46
  • Nethyrrea
    #46
    zindexen írt cikk alapján a kritikusoknak tartott pre-premiervetítésről ódákat zengve jöttek ki a népek, szóval .... meglássuk :) én mindenesetre megyek moziba meglesni
  • winnie
    #45
    kritikát csak utólag lehet írni. a film előtt maximum kárörvendtek, hogy bukás lesz vagy mint mondja cameron, szét akarták szedni a filmet. de a film természetesen nagy kritikai siker volt, odavoltak érte az ítészek.
  • XymeAVF
    #44
    "így terjednek az urban legendek. a titanic teljesen jó kritikákat kapott"

    Utólag persze. A film megjelenése előtti lehúzásról volt szó. Nem véletlenül nyilatkozott ilyet Cameron a kritikusokról:
    “We were branded as the biggest idiots in movie history. They were just sharpening their knives so they could really take the film apart. Then they couldn’t. So, fuck them. Fuck ’em all.”


  • totoro
    #43
    Módosítanom kell, igazad van. Angol IMAX foglalásokat láttam, és még nem telt házasak, de ahhoz képest hogy egy hónappal vagyunk a vetítés előtt nem rossz.
    Szerintem aki nem foglal helyet még novemberben, az várhat egy darabig amíg megnézheti :):

    http://www.bfi.org.uk/whatson/bfi_imax/coming_soon/now_booking/avatar_an_imax_3d_experience_12a
  • winnie
    #42
    az eredeti filmre gondoltam. a folytatások hoztak mindenféle napi és egyéb rekordot. sőt, már a birodalom visszavág is. köszönhetően az SW-nek, ami inkább hosszabb távon lett siker, vagy egy évig volt moziban.
  • sandor8206
    #41
    "...nem döntött rekordot soha az sw..."

    Revenge of the Sith-"...Thursday with $50,013,859 from an estimated 9,400 screens at 3,661 theaters. That's the biggest day ever for a single movie in history..."
  • winnie
    #40
    nem döntött rekordot soha az sw, csak arra célzok, hogy míg látja az ember, hogy egy toplista vezető filmet megnéznek x-en (hasamra csapok) 7 millióan, addig te azt mondod, hogy az sw-t csak 1-2 millióan nézték meg, mert valaki egy tucatszor is megnézte? még egy amerikai 300 milliós bevétel is "csak" 30 millió nézőt jelent, amerikai egy tizedét, vagyis még, a csak férfiak nézték volna, akkor is bőven nézhették volna többen. (az SW esetében amúgy is csak 60-40% volt a nemek megoszlása, ami jóval jobb, mint mondjuk egy Hangovernél.)

    "A nyitóhétvége rekordjában fogadjunk? ( kicsit sportszerütlen vagyok, de valahol láttam USA foglalásokat, és már teltházasak voltak. Persze azt nem tudom hány moziban nyit )"

    még nem lehet jegyeket foglalni, de ha adsz linket készséggel elhiszem. még a michal jackson-filmre is írtak mindenféle rekord foglalásokat, hogy aztán 30 millióval nyisson. a legjobb nyitóhétvégr 158 millió dollár, a december az ünnepek miatt azonban nem a nyitóhétvége miatt erős hónap. minden idők legjobb decemberi nyitása is 80 millió alatt van, például a LOTR 3 72M-val nyitott, a titanic 28M-val.

    legyen igazad, de egyelőre a józan ész, ha valami, akkor a hétvégi rekord ellen szól.
  • totoro
    #39
    Az SW-re. Már miért minősítené le? Az is rétegfilm, a nézők jó nagy százaléka ( bocs, de főleg a nők) nem tud mit kezdeni a műfajával, így nem is meríthet olyan széles körből. Inkább dícséretes hogy így is rekordokat döntögetett.

    Ilyen szempontból volt telitalálat Camerontól a Titanic, a nőket is megfogták a szerelmi szállal (és a százmilliós reklámkampánnyal felérő Celin Dion nótával), a pasik meg elmentek katasztrófafilmet nézni.

    Az Avatar ilyen szempontból gyengébb lábakon áll, de az amcsik technológamániákusok, így ha azt hallják hogy soha nem látott élményben lesz részük akkor azt nem fogják kihagyni.

    A nyitóhétvége rekordjában fogadjunk? ( kicsit sportszerütlen vagyok, de valahol láttam USA foglalásokat, és már teltházasak voltak. Persze azt nem tudom hány moziban nyit )
  • sandor8206
    #38
    óóóóóóóóó és még te LOL-zol, meg FAIL-ezel :-D
  • winnie
    #37
    a nyitóhétvége a dátum miatt nem hozhat rekordot. ha siker, akkor viszont hozzabb távon arathat.

