120
-
szarvasdinnye #40 Tetszett. Par hetig hasznaltam, aztan visszatettem az uj vinyoval a Lenny-t. Ha csicsa kell, ott a compiz. -
#39 Szasztok! Az mitől van, hogy a Win7-em néha eléggé elkezdi dolgoztatni a winyót és olyankór talán be is lassul kicsit? Egyik havernál is ezt csinálja. Win7 előzetes próbaverziója van fent nálunk! Köszi! Csá! -
#38 Csodálatos kifogások ... ha már úgyis eleve eldöntötted minek fikázni? Különben meg a cikk bootolással és leállással kezdődik, ezt persze ügyesen kikerülted! -
#37 Sok ... akármit mondasz sok ... 47% a fizikai memória kihasználtságom, csak azért mert egy raklap program fut, ami negyvenx megákat foglal - win7 lapozófájlt nem nagyon piszkálja - és csak egy opera, utorrent, és msn fut amit használok is! -
andersh #36 jó tehát feltalálták újra a windows+d és az asztal megjelenítése gombot, valamit újítottak a paint-en ami helyett mondjuk ott a paint.net, és van egy csodás kalkulátor a mértékegység átváltással amit a google is tud.
és az aero még mindig tudja az ablakok 3d-s megjelenítését...
úgy néz ki még jóideig marad az xp -
balee66 #35 Épp ez az, hogy az évek során több memória került a gépekbe, és mégis kevesebb fizikai memória lett kihasználva (server esetében, átlagos értékeket tekintve!).
A virtuális memória minden esetben 0 volt (ki volt kapcsolva).
3 GB RAM mellett ne hogy már sok legyen az a 82MB... nálam 2GB-ból perpill 967MB van használatban, azaz 44% (XP alatt átlagosan 500-700MB volt), de ha 2000MB lenne foglalt, az sem zavarna, mert programindításokor pillanatok alatt szabadít fel a Win annyi helyet, amennyi kell. -
balee66 #34 Egyébként az UAC-ot sose szidjátok, mert az egy jó ötlet, ami jól lett kitalálva, megvalósítva és időzítve.
Igaz, hogy nagyon idegesítő, DE! egyrészt ki lehet kapcsolni, másrészt (és ami a legfontosabb): van egy tetszetős következménye, mégpedig az, hogy a Vista féle UAC implementálás után a gyártók elkezdték átírni a programjaikat, hogy akkor és csak akkor kérjenek admin jogosultságokat, amikor arra indokoltan szükség van. Kb. 1 év alatt (2007. aug - 2008. aug) a programok több, mint két harmadát írták át ily módon, ezzel csökkentve a felhasználókra ártalmas biztonsági részek számát. Bár ezt megtehették volna UAC nélkül, de ugye az idő, és főleg a pénz nagy úr. -
#33 "Érdekesség: a Win2k3 server alapjáraton 250MB RAM-ot evett, a WinServer08SP1 Enterprise Full kb. 160-170MB-ot, a WinServer08R2 (Win7-tel párhuzamosan fejlesztett kernel) kb. 120MB-ot - az Enterprise Core pedig mindössze 90MB-ot."
Mennyiből? Emellett mennyi virtuális memóriát? Nagyon nem mindegy. Ha több RAM van a gépben, akkor többet használ. Most 3 giga ram van a 32 bites win7-em alatt, és 2 svchost foglal külön-külön 40-42 megát, és még másról szó se volt! -
Ginos #32 az xp azért lassan egy elavult op rendszerré válik,én felraktam a win 7et és sokkal jobb mint az xp. a csicsás része nem érdekel,a felesleges dolgokat kikapcsoltam (aero stb..). Ami érdekes számomra hogy felismerte az alaplapom,a videokarit,semmilyen más programot (chipset stb) nem kellett telepiteni hogy használjam a gépet,a vga-t is felismerte,de neki azért felraktam a legújabb catalystet.A telefonhoz semm kell usb driver, a gps-hez sem,a pda hoz sem és még sorolhatnám.Ezek az újítások miatt is érdemes xp-ről (persze ha újra kéne installálni) váltani.Nem kell baszkódni az egyéb progikkal. -
balee66 #31 „ezúttal is grat az m$-nek a szokásosnál is logikátlanabb, átláthatatlanabb függőségekért”
Tényleg bénán vannak megoldva a függőséket, de azért, mert most állunk át a MinWin koncepcióra (Vistában és Win7-ben már felfedezhetők a MinWin alapelvei).
