Bemutatkozott a Google Chrome OS

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudod, amikor még csak egy turbo XT-m volt (nagyon régen, az volt az elsõ PC-m: 8MHz-es proci, 640k RAM), még internet sem volt. Mégis nagyon sok mindenre tudtam használni a gépemet.
Nekem nem dell mini, hanem msi wind van, nem win7, hanem xp, de az is nagyon gyorsan ébred fel. Hibernálásból sem sokkal hosszabb. Nem kell hozzá internet, hogy pl. egy szöveget megírjak, és persze tárolni is lokálisan tárolom. Internet csak akkor kell, ha internetezni akarok.
Meglepõdnél mennyien dugdosnák azt a pendriveot... ne csak magyar viszonylatból indulj ki 😉...azon is meglepõdnél, h mennyi embernek van még 1 magos, 2ghz alatti/körüli gépe 512mega ramot súrolva alulról vagy felülrõl...
Örülök, hogy szöveget is tudsz tiltani, de ettõl ez még reklám!
Nekem a dell minim kb addigra ébred fel win7-tel, mire felnyitom a kijelzõt...igaz atom, de nem erõmû...szóval ilyen felhasználásra egy laptophoz felesleges...hibernálásból is 10 sec alatt van az indulás, nem fog senki pendrive-kat dugdozni és arról bootolni egy notinál...fõleg nem egy e-mailért.

Persze ez csak egy vélemény😉
Hát nem tudom, szerintem lehet jövõje. Fõképp h nem támogatja a merevlemezeket. veszel ≥4 gigás pendrive-ot, felrakod rá, laptophoz is tökéketes szerintem... hiába van rajta , attól még lehet hasznos. Nekem is sokszor van az, h pl csak 1 emailt kéne megnéznem...esetleg msn-t, h irtak-e, és ezért kell x idõt várnom, mire betölt a rendszer.
Akinek meg videóvágáshoz, egyéb olyanra kéne, amihez már "rendes" oprendszer kell, akkor annak még mindig ott a lehetõség, h más os-t bootoljon.

Még mielõtt: Igaz bár h hivatalosan inkább netbookokat céloznak meg vele, de szerintem - google-t ismerve - lesz belõle igen záros idõn belûl valami pendrive-os változat...ezért is bátorkodtam leírni.
Na erre voltam kíváncsi, köszönöm!

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

roliik,a te mint fejlesztõ😊 rányomsz az addblock gombra az oldaladon, és azt mondod neki, hogy szûrs tiltása itt. de ha adblockod van, akkor legalább meg tudod nézni, hogy hogy néz ki az oldal annál, akinek van adblockja.
csak hog példával éljak, itt az SG logo egy link, ami a fooldalra visz vissza, de adblock mellett nem az igazi. máshol mondjuk nem megyon futottam ilyenbe

Ez nem reklám, amúgy meg már írtam, hogy szöveget is tudok tiltani.
roliika

Az SG a reklámokért pénzt kap. Szerinted egyetlen ember miatt le fogja venni a reklámot? 😊
Nem.

Sõt még 100 ember miatt sem.
Mert õk ebbõl élnek.

Sanyix
win3.11-ben hol láttál te tabot? (Vagy csak megint az szomszéd pistikétõl hallottál valamit?)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Képet egyszerûen még az adblock-kal is lehet tiltani.
Silverlight plugin? Beteg vagy? Ki használja azt a beteg mikorszopsz fost?
Vbscript? FF alatt? Azt csak az internetrettenet sexplorer használja (én meg azt soha nem használtam), amúgy meg egyébként is nem szabványos és potenciális veszélyforrás.
Felugró ablakok évek óta tiltva vannak nálam (már a Netscape alatt is azok voltak)
Sorold, de valami szabványos megoldásról regélj.
Vegyél almát százasé'!

Asszem én nyertem...

Amúgy ez a googleOS még nagyon kezdetleges, remélem nem egy saját szûkcélhárdveren gondolkodnak, mert akkor valszeg soha se lesz nekem se...<#violent>
Amúgy webes izék készítéséhez aztán piszok nagy tudás kell ám... -_-

Pl simán képként teszem be az oldalba ágyazva..hogy tiltod mégis?

pl új ablakként beugrik...pl silverlight pluginba teszem, pl vbscriptbe teszem..stb, soroljam még. Csak akkor tudod tiltani, ha tudod, hogy hogy csináltam.

Ha véletlen tévedsz az oldalra akkor nem.

