Élel mi szer?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Negatívumot mindenben lehet találni, a tej szerintem még mindig egészségesebb, mint mondjuk a dohányzás. Szerintem inkább valahol ott kéne elkezdeni az egészséges(ebb) életmódot.
Abban viszont igazad van, hogy errõl is szót kell ejteni.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
Azonkívül: metabolikus szindróma, ugyancsak cukorbetegséghez köthetõ
Azonkívül: szívbetegségek, 77-ben 43 ország adatait használva, majd a nagy kuss után 2001-ben ugyancsak vizsgálatokat tartottak és kerestek összefüggést a sok tejtermék fogyatztása és eközött, itt is erõset találtak.
Mindenesetre az inzulintermelést nagyon fokozza a tej.
A tejsavó tartalmazza a gondokat okozó dolgok nagy részét, ebbõlfakadóan a sajt atz egyedüli, ami nem okozhat ilyen szempontból gondokat
ha bele gondolsz/gondoltok tényleg sok a cukorbeteg Európában... valahova vezet minden...
Aztán az említett vastagbélrák, és pár érdekesség:
sklerózis multiplex, van egy fehérje a tejben, ami autoimmun hatás okoz ugyancsak, majd saját testszöveteit is károsíthatja a szervezet. Arra nem emlészkem, hogy a kialakulásban miként játszott szerepet, az ugye már genetikai is és stb lehet, midnenesetre a tejmentes étkezésû SM betegek állapota javult
na és még egy érdekesség, lol autistáknál és skizofréneknél is gondot okoz az egész, az elõbb említett ópiát felszabadulás megfigyelhetõ volt rajtuk, aztán megvizsgálták miért viselkednek úgy, mintha ópiáttal kezelnének egy állatot. Nos arra jutottak, amit fent írtam + találtak is egy tonna antitestet a szervezetükben a kazeinra, illetve gluténre.
Fõleg a cukorbetegség és a rákok, ami nagyon megemelkedett egy évszázada, és ugye nagyon meg ymég mindig az "egészség - tej" kampány a nagyvilágban (már ahol egyáltalán isznak ilyet). Nem is fogják engedni, hogy elismerjék meg nyilvánosságra hozzák az ilyen eredményeket. Itthon mennyi vastagbélrákos van ugyancsak, és mennyire kultusza van a tejtermékeknek is. Nem mondom, hogy ez okozza teljesen, de erõsen hozzájátszik
Hasonlóan a koleszterin hisztéria is egy baromság, egyszer valmikor kitalálták, most ebbõl él meg a gyógyszeripar egy nagy része, pedig egyáltalán nem lehet összekötni a szív- és érrendszeri betegségeket ezzel...
púúúúú
kezdjük ott, hogy a sajton kívül (speciális okokból, a felldogozás miatt) nincs olyan tejtermék, ami egészséges lenne, már évtizedek óta kimutatott tény, hogy cukorbetegséggel összefügg egyik nyaga, másik meg gyomorrák esélyeit több száz százalékosan növeli, egyértelmû összefüggések vannak mell illetve prosztatarákkal is. Szó szerint emberi étkezésre alkalmatlan dolog, kálciumot máshonnan is be lehet vinni, miért pont egy ÁLLAT CSECSÉBÕL NYERT VÁLADÉKBÓL, AMI ARRA VAN, HOGY A BOCIT NÖVESSZE ÉS NE A FIADAT VAGY SAJÁT MAGADAT.
Ennélfogva én leszarom mostanában, hogy honnan van véve tej itthonra, úgyis már csak elvétve használom.
2. miért is a magyart és ne másét... én is szeretnék magyar termékeket venni, meg szoktam is, meg anyámék is szoktak, de elgondolkodtató a dolog, amikor olyasmivel fut össze az ember, hogy vesznek 1600ért egy kiló fasza cordon bleut (ok ez ugye fagyasztott szarság, de ez már drága kategória ebben a kajatípusban) és RAKÁS SZAR AZ EGÉSZ ÁLLAGA ÉS ÍZE. Aztán akciósan vettek valami külföldit 900-ért és az meg finom volt, mint állat.
meg úgy általában lófaszt se termelnek itthon értelmeset, kihasználatlan a mezõgazdasági potenciál
az eredeti felvetésre meg az a válasz, hogy nem kellett volna világháború és talán nem találják ki a buzik a sok ízfokozót, térfogatnövelõt ésatöbbi (de am tuti, ekkora vérkapitalizmusban azóta kidolgozták volna)
jó lenne úgy élni, hogy mindenre odafigyeljen az ember a táplálkozása során, de képtelenség, fõleg mert tények és tévhitek keverednek már abban is, hogy mi egészséges és mi nem.
(Ajánlom a tejes témával kapcsolatban az IPM újság elõzõ és mostani számát)
púúúúú
kölcsönös, hidd ell. az a kár, hogy végülis egyformán látjuk a dolgokat, csak más utakon járunk/haladunk a cél felé...
sehogy. 1 milliárd ember éhezik
V9ykn8_TZL0
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
http://www.fn.hu/zold/20091120/egyre_vastagabb_paradicsom_heja/
Márcsak azért is extra hogy ilyet cikket engednek fel, mert az FN amúgy sokat munkálkodik az ellenpólus fényezésén is.
Bekristályosodás ha pontosak akarunk lenni.
Valóban az akácméz kristályosodik a legkevésbé.
Sajnos elszomorító minõségûek a boltban kapható mézek,a legtöbbe minimális méz van,hozzáadnak cukrot,pl répacukrot így nagyot csökken a minõsége
(nem kenyerem, de saját topic, ennyit megérdemlek<#idiota>#idiota>)
bár, amiben tényleg ilyen nagy gyümölcsdarabok vannak, azokkal szerintem nemnagyon lehet (még) sumákolni
\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...
Én nagyon sok joghurtot eszem, de nem danone-s mert az ehetetlen mûszar, hanem yogobellásat, abban eredeti gyümölcsdarabok vannak és jó nagyok. Csak azt tudom megenni. több yoghurtot is kóstoltam már, de hányingerebbnél hányásabb íze van. Ez az egy ehetõ és finom számomra.
amugy meg bakteriumok mindenben es mindenhol vannak. a gyumolcsokben, husokban, innivalokban. ott vannak a lakasunkban, a testunkon, a kezunkon, a szankban.
(most néztem meg a boltban)
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
#280: Nem.
#281: Szar, vegyél rendes szeletelt sajtot, pl. trappista az jó. 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
múltkor azt használtam melegszenyára. Kb olyan lett mintha gumiból lenne, elõször be is szartam, hogy mivan, rajta hagytam a fóliát? Az ízérõl meg inkább nem is mondok semmit... 3 szeletet csináltam, de csak 1-et bírtam megenni...
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
egyetlen hátránya, hogy frissen kivéve a hûtõbõl kenhetetlen 😄
viszont iszonyat finom
"The trees move. Do you not see it?"
Na mindegy. Mentségemre váljon, hogy kólát, chipset nem eszem 😄
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)