98
  • willcox
    "szerintem van jövője... persze nem azoknál akik torrenteznek meg videót konvertálnak, hanem azoknak, akik tényleg arra használják amire kitalálták..." - ilyen ember nincs. Előbb - utóbb (még az egységsugarú user is) többet akar, és amikor rájön, hogy nem lehet, akkor úgy hajítja ki az egészet, ahogy kell. Az értelmesebbje meg ilyenbe bele sem ugrik. Miért jó az bárkinek is, hogy a privát dolgait ne a saját gépén, hanem a guglinál tárolja? Halott ötlet ez!
  • mousee
    off
    flashblock, adblock plus, és egyből nem látsz semmi ilyen szart :D kevésbé izzad a gép, tovább bírja az aksi, és nem vakít meg a sok villogó okosság...
    /off

Chrome OS. Hát, kíváncsi vagyok mi lesz belőle... szerintem van jövője... persze nem azoknál akik torrenteznek meg videót konvertálnak, hanem azoknak, akik tényleg arra használják amire kitalálták...
  • kvp
    "Fontos, hogy az operációs rendszer nem támogatja a hagyományos merevlemezeket, ezeket ugyanis szintén visszafogó tényezőnek minősítették - a kódot tehát nem tölthetjük le és futtathatjuk bármely számítógépen."

Azert erdekes lenne, ha az alatta levo linux-bol kiszednek a lemezes alrendszert. Arrol nem beszelve, hogy az osszes kereskedelmi ssd, azaz az osszes olcso netbook-okba pakolt ssd (pl. ami az eeepc-ben van) sima pata-s vagy sata-s merevlemez csatoloval rendelkezik. A google egyetlen kiszurasa, hogy nem adott ki iso-t, igy minden felhasznalonak maganak kell leforditania a rendszert. (amig valaki hobbibol nem csinal egy live cd-t belole)
  • roliika
    Több hete van kint. Nem arról van szó, hogy pár órája megy és juj nem vették észre.
  • roliika
    De hogylehetnek ekkora faszok, hogy többmint 1 gigahercet elpocsékoló reklámot basznak ki? És úgy, hogy szóltam nekik. A főoldalról mondjuk levették...
  • roliika
    Jobb oldalt fönt....nézd má meg.. szép sárga. 3-at fizet 5-öt vihet, rendkívüli domain akció...rohadjanak szét a bugos reklámjukkal.
  • WoodrowWilson
    +1
    Az én kis p4-emet is rendesen meghalasztotta, amíg le nem tiltottam:)
  • Arcor
    Én sem O.o :P
  • roliika
    Ez olyan mint a Win3.11 XDD Nincs háttérkép, csak tabok vannak...tyű de jó.

45s boot aszondja. Tökjó. De egy normálisabb rendszer (pl Mac Tiger, vagy Snowleopard) tudja a 30-at is, sima mezei vinyóval..külső USB ről.

Jó ez az "oprendszer", de mi van akkor ha videót szeretnék konvertálni, vagy torrentezni? Mobiltelefont csatlakoztatni? Netán programozni? stb
  • willcox
    Milyen sárga flash reklám? Én egyetlen reklámot sem látok! :)
  • willcox
    Sosem kéne ilyen ótvar dolog.
  • roliika
    Engem meg az lep meg, hogy írtam az SG-nek, hogy ezt a kibaszott buzi procizabáló sárga flash reklámot takarítsák már el...és nem...még mindig itt pörög és eszi a 2 magból az egyiknek a teljes órajelét...tényleg, csak gratulálni tudok.
  • tomcsa4
    Érdekes ez a Chrome OS. Böngészőn belüli. Hmm.

Logikusan nem számítottam arra, hogy játékokat is fog futtatni, mivel open source. De meglepett, hogy böngészőn keresztül vezérelhető.
  • Alfa Of NS
    Mire piacra kerül már nem fog annyira számítani. Főleg netbook-oknál.
  • nimrod515
    Ez nem oprendszer legfeljebb egy express gate szerü akármi, amugy kiváncsi lennék rá ki az isten bízza minden dokksiját a guglira. W7 forevör.
  • bakagaijin
    Egyszerű, az SG megint felületes és/vagy hazudik. Az eredetiben az van, hogy a "sebesség megszállottai" ami nem merül ki a kódban, hanem összeállítanak egy "referencia vas"at is, de ez a lista még nincs is kész... Ez magyarul azt jelenti, hogy keresnek valaki gyártót akivel meg tudnak egyezni a bőröndméretben. Kecske-káposzta alapon a vasat a gugli állítja össze, tehát gyors lesz; a gyártó meg kiteheti a matricát a gépre h. EZ itten a gugli referencia vegyétek és vigyétek.

De igazából még a ChromeOS sincs kész, jövő évre ígérik, ez most amoan ízelítő és fejlesztők toborzása.
  • Walaki
    Alapvetően jó ötletnek tűnik. Persz biztos, hogy lesz egy csomó ember akinek ez nem lesz használható. Azonban pl, aki Eee-t használ kizárólag az említett funkciókkal annak ez előrelépés lesz. Megtörhet a Windows dominancia: úgyhogy hajrá!
  • kakateve
    "Fontos, hogy az operációs rendszer nem támogatja a hagyományos merevlemezeket"

Na, ezek után ki is nyalhatja a valagam a Google OS...