Jelentős vízkészlettel rendelkeznek a Hold kráterei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A leghalványabb sincs.Annyira buta agyament elképzelés hogy juthat bárki eszébe hogy az USA megtámadja a SZU-t. Az Amerikaiak egyezkedtek az Oroszokkal 56-ban!Ahogy Móricka elképzeli!Nem hallottál a Varsói szerzõdésrõl? Annyi eszed nincs hogy az USA és SZU konfliktusa világháborúhoz vezetett volna? Nem hallottál a kubai válságról? Ki vezetett ennyire félre, vagy magadtól találtad ki?
NEXUS6
Hát van róla halvány elképzelésem!😉

Lényeg, hogy az oroszok kivonultak Budapestrõl, majd azután jöttek csak vissza, hogy az amcsikkal megegyeztek, hogy azok nem fognak segítséget nyújtani.
Hát ennyi.

Amcsi katona, nagyon helyesen, nem megy háborúba, hacsak nincs biztosítva, hogy a várható veszteségek nincsenek a közúti balesetek statisztikái alatt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hiányolom az alábbi hozzászólást: A cionisták vitték oda a vizet, hogy eldugják a maguk részére, arra az idõre, mikor az egész földet a lakhatatlanságig leigázzák, az egész folyamatról pedig a Google adatot gyûjtött, és így derült ki aze gész ügy, mert a cionisták nem akartakadni akészleteikbõl a Google cionistáinak. <#hamm>
A lényeg, hogy korabeli feljegyzés nincs, mind a halála után készült. És zömében amik fennmaradtak, azok is a másolatok másolatai, tehát csak hivatkoznak egy olyan dologra, ami már nincs meg. Az élete alatt hiteles feljegyzés nem készült. A történetírok nem említették meg.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Tudod mi az csapatösszevonás?
Balumann
Naa, azért ilyen hülyeségeket nem kellene leírni. Az evangéliumokat iu. 50-100 között írták, késõbb 100 és 200 között sok zsidó feljegyzés készült, meg ott vannak a kumráni tekercsek.

"A tekercsek nagy része héberül íródott, de volt köztük arámi és görög nyelvû is. Az i. e. II. század és az i. u. I. század között készültek, bár egyik-másik kilóg ebbõl az idõintervallumból. Ilyenek Simeon Bar Kochba levelei, amelyek késõbbrõl, a második zsidó felkelés idejébõl (132 –135-bõl) származnak."

Természetesen egyik sem tekinthetõ hiteles forrásnak, de elég valószínûtlen, hogy ekkora felhajtást csináltak volna egy nem létezõ ember között 😄 Már csak a történelmi hatása miatt is elég valószínûtlen, hogy csak egy kitalált személy lett volna, és a történetek is teljes egészében kitalációk lettek volna.

NEXUS6
Hehe mellé!
Nem talált!😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Úgy értem kivonultak Pestrõl, aztán visszajöttek.
Amúgy épp akkor volt a szuezi válság ugye, márpedig akkor éppen arra készültek, hogy nekimenjenek az oroszoknak, aztán végül is kiegyeztek döntetlenben.

"Több dolgot is állít ami képtelenség, egyrészt hogy Jézus nem létezett, másrészt hogy a Rómaiak találták ki, és összeveti más vallási hasonlóságokkal."

Kifejezetten rühellem az összeesküvéselméleteket, de Jézus létére az az egyetlen bizonyíték, hogy a halála után minimum száz évvel írtak róla egy életrajzi mûvet, amit úgy neveznek, hogy Új szövetség.

Mert az tagadhatatlan, hogy korabeli, tehát az életébõl való feljegyzésben, tárgyi emlékben nem szerepel.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Csak azon lehet lovagolni ami van!
"Bár egyesek azt mondják a jövõben az édesVÍZ jelentõsége is felértékelõdik, az meg ugye van itt nálunk is dögivel."

