Élel mi szer?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na a bio a masik amit utalok. nem eleg hogy szarnak lepermetezni azt a kurva novenyt, de meg dragabban is adjak.
a light meg dietas cuccok is ugyanilyenek. kisporolnak belole minden tapanyagot, nincs semmi ize, aztan a vegen meg 2szer annyiba is kerul, mint a hagyomanyos valtozata.
Shep
Hát igen, mert a letermelt áramot nem igazán lehet csak úgy hipp-hopp tárolni, nem úgy van ,hogy fogom azt egy zsákba félre rakom 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Christiansen
érdekes én pont az ellenkezõjét látom 😄
a tej-ellenesség csak a neten meg ilyen bio-körökben lelhetõ fel,
míg a tv-ben meg mindenhol ennyi és ennyi tej van benne, meg neszkvik+tej
az erõs csontokért meg közszolgálati hirdetés hogy napi 1 pohár tej.

engem ez a tej meg cukor elleni lobbi arra emlekeztet, mint amikor a zoldek tuntettek az energiafogyasztas ellen. mondtak, hogy 15 percre mindenki kapcsolja le otthon az aramot es akkor majd csomo energiat megsporolnak meg minden. aztan az lett a vege, hogy a magas energiaingadozas miatt leallt az energiagyar. orakig nem volt utana aram. namost ez a cukor meg tej elleni dolog ugyanilyen. addig tomik az emberek fejebe, mig vegul a gyarak kenytelenek lesznek bezarni. cirka par ezer ujabb munkanelkuli, de semmi gond, nyomjatok csak a lobbit.
Christiansen
ez eddig ok, de az attól még ugyanúgy hús mint a mamuté,
legfeljebb eltérõ a fehérje és zsírtartalma

"elég csak abba belegondolni, hogy nem természetes egy
felnõtt embernek más állatok anyatejét innia.
az éhezés-nélkülözés vitte rá az emberiséget erre, az állattenyésztés hajnalán párezer éve. a gyomrunk azóta se szokott hozzá.."
csirket meg disznot sokkal kevesebb ideje eszunk, ahhoz mar hozzaszokott?
Christiansen
már az is bõven jó lenne ha magyar tejet vennének nem tetrapakos német meg osztrák foslét 😄

Christiansen
a genetikának több szerepe van😄
ha az alapanyagok jók akkor igen 😄

egyébként pl. a kínaiak nem nagyon isznak tejet, hisz ott van nekik a szója ami tele van kalciummal és az be is épül

ugy van, ne igyatok tejet, hatha bezarjak az orszag osszes tejuzemet. vegulis a cukorgyaraknak mar annyi.
SötétBarom
Hát nemtudom, én gyerekkoromban ittam vagy napi 1 litert, és a csontozatom olyan dolgokat úszott meg gond nélkül, hogy én is csak lestem 😄D

Legalább 3x voltam úgy kórházban, hogy "ez most tuti eltört bazmeg, olyan nincs, hogy nem", és mindig kiderült, hogy semmi gáz 😄

Amúgy ha én általában étteremben eszem az egészséges? 😄

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Shep
Hát nekem semmi gondom vele pedig reggelente kakaót iszok.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Christiansen
Sajnos nehéz hiteles információkhoz jutni, az igazság valahol félúton lehet. Mindenesetre ami a mainstream médiából áramlik azt én alapból fenntartásokkal kezelem, vagy egész egyszerûen nem hiszem el..

a tej dolgot meg magamon érzem, amióta egy kortyot sem iszom
teljesen megújult az emésztésem mindenféle bifidusz lófasz nélkül 😄

Shep
Ez egyértelmû, de honnan tudja bárki is, hogy az az igaz amit ilyen netes oldalakon olvasol? Arról a rengeteg kutatásról már nem is beszélek ahol egymást cáfolják oda - vissza. Azért mert valami a tejet megutáló tejiparban dolgozó fazon azt mondta, hogy hû de szar a tej, meg méreg stb. akkor most mindenki elhiszi és nem iszik több tejet? Nem a tejjel van a gond hanem az iparral. Az igazi friss tej igen is jó, a kecske tej pl. ha a kecske parlagfüvet legel akkor gyógyítja a parlagfû allergiát.

gbc csabika
Igen, én meg jeleztem, hogy rengetegen viszont ittak, és igen hosszú életet éltek, köztük nagyszüleink is. De megnézhetjük a mongol "parasztokat" is, akik zöldségekhez abszolút nem jutnak hozzá, csak húshoz meg tejhez, és elég egészségesek. Ezt csak azért írtam, mert Christiansen szerint a tej alapból káros, nem csak ha DDT, meg a többi szar van benne.

berlinboy6329
A párizsi is "oink",aztán még mellette 1000 más is.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Hülyén fogalmaztam. Úgy értettem,hogy biztos voltak olyanok(gondolom nem is kevesen) akik valamilyen okból kifolyólag nem jutottak tejhez,emiatt nem ittak belõle sokat. Nem azt írtam,hogy senki nem ivott tejet,csak hogy sokan lehettek azok akik ritkábban ittak,vagy egyáltalán nem.
Biztos voltak olyanok is akik sokat ittak.

gbc csabika

berlinboy6329
Attól függ mibõl van.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Most még lehet,de majd 60-70 évesen(ha megéled)biztos elõjönnek a "Finom" dolgok "finom" hatásai.

