75
-
#75 szívesen -
#74 felrobbanó akkumlátor, frissítéskor behaló os, 2x-es ár, stb.
Ez a mac minőség :D -
#73 Neked nehéz felfogni. Ne terelj, ennek az oldalnak az a lényege, hogy azt mutassa be, milyen kevés program van pc-re, bezzeg a mekre milyen sok. Ne szépítsed, így van. Tudod, próbálják a mekfanok a tudatalattijukat megnyugtatni azzal, hogy ilyen sok program van rá, és milyen jól jártak, hogy vettek egy core2-es pc-t 2x annyiért mint amennyibe valójában kerül :D -
A1274815 #72 Én használtam és köszönöm nekem nem kell. -
#71 csak használni kell, és meglátod -
Justil #70 bár lehet te a himaláján laksz, ott az ég és a föld egybeér :) -
Justil #69 mégis mi? -
#68 azért az a semim extra OS-t kikérem magamnak, ég és föld a különbség win és linuxhoz képest -
#67 Ja, bocs most látom az egyik képernyőn h az!
hol találtál 60ért???? épp ezt a modellt néztem ki magamnak, mert nem ATOM van benne és jó az SDD is,
de én csak 80ért találtam -
#66 Asus EEE PC900-BK032 ? -
Justil #65 nézd ha ez alap lenne én sem vesződnék azzal, hogy magam építek gépet. csakhogy pont ez az árkülönbözet az, amit nem vagyok hajlandó betenni jobs úr zsebébe, főleg ha cserébe egy középszerű hardvert és egy agyonhypeolt de különben semmi extra OS-t tol a képembe.
bizonyára úgy van ahogy mondod, megvan a célközönség erre is, de akkor felejtsük már el ezt a bevett dumát, hogy a mek jobb mint a pc. unokatesóm PII-es gépénél bizonyára jobb is... -
#64 egyrészt nem értek hozzá olyan szinten, hogy saját magam rakosgassak össze egy gépet, aminél minden hardware kompatibilis egymással
aki ért hozzá, annak persze jó, és nem is mondtam, hogy rossz
nagyobb gyártók összerakott gépei meg hasonló árban vannak, mint a mac
mac soha nem is lesz ilyen rugalmas, hiszen más a célközönség, itt arról van szó, hogy kiveszem a dobozból, bedugom a konnektorba és megy, és alap felhasználáshoz szinte semmi extra programot nem kell beszereznem, mert minden van alapból, illetve a szoftvercsomaggal ami rajta van(ilife) -
Justil #63 ha te egy mac árából egy gagyi műanyag házat veszel meg 1 hozzá nem illő moncsit, az a te bajod bro.
egyébként attól, hogy a pc "összerakott" - gondolom ez alatt azt érted, hogy adott esetben a user építi össze külön-külön megvásárolva az alkatrészeket - miért lesz rossz? épp hogy jó, hogy nincs megkötve a pc-sek keze azt illetően, hogy miből mit és mennyit és milyet rakhat a gépébe.
egy mac soha nem tud ilyen rugalmas lenni. -
#62 köszi a cedega tippet :D ahogy néztem Flang3r írását úgy nem volt tökéletes, de wineval simán elfut már a Live For Speed csak hang probléma van mert az laggol, de jók lettek a textúrák :D én ezt nem értem :D -
#61 1kábeles alumínium lapos halk gép vs. összerakott műanyag ház az asztal alatt + egy hozzá nem illő monitor:D -
Justil #60 "elég nagy a minőségérzetbeni különbség"
ezt kifejtenéd? -
sh0x #59 ne legyél már droid -
Throme #58 ...valaki szólt már az operának, hogy készülőben egy újabb oprendszer és talán ide is bekéne pofátlankodnia?
Valahogy el kell mozdulni arról az 1 - 2 százalékról, és ha másként nem megy....
Böngésző választó ablakot a Chrome OS-be!
-
#57 Tisztázzunk pár dolgot.
1. WINE (Wine Is Not Emulator) Egy natur interfész, ami szanaszét konfigutálható. Ezt teszi a Winex, Cedega, PlayOnLinux Crossover és a többi alkalmazás, ami DX9 támogatástól kezdve minden szirszart hozzátesz.
Linuxon gyönyörűen fut az Obliviontól kezdve több száz program. Lásd a fenti programok weboldalát. Ha valakinek nem megy az a hozzá nem értése miat van.
2. VirtualBox és a társai a guest oprendszert erőforrásmegosztással futtatja. Mondjuk úgy hogy felezi (nem teljesen így van, de így érthetőbb talán).
3. És a lényeg. Ezek az emulációs alkalmazások és maga a Linux sem játékplatformok. Munkára, multimédiára tökéletes platformok. Nem játékra. Fel kellene fogni, hogy a játék a PC-s felhasználás kb <20%-át teszik ki.
