A Windows 7 újdonságai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak kósza kérdés..
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
nem a kisujjamból szoptam ki. Aki a cikket írta azt le kellene lõni, hogy ekkorákat ferdít!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Aero Peek - egy feature ami azt teszi lehetõvé, hogy az asztal megjelenítése "gomb" fölé helyezve az ikont, az összes felette levõ ablak áttetszõvé válik, lényegében csak a különbözõ ablakok körvonalát látni.
Na ezt magyarázd már meg nekem légyszíves hol tudja akármelyik elõzõ windows natívan?!
Cikk 1: Mindent ingyen szeretne? Itt az Ubuntu 9.10 2009. nov. 6. - Techline
Cikk 2: Letölthetõ az Ubuntu 9.10 2009. okt. 30. - IT café
Idõrõl-idõre jelennek meg cikkek a Linuxról is, csak nem biztos, hogy ugyanazon az oldalon. Szét kell nézni máshol is. Btw, pont annyi a Win/Lin cikkek aránya számszerûleg és tartalomban is, amennyi az elterjedtségük aránya. Ugyanígy írnak pl az OSX-rõl is. A Techline-on meg a múltkor azért reklamált valamelyik jószág, mert zavarja, hogy Apple cikket is írnak, és 1000 cikkbõl 30 az Apple-rõl szól, nem a Windowsról.
Hogy lehetne mindenkinek a kedvében járni így?
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Szerintem viszont pont, hogy túl lett bonyolítva.
Eddig sem volt nehéz beállítani egy egyszerû otthoni hálózatot fájl - és nyomtatómegosztással, most viszont még nehezebb fejben tartani, kivel mit is osztottam meg...
Egyébként az egy dolog, hogy engem nem gyõzött meg a w7, (majdnem egy hónapig nyüstöltem az RTM-et) tehát az ubuntumat nem fogom rá leváltani. De tény, h. szvsz magasan a legjobb windows. Határozottan jó kis OS.
De igen, pontosan. És ez a hotkey már létezik talán Win98 óta is, de XP óta mindenképp. Win98-ban meg ott volt a kis desktop ikon a Quick Launchon (ahogy már elõttem mondták).
”Gratulálok, sikerült egy "cikkben" összefoglalni, a leg jelentéktelenebb változtatásokat. A win7 újításainak ez a töredéke és legjelentéktelenebb változása. A legfontosabb és legtöbb újítás/módosítás maga a rendszer mûködésével kapcsolatban történt tudtommal...”
Tökéletesen egyetértek!
Szerintem nem kevés felhasználót jobban érdekelne, milyen változtatásokat eszközöltek a motorháztetõ alatt. Nem értem, miért nyomatják ennyire a csicsát, nem azon van a hangsúly...
Rendszergazdákat egyértelmûen jobban érdeklik a WS2008R2-ben történt AD, GP változásokat, a Monad, stb.
Nem kötekedés képpen, de a Stargomb+D(bill-en ALT mellet) ugyanezt csinálja nem?
"ltûnt a Sidebar. Valójában ott van, de mégsincs. A rendszer alapértelmezésben csak akkor indítja el, ha legalább egy Gadget használatban van, így aki szereti, használhatja, aki pedig idegenkedik tõle, annak sem fogja lassítani rendszere indulását."
Egy klikkelés kikapcsolni msconfig>startup applications-ban...
Gratulálok, sikerült egy "cikkben" összefoglalni, a leg jelentéktelenebb változtatásokat. A win7 újításainak ez a töredéke és legjelentéktelenebb változása. A legfontosabb és legtöbb újítás/módosítás maga a rendszer mûködésével kapcsolatban történt tudtommal...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Azért azt lássuk be, a Win7 legnagyobb újdongása, hogy végre végre végre bekerült a Mahjong és a sakk a játékok közé 😊
Win3.1 óta erre vártam...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy meg nem is tudom... ettõl az aero fostól nem hiszem hogy jobban fog dolgozni micike az irodában, vagy gyorsabban gépel, vagy könnyebb neki e-mailt küldeni... akkó meg mi a facnak kell ez? Jó, értem, hogy a mikroszoftnak kell a pénz, de legalább már hasznosat adna érte...
amúgy meg jelezni kéne valahol a cikk elején, hogy ez egy fizetett hirdetés. A Linuxról is kérek egy hasonlóan kimerítõ cikket - ott is van valami aero stílusú ablakkezelõ vagymi. A pártatlanság jegyében kérem ugyanilyen terjedelemben bemuatni azt is! ÉS A LINUX KERNELRÕL IS AKAROK CIKKEKET!

LZ forever
Az se mellékes hogy netbookom (igen, felraktam, megy, gyorsabban mint az xp home amivel adták - readyboost rulez) - be van állítva, hogy ha összecsukom akkor hibernáljon, és míg berakom a táskába már ki is kapcsol! 2GB RAM
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
ki az a bré aki a gép elõtt ül és várja h betöltsön?
A jogvedoknel szanalmasabb nincs ezen a vilagon. RIAA, MPAA, pfff
és az aero még mindig tudja az ablakok 3d-s megjelenítését...
úgy néz ki még jóideig marad az xp
A virtuális memória minden esetben 0 volt (ki volt kapcsolva).
