98
  • Ahoy
    Hát ennél ez sokkal összetettebb azért. Tudatalatt ponthogy látod a reklámot, még ha "ki is hagyod". A reklámnak nem az a célja hogy az arcodba nyomja a cuccot (legalábbis nem csak ez) hanem hogy tudatalatti vágyat keltsen benned, no meg hogy egyáltalán tudj a termékről. Ha nem lennének nem is tudnál egy-egy márkáról, amit Te is ugyanúgy megveszel mint mindenki más. Tehát fizikailag nem lehet átugrani a reklámokat a nyomtatott sajtóban.

Tény hogy annak a kora már leáldozott.

A hirdetést úgy értem, hogy az újságot megveszed, fizetsz érte, és ennek tetejében még telicseszik reklámmal ergo kap lóvét az előfizetésből, meg sok milliót a hirdetésekből. Csak párhuzamot akartam vonni, hogy az online sajtó ingyenes, nincs előfizetési díj csak a reklámokból élnek.

Ha nincs reklám, nincs online sajtó, nincs Index, nincs SG, nincs Prohardver és a többiek. Amik nekem kedvelt online újságaim. Hirdetők csinálnak egy gyors közvéleménykutatást, ha kiderülhogy 80% adblockerrel nyomja és egy fillért sem fognak fizetni.

Nem akarok találgatni, de lehet pár éven belül megvalósul, hogy minden napi belépés pl 5 ft-ba kerül PayPal számláról. Vagyvalami hasonló
  • socheater
    Na akkor a válaszok...

-Nem azért, de a WIND-ben alapból 2 Giga RAM van, mit kellett azon bővíteni 2 Gigára?
    -Nem. At elsőkben 1giga volt.

-Mire kell neked 4 browser? Egy nem elég?
    -Nem akarok SWOT elemzést készíteni. Legyen annyi elég hogy mind más.

-Miért kell 2 office?
    -Egy időben ezzel nyitottam meg a docx-eket, habár egy frissítéssel a Office 2003 is kezeli. Nem zavar az a kis hely, amit a második Office foglal.

-MSN-t soha nem használtam, a Skype szerintem sokkal jobb.
    -Örülök hogy neked tetszik a Skype. Sajnos ez a barátaimról nem igazán mondható el.

-Ha hibernálok, akkor egyszerűen csak lecsukom a fedelét és hibernál. Nem kell még bekapcsológombot sem nyomni.
    -Én szoktam publikus helyeken is használni a lapost, ha ilyenkor valaki akaratomon kívül rákukucskál a képernyőre és azon személyes dolgok vannak becsukom.

-A másik gépemen az erőforrásigényes dolgokat csinálom, meg néha játszom.
    -Dettó.

...remélem kielégítőek voltak. :)
  • willcox
    Te nem ugyanarról írtál, amiről én. Meg sem említettem újságokat. Papír alapú szirszarokat viszont rendszeresen dobálnak be a postaládába, ami újságnak semmiképp sem nevezhető.
    Újságot ritkán nézek, a hirdetéseket ott is kihagyom. És még tudat alatt sem épül be nálam semmi.
    Bizonyára te is tudod, hogy a hirdetés ára bele van építve a termék árába. Nehogy már azon túl, hogy fizettem a hirdetésért (ha megveszem a terméket), még bámuljam is! Amit nem akarok megvenni, azt nem veszem meg, akárhogy is próbálják az arcomba nyomni. Ha a termék árában nem lenne a hirdetés költsége is beépítve, akkor olcsóbb lehetne a termékek többsége. Az meg már ne az én problémám legyen, hogy valakik abból akarnak megélni, hogy hirdetnek-e náluk.
    A kenyeret nem kell hirdetni, mégis megveszik. Erre szokták azt mondani, hogy jó bornak nem kell cégér. Ha az ember elmegy egy áruházba, és keres valamilyen termékfélét, akkor láthatja azokat a termékeket is, amiket soha nem hirdettek sehol. De ha jó áron van, akkor mégis azt fogják megvenni, pedig soha nem látták sehol sem hirdetésben. Na, ennyit ér a hirdetés.
    Hirdetések egyébként filmekben is vannak, igaz, bújtatva. Meg lehet nézni, hogy egy filmben milyen eszközöket használnak, aztán meg azt, hogy a filmstúdióban kiknek milyen részesedésük van, illetve kik szponzorálták a filmet. Nem meglepő.
  • Ahoy
    Micro XP nálam 10-12 sec alatt bootolt a cerkán :D rendes boot!

