98
  • Sanyix
    udp-t használ, de a protokoll neve utp utorrent transfer protocol.
  • willcox
    Nem UDP?
  • willcox
    Ugyanez fennáll az android esetén is (telefonoknál).
  • exxile
    Ugyanez a gondom volt nekem is, a megoldás utorrent 2.0 béta. Ezzel utp-n keresztül szépen megy a feltöltés max sebességgel.
  • Sanyix
    nemkell, ott a korlátos net az jó olcsó.
  • valentine2
    De mit csinál Google Chrome OS, ha elmegy a net?
    Szélessáv
  • Ahoy
    UPC akármit csinálsz korlátozza a torrent feltöltést. Az a vicc, hogy nem a letöltést, mert az megy 1,3 MB/sec-el...hanem a feltöltést, ilyen 5-10 kbyte /secre. Lehet szövetkeztek vmi seed szerverrel.
  • Epikurosz
    Te, figyelj!
    Az természete, hogy ha valaki 2 sört megiszik, az 2x annyit fizet, mint, aki csak egyet. Szerinted az internetre nem vonatkoznak a piaci törvények?

És, igen, én, aki egy sört sem iszom, nem szeretném fizetni mások söreit. Remélem, világos voltam.
  • Sanyix
    igen? Aki minden nap megnéz egy filmet az lehet pénzért árulja? Számolj csak utána 30*1,4gb aztán ha valaki hd mániás az meg 30*8gb. Aztán egy kis böngészés, napi 1 óra az is olyan 5 gbyte/hó, ventrilo napi néhány óra az is 3gb, lineage2 bot :D az is már 7 gigánál tart ebben a hónapban, bőven 60 giga fölött, pedig 1 filmet sem adtam el :D
  • Epikurosz
    Egyébként nem támogatom a nagy letöltéseket.
    Én úgy vagyok ezzel, hogy max. 60 G/hó legyen elég mindenkinek. Ami efelett van, azért fizessenek, mert az már nem szokványos használat, az olyan júzer már lehet, hogy pénzért árulja a letöltött filmeket.
  • Epikurosz
    "BitTorrent
    Due to the high bandwidth usage caused by the use of this protocol, it is considered impolite and inappropriate by Tor community members to use the Tor network for BitTorrent transfers. By default, the Tor exit policy blocks the standard BitTorrent ports."

"Vuze (formerly Azureus), a BitTorrent client written in Java, includes built-in Tor support."
  • Ahoy
    Olcsó vagy ingyenes torrent proxy-t nem tudsz? UPC forgalomkorlátozást szeretném kikerülni. Bár csak a feltöltést korlátozzák, szóval lehet egyszerűbb lenne 1 hónapra bérelni egy seed servert, aztán 500-500 gigát mindenhová feltolni :)
  • Epikurosz
    "Privoxy combined with Tor is also used around the world to bypass Internet censorship."
    =
    "A Privoxy és a Tor párossal az emberek világszerte fityiszt mutatnak a cenzuraknak."
  • Epikurosz
    Ne felejtsd el elolvasni a wiki cuccosát a Privoxyről!
  • Epikurosz
    Azt ugye mondtam, hogy a Privoxy akkor kell neked, ha Google Chrome a böngid?

• HeavyDee
    Én tiltok minden villogó reklámot adblock-al kivéve a google féle reklám felületeket. Nem egyszer hasznomra vált már ez a célzott hírdetés. Mindig az oldal tartalmával releváns hirdetést kapok, így elég nagy a valőszínűsége, hogy érdekelni fog az adott hirdetés és rákattintok.
    Ezek a reklámok abból a szempontból is jók, hogy nem mossák az ember agyát, hogy neked ez kell, meg az kell a tökéletes élethez.
  • Epikurosz
    Jó reggelt kívánok minden kedves bélának!
    (és a bélánénak is :-)

"Privoxy is a non-caching web proxy with advanced filtering capabilities for enhancing privacy, modifying web page data and HTTP headers, controlling access, and removing ads and other obnoxious Internet junk. Privoxy has a flexible configuration and can be customized to suit individual needs and tastes. It has application for both stand-alone systems and multi-user networks.
    Privoxy is Free Software and licensed under the GPL2.
    Privoxy is an associated project of Software in the Public Interest (SPI). "

Ez majd segít!
    Innen töltsd le!