Az interneten a reklámozók már minden trükköt bevetettek, pedig gyanítom, hogy sokkal nagyobb tudással rendelkeznek, mint te, és még sehol sem láttam olyan reklámot, amit ne tudtam volna hatástalanítani.
Ne legyél már olyan nagyon magabiztos, nem áll jól! Hidd el, hogy nem tudsz. De ha nagyon bizonyítani akarsz, akkor csinálj egy ilyet, mutasd be.
Amúgy meg tudok.

Tudom épp ez a bajom. Mert én mint "fejlesztõ" hogy tesztelem ha blokkolom.

Nem tudsz olyan reklámot csinálni, amit ne tudnék letiltani.
Öhö..öhö...és ha amit csinálok weboldalt belerakok reklámot, azt hogy "tiltom vissza"? Merthogy csinálok.

Nem az lenne a normális dolog, hogy megnézik, hogy a reklámjuk mit okoz?

Faszom bele. Megint Pistike programozott flesst...vagy az áramszolgáltatóval van szerzõdésük.

Érdekes. Sejtettem, hogy vannak ilyenek, ezért sem használok semmilyen guglis szolgáltatást a keresõn és a maps-en kívül. Amúgy meg soha nem futtatnék semmilyen guglis programot, a kémkedõ scriptjei le vannak tiltva, és pár szervere tiltólistán van nálam (a hosts-ban).
sg.hu. blokk. <#hehe>
Most már én is meguntam a teszetoszáskodást, pedig nem szeretem mindenféle kiterjesztéssel telerakni a firefoxot.

https://twitter.com/foodlfg

Tegyük hozzá azt is, hogy míg egy netbookon, vagy laptopon internetkapcsolat nélkül is bármit meg tudsz csinálni, addig ezzel a szutyokkal meg sem mozdulsz, mert kell (mobil)internet. Korlátlan internetelérés csak papíron létezik, a gyakorlatban korlátozzák, különösen a mobilinternetet. Egy hagyományos gépet külföldön is gond nélkül használhatsz (legfeljebb ott nem internetezel), ezzel a szutyokkal viszont rá vagy kényszerítve az internethasználatra, a roaming díj pedig horror!
Mardel
http://hup.hu/node/78276

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Hehe!

Feltalálták a Terminált... 😄

És persze most aztán már tényleg minden adatunk az õ szervereiken tárolódna.

Ami persze csodás ötlet lenne, igazából ez lenne az igazi kánaán és a számítástechnika végsõ felhasználási állapota...

... egy tökéletesen unkorrupt világban.
"Ha nem eleg, akkor a felhasznalo megy es vesz egy masik gepet, amin dolgozik, ezt meg hasznalja arra amit a google megenged." - de miért is akarná ezt a szart használni, ha már vett egy másik gépet, amin mindent meg tud csinálni (a guglis szutykokat is)? Megszabadul tõle, eladja egy másik egységsugarúnak.
"flashblock, adblock plus, és egybõl nem látsz semmi ilyen szart" - Lehet azt finomítani is! Még a sima szöveges reklámok is letilthatók, persze ehhez már más is kell.
"Elõbb - utóbb (még az egységsugarú user is) többet akar, és amikor rájön, hogy nem lehet, akkor úgy hajítja ki az egészet, ahogy kell."

Az apple user-ek is kitartanak a macos mellett, pedig azon sem megy minden. A tobbseg megsem rak ra windows-t. Ez az os is ilyen lesz, arra fogjak hasznalni amit tud. Ha nem eleg, akkor a felhasznalo megy es vesz egy masik gepet, amin dolgozik, ezt meg hasznalja arra amit a google megenged.

ps: A hacker-ok meg elobb-utobb atalakitjak full geppe, wine-al es directx emulacioval, ha birja a hardver, ha nem. :-)
Roolika: Rajtad kivul mar mindenki teljes adblock-al hasznalja az sg-t. En flash-es reklamot osszesen egyszer lattam, amikor eloszor megjelent. Azota a site szep csendes, meg az animalt gif-ek sem mozognak.<#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>
"szerintem van jövõje... persze nem azoknál akik torrenteznek meg videót konvertálnak, hanem azoknak, akik tényleg arra használják amire kitalálták..." - ilyen ember nincs. Elõbb - utóbb (még az egységsugarú user is) többet akar, és amikor rájön, hogy nem lehet, akkor úgy hajítja ki az egészet, ahogy kell. Az értelmesebbje meg ilyenbe bele sem ugrik. Miért jó az bárkinek is, hogy a privát dolgait ne a saját gépén, hanem a guglinál tárolja? Halott ötlet ez!
mousee
off
flashblock, adblock plus, és egybõl nem látsz semmi ilyen szart 😄 kevésbé izzad a gép, tovább bírja az aksi, és nem vakít meg a sok villogó okosság...
/off

Chrome OS. Hát, kíváncsi vagyok mi lesz belõle... szerintem van jövõje... persze nem azoknál akik torrenteznek meg videót konvertálnak, hanem azoknak, akik tényleg arra használják amire kitalálták...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

"Fontos, hogy az operációs rendszer nem támogatja a hagyományos merevlemezeket, ezeket ugyanis szintén visszafogó tényezõnek minõsítették - a kódot tehát nem tölthetjük le és futtathatjuk bármely számítógépen."