4. Chrome OS egy újabb Linux kernelen alapuló disztribúció lesz, amiből lehet bármi. Diszto és disztro között rengeteg különbség lehet, legyen szó hardverkezelésről, vagy alkalmazásokról. Minden a fejlesztőkön múlik. Linux egy Lego, ez benne a szép, azt építesz belőle amit akarsz.
5. "A legtöbb linux disztribnél igen nagy probléma, hogy visszafelé nem kompatibilis, és nincs benne semmi egységesség(talán a kernelt leszámítva), mindenki össze vissza farigcsálja,"
Nincs legtöbb. Minden disztribnél ugyanazok a szabályok vonatkoznak az egységességre. MINDEN Linux disztro kompatibilis visszafele, az farigcsálással kapcsoltban, pedig egy 4 lépcsős (development, unstable, testing, stable) folyamatról beszélünk, ahol a testing és stable folyamatok az adott disztrib fejlesztői által jóváhagyott tesztelés alatt/tesztelt csomagok.
A Linux/Unix rendszerek messze egységesebbek a Windowsnál. Sőt Windows-nál olykor igen komolyan megkérdőjelezhető az egységesség.
6. A kémkedéssel kapcsolatban, semmi szükség hozzá OS-re. "Kémkedés" (nem ártó szándékú, hanem piackutatás szintű) folyamatosan megy akármelyik weboldalt megnézel. Én is minden weboldalamba, alkalmazásomban logolom a felhasználók szokásait, milyen gépe van, milyen böngészőt használ, milyen felbontáson, stb.
Jelszavakat, személyes adatokat egyik sem "lop", de ha lopna is senkit sem érdekel a ti "kis emberek" magánélete. Ha pedig lopnának, egyik vállalat sem használna semmilyen OS-t.
Még annyit erről, hogy Chrome pont a nyílt forráskódja miatt nem is tudna lopni semmit, hiszen ezt kb 5perc alatt ki lehet deríteni Linuxon. -
#56 persze, hogy van bizonyítéka, hiszen megfigyelnek:D -
sh0x #55 Látod fail vagy:D nem tudsz mi mást írni már..:D Menj és írtsd ki az agyadban a trójai megfigyelőrendszert.
Amugy van valami bizonyítékod is erre a MEGFIGYELŐRENDSZERRE?:Ð -
#54 a Half Life 2 hivatalos gépigénye ugyan 1200 Mhz, de szerencsére a telepítéskor NEM a bios és az OS által küldött adatokra támaszkodik, hanem egyszerűen csinál egy sebességtesztet. azt viszont remélem tudod, hogy a legújabb MobilCerkák -alsóhangon- másfélszer gyorsabbak, mint a régi NATÍV Pentiumok, 512k cache-sel stb... ebből következik hogy az 900 Mhz-es Cerka kb. egy régi 1.3-as P4-nek felel meg, amivel a HL2 bőven beéri. főleg ha egyébként jól van konfigolva a hostoló Linux, a vendég XP , és nem minden a difolt bácsi meséit dúdolja.
főleg, hogy ráadásul kapott is még 256 helyett 512 virtualRAM-ot és egy buzigyors SSD-ről fut, kb. olyan sebességű mint az említett konfigon medium qualityben.
a wine+wineD3D pedig kíválóan működik együtt a virtualBoxszal az Ubuntu Netbook Remixen.
Remélem tudtam segíteni. -
#53 hát sajna a magyar ár tényleg drága, de azért nem vészes
nemrég vettem a 13-as macbook pro-t, diákkedvezménnyel volt 310, és 290-ért volt hasonló konfigú 13-as, az a +20e meg simán megérte nekem az alu házat, erősebb akksit, vékonyságot, touchpad-ot:)
js és az új imac is eléggé megéri szerintem, lehet, hogy árából 2 gépet is összelehet rakani, de a nagyobb cégek hasonló összerakott gépei sem sokkal olcsóbbak, és itt is azért elég nagy a minőségérzetbeni különbség -
#52 a crysis nem emulációs elven működik , az általam küldött linken a netbookokon, hanem egyszerűen szélessávú neten átsztrímeli neked olyan felbontásban amilyen sávszéled van. oszt jónapot. -
Justil #51 amúgy meg jah, ha egy árban lennének nagyjából, akkor én is elgondolkodnék esetleg, hogy hátha van vmi előnye az almának. bár érdekes mód a szokásos, közhelyes előnyeit (stabilabb, gyorsabb, kényelmesebb) sosem éreztem előnynek, ugyanis nálam a win7 (és előtte az xp) stabil, gyors és kényelmes volt mindig is.