Mondják azok, akik nem értenek semmit.
Az édesvíz lokális kincs, helyi adottság, nem exportálható jelentõs mértékben, csak palackozva ásványvízként. De nem az ivóvíz lesz a probléma, hanem a mezõgazdaságnak szükséges öntözõvíz, az ipar szükségletei, stb.
Amit te belefõzöl a levesbe, és megiszol, az nulla az öszfogyasztáshoz képest...

A hiszékenység a butaság édestestvére. Csodákban csak az ismerethiányos ember hisz.Itt van a máriapócsi könnyezõ madonna. Ha fel tudnák fogni sokan hogy milyen pofonegyszerû kémiai fizikai jelenség ez öntökönbökést követnének el akik csodáról habognak. De a "jézus vére" is egy csalás a torinói lepellel együtt (fotózáshoz értõ embernek ezt nem lehet beadni) És ezer ilyen van.
Balumann
Na az azért kicsit más 😄 A genetikai ádám annyit tesz, hogy kb. 75000 évvel ezelõtt egy palacknyakhatásnak nevezett folyamat (amit ngy valószínûséggel a Toba-tó vulkánkitörése okozott - részletek a youtube-ra feltett dokumentumfilmekben) csak közel 5000 fõ élte túl Afrikában, akiktõl a mai emberek származnak (õk a genetikai ádám), a többi (10-nél több) embertípus, illetve többszázezer ember meghalt.

"Miért nem látunk már tisztán?
Irak lerohanása Izrael biztonsági érdekeit szolgálta. Ennyire nehéz ezt megérteni?"

Hát nem...
A szaudiaké...

Balumann
De azt kellene végre megérteni, hogy ezek a történetek nem a világ keletkezését akarták részletesen megmagyarázni, hanem az embereket akarták megtanítani élni... illetve az intézményesítés után ellenkezõje (irányítani, butítani). A történészek nagyrésze a KÜLÖNBÖZÕ források (apokrif iratok, zsidó írásos feljegyzések, kumráni tekercsek, stb.), leletek alapján Jézust egy zsidó reformernek, orvosnak, tanítónak tartja. A bibliában nyilvánvaló, hogy kiszinezték, misztikus elemekkel kiegészítették.

Lehet tovább Ádám és Éván lovagolni, de szerintem a lehetõ legfeleslegesebb dolog.

Nálam ilyen nincs hogy hiszek. Épeszû ember ha leírnak 3 azaz három embert nem bizonygatja hogy 2000 az. Azok a "tudósok" elmehetmek az...
Tele van a padlás az ilyen tudósokkal! Olyanok mint az Egely fizikusként.
Balumann
Hát, úgylegyen... :-)

Bandew
Nemisigaz, mert Ádám és Éva igazából prokarióták voltak 3-4 milliárd éve! <#idiota>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

A tudósok már bebizonyították, hogy Ádám és Éva minimum 2000 ember volt.
De te csak hidd magad okosnak továbbra is.

Kara kánként folytatom tanításom.

Egymással😊

A római birodalomban sokezer embert keresztrefeszítettek ezért azért. Ki lehet emelni egyet. De fel is lehet dolgokat nagyítani hazugságokkal társítani, szentlélektõl fogantatás csodák feltámadás stb. Lényeg a fele se történt meg és nem úgy történt.
Nekem megfekszi a gyomrom a logikátlanság. Mert ugye a földön van Á és É ezeknek gyermeke aki megházasodik. És kivel a búggatyús kutyafaszával? Nincs a világon ember rajtuk kívûl!!!
Bandew
De hisz pont hogy nem!
Persze ha eljutnánk oda, hogy elkezdjük a VP-t megvalósítani, biztos lesz pár baromarcú, aki "hatalmat" akar ebben vállalni, de majd szép lassan ráébred, hogy nincs mit "uralni" egy ilyen világban.
Mindenesetre én nagyon is hiszek az Aranykorban, persze minden bizonnyal én azt nem fogom látni. Viszont mindenképp eljön, ebben egészen biztos vagyok! Ez egy evolúciós lépés! És a VP az eddigi legjobb megközelítése a dolognak!
Mellesleg tökre király, hogy víz van a Holdon! 😊

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Balumann
Hu hát a Vénusz Project az tényleg egy szép elképzelés, de hogy azt is úgy alakítanák ki, hogy néhány ember érdekét szolgálja, sajnos 100% 😞 Azt inkább nem kellene szerintem...

