416
...vagy mi sz*r...
-
Unreal1942 #176 Biztos vagyok benne, hogy az egész élet egészségtelen. Gyakorlatilag minden ártalmas így vagy úgy. Többek között ezért nem vagyunk örök életűek.
Viszont erős túlzásokat is vélek felfedezni egyes termékek pl. tej lejáratásában.
Ez már kezd szintén üzletszerű lenni.
Szerintem mindenki egye, igya azt ami jól esik neki. Előbb utóbb mindenről ki fogják deríteni, hogy tévedtek mert ártalmas ez is.
Nyilván vannak olyan termékek amit azért jobb elkerülni. -
#175 "Már az újszülöttek vérében is?
Igen. Tíz újszülött köldökzsinórvérét elemezték az amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport megbízásából 2004-2005-ben.
Összesen 287 különböző vegyi anyagot találtak, közülük 209-et azelőtt még soha nem mutattak ki köldökzsinór-vérből. A talált vegyületek közül sok rákot, idegrendszeri károsodást, fejlődési rendellenességet okoz - ha elér egy bizonyos koncentrációt.
A WWF detoX felmérésében pedig egyetlen olyan embert sem találtak, akinek a vérében ne lett volna mesterséges, az egészségre káros vegyi anyag.
A kutatás során keresett 107 vegyi anyagból végül összesen 73-at mutattak ki a különböző vérmintákban. Kiderült, hogy a legtöbb vegyi anyag a nagymamák generációjában van, 63 káros vegyületet találtak a szervezetükben, javarészt azóta már betiltott anyagokat, például klórtartalmú szerves növényvédő szereket és poliklórózott bifenileket.
Az édesanyákéban 49, a gyermekekéből pedig 59 vegyi anyagot mutattak ki. A fiatalok szervezetében azért több a káros anyag, mert az elmúlt években szennyezik a környezetet a modernebb kemikáliák, mint például a brómozott égésblokkolók, fluorozott vegyi anyagok."
bővebben -
#174 ja igen, a hús ügy nagyon necces.
a mai technológiával konkrétan már minden újszülött vérében kimutathatóak a növényvédő szerek méregmaradványai..mégpedig úgy, hogy az állat amit anyu megevett, olyan takarmányt evett. és az antibiotikumokról még szó sem volt..
-
#173 rossz hírek a tejről.
persze a tejlobbi miatt csomó forrás az ellenkezőjét mondja, de hát a pénz az úr..ha holnap felfedeznék, hogy a marhahús rengeteg betegséget okoz az USA tönkremenne.. -
#172 A húst veheted te a hentestől ha a jószágot csak táppal etették, ugyanúgy megeszed a mérget. Ezt a tej mizériát nem értem évezredek óta isszuk a tejet, most valaki kitalálta, hogy méreg ne igyátok. Érdekes. Itt nyilván nem a bolti tejre gondolok. (ami csak fehér víz+zsír) -
sanyiute #171 hát amiket manapság meg eszünk attól még a saját szarunk se a régi vagy éppen vissza kacsint..xD -
#170 kihagytam hogy húsok(inkább fehér) offkorz.
ill. napraforgóolaj helyett olivaolaj
-
#169 kedvenceim:
Pick és Herz szalámi
Gyulai és Hartai kolbász
Pannónia és Karaván sajt
Gyermelyi tészták
Vecsési savanyúság-üveges uborkától a zacskós csalamádéig
+húst hentestől, zöldséget zöldségestől
+halat kell enni egy héten legalább 1x, én filézett tengerit szoktam
a legfontosabb makrotápanyagok a szénhidrátok(kenyér,tészta,rizs,
ugyanaz és ezt étrendben is variálni kell) és fehérjék(tojás,túró,sajt)
+ élelmi rostok(zöldség,gyümölcs)
amit tilos venni mert komolyan árt:
- kóla (szétmar mindent)
- tej (emésztési zavarokat és csontritkulást okoz)
- margarin (nem szívbarát, kamu, konkrétan kőolajszármazék)
- mirelit panírozott szarok a cordon bleutől a halrudacskákon át a hasábburgonyáig -
#168 Jó,de néhány márkát nem tudsz mondani?Pick,Pannónia amit eddig láttam,de ez csak szalám meg sajt.(Pannóniára már régótra kiváncsi vagyok egyébként)..Meg nem tom mi a magyar..Pár névről kitalálja az ember,h ez az az nem,de a többiről.:O
Tejre lennék kiváncsi főleg,de jöhet mindenféle felvágott is,meg ami van.Esetleg linket,ahol össze vannak gyüjtve v nem tom...