A másik: a reklámok ellen tényleg nem könnyű védekezni. Főleg az izgalmas holywoodi filmekbe bújtatott reklám, propaganda és manipuláció ellen. A politikáról nem is beszélve! Egyébként a tegnap este néztem Lendvai Ildikót az atv-n, az is reklám volt, sőt, hazugság, amit mondott. Meghallgattam, utána gyorsan kimentem a vécére, majd aprólékosan kezet mostam. Hajaj...
  • B0nFire
    Szerintem dobjunk be egy "A Linux sokkal jobb, mint a Króm" típusú szentenciát, aztán nézzük röhögve, hogy flémeli szét a topicot néhány agyas!
  • Ahoy
    Cikkferdítők? Akkor miért olvasod? Senki nem kérte hogy egy tök ingyenes újságot olvass, és még a reklámjaikat is letiltsd XD
  • Ahoy
    Egyáltalán nemjó a példád, pont ez a lényege, valami olyat állítasz magadról, ami gyakorlatilag lehetetlen, mert állandóan befolyásol minket a környezetünk.

Ha egy tibeti hegyi pásztor lennél, akkor elismerném, hogy nem hatnak rád a reklámok.

Cikkhez:

Amúgy ha futni fog Virtualboxban akkor kipróbálom :) Régóta keresek valami egyszerű "sandbox" rendszert amit virtualizálhatok, és nem másznak belőle át a virtuális vírusok. Akár netezni megfelelő lenne. Egy négymagos AMD-V-s gép már talán megbírkózna ezzel VBox-ban.
  • willcox
    Úgy látszik, hogy nagy élvezettel olvasod a hozzászólásaimat.
    Gondolod, hogy te érdekelsz engem?
    Fizetett provokátorok inkább a cikkferdítők, mert olyan témákat dobnak be, amihez feltehetőleg sokan szólnak majd hozzá.
    A véleményem nem árucikk. Az óradíjam meg egyébként is olyan magas, hogy annyit az sg nem tudna fizetni :)
  • B0nFire
    Te abból űzöl sportot, hogy egy topicon belül lehetőleg minél több emberrel tudjál összeugrani. Végigolvastam az összes hsz-t és ez csapódott le bennem, ezért nem állhattam meg szó nélkül, ezért "ugafonoztam" bele.

Már beszóltál socheaternek, Ahoynak, WoodrowWilsonnak az én megjegyzésem előtt! Olvasd csak vissza, ha nem emlékeznél. 1ébként nem érdekelsz.

Kezdem azt hinni, hogy az SG-nek van néhány fizetett provokátora, csak hogy gyűljön a hsz.
  • willcox
    Egyébként olyan az egész érvelésed, mintha én bizonygatnám egy balkezes embernek, hogy ő bizony jobb kézzel szokott írni.
  • willcox
    LOL! Ezen jót röhögtem.
    Tudományosan bizonyított, hogy az embernek egy kezén 5 ujja van. Tehát akinek 6 ujja van (van ám ilyen! De tudnék más példákat is mondani), az lehetetlen, mert ellentmond a "tudományosan bizonyított" állításoknak.

"Na offolást befejeztem, mostmár csak a Chrome OS-ről beszéljünk" - ismerős? Inkább tartsd magad ehhez.
  • willcox
    Ha udvarias akarnék lenni, akkor ezt írnám:
    Nem emlékszem, hogy kikértem volna a véleményedet.
    Ha udvariatlan akarnék lenni, akkor ezt írnám:
    Miért ugafonozol bele? Senki nem kérdezett.

Simán kérdéseket tettem fel, amire választ kértem az illetőtől. Meg is kaptam tőle, nem fűztem hozzá semmilyen megjegyzést. Erre jössz te, hogy hülyét kapsz a valakinek feltett kérdésektől. Tudod mit? Kapj hülyét. Az csak segít rajtad. :)
  • Ahoy
    Nem vitaképes, mert tudományosan bizonyított állításokról, meg évtizedek óta készült több ezer tanulmányokról felesleges is vitázni ;) Ha állítasz valamit, akkor legalább olvass utána a témának. Ez olyan, minthogy azt állítja valaki, ővele sohasem törthénhet autóbaleset,mert óvatosan vezet. Vagy soha nem lehet szívinfarktusa...ésatöbbi
  • willcox
    Kéne vele valamit is kezdened? Leírtad a véleményedet, én meg leírtam az enyémet. Ennyi. Nem kell emiatt helyben szaladnod :)
  • B0nFire
    off

"Mire kell neked 4 browser? Egy nem elég?
    Miért kell 2 office?
    MSN-t soha nem használtam, a Skype szerintem sokkal jobb."

Na, ez az, amitől hülyét bírok kapni. Lehetne hosszú és kimerítő magyarázatokat adni ezekre a a kérdésekre, állításokra; az én válaszom ennyi lenne:

Csak!
    Csak!
    Hitvita!