Balumann
Egy magyarnak jobban örültem volna, sajna angolul most nem fogom tudni elolvasni (ha lesz idõm). Bár ahogy hallom, abból se fogom megtudni mi a valóság 😛

Bandew
Én is beleolvasgattam. Tipikus "belemagyarázós". Bírom, amikor a pénzügyi rendszert is a közgazdászok védik a legjobban, merthogy õk "ezt tanulták" és értik, csak közben nem látják a fától az erdõt. Ha én focizom egy csapatban, akkor nyilván tisztában vagyok a játékszabályokkal, csakhogy a szabályokat nem én hozom! Ez a "cáfolat" pont a már elhintett infókkal támadja be a Zeitgeistet. A lényeg, hogy a film betámadja, a mai társadalmi neveltetést, mire az pont ezekkel a neveltetés alatt felvett infókkal támad vissza.
Jó példa erre az energia! Mai megszokott felfogásunk, hogy hiány van belõle, mire a film megcáfolja, erre az iromány azzal cáfol, hogy "de nem, nincs!". Asszem ennek így semmi értelme!
De ez az egész valahol nem is lényeges! A film célja, hogy rávilágítson egy ésszerû, tudományosan megalapozott váltásra a Venus Projectre. Azon aztán meg kereshet az ember fogást, úgyse lehet belekötni, maximum identitásbeli problémával.
Igazából van egy harmadik Zeitgeist film, ami egy összefoglaló elõadás, én mindenképp ezt tartom a legjobbnak. Nem a mai aktuális problémákba köt bele, hanem egy egységes összegzés, nincs se zene, se semmi hatásvadászat, csak tömény infó.

Sanyix
Igazából az a vicces, hogy akik agyament marhaságoznak, lazán elhiszik azt hogy a pentagonba repülõ csapódott, és azt hogy a wtc a belerepülõ gépektõl dõlt össze úgy ahogy, ráadásul 2 alkalommal. Azokat aztán elég agyament több sebbõl vérzõ elméletekkel próbálták alá támasztani, mégis az "AZ IGAZSÁG".

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Balumann
Én azt nem értem, hogy mégis ezt mire írod. Másik topikban is leírtam, Jézus létezését, hatását ezer más forrásból is tudjuk. Az elõbb én is leírtam, a biblia egy válogatott, cenzúrázott, idealizált, misztikált tanító jellegû történetek összessége (aminek az idõ haladtával van történelmi háttere is!), amit nem kellene szó szerint értelmezni. Nemtudom, hogy a bibliát milyen céllal állították össze (tanító vagy manipuláló, butító jelleggel), ha nem szó szerint értelmezed akkor egy kicsivel több, mint értelmetlen hablaty...

Ádám és Éva története még viszonylag fogyasztható, az eredeti õsi héber mítosszal szemben 😄 (ha esetleg nem értenéd miért írok ilyet, keres rá Lilith -re, zsidó hagyomány szerint õ volt az elsõ párja Ádámnak). Az újszövetség egyébként történelmileg valamennyire hitelesebbnek mondható, de valóban nem kezelhetõ hiteles forrásként, max kiindulópontként.

Egy Zeitgeist cáfolat

Bár azért hozzáfûzöm, hogy nem olvastam végig, csak hirtelen belelapoztam, de mind a 3 részt taglalja.

Nem érted? Ebben az irományban van az Ádám és Éva dajkamese ami nyilvánvalóan oltári ostoba logikátlan hablaty. Magyarázzam miért? És akkor ugyanebben a könyvben van a bizonyos Jézus és az õ bizonyítatlan ténykedése. 100%? A biblia nem éppen az igazmondás és a logika kódexe.
mert a te fals hangjaid igaziak...
Muhahahh :-D

Balumann
...?