nade mivel csillagászati árat kérnek jobsék egy tök átlag konfigért...a dolog értelmének ezen a ponton lőttek is. -
Justil #50 jómagam is zenét szerzek, de sosem értettem, miért kell hozzá mek vagy hek :) -
#49 Mindíg is megakartam kérdezni mi a foglakozásod a hívatásos ,,++Windows xp, modjon le" és a ,,linben emulált winben emulát linben magabiztosan futo hl2 kapányolón(szeretem a hl2-t én is)" kívűl... Valami szekta tag vagy, és amikor megy szeánsz gyári Vista, és win 7 lemezekt égettek el? Nah viccet férre téve mi a polgári foglakozásod? Ha ez már túl trójai lenne akkor elég egy irány vonal is... -
dashed_ #48 "habozzon a szája a hozzád hasonló mek fanbojoknak"
"arról nem is beszélve, hogy mekkora fail egy alma logóval ellátott core2duo pc-t venni duplaáron XD"
Nem vagyok mac fan ,es nincs macem..
Win7et hasznalok, mellette pedig hackintost zeneszerzeshez.
Mind a 2 rendszert jonak talalom ,de persze mind2onek vannak hibai es a masikkal szemben jobb tulajdonsagai. De mostmar telleg befejeztem.Nyugodtan irhatsz meg vmi ertelmetln reagalast a kommentemre.
-
Justil #47 arról nem is beszélve, hogy mekkora fail egy alma logóval ellátott core2duo pc-t venni duplaáron XD -
sh0x #46 :D Hát igen az meg a másik, mit vered magad arra hogy egy 5 éves játékot emulálsz?:D:D Bazdmeg jó hogy nem azzal jössz hogy a mariot emulálod itt nekünk:D:DD Flanger nagyon sérült lehetsz :/! -
Justil #45 habozzon a szája a hozzád hasonló mek fanbojoknak. -
dashed_ #44 Utolso off
...
Ezek peldak amikkel helyettesithetoek a pc-s programok.. Nyilvan nem soroljak fel az osszes pcs programot egy adott alkalmazas teruletre mert nem az a lenyeg benne.
Segitek mert latom nehez felfogni..Az a lenyeg, hogy gyakorlatilag minden alkalmazas teruletre van maces szoftver.. Szal ha vki valt akkor kapasbol talal majd maganak kepszerkesztot, kepnezegetot, video vago , zeneszerkeszto szoftvert.Stbstb
Az ,hogy melyik oldalon mennyi szoftver van edes mind1
Idezek az oldalrol , ha mar az olvasas nem megy..
"Megjegyzés: az alábbiakban közölt lista erősen szubjektív, könnyen lehet, hogy mind PCn, mind Mac-en vannak ennél újabb, esetleg jobban használhatóbb programok. Az összeállításnál igyekeztünk a legelterjedtebb / legjobb programokat kiválogatni"
Justil #40 :
Grat a kulturalt megnyilvanulasodhoz:D remelem habzik a szad..
A fent leirtakat te is olvasgasd at es ertelmezd.
/Off -
#43 ez HL2 -
#42 micsoda faszság ez, kapásból annyi pc-s programmal lehetne kiegészíteni, hogy 1 feladatra való programok többen lennének mint ezen az oldalon az összes mekes :D -
vmiki88 #41 ez a Half-liFe 2, de ne zavarjon (bár igaz így is viszonylag régi játék, 2004 végén jelent meg) -
Justil #40 Te, mi ez a szar? Valami vicc?
Érted, én is tudok készíteni 1 olyan táblázatot, ahol a PC oszlop minden cellájába felsorolok 10-12 szoftvert (ingyeneset és fizetőset egyaránt), majd mellé a megfelelő mek cellába beírok egy darabot, max kettőt.
Takarodj már az ilyen hülyeségekkel léccives.
-
eto demerzel #39 blablabla. suket duma az egesz. ha lesz kis szabad idom csinalok en is egy ilyet, de en 500 mhz procival. harom kulonbozo operacios rendszerel (mac os, windows vista, linux) mind egyszere fut, es kozben latszik hogy 3D animaciot renderelek, filmet nezek es DOOM 3 jatszom. -
FlyingV #38 ha már virtualizáció, nekem Mac-en (2,4GHz C2D, 2GB, intel X3100) pl tök szépen fut a Torchlight, Heroes 5, AoE3, amik már nem olyan új játékok, meg persze nem kell nekik erőgép, de amennyit játszok, tökéletes. Akinek meg a legújabb kell, az persze marad Windows-on. De a Mac NEKEM jelenleg a legjobb OS. Ja és Crossover alól mennek a játékok.
Terminál: azt csak poénból írtam, itt is kell néha, csak azt nem szeretem, hogy aki nem vágja mi az, akkor már rögtön egységsugarú életképtelen balfasz, ezért lett elegem a Linuxos világból. De ezt mindig elmondom :D -
Epikurosz #37 Olvass! -
#36 tévedsz:
Virtualizációra képes: e6xxx, e8xxx, q6xxx, q9xxx, i5, i7