Hibernálás Win7-el nemvolt valami túl gyors nekem. Persze memóriamérettől is függ. 2 gigát már nehezebben tölt be.
  • Ahoy
    Egyáltalán nem... ha megveszel egy papír újságot, nemhogy fizetsz érte, hanem olvasás közben rápillantasz a bannerekre. Nézd meg pl, egy hátlap hirdetés p*csasokba kerül. Más ingyenes papír újságokban is hasonlóan, kötelezően elolvasod tudatalatt.

Nagyot fog szopni az online sajtó szerintem...Gyakorlatilag fenn kell tartanikuk egy szerkesztőséget, fizetni az újságírókat, riportereket, tárhelyet bérelni, eszközöket bérelni, stb. Te meg mindenki más, ezt full ingyen veszed igénybe, az orrod alá teszik a híreket, a teszteket stb. Azzal fizetsz, hogy ránézel a hirdetésre. Vagy rákattintasz.

Ez kicsit olyan mint a filmipar, zeneipar vs torrent. Csak ott van más rengeteg bevételi forrás. Vagy akár még jót is tehet az zeneiparnak kiadók bukását eredményezve.

Ellenben az írott online sajtónak ez az egyetlen bevételforrása. Indexes, SG-s pólókat senki nem venni, az is tuti.
  • willcox
    Ez a sorsuk a hirdetéseknek. A papír alapú is a kukában landol azonnal.
  • willcox
    Nem azért, de a WIND-ben alapból 2 Giga RAM van, mit kellett azon bővíteni 2 Gigára?
    Mire kell neked 4 browser? Egy nem elég?
    Miért kell 2 office?
    MSN-t soha nem használtam, a Skype szerintem sokkal jobb.
    Nálam a hibernálásból sokkal gyorsabban áll fel, a 45 mp nagyon sok (igaz, nálam XP van)
    Ha hibernálok, akkor egyszerűen csak lecsukom a fedelét és hibernál. Nem kell még bekapcsológombot sem nyomni.
    Nálam itthon a letöltéseket csinálja a Wind, szerverként kiszolgálja a tévémet, valamint zenét játszik le. Ha viszem magammal, akkor persze másra is használom.
    A másik gépemen az erőforrásigényes dolgokat csinálom, meg néha játszom.
  • socheater
    Én fősuliban használom a Windem, otthon van asztali gép. A netbookot bővítettem 2gigára, Win7, Avast!, IE+FF+Chrome+Opera, MS Office, Open Office, Live Messenger. Otthon szinte csak MSN-re használom. Ha suliba viszem kap egy friss indítást és hibernálást. Ha szükséges 45mp alatt van működő asztalom, és a power gombra gyorsan hibernál.

Otthoni gépnek édes kevés lenne, de másodlagos eszköznek meg még túlságosan okos is, ami sosem okoz gondot. Nekem a Win7ből nem hiányzik semmi, és bizony még ott van az a fránya megszokás is. Minden a helyén…

Jelen pillanatban én nem vagyok biztos abban hogy kipróbálom a ChromeOSt, mivel van egy elég erős MS függőség, és most nem feltétlenül magamról beszélek hanem pl. a csoporttársaimról.