Balumann
Igen, de az embereknek szüksége van valamilyen életfilozófiára. Jézus tanait elfogadták az emerek, gyakorlatilag akkor az volt a felvilágosodás (szemben a többi vallással szemben). Ezt nincs értelme elítélni és tagadni sem, rengeteg forrás megemlíti (még a zsidóvallás is, mint áruló, népcsábító, bûnös, átkozott, stb. valaki). Hiába jószándékú a Zeitgeist, így inkább vissza kell dobni, félrevezetõ.
A vallási fanatizmus természetesen soha nem jó, az embereknek meg kellene ismernie a különbözõ vallások tanításait (kereszténység, buddhizmus, kínai vallások), és ezek mellett nyitott lenni mindenre. Együtt megtanítanak mindenre, amire az életben szükség van a boldog élethez, hit nélkül. Legalábbis a buddhizmus nekem nagyon sokat segít(ett eddig).
Annyi biztos, hogy az egyház (legalábbis a katolikus az elsõ 1500 évében) az elítélendõ, nem pedig a vallás.

Bandew
Nem mûködõképes, nem tudom ezt honnan veszed. Egyébként meg más egy ideológia és más egy elmélet, nem is értem ezt minek írtad.
Ennyi erõvel azt is mondhatom, hogy soha ne lépj ki a házadból, mert elüthet egy autó és meghalhatsz.

"Namost, az hogy Jézus létezett, az 100%"

Tudod egyszer váláki mondta: Válámi ván, de nem az igazi!
Bandew
Jah igen ezt olvastam. Ezzel is azért nem voltam csak megbékélve, mert kicsit szélsõségesen ítélkezik a film felett. Ez manapság elég gyakori hiba. Mármint "ha nem fekete, akkor biztos fehér" szindróma. 😊 Pl. felhozza, hogy a kereszténység nem Nap-imádat, mert a Biblia azt elítéli. Namármost ez is egy olyan dolog, ami nem bizonyíték. Hogy a vallási intézmény megõrizze hatalmát, a többit el kell utasítania. De számomra nem Jézus létezésének kérdése a fontos itt, hanem a vallási intézmény, ami állandósít egyfajta hitrendszert. De végülis te is ezt írtad. 😊
A vallás tényleges hibája abban rejlik, hogy ad egyfajta "nyugalmat" az embereknek, ahova menekülhetnek. Ezt gyakran úgy is hozzák fel, mint pozitívumot. Namármost, ha nekem gondjaim vannak az életben, ezért iszom mint az állat, azt az emberek már "rossznak" gondolják, pedig az is egyfajta gondûzõ. A lényeg, hogy egy ima semmit sem fog megoldani, mégis emberek milliói mûvelik, szinte elfeledve a valódi problémák megoldását, egyfajta burokba zárva õket.
Az mindenképp igaz, hogy a Zeitgeist ezt rosszul tálalja. Fõleg, hogy ez keményebb dió, mint a pénz vagy bármi más, hisz ha te meg akarsz gyõzni egy embert, hogy a vallás, amiben hisz, nem valóság, csak úgy fog rád tekinteni, mint az ördögre, ami megkísérti. Szal ugyesen ki van ez találva. 😊

Béláim! Nagyon belelendültetek.

" Az, hogy mûködõképes "elmélet"

Persze! A fasizmus is mûködõképes elmélet volt! Az emberi szemétségre mocskosságra alapította a mûködését.
Balumann
Link? (ami nem a vallásos részt támadja)

Balumann
Na mostmár be is jön dejó, itt a részletes cáfolás.

