fog produkálni
mindjuk ezzel sokan vannak így :)