Christiansen
kibaszottul nemkáros<#eljen><#hamm>

gbc csabika
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy jómagam is a házi tejet preferálom, amúgy meg arra regáltam, hogy szerinted semennyi tejet nem ittak régen. Ez így ebben a formában nem igaz.

Én ma hurkát ebédeltem. Ilyenkor mi van? Káros? Nem káros? Nekem ízlett, így igazából leszarom.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

gbc csabika
Van akinek könyv is volt már a kezében.

Nem ugyanolyan a friss,még meleg házitej mint a bolti. Nem egyszer ittam már kecske meg tehén tejet frissen, és sokkal jobb volt mindkettõ mint a bolti.
Biztos azok is tele vannak mérgezõ anyagokkal, de az állattenyésztõk biztos hozzászoktak.😊

Christiansen
hát igen, mert a fõsodratú média érdeke nem éppen az, hogy az emberek
ne igyanak tejet(az EU folyamatosan növeli a kvótákat, csóri gazdák meg öntik a csatornába..) vagy ne vásároljanak multiknál..

Shep
Érdekes, hogy azóta van ilyen sok felvilágosult ember mióta van net 😊

gbc csabika
Az állattenyésztõk viszont évszázadok óta rengeteg tejet isznak.

desigo
Én sosem szerettem.
Ihatod nyugodtan igaz az amit a boltban veszel, tehenet nem nagyon látott xD
gbc csabika
Nyilván csak vicceltem, de emiatt nem fogok magokat enni. Épp leszoktam a dohányzásról amúgy, a tejrõl soha nem fogok. Ha már azt sem lehet inni, akkor mi a szarnak éljek?😊

Christiansen
én is imádom, már ha nem mirelit 😄

X ezer évig az ember sokat mozgott kint a szabadban,sokféle kaját evett(mindenféle bogyók,késõbb zöldségek,gyümölcsök, és természetesen húsfélék), és nem napi fél liter tejet ivott,hanem keveset,vagy semennyit sem.

desigo
butaság...
csak ez az egy életed van
élhetsz egészségesen,boldogan sokáig vagy szenvedhetsz öreg korodban mindenféle betegségektõl sok fájdalmat okozva magadnak és szeretteidnek
cordon bleu sajtal és sonkával töltött hús. Remek étel.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Christiansen
elég csak abba belegondolni, hogy nem természetes egy
felnõtt embernek más állatok anyatejét innia.
az éhezés-nélkülözés vitte rá az emberiséget erre, az állattenyésztés hajnalán párezer éve. a gyomrunk azóta se szokott hozzá..

desigo
Ha tudatosan vásárolsz és elkerülöd az E számokkal jelölt termékeket máris tettél azért,hogy ne színezõanyagokkal,állományjavítókkal felfújt mérgeket egyél.
Tisztálkodó szereknél meg ha nem kõolajszármazékokat kensz magadra egy idõ múlva azt veszed észre,hogy nem szárad,nem viszket,nem zsírosodik a bõröd.
berlinboy6329
😮

Nagy kólás vagyok,bánom is,mert tudom h szétcsonkol belülrõl,de én olyan vagyok aki telenyomja a száját kajával,aztán kell vmi folyadék,amivel könnyebben nyelhetõvé válik,ezért iszok majdnem mindig kólát(a kaják 90% esetén),mer pezseg,meg kb mindenhez jó..Magában viszont utálom.Ha vizet iszok,attól hülye ize lesz,fõleg hülye állaga.A tejnek saját ize van,az meg amugy se jó mindenhez ha keverednek..

Ám,ha már tej,nem az lenne a tej lényege,h kálcium emg minden,meg erõsiti a csontokat,akkor hogy-hogy csontritkulást okoz,meg emésztési zavart?😮

Margarin kõolajszáramzék?😮 Na akkor asszem átállok a vajra.

A cordon bleu meg vmi márka?Azt nem ismerem.

Kókusz/rizstejet még sosem láttam. Hol lehet venni? Drága?
(Nagyon úgy néz ki,hogy kalciumhiányom van,néhány ember szerint azért,mert kevés tejet iszok...)

A témához szólva: Mostanság már próbálok én is egészségesen élni,mert eddig kifejezetten anti-egézséges életmódot folytattam.😊
Egyre kevesebb cigi(bár körülbelül fél éve már csak bizonyos alkalmakkor szívtam), több zöldség,gyümölcs, mozgás,stb.
Néhány napja sok tejet is iszok,de most inkább elkezdek más kalcium-forrás után nézni.
És nagyon jó ez a topik.<#eljen>

Shep
Ezt ismerem, de honnan tudod, hogy nem ez a kamu? x ezer évig jó volt, most hirtelen nem?

gbc csabika
Valamibe meg amúgy is bele kell dögleni😊

gbc csabika
Nekem ezekkel csak az a bajom, hogy ma már szó szerint semmi nincs, amire nem mondták már legalább egyszer, hogy káros. Csak nem mindegy, hogy mi mennyire.