    "amikor sokan többtucatszor nézték meg a filmet zsinórban :)"

    ez viszont akkor az SW-t kissé leminősíti, nem? a bevételből az derül ki, hogy sokan látták, de ha mindenki sokszor megnézte, akkor máris nem olyan impresszív az adat:)
  • totoro
    #36
    Számon lehet kérni majd decemberben, de a nyitóhétvége rekordbevételt fog hozni. Aztán mi lesz a további sorsa a filmnek az már tényleg a fogadtatáson múlik. Cameron még nem okozott csalódást, így én Star Wars effektust remélek (az eredetit), amikor sokan többtucatszor nézték meg a filmet zsinórban :)
  • pixx
    #35
    "mert manapság a népeknek nem zsánere a sci-fi." azért ha az elmúlt egy évet nézem, azért voltak sci-fik, és még jönni is fog pár főleg az Avatar után...
  • Soundmaker
    #34
    Hmm... Na most az avatar sztoriján fanyalgókat nem értem.. 0 sztori?

    Ilyen erővel a Titanic is 0 sztori összefoglaljam?

    Egy vidéki sóher kölyök és egy urihölgy egymásba szeret a Titanic óceánjárón ami egy jéghegynek ütközve elsüllyed és majdnem mindenki megmurgál.

    váó összefoglaltam 1 mondatban a sztorit... A tények meg azt mondják hogy 11 oscart vitt a film, valamit az egyik legtöbb bevételt hozott film lett a filmtörténelemben.

    Na most akkor tegyük fel a kézenfekvő kérdést... Érdemes a szarba lehúzni egy filmet pusztán azért mert a sztori fő vonalával tisztában vagyunk meg láttunk belőle 5 percnyi előzetest összesen?

    Szerintem az Avatar ütni fog.. max azért lesz kevésbé sikeres mint a többi Cameron munka, mert manapság a népeknek nem zsánere a sci-fi.

    Szerintem kaszálni fog...
  • winnie
    #33
    "Szerintem a Fox egyáltalán nem tart a pénzügyi kudarctól. Hogy sikeres lesz az nem kérdés, hogy megdönti-e a Titanic rekordját az majd kiderült, de szerintem arra is simán esélyes."

    a foxnál tartanak a pénzügi kudarctól, de nem kommunikálják, egyszerűen bíznak cameronban. viszont, ha szerinted simán esélyes, akkor nem ismered túl jól a BO-t. nem igazán esélyes (egy film sem az), bár több az esélye, mint egy mezei filmnek.

    "a film egyre csak csúszott, a kritikusok is előre lehúzták a filmet (hasonlóan mint most - régi filmek giccses másolataként írtak róla)"

