10
  • Renegade
    #10
    hej, a 2. igen jó cikk az sg-n, tényleg grat (az első a szülinapos volt)
    sajnos működő szocializmus nem igazán lesz soha, nem jött össze se a németeknek, se a ruszkiknak, talán kínának. A fújás vicces dolog, utcára menni meg nem lehet, na de hát mi birkák vagyunk, hiszen bármit megtehet velünk a mindenkori kormány (hogy gyümölcs-e vagy virág, egyre megy).
  • picket
    #9
    Te melyik országban élsz barátom? Beszélt oktatásról, egészségügyről? Ne álszenteskedjünk már, hogy a szocializmusban nem azt tanították, amit az állam előírt, nem az ment a tévében, újságban, amit az állam engedélyezett (vagy esetleg azt mondhattad nyilvánosan, amit akartál?), és ezt innen visszanézve joggal nevezheti az ember agymosásnak. 10 millió agymosott zombi, az éri meg a vezetőknek. Ugyanennyi gondolkodó individuum már sokkal kezelhetetlenebb.

    "Ma is őket utálják, csak most épp nem kuláknak hanem zsidónak hívják." - Nem hallottam róla, hogy valakit csak azért mert gazdag lezsidóznának, de egyébként arról sem hallottam az elmúlt 20 évben, hogy elhurcolták volna munkatáborba meghalni. Ezt azért lényeges különbségnek nevezném.
  • Szikorarobi
    #8
    Én is ezt irtam volna.

    Vaszikám te meg ékes példálya vagy annak ami miatt itt tart az ország.
    Az utolsó mondatod legalább féligazság.
    Megy a siránkozás ezerrel. Konfigod igen ütős. Grat...

    Ne felejtsd este Barátok közt lesz!

  • vasziszdasz
    #7
    40 év szocialista ideológia és agymosás után szabályos mentális átalakuláson kellene áthaladnia a társadalomnak, hogy egészségesen tudjon élni egy, a korábbival teljesen ellentétes társadalmi rendszerben.

    Miért is kéne? Nem volt jó az ingyenes oktatás, egészségügy? Az hogy kaptál lehetőséget a munkéhoz? Ma már pénzed se lenne suliba járni, csak a Moszkva tér maradna meg a Nyugati aluljáró. Ez lenne az ideális? Az egészségügyben meg inkább a tajgetosz rendszert vezetnéd be? Előbb-utóbb neked is kell ugrani. Ne álszentkedjünk már mintha a szocializmusban minden olyan szar lett volna. Ja, hogy pár burzsujtól elvették az érdemtelenül összeharácsolt vagyonát? Örüljön neki hogy addig bitorolhatta. Ma is őket utálják, csak most épp nem kuláknak hanem zsidónak hívják.
  • vasziszdasz
    #6
    Az internetes kereskedelem ügye pedig fontos kérdés

    A gátvédelem is az. :DD
  • Praetor
    #5
    Welcome to the real world...
  • szedRick
    #4
    Azt ugye mondanom sem kell, hogy ennyi erővel mindegyik bank megjutalmazhatná magát, mert mindegyik a saját banking rendszerét Isteníti. Ki azért mert nagy a bevétele erről a frontról( értsd: sok embert át tud b*szni telefonon a szegény agymosott operátor által, mert ha nem értékesít az opi bizony meglátszik az a fizetésén és igen sok lebaszást kap)vagy keveset kell várni a kapcsolásig vagy jó az internetes felület, szóval bármit ki lehet találni.

    Másrészről nekem már alapból herótom van a baauunk szótol is mivel nekem nem jelent mást mint hogyan lopjuk meg az embereket számok csapdájával és a jogszabályok útvesztőjével, szorosan együttműködve a pénzhatalmat kiszolgálló álammal. Nem lenne törvényszerű az hogy egy bank egyoldalúan módosíthat kb bármit és teljesen legális. Még sorolhtanám de lehet holnapra új bill-t kéne vennem mert szétütöm a gombjait....bankkal nem szabad kapcsolatban állni, minimum annyira hogy valamelyiknél bankszámlája van az embernek. ott tudnak a legkevesebbet húzni a köcsögök
  • KillerBee
    #3
    Meglepően értelmes cikk, grat a szerzőnek.

    Sajnos bennem épp az kelt ellentmondásos érzéseket, hogy a cikk egyes szám első személyben íródott, ám a szerző neve sehol nem látható. Úgy illenék, hogy egy ily módon megírt cikkhez a szerző adja a nevét - már csak azért is, mert nincs semmi szégyenkeznivalója: tartalmas, színvonalas és elgondolkodtató írás.
  • Piel
    #2
    Abban az országban ahol egy Győzikét és egy Dánielt el lehet adni TV műsorként, semmin sem csodálkozok. A sekélyesség és a marketing összekapcsolódott, és a kisebb hazugságok is elsiklanak a reklámokban. Mégis mit lehet elvárni egy ilyen rendezvénytől? Ebben az országban a statisztikát is a politika diktálja.
  • ziipp
    #1
    lámpavas
    szdsz
    máglyára