Ha udvariatlan akarnék lenni, akkor a válaszok eképp módosulnak:

Mi közöd hozzá?!
    Van valami semmi közöd hozzá?!
    Nem, mert pont hogy az MSN a jobb!

Az ugye világos, hogy az utolsó válasz mennyire objektív.

/off
  • bakagaijin
    7 éve nem nézek tv-t, vagy hallgatok rádiót. Egyszerűen kibírhatatlan, hogy mennyire nem interaktív, a semmi reklámok meg másodperc törtrésze alatt felforralták az agyam, úgyhogy inkább nem kérek belőle.

A thread-edhez vegyél hozzá egy gondolatot. SPAM levelek, ezeknek a sikerességi aránya szinte nem létezik, 0.0000valamennyi. És így is megéri... Tényleg, abba bele gondolt már valaki, hogy miért harcolnak a SPAM ellen a szolgáltatók, a Microsoft, az ügyészség a mindenki. Míg a tv-ben, újságban, weben, óriásplakáton megjelentek ellen nem. Hmmm.... Ugye-ugye, ez kemény pénz és érdek-kérdés, nem pedig az hogy a reklám "kéretlen"-e, mint aminek próbálják beállítani. (Mert melyik reklám kért, Te pl. kérted hogy mr politikus vagy egy tampon vigyorogjon rád egy tűzfalról?)
  • WoodrowWilson
    Remek. És most ezzel az információval mit is kéne kezdenem?
  • willcox
    Hát ez marha jó! Fogalmad sincs, hogy én miket vásárolok, de te tudod, azokat mind reklámokban láttam. Ne haragudj, de nem vagy vitaképes.
  • willcox
    A legkevésbé sem érdekel, hogy te mit hiszel el és mit nem.
  • Ahoy
    Na offolást befejeztem, mostmár csak a Chrome OS-ről beszéljünk :D az SG fizetett google hirdetéséről :D (csak vicc)
  • Ahoy
    Legyen úgy :D engem aztán nemérdekel, csak nem igaz amit írsz. Kíváncsi lennék milyen élelmiszereket veszel, milyen mobilcsomagot használsz stb. Na persze, mindig minden esetben lehalkítod a tv-t rádiót, meg átkapcsolod, meg vezetés közben fekete kockákkal takarod a szemedet. Naiv vagy, ha azt hiszed ki tudsz bújni a fogyasztói társadalom "manipulációja" alól. Vedd szépen sorban az utóbbi időben vett termékeket és nézd meg, hogy honnan hallottál róluk először! Milyen kávét iszol? Edusco Tchibo? Milyen csokit eszel? Tibi, Boci, Milka? Én tv-t szinte alig nézek, mégis az a rohadt lila tehén jut eszembe a Milkáról... mert 10 éve láttam gyerekkoromban egyetlen egyszer a reklámjukat. Beleég a tudatodba bármit csinálsz - és ez már befolyásolja melyiket veszed, "hm a Milkáról már hallottam, de ittvan ez a Bimbó Kakaós Tejtábla? Soha nem is hallottam róla?Kitdja milyen lehet"
    Ésígytovább...

Ha akár életed során láttál is a TV-ben véletlenül valamilyen reklámot, a városban elkerülhetetlenül is rájuk nézel. A kép akkoris rögzült a tudatodban. Onnan pedig semmi sem tudsz kitörölni, ezt jobb ha elfogadod. Ettől még tudatosan vásárolsz, azt veszed amit szeretnél, de hatnak rád a képi és hangi hatások, még ha nem is tudsz róla.

Ezt nem bántásból mondom, csak nem tudsz te sem kibújni alóla. El kell fogadni, és inkább kihasználni hogy ezt tudod, és még tudatosabban vásárolni. Ha meg jó az a termék ami valaha beleégett a tudatotba, akkor meg nincs probléma. Való igaz a nagyobb brand-ek azért jobb minőséget produkálnak, mint pl a teszkós szarok.
  • WoodrowWilson
    Ja persze, el is higgyem, hogy te ilyen szuperember vagy. Egyszerű a képlet, két ugyanolyan termék közül, ha az egyikről hallottál vmit a reklámban, a másikról meg az ég világon semmit, akkor azt fogod választani, amit megismertettek veled.
  • willcox
    Ezeket az iskolában tanultad? Mert nagyon úgy tűnik. Valóban, a reklámügynökségek ezt adják be a reklámozni szándékozóknak, hogy nyugodtan öntsék beléjük a pénzt, mert az általuk elkészített reklámoknak nem tud senki sem ellenállni.
    El kell, hogy szomorítsalak, a dolog nem így működik. Nálam biztosan nem. Lehet, hogy egy csomó embernél igen, de nálam nem.
    Volt már olyan termék, amit úgy vettem meg, hogy valakinél megláttam, és megtetszett. Egyébként, ha neked igazad lenne, egy csomó haszontalan szart megvennék, amit állandóan reklámoznak, mégsem teszem. Akkor hogy is van ez? Mégsincs igazad, ugye?