Azert erdekes lenne, ha az alatta levo linux-bol kiszednek a lemezes alrendszert. Arrol nem beszelve, hogy az osszes kereskedelmi ssd, azaz az osszes olcso netbook-okba pakolt ssd (pl. ami az eeepc-ben van) sima pata-s vagy sata-s merevlemez csatoloval rendelkezik. A google egyetlen kiszurasa, hogy nem adott ki iso-t, igy minden felhasznalonak maganak kell leforditania a rendszert. (amig valaki hobbibol nem csinal egy live cd-t belole)
Több hete van kint. Nem arról van szó, hogy pár órája megy és juj nem vették észre.

De hogylehetnek ekkora faszok, hogy többmint 1 gigahercet elpocsékoló reklámot basznak ki? És úgy, hogy szóltam nekik. A fõoldalról mondjuk levették...

Jobb oldalt fönt....nézd má meg.. szép sárga. 3-at fizet 5-öt vihet, rendkívüli domain akció...rohadjanak szét a bugos reklámjukkal.

+1
Az én kis p4-emet is rendesen meghalasztotta, amíg le nem tiltottam😊

Arcor
Én sem O.o 😛

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Ez olyan mint a Win3.11 XDD Nincs háttérkép, csak tabok vannak...tyû de jó.

45s boot aszondja. Tökjó. De egy normálisabb rendszer (pl Mac Tiger, vagy Snowleopard) tudja a 30-at is, sima mezei vinyóval..külsõ USB rõl.

Jó ez az "oprendszer", de mi van akkor ha videót szeretnék konvertálni, vagy torrentezni? Mobiltelefont csatlakoztatni? Netán programozni? stb

Milyen sárga flash reklám? Én egyetlen reklámot sem látok! 😊
Sosem kéne ilyen ótvar dolog.
Engem meg az lep meg, hogy írtam az SG-nek, hogy ezt a kibaszott buzi procizabáló sárga flash reklámot takarítsák már el...és nem...még mindig itt pörög és eszi a 2 magból az egyiknek a teljes órajelét...tényleg, csak gratulálni tudok.

Érdekes ez a Chrome OS. Böngészõn belüli. Hmm.

Logikusan nem számítottam arra, hogy játékokat is fog futtatni, mivel open source. De meglepett, hogy böngészõn keresztül vezérelhetõ.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Mire piacra kerül már nem fog annyira számítani. Fõleg netbook-oknál.
Ez nem oprendszer legfeljebb egy express gate szerü akármi, amugy kiváncsi lennék rá ki az isten bízza minden dokksiját a guglira. <#ejnye1><#levele><#falbav> W7 forevör. <#taps>
Egyszerû, az SG megint felületes és/vagy hazudik. Az eredetiben az van, hogy a "sebesség megszállottai" ami nem merül ki a kódban, hanem összeállítanak egy "referencia vas"at is, de ez a lista még nincs is kész... Ez magyarul azt jelenti, hogy keresnek valaki gyártót akivel meg tudnak egyezni a bõröndméretben. Kecske-káposzta alapon a vasat a gugli állítja össze, tehát gyors lesz; a gyártó meg kiteheti a matricát a gépre h. EZ itten a gugli referencia vegyétek és vigyétek.

De igazából még a ChromeOS sincs kész, jövõ évre ígérik, ez most amoan ízelítõ és fejlesztõk toborzása.
Alapvetõen jó ötletnek tûnik. Persz biztos, hogy lesz egy csomó ember akinek ez nem lesz használható. Azonban pl, aki Eee-t használ kizárólag az említett funkciókkal annak ez elõrelépés lesz. Megtörhet a Windows dominancia: úgyhogy hajrá!
kakateve
"Fontos, hogy az operációs rendszer nem támogatja a hagyományos merevlemezeket"

Na, ezek után ki is nyalhatja a valagam a Google OS...

Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!

← ElőzőOldal 2 / 2