Mellesleg a Win7 energiagazdálkodása számomra több mint megfelelő. Egy gombnyomás a profilváltás Winden.

Majd meglátjuk mit hoz a jövő, de nekem netbookon az XP is megfelelő volt, és a Win7 csak tovább javult ezen a téren. Minden számomra szükséges feladatot el tudok vele végezni...
  • Ahoy
    off:

Nekem is 70%-ot eszik egyik magból :/ Viszont én már annyira rászoktam a chrome-ra hogy nembírom kivárni amíg bebútol a firefox. Rákattintok és teker teker teker. Chrome, meg mintha notepad lenne. Adblocker hiányzik nagyon belőle, de nekemis ellenérzéseim vannak vele kapcsolatban...

Mert elősegíti a folyamatos, hogy fizetősek legyenek az oldalak, vagy silányodjon a minőség ... Kevés reklám - kevés bevétel - kevés tartalom / gány.
    Indexes srác tartott előadást nálunk és mondta hogy az AdBlocker egyre jobban terjed és drasztikusan csökkenti az online média bevételét. Mondom ezt úgy, hogy nekünk is van 1-2 web projectünk tervbe véve, ami kb halott próbálkozás, ha rá se néz senki arra a bannercsíkra.

Kompromisszum kéne, kevés reklám, és nem ilyen buzi flash, amibe még az átkozott grafikus mag kihasználást sem voltak képesek beletenni. Az új is csak videókat gyorsít semmi mást. Ilyen szinten nem értem a működését, de vicces a példa, hogy egy régi játék fullscrenen kb 2-5% procit fogyaszt, míg kb ugyanaz a szint flashben csak gagyibb még... 100%-ot... Nevetséges!
  • Eriongtk
    Ez így van, csak akkor még a programokat azokhoz mérten írták, nem úgy h 1 szerencsétlen böngészőhöz/videólejátszóhoz/képszerkesztőhöz 2 magos proci, és kb legalább 1 giga ram kelljen...
    Ha megnézed cs3-nak jelentősen nagyobb pl a gépigénye, mint korábbi változatok, gui gyakorlatilag ugyanaz, max hozzácsaptak 1-2 dolgot.
    Itt van pl powerdvd (nem használom)... annak megnézed a verzióbeli különbségeit, elég durván nő a gépigénye.
    Láttam már 486-os gépen studio maxet... igaz h életed eluntad mire csináltál benne bármit is, de el indult :D
    Amúgy én személy szerint p3 866, 256sd, gef2 gts ti géppel kezdtem, előtte c64 volt :)
    "Nem tudsz olyan reklámot csinálni, amit ne tudnék letiltani. "
    Ezt a véleményt osztom; csak tudni kell, h hol lehet a torkát elkapni a mocskoknak ;)
  • willcox
    Tudod, amikor még csak egy turbo XT-m volt (nagyon régen, az volt az első PC-m: 8MHz-es proci, 640k RAM), még internet sem volt. Mégis nagyon sok mindenre tudtam használni a gépemet.
  • willcox
    Nekem nem dell mini, hanem msi wind van, nem win7, hanem xp, de az is nagyon gyorsan ébred fel. Hibernálásból sem sokkal hosszabb. Nem kell hozzá internet, hogy pl. egy szöveget megírjak, és persze tárolni is lokálisan tárolom. Internet csak akkor kell, ha internetezni akarok.
  • Eriongtk
    Meglepődnél mennyien dugdosnák azt a pendriveot... ne csak magyar viszonylatból indulj ki ;)...azon is meglepődnél, h mennyi embernek van még 1 magos, 2ghz alatti/körüli gépe 512mega ramot súrolva alulról vagy felülről...
  • Polllen
    Örülök, hogy szöveget is tudsz tiltani, de ettől ez még reklám!
  • Polllen
    Nekem a dell minim kb addigra ébred fel win7-tel, mire felnyitom a kijelzőt...igaz atom, de nem erőmű...szóval ilyen felhasználásra egy laptophoz felesleges...hibernálásból is 10 sec alatt van az indulás, nem fog senki pendrive-kat dugdozni és arról bootolni egy notinál...főleg nem egy e-mailért.