Hallgatok rádiót, nézek tévét, de ha reklám jön, azonnal elkapcsolok, vagy leveszem a hangját, és másra figyelek. Peched van, mert én mások egybehangzó véleménye alapján is eléggé különc ember vagyok, vagyis a nagy általános maszlagok, amiket előadtál chips-szel és egyébbel, rám nem érvényesek.

Ha autózok, akkor a forgalomra figyelek. Ha gyalog vagyok, akkor meg a nőket nézem, nem a reklámokat.
  • Ahoy
    Sőt ne autózz, ne tömegközlekedj, és szemellenzővel járj az utcán :D
  • Ahoy
    Olvass utána a reklámok mélyebb hatásának, hidd el nem ilyen egyszerű. Ha nézel tv-t akkor biztos vagyok benne, hogy láttál már reklámot is benne.

Fizikailag képtelenség, hogy ne hagyjon lenyomatot a tudatalattidban. Hiába szórod ki az agyadból, akkoris ottmarad. Attól még hatnak rád a reklámok, ha nem akarod. Pl ettél már chipset ugye? Láttad a reklámját is, nemhiszem el, hogy ne futott volna össze a szádban a nyál, a ropogós chips láttán. HA ez megtörtént, innentől kezdve ha eszedbe jut hogy de ropogtatnál valamit,akkor a chipsre fogsz gondolni. Ha nem láttad volna soha a reklámot, sosem tudnál pl a Chio chipsről.

Vettél már valamit úgy, hogy tudtad hogy ez kell neked? Biztos vagyok benne. Mert láttad a reklámban valamikor valahol.Ha mérlegelsz hogy az jó neked vagy sem, tudatosan megveszed vagy sem, akkoris hatott rád a reklám.Mellesleg egyfajta érzetet is okoz, hogy amit pl tv-ben reklámoznak, az csak nem lehet szar. Pl melyik chipset vennéd a boltban? A Chiot, ami már ismert márka, vagy pl a "Tosz" nevűt, amiről életedben nem hallottál mert sehol nemvolt reklámja. Ízben pénzben ugyanolyan mindegyik. Persze a Tosz chips is lehet menő, de ahhoz nagyon hosszú időnek el kell telnie hogy a köztudatba belekerüljön.

Ettől még te egy tudatos vásárló vagy, de akaratlanul is befolyásolnak a reklámok bármit is csinálsz. Ha nem akarod, ne hallgass rádiót, ne nézz TV-t sem.
  • willcox
    Semmilyen vágyat nem ébreszt semmi, mert jól tudok koncentrálni és szelektálni.
    Ha valamire szükségem van, akkor guglizok, majd átnézem, hogy mi mennyibe kerül, felkeresek pár olyan üzletet, ahol a termékeket össze tudom hasonlítani, majd döntök. Nekem aztán hiába ajánlgat bárki bármit, leszarom.

Újságot nem veszek már hosszú évek óta. Interneten mindent elérek, ami érdekel.
    Mellesleg vannak ingyenes újságok (reklámújságok), egy fillért sem kell érte fizetni. Persze a termékek árába (mint írtam korábban) természetesen beépülnek.

Online sajtót nem feltétlenül kell hirdetésekből fenntartani. A nagyobb cégeknek saját oldalaik vannak, gyűjtő oldalakra nem sok szükség van.

A közvéleménykutatásokról megvan a véleményem, nem jók semmire.

Fizetni nem vagyok hajlandó semmilyen online tartalomért. A fontos híreket megkeresem magam, illetve gazdasági-politikai híreket úgyis elmondják a tévében és rádióban. A bulvárhírek nem érdekelnek.

PS: azzal, hogy itt hozzászólok, az sg-nek csinálok pénzt, mert azoknak, akik nem zsigerből reklámgyűlölők, mint én, azok annyival többször fogják ismét letölteni az aktuális oldalt. Vagyis vád nem nagyon érhet. Én tudatos vásárlónak tartom magam, és mint olyannak, nincs szükségem arra, hogy mások mondják meg nekem, hogy mit is kéne vásárolnom.
  • willcox
    Akkor neked az a változatod volt, amiben 80 GB HD, és 3 cellás aksi volt? Ha jól emlékszem az első szériát így dobták piacra.