    így terjednek az urban legendek. a titanic teljesen jó kritikákat kapott és nem "egyre csak" csúszott, hanem egyszer halasztották el a premiert júliusról decemberre. (durva is lett volna, ha rossz kritikákat kap a titanic, hiszen jó film volt.)
  • narumon
    #32
    Akkor ez a film sem neked készül szóval nem fail.
  • BaliBoy
    #31
    LOL.
    És kit érdekelnek az álltalad felsorolt filmek??? Én ezek közül csak a Ryan-t meg a T2-őt néztem meg kettőnél többször. A töbi nem tudott lekötni. Szóval: FAIL!
  • ddt500
    #30
    Ma néztem meg a 2012-őt és előtte volt az Avatar. Nagyon fasza a látvány.
  • Lalee1
    #29
    Remélem erre gondoltál. - http://www.youtube.com/watch?v=I53WjsB964o
  • XymeAVF
    #28
    Szerintem a Fox egyáltalán nem tart a pénzügyi kudarctól. Hogy sikeres lesz az nem kérdés, hogy megdönti-e a Titanic rekordját az majd kiderült, de szerintem arra is simán esélyes.
    A stúdió a Titanic óta egyébként sem valószínű hogy bizalmatlankodna Cameronnal. Akkor rendesen összeszarták magukat - a 110 milliós keretet 90 millióval lépte túl Cameron, a film egyre csak csúszott, a kritikusok is előre lehúzták a filmet (hasonlóan mint most - régi filmek giccses másolataként írtak róla). A Fox úgy számolt, hogy mégha az addigi legsikeresebb 3 órás film bevételét el is érné majd a film, akkor is 70 millió minusszal zárnának.
    Cameron lemondott a fizetéséről és a film után járó részesedéséről, de ez sem volt elég, a következő filmjére is már előre meg akarták vágni. Miután megjelent és robbant persze visszaadtak mindent... Szóval azóta nem hiszem hogy nagyon bizalmatlankodnának a Foxnál.
  • sandor8206
    #27
    vagy megmagyaráznád azt az esetet, hogy a Yojimbo és a Egy Maréknyi dollárért miért lett klasszikus és elismert az Utolsó emberig (B. Willisel) pedig nem? Pedig a sztori egy az egyben ugyanaz!
  • sandor8206
    #26
    aliens történetét légyszíves felvázolhatnád? Ryan közlegény történetét légyszíves vázold már fel? Jó a róssz és a csúf történetét légyszíves vázold már fel? ami miatt ez TÖRTÉNETILEG nagyon ott van? Szted komoly problémád van azzal kapcsolatban, hogy mit takar az a fogalom, hogy sztori, alapszitú, film története stb.?
    Dögivel lehetne sorolni, hogy sztorilag nulla filmből, hogy lett klasszikus vegyük a Volt egyszer a vadnyugatot, a sztori végleg lett klasszikus? Egy gyereknek megölik a bátyját az 30 év múlva bosszút áll apróbb kisebb mellékszállal? Sztori nulla!!! Vagy inkább azért lett klasszikus mert Leone fanatasztikus beállításai, Morricone zenéje Bronson és főleg Fonda játéka, az ÖSSZHATÁS a lényeg!!!
    Vagy vegyük a Mátrixot ami történetileg már eléggé ott van, "klasszikus" lett volna, siker lett volna? ha csak egy sima gondolkozós sci-fi lett volna és nem rakják tele bullet time-mal + kung-fuval, külön-külön NEM de az összahatás végett igen!
  • TeDDyRuSh
    #25
    Sandor. Köszi, hogy felsoroltad azokat a filmeket, amikenk van is története és az által mondanivalója. Ezzel a pár sorral, pár ember előtt elvágtad magad, de ahogy érzem a sílusodból ez téged nem zavar.
    Az Avatar bemutatóktól én sem vagyok elájulva, sem a CGI-ktől. Többet vártam, miután megnéztem egy áll interjút egy CGI színésznővel, ami bemutatta az Avatar technikát. Azóta se találom:((( Winnie, dobj meg egy linkel pls. NEKED TUDNOD KELL MIRŐL BESZÉLEK!!:)

    Hatalmas kérdőjelekkel esek majd neki a filmnek, azt akarom hogy leessen az állam. Nyálcsorgást akarok ennyi hype után. Minimum akkorát kell hogy üssön mint a Gyűrűk ura!!
  • sandor8206
    #24
    lehet hülyeség amit mondtam de a előzetesek nagy %-ban lelövik az alapszitut, úgy a 99%-ban.

    és amúgy most szted téged csak rávezettek vagy ki is csomagoltak? mit pofázol előre?

    + a gyengébbek kedvéért Aliens történetileg nulla, Terminátor 2 történetileg nulla, Titanic történetileg nulla + vegyünk pár klasszikust, Hét szamuráj történetileg nulla, Jó a rossz és a csúf történetileg nulla, Schindler listája sztorilag nulla, Ryan közlegény megmentése sztorilag nulla. Egy film nem attól lesz klasszikus, hogy történetileg milyen, hanem hogy behúzza az embereket, tökéletes összhatás a színészek, rendezés, zene stb.

    Csak érdeklődésképpen szted az Aliensben mi volt nem "Történetileg meg nulla"?
  • BaliBoy
    #23
    Ez egy jókora nagy hülyeség volt amit most mondtál. Nem mind1, hogy rávezetik az embert vagy ki is "csomagolják".
  • Barakukk
    #22
    Amúgy tudja valaki, hogy ki az a James Cameron? Tudjuk, hogy miért szeretjük James Cameront? Miért van akkora nívója, miért várjuk a filmjét? Az egy dolog, hogy technikailag újítás lesz, neki majdnem minden filmje újítás technikailag. Minden filmje látványos, ez a film is látványos lesz, és szerintem, a keserű szájíz oka csupán a túl magasra tett léc a film látványvilágával kapcsolatban.

