Élel mi szer?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
tudod, hogy szeretlek, de ennek fuss neki még egyszer 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

a wishkey-gyártók legújabb kutatása szerint, csak ez lemaradt. 😄

٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Motoroj
A cukorbetegségnek nem feltétlenül a tejfogyasztás az oka. Lehet, hogy az összes szénhidrát, márpedig abból is van fogyasztás bõven.

Negatívumot mindenben lehet találni, a tej szerintem még mindig egészségesebb, mint mondjuk a dohányzás. Szerintem inkább valahol ott kéne elkezdeni az egészséges(ebb) életmódot.

Abban viszont igazad van, hogy errõl is szót kell ejteni.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

A cukorbetegek 90%-ékának 2-es tipusúja van....Az 1-es tipusú az inkább örökletes,a 2-es pedig a szar életmód

Fujiryu
Ez most egy vicc akar lenni?

Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.

tigeroo
fúh...engem meggyõztél ezzel a 2 hsz-eddel

(C-C-C-COMBO BREAKER)

n3whous3
Nos tej, van 2 fajta, A1 béta-kazein meg A2, 2. az ázsiában jellemzp, meg az afrikaiakban is ez van. Emésztés során egy BCM7 nevû valamilyen ópiátféle keletkezik, immunológiailag egy aktív dolog, így autoimmun dolgok indulhatnak be bennünk (gondolj csak a tej érzékenységre). 1 típusú cukorbetegség nem tudom mennyire gyakori, de 96%-os összefüggés van az között és a tej között (fiatalkori cukorbetegség).
Azonkívül: metabolikus szindróma, ugyancsak cukorbetegséghez köthetõ
Azonkívül: szívbetegségek, 77-ben 43 ország adatait használva, majd a nagy kuss után 2001-ben ugyancsak vizsgálatokat tartottak és kerestek összefüggést a sok tejtermék fogyatztása és eközött, itt is erõset találtak.
Mindenesetre az inzulintermelést nagyon fokozza a tej.

A tejsavó tartalmazza a gondokat okozó dolgok nagy részét, ebbõlfakadóan a sajt atz egyedüli, ami nem okozhat ilyen szempontból gondokat

ha bele gondolsz/gondoltok tényleg sok a cukorbeteg Európában... valahova vezet minden...

Aztán az említett vastagbélrák, és pár érdekesség:

sklerózis multiplex, van egy fehérje a tejben, ami autoimmun hatás okoz ugyancsak, majd saját testszöveteit is károsíthatja a szervezet. Arra nem emlészkem, hogy a kialakulásban miként játszott szerepet, az ugye már genetikai is és stb lehet, midnenesetre a tejmentes étkezésû SM betegek állapota javult

na és még egy érdekesség, lol autistáknál és skizofréneknél is gondot okoz az egész, az elõbb említett ópiát felszabadulás megfigyelhetõ volt rajtuk, aztán megvizsgálták miért viselkednek úgy, mintha ópiáttal kezelnének egy állatot. Nos arra jutottak, amit fent írtam + találtak is egy tonna antitestet a szervezetükben a kazeinra, illetve gluténre.

Fõleg a cukorbetegség és a rákok, ami nagyon megemelkedett egy évszázada, és ugye nagyon meg ymég mindig az "egészség - tej" kampány a nagyvilágban (már ahol egyáltalán isznak ilyet). Nem is fogják engedni, hogy elismerjék meg nyilvánosságra hozzák az ilyen eredményeket. Itthon mennyi vastagbélrákos van ugyancsak, és mennyire kultusza van a tejtermékeknek is. Nem mondom, hogy ez okozza teljesen, de erõsen hozzájátszik

Hasonlóan a koleszterin hisztéria is egy baromság, egyszer valmikor kitalálták, most ebbõl él meg a gyógyszeripar egy nagy része, pedig egyáltalán nem lehet összekötni a szív- és érrendszeri betegségeket ezzel...

púúúúú

bardocz
Valami rövid listát tudnál tenni róla, hogy milyen tejtermék mit csinál?
n3whous3
kis off a lényeg mellé:
kezdjük ott, hogy a sajton kívül (speciális okokból, a felldogozás miatt) nincs olyan tejtermék, ami egészséges lenne, már évtizedek óta kimutatott tény, hogy cukorbetegséggel összefügg egyik nyaga, másik meg gyomorrák esélyeit több száz százalékosan növeli, egyértelmû összefüggések vannak mell illetve prosztatarákkal is. Szó szerint emberi étkezésre alkalmatlan dolog, kálciumot máshonnan is be lehet vinni, miért pont egy ÁLLAT CSECSÉBÕL NYERT VÁLADÉKBÓL, AMI ARRA VAN, HOGY A BOCIT NÖVESSZE ÉS NE A FIADAT VAGY SAJÁT MAGADAT.
Ennélfogva én leszarom mostanában, hogy honnan van véve tej itthonra, úgyis már csak elvétve használom.

