Elkészült a Mandelbrot "igazi" 3D-s változata

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
Konkrét példát nem tudok mondani, de úgy gondolom a matematika fejlõdése elengedhetetlen a mindennapi technikai fejlõdéshez. Egy tök triviális példa, (lehet nem is jó) 2-es számrendszert a büdös életben nem használod a mindennapi életben, de a számítógépeknek ellengethetetlen, ergó neked is hasznos. 😊
azt mondják, hogy a természetes és textúra-szerû képeket jó minõségben lehetne tömöríteni fraktál tömörítéssel, abból a ténybõl kiindulva, hogy azokon a képeken gyakorta szerepel többször ugyanaz (vagy nagyon hasonló) kép részlet. ezeket a részeket matematikai képletekké alakítva az egész képet sokkal kisebb helyen tudnák veszteségesen, de jó minõségben tárolni.

\"The voices are back... Excellent.\"

12346
hasonló jutott eszembe nekem is. tök jó (jó?), hogy van, de minek.

Magnum PI
A modellek részletessége már réges régen elegendõ ahhoz hogy álethû animációt alkothassunk. A fény az ami miatt kiszúrod, hogy nem valóságot látod valamint a maga a mozgás.

Pluskast
Lehet, hogy totál bunkó a kérdésem de azon kívül, hogy tök jól néz ki van ennek valami gyakorlati haszna is vagy ez csak amolyan vizuális orgazmus féleség? 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Azért érdekelne, hogy pontosan hogy terjesztették ki 3 dimenzióra. Én komplex számok helyett kvaterniókat használtam volna, de az persze már 4 dimenzió. Viszont a 4-et is le lehet vetíteni 2-re, 3-ra.
Viszont már a 3-al is gond adódik, hiszen annak is csak metszetei ábrázolhatók, vagy 2d-s izofelületei.
Mindenesetre érdekes.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Igen, de a Mandelbrot-halmaz kvázifraktál, ami azt jelenti, hogy nem ugyanaz lesz a kép akárhányszoros nagyításban, bár a 'részletesség' nem szabadna hogy romoljon.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Ilyen eljárással látványosan fel lehetne turbózni a számgépes grafikákat! Pl a filmek CGI grafikáját, ami bár jó de még mindig jól felismerhetõ, rajzfilmszerû. Aki ezt kitalálja hogyan lehet, még meg is gazdagodhat belõle.

A Mandelbulb közelrõl, ezerszeres nagyításnál is döbbenetes a részletessége

Ezen eldobtam az agyam. A fraktáloknak pont az a lényege, hogy az N-ik lépésben is ugyanazt a "képet" generálja, egy "partvonal" ugyanúgy néz ki mint egy kis részlete megfelelõ nagyításban.
http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto.php?photo=27538
Nekem ez jobban tetszik. Raadasul ezt lehet kapni a Sparban is<#wink>
immovable
Ó megkavarodott a szöveg. Tehát, hogy: de élvezet volt olvasni s elgondolkodni azon, hogy ezek a professzor urak micsoda koponyák lehetek, valamint, hogy milyen érdekes a matematika vizualitásba való átültetése.
immovable
Jó cikk. Igaz "lófaszt" sem értek belõle, mint általában a matematikából, de élvezet volt olvasni,ezek a professzor urak, valamint, hogy milyen s elgondolkodni azon micsoda koponyák lehetek érdekes a matematika vizualitásba való átültetése. 😊<#eljen>
Azért egy ilyen szép nagy 3d-s fraktált nem egy másodperc elõállítani :o

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

surmók beszólás volt, de tetszett<#worship>

Csak akkor hajlandók hitelezni a \"külföldi befektetők\", ha a kormány úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. A \"demokráciát\" a többség akaratától kell megvédeni, akár antidemokratikus eszközökkel is!

Lazarus
Mehet winamp pluginnek
← ElőzőOldal 2 / 2