Biztos vagyok benne, hogy az egész élet egészségtelen. Gyakorlatilag minden ártalmas így vagy úgy. Többek között ezért nem vagyunk örök életûek.
Viszont erõs túlzásokat is vélek felfedezni egyes termékek pl. tej lejáratásában.
Ez már kezd szintén üzletszerû lenni.
Szerintem mindenki egye, igya azt ami jól esik neki. Elõbb utóbb mindenrõl ki fogják deríteni, hogy tévedtek mert ártalmas ez is.
Nyilván vannak olyan termékek amit azért jobb elkerülni.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Christiansen
"Már az újszülöttek vérében is?
Igen. Tíz újszülött köldökzsinórvérét elemezték az amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport megbízásából 2004-2005-ben.
Összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük 209-et azelõtt még soha nem mutattak ki köldökzsinór-vérbõl. A talált vegyületek közül sok rákot, idegrendszeri károsodást, fejlõdési rendellenességet okoz - ha elér egy bizonyos koncentrációt.

A WWF detoX felmérésében pedig egyetlen olyan embert sem találtak, akinek a vérében ne lett volna mesterséges, az egészségre káros vegyi anyag.
A kutatás során keresett 107 vegyi anyagból végül összesen 73-at mutattak ki a különbözõ vérmintákban. Kiderült, hogy a legtöbb vegyi anyag a nagymamák generációjában van, 63 káros vegyületet találtak a szervezetükben, javarészt azóta már betiltott anyagokat, például klórtartalmú szerves növényvédõ szereket és poliklórózott bifenileket.
Az édesanyákéban 49, a gyermekekébõl pedig 59 vegyi anyagot mutattak ki. A fiatalok szervezetében azért több a káros anyag, mert az elmúlt években szennyezik a környezetet a modernebb kemikáliák, mint például a brómozott égésblokkolók, fluorozott vegyi anyagok."

bõvebben

Christiansen
ja igen, a hús ügy nagyon necces.

a mai technológiával konkrétan már minden újszülött vérében kimutathatóak a növényvédõ szerek méregmaradványai..mégpedig úgy, hogy az állat amit anyu megevett, olyan takarmányt evett. és az antibiotikumokról még szó sem volt..

Christiansen
rossz hírek a tejrõl.
persze a tejlobbi miatt csomó forrás az ellenkezõjét mondja, de hát a pénz az úr..ha holnap felfedeznék, hogy a marhahús rengeteg betegséget okoz az USA tönkremenne..

Shep
A húst veheted te a hentestõl ha a jószágot csak táppal etették, ugyanúgy megeszed a mérget. Ezt a tej mizériát nem értem évezredek óta isszuk a tejet, most valaki kitalálta, hogy méreg ne igyátok. Érdekes. Itt nyilván nem a bolti tejre gondolok. (ami csak fehér víz+zsír)

hát amiket manapság meg eszünk attól még a saját szarunk se a régi vagy éppen vissza kacsint..xD

Christiansen
kihagytam hogy húsok(inkább fehér) offkorz.
ill. napraforgóolaj helyett olivaolaj

Christiansen
kedvenceim:

Pick és Herz szalámi
Gyulai és Hartai kolbász
Pannónia és Karaván sajt
Gyermelyi tészták
Vecsési savanyúság-üveges uborkától a zacskós csalamádéig
+húst hentestõl, zöldséget zöldségestõl
+halat kell enni egy héten legalább 1x, én filézett tengerit szoktam

a legfontosabb makrotápanyagok a szénhidrátok(kenyér,tészta,rizs,
ugyanaz és ezt étrendben is variálni kell) és fehérjék(tojás,túró,sajt)
+ élelmi rostok(zöldség,gyümölcs)

amit tilos venni mert komolyan árt:
- kóla (szétmar mindent)
- tej (emésztési zavarokat és csontritkulást okoz)
- margarin (nem szívbarát, kamu, konkrétan kõolajszármazék)
- mirelit panírozott szarok a cordon bleutõl a halrudacskákon át a hasábburgonyáig

berlinboy6329
Jó,de néhány márkát nem tudsz mondani?Pick,Pannónia amit eddig láttam,de ez csak szalám meg sajt.(Pannóniára már régótra kiváncsi vagyok egyébként)..Meg nem tom mi a magyar..Pár névrõl kitalálja az ember,h ez az az nem,de a többirõl.😮

Tejre lennék kiváncsi fõleg,de jöhet mindenféle felvágott is,meg ami van.Esetleg linket,ahol össze vannak gyüjtve v nem tom...

EGyedül a tojás van amit be tudunk szerezni házit..a boltit nagoyn utláom..Olyan szine va,mint a nem is tudom minek..Narancssára,és hülye izû.Nem tudom pontosan mihez hasdonlitani,de sztem nagyon rossz.A házi szép sárga és 1000X jobb ize van.Összehasonlithatalan a 2.

Christiansen
médiás 😄