Balumann
A Zeitgeist a vallásos résszel nagyon melléütött, már az alapoknál. Azthiszem ez volt az ahol több oldalas, nagyon jó elemzés van (most sajnos nem jön be remélem majd megjavul), idézve majd leírva a tudományosan elfogadott dolgokkal.
Több dolgot is állít ami képtelenség, egyrészt hogy Jézus nem létezett, másrészt hogy a Rómaiak találták ki, és összeveti más vallási hasonlóságokkal.
Namost, az hogy Jézus létezett, az 100%. Ami biztos, olyan tanokat hirdetett ami miatt milliók követték, és az ÜLDÖZÉSEK ellenére is hihetetlen sok híve lett (szeretet, Isten elõtti egyenlõség, gyakorlatilag mindent ami a jóléthez kell, szemben a zsidó és pogány vallások negatív tartalmaival). Köze nem volt Rómához a keresztrefeszítésig. A kereszténység államvallássá tétele, egyház szervezése az, ami viszont valóban elítélendõ, aminek célja az emberek rabszolgásítása, butítása, szabad gondolkodás kiírtása volt a cél. A Zeitgeist erre viszont egyáltalán nem világít rá, pedig a rossz dolgokat az egyház okozta, szemben az eredeti keresztény tanokkal (amit viszont próbál mindenféleképpen megcáfolni).

Ha bejön egyébként azt is érdemes elolvasni 😄

A neten elég sok cáfolat megtalálható róla, így szerencsére nekem nem kell magamat azzal fárasztanom, hogy újra végignézzem az egészet, mert már elõször is a fejemet fogtam sok mondata hallatán.

"Avagy nyaljunk be mindent amit elakarnak hitetni, mindenmás csak baromság."

Ezzel csak egy baj van, hogy szerintem ti nyaljátok be azt amit el akarnak hitetni, és minden más csak baromság számotokra😊

Az oroszok el se mentek! Hogy a büdös francba képzel el bárki olyan agyamentséget hogy az USA nekitámad az oroszoknak 56-ban?
Bandew
Nekem a vallásos rész is tetszett, abban sem nagyon találtam hibát. Persze hozzáteszem, én nem vagyok vallásos és nagyon érdekesnek találtam az asztrológiai részét, mert ez megint csak ugye olyan dolog, amibe nem nagyon lehet belekötni, hisz elég csak felnézni az égre, hogy lássuk.
Én egyébként olyan cikkel sem találkoztam, ami cáfolná, de ha van ilyen, kérlek linkeld be!
Általában csak olyan cikkekkel találkoztam, ahol vallásos érzelmû emberek felháborodva tiltakoznak a film ellen, de egy darab érvelést nem találtam bennük.
Egyébként sztem is hülyeség volt a vallást belekeverni a Zeitgeistbe (fõleg azzal kezdeni!), mert túl sok emberbõl vált ki sértõ érzéseket, ami miatt elítéli a többi információt is. Viszont az is tény, hogy az USA-ban a kereszténységnek egész más arculata van, mint hazánkban, így hát nem csodálom, hogy ott ez is egy társadalmi probléma, mert oly módon hülyítik az embereket, hogy az már fájdalmas!

NEXUS6
Nem kell ide Zeitgeist, ott van minden a Wikin, csak el kell olvasni!<#nevetes1>

Balumann
Szeretném látni, hogy valaki konkrétan leírja ezeket a "többsebbõl vérzõ" részeket MEGCÁFOLVA, és nem csak azt hallani, hogy "hülyeség".
"Agyament emberek szemetét, kinek?" Ezektõl az érvektõl falramászok de komolyan. ELOLVASTAD EGYÁLTALÁN??!! Agyament emberek, hogyne...

Az elsõ része (vallásokról szóló) valóban hülyeség, errõl van jópár cikk is, érdekes módon a többi részrõl nemigazán találtam.

Ott a belinkelt cikk, legyetek szívesek kiragadni a részeket, és megindokolni miért hülyeség, mi az igazság.

"De legalábbis fanatikus összeesküvés-elmélet-hívõ és ezzel együtt üldözési mániás."

Így van, másik hihetetlenüljó érvelés. ÖSszeesküvés-elmélet-hívõ üldözésmániás. Avagy nyaljunk be mindent amit elakarnak hihetetni, mindenmás csak baromság.

