Szekeres Viktor

Mókusokkal fenyegetik az Avatart

Hollywoodban az a szokás a mozis premierek esetében, hogy a szinte biztos befutónak számító filmek elől csendben kitérnek a vetélytársak: így történhetett meg, hogy a This Is It konkurencia nélkül mutatkozott be és szerezte meg az első helyet a bevételi listákon, s hasonló a helyzet a héten bemutatandó 2012-vel is.

Természetes, hogy az év leginkább hype-oltabb, de azóta előzeteseivel csalódást okozó filmje, az Avatar sem kapott olyan vetélytársat maga mellé, mely a széles közönség érdeklődésére számot tarthatna. James Cameron filmje mellett december 18-án mutatkozik be a Crazy Heart és a Nine című dráma, valamint az angol The Young Victoria.


A 20th Century Fox azonban úgy gondolta, kissé megnehezíti saját dolgát azzal, hogy másik karácsonyra tervezett filmjét, az Alvin and the Chipmunks: The Squeakuel címet viselő második Alvin és a mókusok-filmnek előre hozza két nappal a premierjét december 25-ről december 23-ra, így az Avatarnak a szokott 7 helyett csak 5 napja lesz arra, hogy háborítatlanul mutatkozhasson be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nethyrrea #46
    zindexen írt cikk alapján a kritikusoknak tartott pre-premiervetítésről ódákat zengve jöttek ki a népek, szóval .... meglássuk :) én mindenesetre megyek moziba meglesni
  • winnie #45
    kritikát csak utólag lehet írni. a film előtt maximum kárörvendtek, hogy bukás lesz vagy mint mondja cameron, szét akarták szedni a filmet. de a film természetesen nagy kritikai siker volt, odavoltak érte az ítészek.
  • XymeAVF #44
    "így terjednek az urban legendek. a titanic teljesen jó kritikákat kapott"

    Utólag persze. A film megjelenése előtti lehúzásról volt szó. Nem véletlenül nyilatkozott ilyet Cameron a kritikusokról:
    “We were branded as the biggest idiots in movie history. They were just sharpening their knives so they could really take the film apart. Then they couldn’t. So, fuck them. Fuck ’em all.”


  • totoro #43
    Módosítanom kell, igazad van. Angol IMAX foglalásokat láttam, és még nem telt házasak, de ahhoz képest hogy egy hónappal vagyunk a vetítés előtt nem rossz.
    Szerintem aki nem foglal helyet még novemberben, az várhat egy darabig amíg megnézheti :):

    http://www.bfi.org.uk/whatson/bfi_imax/coming_soon/now_booking/avatar_an_imax_3d_experience_12a
  • winnie #42
    az eredeti filmre gondoltam. a folytatások hoztak mindenféle napi és egyéb rekordot. sőt, már a birodalom visszavág is. köszönhetően az SW-nek, ami inkább hosszabb távon lett siker, vagy egy évig volt moziban.
  • sandor8206 #41
    "...nem döntött rekordot soha az sw..."

    Revenge of the Sith-"...Thursday with $50,013,859 from an estimated 9,400 screens at 3,661 theaters. That's the biggest day ever for a single movie in history..."
  • winnie #40
    nem döntött rekordot soha az sw, csak arra célzok, hogy míg látja az ember, hogy egy toplista vezető filmet megnéznek x-en (hasamra csapok) 7 millióan, addig te azt mondod, hogy az sw-t csak 1-2 millióan nézték meg, mert valaki egy tucatszor is megnézte? még egy amerikai 300 milliós bevétel is "csak" 30 millió nézőt jelent, amerikai egy tizedét, vagyis még, a csak férfiak nézték volna, akkor is bőven nézhették volna többen. (az SW esetében amúgy is csak 60-40% volt a nemek megoszlása, ami jóval jobb, mint mondjuk egy Hangovernél.)

    "A nyitóhétvége rekordjában fogadjunk? ( kicsit sportszerütlen vagyok, de valahol láttam USA foglalásokat, és már teltházasak voltak. Persze azt nem tudom hány moziban nyit )"

    még nem lehet jegyeket foglalni, de ha adsz linket készséggel elhiszem. még a michal jackson-filmre is írtak mindenféle rekord foglalásokat, hogy aztán 30 millióval nyisson. a legjobb nyitóhétvégr 158 millió dollár, a december az ünnepek miatt azonban nem a nyitóhétvége miatt erős hónap. minden idők legjobb decemberi nyitása is 80 millió alatt van, például a LOTR 3 72M-val nyitott, a titanic 28M-val.

    legyen igazad, de egyelőre a józan ész, ha valami, akkor a hétvégi rekord ellen szól.
  • totoro #39
    Az SW-re. Már miért minősítené le? Az is rétegfilm, a nézők jó nagy százaléka ( bocs, de főleg a nők) nem tud mit kezdeni a műfajával, így nem is meríthet olyan széles körből. Inkább dícséretes hogy így is rekordokat döntögetett.

    Ilyen szempontból volt telitalálat Camerontól a Titanic, a nőket is megfogták a szerelmi szállal (és a százmilliós reklámkampánnyal felérő Celin Dion nótával), a pasik meg elmentek katasztrófafilmet nézni.

    Az Avatar ilyen szempontból gyengébb lábakon áll, de az amcsik technológamániákusok, így ha azt hallják hogy soha nem látott élményben lesz részük akkor azt nem fogják kihagyni.

    A nyitóhétvége rekordjában fogadjunk? ( kicsit sportszerütlen vagyok, de valahol láttam USA foglalásokat, és már teltházasak voltak. Persze azt nem tudom hány moziban nyit )
  • sandor8206 #38
    óóóóóóóóó és még te LOL-zol, meg FAIL-ezel :-D
  • winnie #37
    a nyitóhétvége a dátum miatt nem hozhat rekordot. ha siker, akkor viszont hozzabb távon arathat.

    "amikor sokan többtucatszor nézték meg a filmet zsinórban :)"

    ez viszont akkor az SW-t kissé leminősíti, nem? a bevételből az derül ki, hogy sokan látták, de ha mindenki sokszor megnézte, akkor máris nem olyan impresszív az adat:)