Persze ez csak egy vélemény;)
  • Eriongtk
    Hát nem tudom, szerintem lehet jövője. Főképp h nem támogatja a merevlemezeket. veszel ≥4 gigás pendrive-ot, felrakod rá, laptophoz is tökéketes szerintem... hiába van rajta [insert favorite OS here], attól még lehet hasznos. Nekem is sokszor van az, h pl csak 1 emailt kéne megnéznem...esetleg msn-t, h irtak-e, és ezért kell x időt várnom, mire betölt a rendszer.
    Akinek meg videóvágáshoz, egyéb olyanra kéne, amihez már "rendes" oprendszer kell, akkor annak még mindig ott a lehetőség, h más os-t bootoljon.

Még mielőtt: Igaz bár h hivatalosan inkább netbookokat céloznak meg vele, de szerintem - google-t ismerve - lesz belőle igen záros időn belűl valami pendrive-os változat...ezért is bátorkodtam leírni.
  • roliika
    Na erre voltam kíváncsi, köszönöm!
  • barii
    roliik,a te mint fejlesztő:) rányomsz az addblock gombra az oldaladon, és azt mondod neki, hogy szűrs tiltása itt. de ha adblockod van, akkor legalább meg tudod nézni, hogy hogy néz ki az oldal annál, akinek van adblockja.
    csak hog példával éljak, itt az SG logo egy link, ami a fooldalra visz vissza, de adblock mellett nem az igazi. máshol mondjuk nem megyon futottam ilyenbe
  • willcox
    Ez nem reklám, amúgy meg már írtam, hogy szöveget is tudok tiltani.
  • balee66
    roliika

Az SG a reklámokért pénzt kap. Szerinted egyetlen ember miatt le fogja venni a reklámot? :)
    Nem.

Sőt még 100 ember miatt sem.
    Mert ők ebből élnek.
  • Sanyix
    win3.11-ben hol láttál te tabot? (Vagy csak megint az szomszéd pistikétől hallottál valamit?)
  • willcox
    Képet egyszerűen még az adblock-kal is lehet tiltani.
    Silverlight plugin? Beteg vagy? Ki használja azt a beteg mikorszopsz fost?
    Vbscript? FF alatt? Azt csak az internetrettenet sexplorer használja (én meg azt soha nem használtam), amúgy meg egyébként is nem szabványos és potenciális veszélyforrás.
    Felugró ablakok évek óta tiltva vannak nálam (már a Netscape alatt is azok voltak)
    Sorold, de valami szabványos megoldásról regélj.
  • Polllen
    Vegyél almát százasé'!

Asszem én nyertem...

Amúgy ez a googleOS még nagyon kezdetleges, remélem nem egy saját szűkcélhárdveren gondolkodnak, mert akkor valszeg soha se lesz nekem se...
  • roliika
    Amúgy webes izék készítéséhez aztán piszok nagy tudás kell ám... -_-
  • roliika
    Pl simán képként teszem be az oldalba ágyazva..hogy tiltod mégis?

pl új ablakként beugrik...pl silverlight pluginba teszem, pl vbscriptbe teszem..stb, soroljam még. Csak akkor tudod tiltani, ha tudod, hogy hogy csináltam.