3 GB RAM mellett ne hogy már sok legyen az a 82MB... nálam 2GB-ból perpill 967MB van használatban, azaz 44% (XP alatt átlagosan 500-700MB volt), de ha 2000MB lenne foglalt, az sem zavarna, mert programindításokor pillanatok alatt szabadít fel a Win annyi helyet, amennyi kell.
Igaz, hogy nagyon idegesítõ, DE! egyrészt ki lehet kapcsolni, másrészt (és ami a legfontosabb): van egy tetszetõs következménye, mégpedig az, hogy a Vista féle UAC implementálás után a gyártók elkezdték átírni a programjaikat, hogy akkor és csak akkor kérjenek admin jogosultságokat, amikor arra indokoltan szükség van. Kb. 1 év alatt (2007. aug - 2008. aug) a programok több, mint két harmadát írták át ily módon, ezzel csökkentve a felhasználókra ártalmas biztonsági részek számát. Bár ezt megtehették volna UAC nélkül, de ugye az idõ, és fõleg a pénz nagy úr.
Mennyibõl? Emellett mennyi virtuális memóriát? Nagyon nem mindegy. Ha több RAM van a gépben, akkor többet használ. Most 3 giga ram van a 32 bites win7-em alatt, és 2 svchost foglal külön-külön 40-42 megát, és még másról szó se volt!
asrock p45r2000|quad6600|sapphire hd 4850|geil ultra 2*2Gb 1066Mhz
Tényleg bénán vannak megoldva a függõséket, de azért, mert most állunk át a MinWin koncepcióra (Vistában és Win7-ben már felfedezhetõk a MinWin alapelvei).
A függõségi szintek újboli kialakítása, átszervezése, új szabályok kialakítása történik most.
Érdekesség: a Win2k3 server alapjáraton 250MB RAM-ot evett, a WinServer08SP1 Enterprise Full kb. 160-170MB-ot, a WinServer08R2 (Win7-tel párhuzamosan fejlesztett kernel) kb. 120MB-ot - az Enterprise Core pedig mindössze 90MB-ot.
Nem volt.
„A cikk elsõ 4 bekezdése a látványt taglalta.”
SG.hu - mit vársz?
A helyfoglalás teljesen egyértelmû. Aki feltelepítette a Win7-et, tudja, hogy szinte minden eszközét felismerte.
Sebességre jó a Win7, stabilitásra jobb, mint az XP.
Történtek változások a memóriakezelés és a processzkezelés terén is.
Eddig a megnyitott ablakok számának növekedésével binárisan nõtt a felhasznált memória mérete is; most alig változik.
Megszûnt a globális GDI lock -> egy eddig nem válaszoló, bugos alkalmazás nem fogja lefagyasztani a másikat (ezzel a teljesítmény is nõtt).
Változások a "working set" terén is, 4 helyett 8 elévülési szint, a fájlmásolás kisebb priorítást kapott, tömörített lapozófájl & fizikai memória; párhuzamos eszközlekérdezés a BIOS-tól, ...
OS indításakor induló és OS leállásakor leálló szolgáltatások egy része most már idõzítve van -> pl. a Bluetooth service csak akkor indul el, ha egy Bluetooth eszközt csatlakoztatunk, és annak eltávolításakor le is áll, továbbá: IP cim event (Lmhosts csak IP megkapásakor indul), firewall port event, tartomány csatlakozás event, stb.
Mindez gyorsabb indulást, jobb teljesítményt, kevesebb kihasználható biztonsági rést eredményez.
ReadyBoost, ReadyDrive, SuperFetch továbbfejlesztése, fizikai gyorsítótár a fájlmûveletek gyorsításához, USB eszközök & külsõ és alaplapi USB memória & SSD tárolók memóriaként való használata a lassú merevlemez helyett...
Egy memóriazabáló alkamazás miatt nem fog háttérbe szorulni a többi, mert az alkalmazás elõször saját magát lapozza ki, nem a többi application memórialapjait...
win95/98SE ezeknél volt ilyen.
Akkor most ezt úgy értsem, hogy ami eddíg volt a régi winekben az most újjításként megjelenik az Aero alatt is? A cikk elsõ 4 bekezdése a látványt taglalta. Hát ez aztán tényleg fontos egy rendszernél. Ua. az is hír, hogy 10 kártevõbõl 7-et benyel az UAC... Kb. mint a Vista.
"Összefoglalva, a Microsoft nagyszerû munkát végzett. A Windows 7-ben"
erre meg majd vissza térünk kb. 1-2 év múlva. Nekem még meg vannak azok a PC Word-ök meg CHIP magazinok aik a Win95/98/NT/Me/2000/XP verziókat ugyan így sztárolják...
A fenti cikk alapján nem látom okát annak, hogy az XP-et win7-re cseréljem.
A grafika nem érdekel, a teljesítményrõl meg semmit nem tudtam meg. Csak azt, hogy a Vistához képest jobb. És az XP-hez képest?
Ugyan azon a vason hogyan fut az egyik és a másik? Mert ugye az nem fejlõdés, hogy 2x nagyobb rendszer 2x erõsebb gépen fut úgy mint a régi rendszer a fele akkora gépen. Sztem.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
JA megvan! A hangvezérlés, és a kínai és japán nyelvtámogatás foglalja a legtöbb helyet 😄
http://www.tenke.hu