A Windows 7 újdonságai

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerygrey
Egyébként velem is elõfordul hogy annyi ablakot nyitok meg hogy nem látom tõlük az asztalt... És miért is kell azt látni? Csak temp foldernek használom.
Gerygrey
öröm lenne a köbön, ha nem 15 gigás lenne egy szûzen telepített óperenciás rendszer... :-S

Ember, 20.000 Ft alatt kapsz terás vinyót, ki nem szarja le a 0,015 terás helyfoglalást? :) Ugyanez igaz arra is aki az Aknakeresõ választható opcióként való telepíthetõségét hiányolja: egy 40 megás vinyón még lehet, hogy számított az a 4-5 megányi szar, amit sosem használsz (Paint, Media Player, Internet Explorer és a többi beépített hulladék) de a mai vinyóárak mellett...

Amúgy lehet használni a remek Windows 95-öt, ha az olyan jó volt.

Az UAC meg kurvaidegesítõ. Asszony ígyis-úgyis gondolkodás nélkül OK-t nyom mindenre amit a gép kiír úgyhogy az ellen nem véd, engem meg zavar, úgyhogy le van lõve.
Mas ellen meg ezer konnyebb modon tudsz vedekezni.
de azasztalt látni kell, r=1 csak ott találja nme az e gombot

de ez nem is arra való, hogy személy ellen védjen

immovable
Amikor már huzamosabb ideje dolgozunk a gépen, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy annyi ablakot (alkalmazást) nyitottunk meg, hogy egyszerûen nem találjuk magát az Asztalt.

Minek kéne az asztal ott a tálca, elérek rajta mindent ami kell a munkámhoz. Mert elhelyeztem rajta mindent ami kell. Ha még is kéne az asztal wingomb+d

Itt jön képbe az Aero Peek! A Peekben találhatóak a Vistában már megismert szolgáltatások, mint például a Flip 3D (3D-s ablakok közötti váltás), melyet továbbra is a Windows+Tab gombokkal használhatunk (feltéve, ha engedélyezve van)

Azta micsoda jóság már, XP alatt is megvan ugyan ez csak nem 3D. Újítás? Alt+Tab és kész.

Az Aero Peek újításai közé tartozik a tálca jobb oldalán helyet foglaló, hosszúkás formájú gomb. Ha rákattintunk, az összes ablakot a tálcára küldi, így könnyen visszatérhetünk az Asztalhoz. Ha még egyszer rányomunk, akkor visszaállítja az elsõ kattintás elõtti állapotot, tehát azt, amikor még valamennyi ablak nyitva volt. Kattintás helyett használható a Windows+D (mint Desktop) billentyûkombináció is.

Ez mind van XP-ben is. Újítás?
Glutamin
Aero Snap: inkább nem is minõsítem. Látványos, de nem hiszem, hogy 1-2 alkalomnál többet használnám.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

A cikkben azert eleg keves ujitast soroltak fel, van azert meg boven.
Glutamin
Win+D. Ezt az XP is tudja. Nem értem mi ebben olyan nagy újdonság.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

De ha en egyedul hasznalom a gepemet, akkor hadd ne kelljen mar minden hulyesegre engedelyt adnom.
Habár Vista óta sokat fejlõdött e téren is a Windows 7 - kevesebb biztonsági figyelmeztetést kapunk

nem nem, ez visszalépés... az úgy jó. én feltettem a legszigorúbb fokozatra... az UAC a vista legjobb újítása.. tessék bekapcsolni és megszokni, hogy amit rendszergazdaként teszünk, ahhoz rendszergazdai jog ekll, mert ha az explorer is abban fut, akkor akár használhatsz xp-t még pár évig
basszus, ne ennyire lustán

Megmaradt a Vistából megismert, nagyon hatékony keresõ
aminek az indexelése a vistában folyton pörgette a lemezt:) azért ez is javult

na, aogy igy olvasom tovább:
a tálca jobb oldalán lébõ bomb: átment bal oldali parancsikon...
tapsot kérek :D

azért a répernyõ jobb szélére-bal szélére húzás jó...
na de a microsoft marketing osztálya: Egy újítást szétbont, sok nevet ad neki, és akkor sok újításnak tûnik.... a compiznak egy neve van, mégis többet tud:)
pl compizban a groups nagyon jópofa, imádom

amúgy a win7 tényleg sokkal jobb, mint a vista, a vista pár hétig volt fenn, és a boot elnyult addig, hogy 5 perc volt, mig wifi-m lett...

de azért Archlinux ftw

egyetértek.

én is jobban szerettem, amíg kiválaszthattam, hogy mennyi fölösleges ketyü települjön fel és mennyi ne. rendszerint csontvázig lecsupaszítottam a win-t és az úgy is volt jól. öröm lenne a köbön, ha nem 15 gigás lenne egy szûzen telepített óperenciás rendszer... :-S

"Nincsenek fölösleges kérdések a telepítés során"

azért én jobban szerettem, amikor a (win9x) telepítõ megkérdezte, hogy fel akarom-e telepíteni az aknakeresõt
mert mostanában feltelepíted,aztán leszeded, ha akarod. a regisztriben meg úgyis ott marad a szemét. de akkor 1 kattintással több lenne a telepítés r=1-nek, amikor a default kiválasztott "normál telepítés (ajánlott) alatti next-et meg kell nyomni

a fene, aszittem, hogy fél-1 év "a windows 7 újdonságai" cikk után kimerült a téma:)

mekkora hasznok két évente kapunk 3 új ablakkezelési funkciót, fos
mekkora majketing... <#gonosz2>
Miért csak itt jelenik meg ilyen cikk? Tudom mindenki le van fizetve.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Palinko
hát remélem sokat kaptok a reklámozásért...
akyyy
jó lenne de az integrált nvidia kártyásokat nem igazán szerei , legalább is laptopoknál. mindig lefagy ha drivert teszek fel, ha meg nincs fent, szed magának automace. fail.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

← ElőzőOldal 3 / 3