A függőségi szintek újboli kialakítása, átszervezése, új szabályok kialakítása történik most.
Érdekesség: a Win2k3 server alapjáraton 250MB RAM-ot evett, a WinServer08SP1 Enterprise Full kb. 160-170MB-ot, a WinServer08R2 (Win7-tel párhuzamosan fejlesztett kernel) kb. 120MB-ot - az Enterprise Core pedig mindössze 90MB-ot. -
balee66 #30 „win95/98SE ezeknél volt ilyen”
Nem volt.
„A cikk első 4 bekezdése a látványt taglalta.”
SG.hu - mit vársz? -
balee66 #29 A 3D-s ablakváltás alapból a Win+Tab billentyűkkel működik, nem ALT+TAB.
A helyfoglalás teljesen egyértelmű. Aki feltelepítette a Win7-et, tudja, hogy szinte minden eszközét felismerte.
Sebességre jó a Win7, stabilitásra jobb, mint az XP.
Történtek változások a memóriakezelés és a processzkezelés terén is.
Eddig a megnyitott ablakok számának növekedésével binárisan nőtt a felhasznált memória mérete is; most alig változik.
Megszűnt a globális GDI lock -> egy eddig nem válaszoló, bugos alkalmazás nem fogja lefagyasztani a másikat (ezzel a teljesítmény is nőtt).
Változások a "working set" terén is, 4 helyett 8 elévülési szint, a fájlmásolás kisebb priorítást kapott, tömörített lapozófájl & fizikai memória; párhuzamos eszközlekérdezés a BIOS-tól, ...
OS indításakor induló és OS leállásakor leálló szolgáltatások egy része most már időzítve van -> pl. a Bluetooth service csak akkor indul el, ha egy Bluetooth eszközt csatlakoztatunk, és annak eltávolításakor le is áll, továbbá: IP cim event (Lmhosts csak IP megkapásakor indul), firewall port event, tartomány csatlakozás event, stb.
Mindez gyorsabb indulást, jobb teljesítményt, kevesebb kihasználható biztonsági rést eredményez.
ReadyBoost, ReadyDrive, SuperFetch továbbfejlesztése, fizikai gyorsítótár a fájlműveletek gyorsításához, USB eszközök & külső és alaplapi USB memória & SSD tárolók memóriaként való használata a lassú merevlemez helyett...
Egy memóriazabáló alkamazás miatt nem fog háttérbe szorulni a többi, mert az alkalmazás először saját magát lapozza ki, nem a többi application memórialapjait... -
#28 AeroPeek xp-ben? Alap feature? Mutasd meg hol! -
#27 Biztos vagy te abban? 7 hónapig használtam már windows 7-et amikor vettem egy netbookot, ami xp-vel jön ugye. Már annyira megszoktam hogy úgy teszem kis méretre az ablakokat hogy fogom a fejlécet és leráncigálom, illetve úgy teljes képernyőre hogy feldobom, hogy mikor hirtelen xp-t használtam már reflexből csináltam volna! -
MacropusRufus #26 "Az Aero Peek újításai közé tartozik a tálca jobb oldalán helyet foglaló, hosszúkás formájú gomb. "
win95/98SE ezeknél volt ilyen.
Akkor most ezt úgy értsem, hogy ami eddíg volt a régi winekben az most újjításként megjelenik az Aero alatt is? A cikk első 4 bekezdése a látványt taglalta. Hát ez aztán tényleg fontos egy rendszernél. Ua. az is hír, hogy 10 kártevőből 7-et benyel az UAC... Kb. mint a Vista.
"Összefoglalva, a Microsoft nagyszerű munkát végzett. A Windows 7-ben"
erre meg majd vissza térünk kb. 1-2 év múlva. Nekem még meg vannak azok a PC Word-ök meg CHIP magazinok aik a Win95/98/NT/Me/2000/XP verziókat ugyan így sztárolják...
