416
...vagy mi sz*r...
  • savior
    na a bio a masik amit utalok. nem eleg hogy szarnak lepermetezni azt a kurva novenyt, de meg dragabban is adjak.
    a light meg dietas cuccok is ugyanilyenek. kisporolnak belole minden tapanyagot, nincs semmi ize, aztan a vegen meg 2szer annyiba is kerul, mint a hagyomanyos valtozata.
  • Shep
    Hát igen, mert a letermelt áramot nem igazán lehet csak úgy hipp-hopp tárolni, nem úgy van ,hogy fogom azt egy zsákba félre rakom :)
  • Christiansen
    érdekes én pont az ellenkezőjét látom :D
    a tej-ellenesség csak a neten meg ilyen bio-körökben lelhető fel,
    míg a tv-ben meg mindenhol ennyi és ennyi tej van benne, meg neszkvik+tej
    az erős csontokért meg közszolgálati hirdetés hogy napi 1 pohár tej.
  • savior
    engem ez a tej meg cukor elleni lobbi arra emlekeztet, mint amikor a zoldek tuntettek az energiafogyasztas ellen. mondtak, hogy 15 percre mindenki kapcsolja le otthon az aramot es akkor majd csomo energiat megsporolnak meg minden. aztan az lett a vege, hogy a magas energiaingadozas miatt leallt az energiagyar. orakig nem volt utana aram. namost ez a cukor meg tej elleni dolog ugyanilyen. addig tomik az emberek fejebe, mig vegul a gyarak kenytelenek lesznek bezarni. cirka par ezer ujabb munkanelkuli, de semmi gond, nyomjatok csak a lobbit.
  • Christiansen
    ez eddig ok, de az attól még ugyanúgy hús mint a mamuté,
    legfeljebb eltérő a fehérje és zsírtartalma
  • savior
    "elég csak abba belegondolni, hogy nem természetes egy
    felnőtt embernek más állatok anyatejét innia.
    az éhezés-nélkülözés vitte rá az emberiséget erre, az állattenyésztés hajnalán párezer éve. a gyomrunk azóta se szokott hozzá.."
    csirket meg disznot sokkal kevesebb ideje eszunk, ahhoz mar hozzaszokott?
  • Christiansen
    már az is bőven jó lenne ha magyar tejet vennének nem tetrapakos német meg osztrák foslét :D
  • Christiansen
    a genetikának több szerepe van:D
    ha az alapanyagok jók akkor igen :D

egyébként pl. a kínaiak nem nagyon isznak tejet, hisz ott van nekik a szója ami tele van kalciummal és az be is épül
  • savior
    ugy van, ne igyatok tejet, hatha bezarjak az orszag osszes tejuzemet. vegulis a cukorgyaraknak mar annyi.
  • SötétBarom
    Hát nemtudom, én gyerekkoromban ittam vagy napi 1 litert, és a csontozatom olyan dolgokat úszott meg gond nélkül, hogy én is csak lestem :DD

Legalább 3x voltam úgy kórházban, hogy "ez most tuti eltört bazmeg, olyan nincs, hogy nem", és mindig kiderült, hogy semmi gáz :D

Amúgy ha én általában étteremben eszem az egészséges? :D
  • Shep
    Hát nekem semmi gondom vele pedig reggelente kakaót iszok.
  • Christiansen
    Sajnos nehéz hiteles információkhoz jutni, az igazság valahol félúton lehet. Mindenesetre ami a mainstream médiából áramlik azt én alapból fenntartásokkal kezelem, vagy egész egyszerűen nem hiszem el..

a tej dolgot meg magamon érzem, amióta egy kortyot sem iszom
    teljesen megújult az emésztésem mindenféle bifidusz lófasz nélkül :D