NEXUS6
Azért itt 1-2 emberkének még az elõzõ választási ciklusig se nagyon terjed az emlékezete.
Az, hogy miért volt a jugoszláv háború az többek között a nagyhatalmaknak köszönhetõ. Összezárni 3-4 tök más vallású, kultúrájú népet egy vezetés alá, az csak annak lehet az ötlete, aki nem ért az egészhez, mert lexarják, mellette persze megtehetik. Hát ugye a nagyhatalmak szoktak ezek lenni általában.
Na most Jugoszláviában, Irakban, vagy Afganisztánban pont ez a közös. Nagyhatalmak hozták létre õket, na nem most ugyebár - talán a törikönyvön nem alunni kellett volna középiskolában!!!
És most ugyan ezek a nagyhatalmak, élükön az USA-val hõs felszabadító, keresztes, terrorellenes, akármilyen háborút vívnak ugyan ezekkel a népekkel szemben.
És akkor a mostfelébredt csipásszemûtõl jön a dedós kérdésével, hogy pl. mert az miért van, hogy az Irakban a terroristák ölik a Irakiakat? Milyen geciség már!
Igen így is lehet kérdezni, de a valóság meg az, hogy ott van az a több nép összezárva, és nem nagyon van olyan, hogy "iraki". És, hogy még jobb legyen a goa-party még külföldrõl is megy mindenki, akinek pedig nem kéne, az egyik felüket nevezzük szövetségeseknek, akiket meg általában õk lõnek le, azok a terroristák. Szal csak pumpálják be a fegyvereket és így soha nem tud letisztulni egy olyan erõ, amit a civil lakosság is támogat. Azzal, hogy létrehozták Irakot, azzal, hogy mesterségesen évtizedekig fenntartották Husszein hatalmát (bizony õk voltak), aztán azzal, hogy végül is megdöntötték, és azzal, hogy a teljes állami vezetést, adminisztrációt, rendõrséget, hadsereget, ahelyett, hogy megtartják szélnek eresztették, azzal hogy még mindíg nem döntötték el, hogy szétdarabolják 3 részre, vagy egészben tartják, de akkor a kurdoknak is be kell ám állnia a sorba, ezzel csak a polgárháborús káoszt hozták létre és erõsítették.

Ahogy nálunk is 56-ban, mert ment a Szabadeurópán 1000-rel, hogy harcoljatok, rázzátok le a láncaitokat magyar testvérek! Amikor meg megtörtént, akkor még csak szóba sem álltak velünk. Az oroszok meg vissza jöttek, mert azok meg olyan gecik.

Így aztán megy a deathmach az egész Világban.
És igen, a legtöbb frag-je az USA-nak van, mert õk nagyon kúl fickók!
<#eljen><#eplus2>

Bandew
"Aki egy olyan számtalan sebbõl vérzõ elméletet komolyan vesz, mint a Zeitgeist... hát, elég gáz."

Én is láttam a Zeitgeistet. Lehet, hogy sok sebbõl vérzik, lehet hogy nem. Ezt te sem tudhatod! Mint ahogy azt sem, hogy a hivatalos hírek, mennyire valósak. Viszont van egy nagy elõnye a Zeitgeistnek! Az, hogy mûködõképes "elmélet". Nem úgy mint a traktált hírek, ahol csak vakarom a fejem, hogy "mégis mi az az Al-Kaida???", aztán egy hétre rá már háború is van. Na ez az igazán gáz!!!
Ez pedig nem paranoia, vagy "összeesküvés-elmélet". Ezek a fogalmak sztem csak a ténylegesen félõ emberek fejében léteznek. Meg kell érteni, hogy baromira máshogy mûködik a világ, mint ahogy azt velünk elhitetik és aki kicsit is fél ettõl az igazságtól és elkönyveli paranoiának, az csak nem akar felébredni a "Mátrixból".

Ó!
Bandew
"nem egy homogén állandó valami mivel négyévenként vannak választások"

Haha! Jó vicc! Tényleg elhiszed ezt a baromságot?
Csak egy apró megjegyzés: ha a választások tényleg változtatnának valamit, akkor már rég betiltották volna!