A fenti cikk alapján nem látom okát annak, hogy az XP-et win7-re cseréljem.
A grafika nem érdekel, a teljesítményről meg semmit nem tudtam meg. Csak azt, hogy a Vistához képest jobb. És az XP-hez képest?
Ugyan azon a vason hogyan fut az egyik és a másik? Mert ugye az nem fejlődés, hogy 2x nagyobb rendszer 2x erősebb gépen fut úgy mint a régi rendszer a fele akkora gépen. Sztem.
-
#25 hát a vlite működik win7-el is, bár kell hozzá egy virtuális gép tesztelésre, mert nem biztos hogy a módosításokkal működik. Nekem 5. próbálkozásra sikerült működő rendszert létrehoznom, amikor is rájöttem, hogy a fax szolgáltatás bizony létfontossággú a rendszernek... (ezúttal is grat az m$-nek a szokásosnál is logikátlanabb, átláthatatlanabb függőségekért) -
#24 Azért nem mindenki birkafogyasztó, van aki akkor szeret pénzt kiadni valamire, ha indoka van rá. Az hogy egy os rejtélyes módon, érthetetlenül egyre több helyet foglal, az nem indok. Mellesleg az adattároló eszközök adattárolásra valók, és nem os tárolásra, mert lassan már ott tartunk... Pedig bizony a programkódok nagyon kevés helyet szoktak foglalni, gecinagy felbontású textúrák és óriási részletességű 3d modellek nemnagyon vannak a winben így nem is lehet tudni mi az isten foglal ennyit, vagyis részben lehet, mert az aero cicsái, de az se lehet olyan sok...
JA megvan! A hangvezérlés, és a kínai és japán nyelvtámogatás foglalja a legtöbb helyet :D -
#23 sokan mondják hoyg csak csilli villi. 1.- nekem számít hogy hogy néz ki a kezelőfelület. 2.- szerintem van olyan gyors mint az xp. de nem akarok senkit se rá, se lebeszélni, próbáljátok ki ha lehet és döntsétek el magatok. -
T0nk #22 Meg már a win2000 is tudta (meg talán a 98 is...). Show Desktop ikon nélkül használhatatlan egy asztali ikonokat tartalmazó ablakozó rendszer... -
szcsongor #21 hat hogy lasd, mi van a temp folderben :) -
#20 Egyébként velem is előfordul hogy annyi ablakot nyitok meg hogy nem látom tőlük az asztalt... És miért is kell azt látni? Csak temp foldernek használom. -
#19 öröm lenne a köbön, ha nem 15 gigás lenne egy szűzen telepített óperenciás rendszer... :-S
Ember, 20.000 Ft alatt kapsz terás vinyót, ki nem szarja le a 0,015 terás helyfoglalást? :) Ugyanez igaz arra is aki az Aknakereső választható opcióként való telepíthetőségét hiányolja: egy 40 megás vinyón még lehet, hogy számított az a 4-5 megányi szar, amit sosem használsz (Paint, Media Player, Internet Explorer és a többi beépített hulladék) de a mai vinyóárak mellett...
Amúgy lehet használni a remek Windows 95-öt, ha az olyan jó volt.
Az UAC meg kurvaidegesítő. Asszony ígyis-úgyis gondolkodás nélkül OK-t nyom mindenre amit a gép kiír úgyhogy az ellen nem véd, engem meg zavar, úgyhogy le van lőve. -
Pada0ne #18 Mas ellen meg ezer konnyebb modon tudsz vedekezni. -
barii #17 de azasztalt látni kell, r=1 csak ott találja nme az e gombot -
barii #16 de ez nem is arra való, hogy személy ellen védjen -
#15 Amikor már huzamosabb ideje dolgozunk a gépen, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy annyi ablakot (alkalmazást) nyitottunk meg, hogy egyszerűen nem találjuk magát az Asztalt.
Minek kéne az asztal ott a tálca, elérek rajta mindent ami kell a munkámhoz. Mert elhelyeztem rajta mindent ami kell. Ha még is kéne az asztal wingomb+d
Itt jön képbe az Aero Peek! A Peekben találhatóak a Vistában már megismert szolgáltatások, mint például a Flip 3D (3D-s ablakok közötti váltás), melyet továbbra is a Windows+Tab gombokkal használhatunk (feltéve, ha engedélyezve van)
Azta micsoda jóság már, XP alatt is megvan ugyan ez csak nem 3D. Újítás? Alt+Tab és kész.