• Shep
    Ez egyértelmű, de honnan tudja bárki is, hogy az az igaz amit ilyen netes oldalakon olvasol? Arról a rengeteg kutatásról már nem is beszélek ahol egymást cáfolják oda - vissza. Azért mert valami a tejet megutáló tejiparban dolgozó fazon azt mondta, hogy hű de szar a tej, meg méreg stb. akkor most mindenki elhiszi és nem iszik több tejet? Nem a tejjel van a gond hanem az iparral. Az igazi friss tej igen is jó, a kecske tej pl. ha a kecske parlagfüvet legel akkor gyógyítja a parlagfű allergiát.
  • gbc csabika
    Igen, én meg jeleztem, hogy rengetegen viszont ittak, és igen hosszú életet éltek, köztük nagyszüleink is. De megnézhetjük a mongol "parasztokat" is, akik zöldségekhez abszolút nem jutnak hozzá, csak húshoz meg tejhez, és elég egészségesek. Ezt csak azért írtam, mert Christiansen szerint a tej alapból káros, nem csak ha DDT, meg a többi szar van benne.
  • berlinboy6329
    A párizsi is "oink",aztán még mellette 1000 más is.
  • gyuri12
    Hülyén fogalmaztam. Úgy értettem,hogy biztos voltak olyanok(gondolom nem is kevesen) akik valamilyen okból kifolyólag nem jutottak tejhez,emiatt nem ittak belőle sokat. Nem azt írtam,hogy senki nem ivott tejet,csak hogy sokan lehettek azok akik ritkábban ittak,vagy egyáltalán nem.
    Biztos voltak olyanok is akik sokat ittak.
  • gbc csabika
  • berlinboy6329
    Attól függ miből van.
  • berlinboy6329
    Most még lehet,de majd 60-70 évesen(ha megéled)biztos előjönnek a "Finom" dolgok "finom" hatásai.
  • Christiansen
    kibaszottul nemkáros
  • gbc csabika
    Ha visszaolvasol, láthatod, hogy jómagam is a házi tejet preferálom, amúgy meg arra regáltam, hogy szerinted semennyi tejet nem ittak régen. Ez így ebben a formában nem igaz.
  • TDantes
    Én ma hurkát ebédeltem. Ilyenkor mi van? Káros? Nem káros? Nekem ízlett, így igazából leszarom.
  • gbc csabika
    Van akinek könyv is volt már a kezében.
  • gyuri12
    Nem ugyanolyan a friss,még meleg házitej mint a bolti. Nem egyszer ittam már kecske meg tehén tejet frissen, és sokkal jobb volt mindkettő mint a bolti.
    Biztos azok is tele vannak mérgező anyagokkal, de az állattenyésztők biztos hozzászoktak.:)
  • Christiansen
    hát igen, mert a fősodratú média érdeke nem éppen az, hogy az emberek
    ne igyanak tejet(az EU folyamatosan növeli a kvótákat, csóri gazdák meg öntik a csatornába..) vagy ne vásároljanak multiknál..
  • Shep
    Érdekes, hogy azóta van ilyen sok felvilágosult ember mióta van net :)
  • gbc csabika
    Az állattenyésztők viszont évszázadok óta rengeteg tejet isznak.
  • desigo
    Én sosem szerettem.
    Ihatod nyugodtan igaz az amit a boltban veszel, tehenet nem nagyon látott xD
  • gbc csabika
    Nyilván csak vicceltem, de emiatt nem fogok magokat enni. Épp leszoktam a dohányzásról amúgy, a tejről soha nem fogok. Ha már azt sem lehet inni, akkor mi a szarnak éljek?:)
  • Christiansen
    én is imádom, már ha nem mirelit :D
  • gyuri12
    X ezer évig az ember sokat mozgott kint a szabadban,sokféle kaját evett(mindenféle bogyók,később zöldségek,gyümölcsök, és természetesen húsfélék), és nem napi fél liter tejet ivott,hanem keveset,vagy semennyit sem.
  • desigo
    butaság...
    csak ez az egy életed van
    élhetsz egészségesen,boldogan sokáig vagy szenvedhetsz öreg korodban mindenféle betegségektől sok fájdalmat okozva magadnak és szeretteidnek
  • Unreal1942
    cordon bleu sajtal és sonkával töltött hús. Remek étel.
  • Christiansen
    elég csak abba belegondolni, hogy nem természetes egy
    felnőtt embernek más állatok anyatejét innia.
    az éhezés-nélkülözés vitte rá az emberiséget erre, az állattenyésztés hajnalán párezer éve. a gyomrunk azóta se szokott hozzá..

• desigo
    Ha tudatosan vásárolsz és elkerülöd az E számokkal jelölt termékeket máris tettél azért,hogy ne színezőanyagokkal,állományjavítókkal felfújt mérgeket egyél.
    Tisztálkodó szereknél meg ha nem kőolajszármazékokat kensz magadra egy idő múlva azt veszed észre,hogy nem szárad,nem viszket,nem zsírosodik a bőröd.
  • berlinboy6329
    :O

Nagy kólás vagyok,bánom is,mert tudom h szétcsonkol belülről,de én olyan vagyok aki telenyomja a száját kajával,aztán kell vmi folyadék,amivel könnyebben nyelhetővé válik,ezért iszok majdnem mindig kólát(a kaják 90% esetén),mer pezseg,meg kb mindenhez jó..Magában viszont utálom.Ha vizet iszok,attól hülye ize lesz,főleg hülye állaga.A tejnek saját ize van,az meg amugy se jó mindenhez ha keverednek..

Ám,ha már tej,nem az lenne a tej lényege,h kálcium emg minden,meg erősiti a csontokat,akkor hogy-hogy csontritkulást okoz,meg emésztési zavart?:O

Margarin kőolajszáramzék?:O Na akkor asszem átállok a vajra.

A cordon bleu meg vmi márka?Azt nem ismerem.
  • gyuri12
    Kókusz/rizstejet még sosem láttam. Hol lehet venni? Drága?
    (Nagyon úgy néz ki,hogy kalciumhiányom van,néhány ember szerint azért,mert kevés tejet iszok...)

A témához szólva: Mostanság már próbálok én is egészségesen élni,mert eddig kifejezetten anti-egézséges életmódot folytattam.:)
    Egyre kevesebb cigi(bár körülbelül fél éve már csak bizonyos alkalmakkor szívtam), több zöldség,gyümölcs, mozgás,stb.
    Néhány napja sok tejet is iszok,de most inkább elkezdek más kalcium-forrás után nézni.
    És nagyon jó ez a topik.
  • Shep
    Ezt ismerem, de honnan tudod, hogy nem ez a kamu? x ezer évig jó volt, most hirtelen nem?
  • gbc csabika
    Valamibe meg amúgy is bele kell dögleni:)
  • gbc csabika
    Nekem ezekkel csak az a bajom, hogy ma már szó szerint semmi nincs, amire nem mondták már legalább egyszer, hogy káros. Csak nem mindegy, hogy mi mennyire.