EGyedül a tojás van amit be tudunk szerezni házit..a boltit nagoyn utláom..Olyan szine va,mint a nem is tudom minek..Narancssára,és hülye izű.Nem tudom pontosan mihez hasdonlitani,de sztem nagyon rossz.A házi szép sárga és 1000X jobb ize van.Összehasonlithatalan a 2. -
#167 médiás :D -
#166 Marketinges vagy? -
#165 Há ja, kukacos vargányát is szemrebbenés nélkül rád sózzák:) Aki meg épp "tesco-ról vált házira", az különösen nagy veszélynek van kitéve:) Kiszúrják egyből:) -
#164 Neeem,tényleg a tecos,corás,lildls dolgokra gondoltam,csak irtam pluszban,h ki kellene próbálni egyszer,ott hátha kevesebb a gagyi kaja. -
#163 Hát, amióta én naggyon elolvastam, hogy miből is vana párizsi azóta nem is eszek: D
Azóta egyfolytába egy bizonyos szalámit eszek, de azt rúdszámra hozom: D
Tisztességes neve a szaláminak -"Pokolian csipős szalámi" Tényleg rohadt erős, ha a többihez viszonyítjuk, de mivel szeretem, így pont jó: D
-
#162 egyébként hosszú távon tényleg a vásárcsarnok-piac-szociális bolt
a megoldás (hús és zöldség-gyümölcs, tej ügyben), az egyéb fmcg termékek meg mehetnek a hipermarketből -
#161 Ja, hogy Te a szoci boltok márkáira gondolsz. Én a tesco-ban is kapható dolgokra írtam a 157-est. Szoci boltba nem járok. Azok a cuccok pedig, amiket írtam, azokat neked kell megtalálni, mert általában kis területen forgalmazza vmi helyi vállalkozó. Nem tom hol laksz. -
#160 Sajnos van ilyen, de a legveszélyesebb még mindig az aszpartám [E951]
"A szacharint nem is kell befogadnia, hiszen emésztetlen formában kiürül, ám az aszpartám lebomlik, s emiatt ellenőrizhetetlen változásokat indíthat el a szervezetben. Tehát: bár lehet, hogy a szacharin - összetételénél fogva - serkenthetné a szervezetben a rosszindulatú daganatok kialakulását, ám az aszpartám természeténél fogva meg is teheti ezt. Emiatt a vele kapcsolatban megfogalmazott kritikák ugyan származhatnak egy ma még ismeretlen édesítőszer menedzsmentjétől, ám inkább arról lehet szó, hogy az aszpartám valóban káros az egészségünkre."
Innen van az info -
#159 magyar, nevesebb termékeket keress és nem lesz gáz.
ha felvágottat veszel, ne vákumfóliást vegyél hanem olyat amit
a szemed előtt szeletelnek le és papírba csomagolják utána.
ezekből is csak olyat vegyél (párizsik, gépsonkák, ömlesztett húsrudak felejtős) amin látszik hogy színhúsból van, nem ipari hulladék
emulgeálószerrel meg stabilizátorokkal felfújva -
#158 LOL...Erről jut eszembe...
Nagymutterom régen itt csepelen dolgár kertes volt, iszonyat nagy kertünk volt, csak aztán államosítottak na mind1...