Az Aero Peek újításai közé tartozik a tálca jobb oldalán helyet foglaló, hosszúkás formájú gomb. Ha rákattintunk, az összes ablakot a tálcára küldi, így könnyen visszatérhetünk az Asztalhoz. Ha még egyszer rányomunk, akkor visszaállítja az első kattintás előtti állapotot, tehát azt, amikor még valamennyi ablak nyitva volt. Kattintás helyett használható a Windows+D (mint Desktop) billentyűkombináció is.
Ez mind van XP-ben is. Újítás? -
#14 Aero Snap: inkább nem is minősítem. Látványos, de nem hiszem, hogy 1-2 alkalomnál többet használnám. -
Benedicht #13 A cikkben azert eleg keves ujitast soroltak fel, van azert meg boven. -
#12 Win+D. Ezt az XP is tudja. Nem értem mi ebben olyan nagy újdonság. -
Pada0ne #11 De ha en egyedul hasznalom a gepemet, akkor hadd ne kelljen mar minden hulyesegre engedelyt adnom. -
barii #10 Habár Vista óta sokat fejlődött e téren is a Windows 7 - kevesebb biztonsági figyelmeztetést kapunk
nem nem, ez visszalépés... az úgy jó. én feltettem a legszigorúbb fokozatra... az UAC a vista legjobb újítása.. tessék bekapcsolni és megszokni, hogy amit rendszergazdaként teszünk, ahhoz rendszergazdai jog ekll, mert ha az explorer is abban fut, akkor akár használhatsz xp-t még pár évig
basszus, ne ennyire lustán -
barii #9 Megmaradt a Vistából megismert, nagyon hatékony kereső
aminek az indexelése a vistában folyton pörgette a lemezt:) azért ez is javult -
barii #8 na, aogy igy olvasom tovább:
a tálca jobb oldalán lébő bomb: átment bal oldali parancsikon...
tapsot kérek :D
azért a répernyő jobb szélére-bal szélére húzás jó...
na de a microsoft marketing osztálya: Egy újítást szétbont, sok nevet ad neki, és akkor sok újításnak tűnik.... a compiznak egy neve van, mégis többet tud:)
pl compizban a groups nagyon jópofa, imádom
amúgy a win7 tényleg sokkal jobb, mint a vista, a vista pár hétig volt fenn, és a boot elnyult addig, hogy 5 perc volt, mig wifi-m lett...
de azért Archlinux ftw -
DecenS #7 egyetértek.
én is jobban szerettem, amíg kiválaszthattam, hogy mennyi fölösleges ketyü települjön fel és mennyi ne. rendszerint csontvázig lecsupaszítottam a win-t és az úgy is volt jól. öröm lenne a köbön, ha nem 15 gigás lenne egy szűzen telepített óperenciás rendszer... :-S -
barii #6 "Nincsenek fölösleges kérdések a telepítés során"
azért én jobban szerettem, amikor a (win9x) telepítő megkérdezte, hogy fel akarom-e telepíteni az aknakeresőt
mert mostanában feltelepíted,aztán leszeded, ha akarod. a regisztriben meg úgyis ott marad a szemét. de akkor 1 kattintással több lenne a telepítés r=1-nek, amikor a default kiválasztott "normál telepítés (ajánlott) alatti next-et meg kell nyomni -
barii #5 a fene, aszittem, hogy fél-1 év "a windows 7 újdonságai" cikk után kimerült a téma:) -
Zoliz #4 mekkora hasznok két évente kapunk 3 új ablakkezelési funkciót, fos
mekkora majketing... -
tomcsa4 #3 Miért csak itt jelenik meg ilyen cikk? Tudom mindenki le van fizetve. -
#2 hát remélem sokat kaptok a reklámozásért... -
#1 jó lenne de az integrált nvidia kártyásokat nem igazán szerei , legalább is laptopoknál. mindig lefagy ha drivert teszek fel, ha meg nincs fent, szed magának automace. fail.