2. miért is a magyart és ne másét... én is szeretnék magyar termékeket venni, meg szoktam is, meg anyámék is szoktak, de elgondolkodtató a dolog, amikor olyasmivel fut össze az ember, hogy vesznek 1600ért egy kiló fasza cordon bleut (ok ez ugye fagyasztott szarság, de ez már drága kategória ebben a kajatípusban) és RAKÁS SZAR AZ EGÉSZ ÁLLAGA ÉS ÍZE. Aztán akciósan vettek valami külföldit 900-ért és az meg finom volt, mint állat.

meg úgy általában lófaszt se termelnek itthon értelmeset, kihasználatlan a mezõgazdasági potenciál

az eredeti felvetésre meg az a válasz, hogy nem kellett volna világháború és talán nem találják ki a buzik a sok ízfokozót, térfogatnövelõt ésatöbbi (de am tuti, ekkora vérkapitalizmusban azóta kidolgozták volna)
jó lenne úgy élni, hogy mindenre odafigyeljen az ember a táplálkozása során, de képtelenség, fõleg mert tények és tévhitek keverednek már abban is, hogy mi egészséges és mi nem.

(Ajánlom a tejes témával kapcsolatban az IPM újság elõzõ és mostani számát)

púúúúú

tigeroo
áh, ittvan az én lelkiismeretem!😄

kölcsönös, hidd ell. az a kár, hogy végülis egyformán látjuk a dolgokat, csak más utakon járunk/haladunk a cél felé...
Davidus
"hogy hogy lehet normalisan elelmezni kozel 7 milliard embert?"
sehogy. 1 milliárd ember éhezik

V9ykn8_TZL0

Itt angliaban, HALA ISTENNEK van piac, vannak nem gorogdinnye meretu almak, es nem cimkezett fenyezett. Van hazitej is, tenyleg az mert ahogy felforraltam, hatalmas pille volt rajta. Szoval mindenhol vannak jo termekek. A Tecsoban van banan, Costa Ricabol szarmazik, az a legolcsobb, de lathatoan a legegeszsegesebb. De a sok marha veszi ketszeres aron a szepet. Szep almokat nekik. Masik kerdesem az, hogy hogy lehet normalisan elelmezni kozel 7 milliard embert?

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Tisztellek.

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Épp most raktak ki egy jó cikket a figyelõnetre.
http://www.fn.hu/zold/20091120/egyre_vastagabb_paradicsom_heja/
Márcsak azért is extra hogy ilyet cikket engednek fel, mert az FN amúgy sokat munkálkodik az ellenpólus fényezésén is.
"becukrozódás"
Bekristályosodás ha pontosak akarunk lenni.
Valóban az akácméz kristályosodik a legkevésbé.
Sajnos elszomorító minõségûek a boltban kapható mézek,a legtöbbe minimális méz van,hozzáadnak cukrot,pl répacukrot így nagyot csökken a minõsége

tigeroo
tigeroo
hajnalcat elõl elviszem a téket XD
(nem kenyerem, de saját topic, ennyit megérdemlek<#idiota>)
tigeroo
amúgy én úgy tudom hogy a gyümölcsdarabos joghurtokban is csak a magvakat "duzzasztják" fel

bár, amiben tényleg ilyen nagy gyümölcsdarabok vannak, azokkal szerintem nemnagyon lehet (még) sumákolni
A vegyesvirágméz hamar megkeménykedik, olyan fehéres lesz (ha a becukrozódást erre értetted), mert olyan féle. Vegyél akácmézet, az sokáig jó marad.

Vegyél olyan mézet, amin van ilyen szalag, hogy magyar mittudoménmi, elvileg az tuti.

Jó topik amúgy.<#eljen>Régóta gondolkodtam már, hogy nyitni kellene ilyesmit.

<#wink>

Igen, lapka sajtoknak szerintem is gumis íze van, azokban kb. annyi lehet a sajt, mint a sapkám bojtjában(nincs bojtos sapkám 😛).

Jééé, pont most kértem én is ilyet! Tényleg eszméletlenül finom. Milli-s és yogobellás termékekben még nem csalódtam.

angelslie
Én meg képtelen vagyok olyan joghurtot megenni amiben darabkák vannak... <#szomoru1>

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

zsutyesz
szerintem is a yogobella a legjobb <#finom>

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

fúj! :|

Én nagyon sok joghurtot eszem, de nem danone-s mert az ehetetlen mûszar, hanem yogobellásat, abban eredeti gyümölcsdarabok vannak és jó nagyok. Csak azt tudom megenni. több yoghurtot is kóstoltam már, de hányingerebbnél hányásabb íze van. Ez az egy ehetõ és finom számomra.