Mikor még dolgozott, mint fodrász, egyszer ment 7 ker. környékén a piacra, és megy-megy, egy csaj kofa elkezdi neki mondani, hogy izzé, friss meg minden, nagymutter mondja, hogy nem az, innen látom..Kijött a kofa "főnöke" és megszólal a csajnak , hogy Nem kéne pont egy bolgárkertesnek magyarázni... egyből elcsöndesedett a csaj: DD
Szóval, ha nagymutterral megyek piacra, akk cask a legjobbat amit lehet.:] -
#157 Nem tudok márkákat sajnos. Ilyen szinten nem vagyok otthon a dologban, de amit ezeken a helyeken kapni, abban sztem mind ugyanaz van, természetesen ártól függően. -
#156 "Nos gondolom, hogy sokan nem tudják mi is ez. Több néven is ismert: nátrium-glutamát, MSG, mononátrium-glutamát, a japánok unaminak nevezik, a kínaiak weijingnek, a zacskók hátulján pedig sokszor E-621 a megnevezése.
Gyakorlatilag egy nagyon erőteljes ízfokozó. Idézet a Wikipédiáról:
Tiszta állapotban fehér, kristályos port alkot vízben vagy nyálban igen gyorsan oldódik, nátrium kationra és glutamát anionra válik szét (a glutamát a glutaminav anionja).
Íze szinte nincs, nem az ételre hat, hanem az ember ízlelőbimbóira. Mindenfélét állítanak róla. Okoz ráktól a szívdobogáson át, retina gyengülésig mindent. A másik oldalról pedig azt is meg kell említeni, hogy fűszerként van besorolva. Még mielőtt most mindenki kezdene fogadkozni, hogy soha nem fogja használni, van egy érdekes hírem. Nem is kell használnotok, használják helyettetek a gyártók. Szinte mindenben benne van. Fűszerkeverékek, chipsek, fagyik, (zacskós)levesek, gyorsfagyasztott termékek, stb a végtelenségig. Emlékeztek anyuci egyik kedvenc ízesítőjére a Vegetára? Na az só, szárított zöldség és nátrium-glutamát keveréke. Töményen. Senkit sem szeretnék most ezzel riogatni de ha nem is lehetetlen elkerülni, de nagyon nehéz. Ezzel nem azt mondom, hogy lapátoljatok belőle minden kajába ezerrel, de valószínüleg valamilyen módon tesztek bele sajnos. Aki allergiás, feltétlen menjen orvoshoz, valamint kerülje a fogyasztását!" -
#155 Pontosan.
De ha jól van megcsinálva, akkor annyira nem egészségtelen...
pff...deutállom az olajbogyót:S -
#154 Akkor az itthon csinált kinai cucc azért nem olyan,mint az ottani.-.-
Na tudtok adni tescos,corás,lidls márkákat,amiket meg lehet venni és kevésbés műszarok?Meg linket,h a párzsi,meg virdsli meg stbstb.. miből van. -
#153 azt remélem tudjátok, hogy minden egyes kínai éttermes
E621-et nyomat a kajára (ízfokozó) a szójaszósz mellé, ezért van
mindnek ugyanolyan jellegzetes, intenzív íze
McDonalds se spórol az E621-el, be is vallják. -
#152 Konkrét márkákat nem tudsz?Az a baj a cslád nagy "tescoba,corába,Lidlbe járós" szal kb onnan jön a kaja,azért isnkérdseztem,h konkrét márkák nincsenek-e..Ezekre a szoci boltokra lennék kiváncsi,ahol a cuccok nagyrésze hazai. -
#151 ja hát ez ilyen 80s évek balatoni nyárainak maradványa :D
minden strandon ez van, baszott nagy pufizsömle, töppedt hús,
3 kiló csalamádé, salátalevél+hagyma, vizezett ketchup+mustár
anyagár kb. 70 Ft, eladják 450ér. -
#150 Vásárcsarnok. Szalámikat, sonkát, de savanyú káposztát, házi tejet is kapni. Az viszont nem árt, ha valami piacra járós formával mész el, mert a kofák is elég ravaszak:) Amúgy kis utánajárással boltokban is kaphatsz igazán jó minőségű cuccokat, megfizethető áron. Ezek általában regionális szinten fordulnak elő, tehát viszonylag kis körzetben vannak terítve. -
#149 egyébként az átlagos csomagolt felvágottak árait ha felszorzod ugyanennyibe kerülnek azok is, direkt kutakodtam ezügyben.