    James Cameron azért jó rendező, mert jól tud mesélni, igényesen vezeti végig a történetet a sztorin, erős karaktereket kreál, akikért tudunk izgulni, akiket tudunk szeretni. Nem hinném, hogy ez bárkinek is lejöhet egy 2, illetve 3 perces előzetes alapján, hogy egy három órás film milyen formában lesz prezentálva.
  • sandor8206
    #21
    legtöbb előzetesben ellövik a film sztoriját. Minek nézel előzetest?
  • johny777
    #20
    „Mókusokkal fenyegetik az Avatart”
    „20th Century Fox azonban úgy gondolta, kissé "megnehezíti" saját dolgát azzal, hogy másik karácsonyra tervezett filmjét…”

    Ez baromság, nem nehezít semmit sem csak a nagy bukást szeretnék elkerülni, hogyha az Avatar bebukna pénzügyileg, akkor a mókus film jövedelmezzen annyit, hogy legyen mit tenniük a karácsonyfa alá.
  • solikka11
    #19
    Vagy netán csak a régi rövidebb előzetest látta a cikkíró bácsi?
  • solikka11
    #18
    "Természetes, hogy az év leginkább hype-oltabb, de azóta előzeteseivel csalódást okozó filmje"
    Lehet, hogy a film nem fog tetszeni neked de ezt a mondatot inkább ne írtad volna le mert sztem elég hülyének néz most téged az emberek nagytöbbsége... Bár már előző cikkeid alapján ezt kivívtad magadnak szerintem...

    Most komolyan ember...mi okozott neked csalódást az előzetesében?
    Az hogy hihetetlen jól volt összerakva?
    Az hogy hihetetlen jól nézett ki?
    Vagy esetleg az elképesztő epikus zene alatta?

    Vagy ez csak ilyen SG-s cikkírós szokás, hogy írunk valami baromságot anélkül hogy láttunk volna amiről beszélünk?
  • BaliBoy
    #17
    Csak annyi, hogy az előzetesben elmondták jóformán a teljes sztorit. Egyébként semmi baj nincs vele.
  • nessboth
    #16
    De, mivel szeretem a műfajt én is megnézem imax-ben!
  • nessboth
    #15
    Akármennyiszer megnéztem az Avatar előzetesét nekem a Tabula Rasa egykoron jobb időket megélt mmo-ja juttot eszembe. Trailer alapján cimboráim 90%-a húzta a száját és nem dobott hátast, sőőt, még sg-n is több volt a fanyalgó. Avatarokat elnézve látvány sem b*sz oda alaposan, mert eléggé mesterkélt CGI giccsorgia.
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Jó lesz ez. Én is szkeptkus vagyok, de egyszer még ÉN is beülök az imax-ba ezért, no.
  • totoro
    #13
    Egyszerűen nem értem a történeten fanyalgókat. Ez egy akció-fantasy orgiához igenis marha jó történet. Ez a műfaj nem a sztoriról szól, ez kb. ugyanaz mint ha egy művészfilmen a robbanó űrhajók hiányát kérnétek számon. A star wars, az Alien, Aliens, T2 de akár akciófilmként a Die Hard széria mind marha nagy klasszikus, de a sztorijuk egyszerű mint a bot.

    Sodró, lendületes, székbe döngölő, szemkápráztató inteligens fantasy akció - nekem ezek az elvárásaim.

    Azért megnézném a sztorin fanyalgókat milyen filmeket néznek.
  • BaliBoy
    #12
    Az Avatar csak látványban fog nagyot alkotni. Abban biztos ütős lesz. Történetileg meg nulla. Szóval a mozi után bukás lesz a film.
  • stukov
    #11
    Valóban kb ennyi lehet a történet. Ami különlegesség lesz az a cgi minősége.

    Roger nyúl a pácban -> Narnia -> Gyűrűk ura -> Avatar
  • xen
    #10
    köszönjük Emese
  • pixx
    #9
    Gondolom egyik bemutatót se láttad, Jake Sully egy tolószékes exkatona, az iker testvére is a seregben szolgál, míg meg el nem patkol, ekkor kérik fel Jake-t, hogy vegye át a helyét, és ha sikerrel jár, akkor majd tud újra járni.
    Elviszik őket a Pandora nevű bolygóra, ahol egy speciális fémet lelőhely van, ami sokat ér a seregnek. De a legjobb lelőhelyek a Na'vik élőhelyén van.
    Ezért Jakenek egy avatar kell irányítani, ami a testvére dns-ből, illetve Na'vi dns-ből van összerakva...
    Be kell épülnie, de úgy tűnik lassan átáll a másik oldalra, ekkor inkább a parancsnok úgy dönt lerombolja a falvakat, de Jake fellázítja a na'vikat, és harcba vezeti őket, ja és ebben segít neki néhány ember is...
    kb. ennyi valszeg Jake fiú elpatkol a végén...
  • rufhus
    #8
    Jah, akkor bocsika! :P
  • sandor8206
    #7
    pszt az titok :-) csak ő tudhatja