Ha véletlen tévedsz az oldalra akkor nem.
  • willcox
    Az interneten a reklámozók már minden trükköt bevetettek, pedig gyanítom, hogy sokkal nagyobb tudással rendelkeznek, mint te, és még sehol sem láttam olyan reklámot, amit ne tudtam volna hatástalanítani.
  • willcox
    Ne legyél már olyan nagyon magabiztos, nem áll jól! Hidd el, hogy nem tudsz. De ha nagyon bizonyítani akarsz, akkor csinálj egy ilyet, mutasd be.
  • roliika
    Amúgy meg tudok.
  • roliika
    Tudom épp ez a bajom. Mert én mint "fejlesztő" hogy tesztelem ha blokkolom.
  • willcox
    Nem tudsz olyan reklámot csinálni, amit ne tudnék letiltani.
  • roliika
    Öhö..öhö...és ha amit csinálok weboldalt belerakok reklámot, azt hogy "tiltom vissza"? Merthogy csinálok.

Nem az lenne a normális dolog, hogy megnézik, hogy a reklámjuk mit okoz?

Faszom bele. Megint Pistike programozott flesst...vagy az áramszolgáltatóval van szerződésük.
  • willcox
    Érdekes. Sejtettem, hogy vannak ilyenek, ezért sem használok semmilyen guglis szolgáltatást a keresőn és a maps-en kívül. Amúgy meg soha nem futtatnék semmilyen guglis programot, a kémkedő scriptjei le vannak tiltva, és pár szervere tiltólistán van nálam (a hosts-ban).
  • FoodLFG
    sg.hu. blokk.
    Most már én is meguntam a teszetoszáskodást, pedig nem szeretem mindenféle kiterjesztéssel telerakni a firefoxot.
  • willcox
    Tegyük hozzá azt is, hogy míg egy netbookon, vagy laptopon internetkapcsolat nélkül is bármit meg tudsz csinálni, addig ezzel a szutyokkal meg sem mozdulsz, mert kell (mobil)internet. Korlátlan internetelérés csak papíron létezik, a gyakorlatban korlátozzák, különösen a mobilinternetet. Egy hagyományos gépet külföldön is gond nélkül használhatsz (legfeljebb ott nem internetezel), ezzel a szutyokkal viszont rá vagy kényszerítve az internethasználatra, a roaming díj pedig horror!
  • Mardel
    http://hup.hu/node/78276
  • endrev
    Hehe!

Feltalálták a Terminált... :D

És persze most aztán már tényleg minden adatunk az ő szervereiken tárolódna.

Ami persze csodás ötlet lenne, igazából ez lenne az igazi kánaán és a számítástechnika végső felhasználási állapota...

... egy tökéletesen unkorrupt világban.
  • willcox
    "Ha nem eleg, akkor a felhasznalo megy es vesz egy masik gepet, amin dolgozik, ezt meg hasznalja arra amit a google megenged." - de miért is akarná ezt a szart használni, ha már vett egy másik gépet, amin mindent meg tud csinálni (a guglis szutykokat is)? Megszabadul tőle, eladja egy másik egységsugarúnak.
  • willcox
    "flashblock, adblock plus, és egyből nem látsz semmi ilyen szart" - Lehet azt finomítani is! Még a sima szöveges reklámok is letilthatók, persze ehhez már más is kell.
  • kvp
    "Előbb - utóbb (még az egységsugarú user is) többet akar, és amikor rájön, hogy nem lehet, akkor úgy hajítja ki az egészet, ahogy kell."

Az apple user-ek is kitartanak a macos mellett, pedig azon sem megy minden. A tobbseg megsem rak ra windows-t. Ez az os is ilyen lesz, arra fogjak hasznalni amit tud. Ha nem eleg, akkor a felhasznalo megy es vesz egy masik gepet, amin dolgozik, ezt meg hasznalja arra amit a google megenged.

ps: A hacker-ok meg elobb-utobb atalakitjak full geppe, wine-al es directx emulacioval, ha birja a hardver, ha nem. :-)
  • kvp
    Roolika: Rajtad kivul mar mindenki teljes adblock-al hasznalja az sg-t. En flash-es reklamot osszesen egyszer lattam, amikor eloszor megjelent. Azota a site szep csendes, meg az animalt gif-ek sem mozognak.