és azoktól nem laksz jól.. -
#148 a szeleteltnek tényleg mellékíze van, de a rudas kiszerelés szvsz
legyőzhetetlen :D
-
#147 H all!
Sajna nekünk nincs ilyen,h házi cuccokat szerezzünk be,legalábbis nem tok róla,h lenne,szal azt kérdezném,h milyen márkákat vegyünk boltban a különböző dolgkok közül(felvágott,sajt,tej...)..Mindig hozzák haza a tescos szart,mondom f*szom ne vegyetek már ilyen fost,lassan inkább nem eszek,mert minden szar..A trappista sajtokat is irtátok,végolvastam a forumot hát tényleg érdekes..Sok hamburgert zabálok,sé mindig teszek bele sajtot..Néha ugy ragad a csomagoláshoz,meg olyan puha a kezemben szétesik,nagyon "vizes"nek érzem.Van mikor emg még nem romlot,viszont vhogy büdös lábaszag szerű szaga van. xD
Arra lennék kiváncsi h ebben a mű világban miket lehet venni,ami kevésbé mű?Olvastam lejjebb h Pick szalámi,meg Pannónia sjat,milyen dolgok vannak még?
És errőla párizsi,virsli készitésről kérheteklinket?mert a párizsit klezdem nem szeretni azóta,mióta olvasom/hallom,h fuu miből van,de konnkrét dolgot senkitől nem láttam/hallottam még.Meg a virsliről is,mert azt viszont vmiért sszeretem :C -
#146 hát, általában a "populárisabb" gombóckákat veszem, nem az egzotikusabb cuccokat, azokat meg viszik mint a cukrot...
ahova járok az viszonylag korrekt, ha veszek elvitelre és nem melegítik külön még akkor is gőzölög a kaja ha 20perc után tálalom otthon... -
Rundstedt17 #145 kínai az rosszabb,főleg a thai kaja.húgom a nagy mániákus minden héten eszi,legutóbb vett este vacsorára nem bírta megenni,hűtőbe téve másnap reggelre teljesen megromlott,szóval azok a szarok hetekig ott állnak amíg valaki meg nem veszi vagy be nem penészedik,óva intek mindenkit ezektől a helyektől.... -
#144 mondjuk mekis kaját veszek nagyritkán (főleg ha társaságban vagyok és ők arra szavaznak) de amúgy próbálom kerülni...eteti magát, de annyira durva lesz az állaga pl. egy 20perces "becsomagolt" hazaút után...
akkormár inkább kínai...azsem egészségesebb, de mondjuk a rizstésztába általában raknak párolt zöldségeket, azis jobb mint a semmi :P -
#143 A sajtburgerben levő savanyú uborkára gondoltam amúgy:) -
Rundstedt17 #142 már amelyikbe:D -
#141 jah tudom, de max. salátát /káposztát lol/ vagy uborkát...
ebbe meg belebasszák a savanyúkáposztát...:S sztem nem illik bele...
ja téleg a meki...fú... -
Rundstedt17 #140 De gondolom nem a Mekibe:D
Mert amúgy ahány bódé annyiféle hamburger recept :DDDD -
#139 Pedig a mekiben is raknak bele -
#138 meg az az érdekes hogy debrecenben a hamburgerhez raknak savanyúságot is!
de eddig erről nemis hallottam...
nekem nem jött be...azóta úgy kell kérnem hogy "savanyúság és hagyma nélkül" :D -
#137 jaja, nagymutter rakott be csomó csalamádét most...
isteni :P