a tej pasztorozese 2 fontos lepesbol all: 1, magas homersekletre valo melegites (pasztorozesnel kb70 fok, ultrapasztorozesnel meg olyan 150 fok). ezt ugye otthon elered a forralassal. mas kerdes, hogy ilyenkor a tapanyagtartalmabol is veszit. ilyenkor elpusztul a bakteriumok egy resze. 2, gyorsan lehutik kb 5 fokra. namost otthoni forralasnal ez kimarad. pedig a bakteriumok masik fele az ilyenkor pusztul el. szoval az otthoni forralas csak fel megoldas.
amugy meg bakteriumok mindenben es mindenhol vannak. a gyumolcsokben, husokban, innivalokban. ott vannak a lakasunkban, a testunkon, a kezunkon, a szankban.
ez a tej felforralas olyan dolog, hogy ha a borju nem betegedik meg tole, akkor az ember miert tenne? ha friss a tej, akkor siman ihato forralas nelkul is. amugy a boltit sem forraljak, hanem pasztorozik.
a kenyeret mar meg sem emlitem. regen marha finom es puha kenyerek voltak. amiket pedig manapsag veszunk, azok baromi szarok. gondolom a nagyobb profit erdekeben szep fokozatosan cserelgetik le a minosegibb alapanyagokat a silanyabbakra. termeszetesen a pekaruk sem tartalmaznak az osszetetelrol adatokat. az "e" maniasok vajon megeszik a pekarukat?
egyszer vettem rakrudacskat probakeppen. aztan otthon elolvastam a cimkejet es kiderult, hogy nem is tartalmaz rakot. csirkehus+adalekanyagok. persze az ize lehet hasonlo, de veletlenul nem minosul ez megtevesztesnek?
poppe
kerrygold a márkája, és semmilyen "összetevõk" nincs rajta, csak h tejszínbõl készült, és a zöld ír réteknek köszönhetõen ilyen fasza a tehenek teje
(most néztem meg a boltban)

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

1-2 honapja vettunk mezet. mit ad isten, mara mar teljesen becukrosodott. mibol keszul ez, 70% mez, 30% cukor? termeszetesen ezen sincs cimke, hogy mit tartalmaz, csak rairtak, hogy mez.
poppe
van egy olyan ír vaj, ami azonnal kenhetõ, ne kérdezd h miért, viszont 600 huf-ba kerül <#wow1>

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

[HUN]FaTaL
Bármelyik boltban kapsz kicsi 10-15 dekás vajat. (Lehet, hogy van nagyobb).

#280: Nem.
#281: Szar, vegyél rendes szeletelt sajtot, pl. trappista az jó. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Hegi90
az ilyen kis csomagocskákba adott lapkasajtokhoz mit szóltok?

múltkor azt használtam melegszenyára. Kb olyan lett mintha gumiból lenne, elõször be is szartam, hogy mivan, rajta hagytam a fóliát? Az ízérõl meg inkább nem is mondok semmit... 3 szeletet csináltam, de csak 1-et bírtam megenni...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

autoszimulator
nagy sárga kocka, margarin néven?😄

.: mobilize.hu :.

autoszimulator
mikor töltötted be?

.: mobilize.hu :.

Biztos forrásból tudom hogy el lehet élni 99évig úgy hogy vajjal sütsz olaj helyett.

bardocz
Jaja, szoptam vele rendesen😄 Pirítóst a legegyszerûbb kenni vele, megfogod a tömböt, és mintha zsírkrétával rajzolnál, csak ez keményebb😄
Christiansen
minden nagyobb hûtõpultnál kapni 😄
egyetlen hátránya, hogy frissen kivéve a hûtõbõl kenhetetlen 😄

Az a neve hogy teavaj. Simán lehet sütni is vele olaj helyett.

bardocz
Vannak nagyáruházakban is, csak nehéz megtalálni. Általában nem dobozba, hanem papírba vannak csomagolva. Legutóbb vagy a tescoban, vagy a madaras tescoban vettünk.
tigeroo
LOL

téleg vajat már nemis látok sehol sem, hol a pibe lehet beszerezni egyáltalán??
Christiansen
milfina natúr, iszonyat fini 😄

bardocz
Régen volt medve vajkrém, újhagymás, tök jókat lehetett tõle büfizni, simán éreztem az ízét még akkor is<#idiota>
poppe
én most a vajkrémre kaptam rá, milli fokhagymás-zöldfûszeres... eddig meg se néztem, de 12,5% vajat tartalmaz, a többi tejszín, ízek meg stabilizátorok stb... 😄

viszont iszonyat finom

Calver
a szakértõk akiket Johnson bácsi fizetett azt is bõszen állították, hogy a bõr Ph-ja 5.5. pedig...

"The trees move. Do you not see it?"

bardocz
Ha választanom kell, inkább a vaj. Finomabb is szerintem.

Na mindegy. Mentségemre váljon, hogy kólát, chipset nem eszem 😄

\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)