A Windows 7 újdonságai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Windows 7 van a gépemen
Nekem az a probléma szokott lenni hogy elsõ bekapcsoláskor a gépem kék képernyõn szokott megjelenni (nem kék halál) csak ilyen kék alapon szokott lenni az egész, de ha kinyomom és újra bekapcsolom akkor viszont normálisan el indul, elég idegesítõ ez. aki tudja hogy mi a gond a rendszerrel vagy esetleg a géppel amire nem tartók nagy valószínûséget, az írja meg, elõre is köszönöm.
___@_/``
Elõre is köszi!!! <#szomoru1>#szomoru1>
Segítségre lenne szükségem,
Windows7 bejelentkezõ jelszavát 2-3 hetente cseréljük (gyerek miatt)és most olyan problémával szembesültünk ,h a jelszót elfelejtette a párom.
Kérdés: mi a legjobb megoldás ,hogyan lehet feltörni ?
Az indexelést mappánként lehet ki-be kapcsolni, tehát ha zavarja a torrentet, akkor arra a mappára elég kilõni, egyébként utorrentet nekem nem zavarja. Ha meg nem kapcsolod ki, akkor semmilyen teljesítménybeli hátrányod nem lesz, mert csak akkor csinálja, ha nem zavar vele és nem akksiról megy a gép (tehát mégcsak nem is meríti fölöslegesen)
Total Commander for President! <#idiota>#idiota><#eljen>#eljen>
Na kérem ezt vegyék jegyzõkönyvbe tisztelt bíróság ! Akkor meg minek körülötte az akkora hoki?? és fõleg minek írják bele a fícsörök közé?? és fõleg mi a büdös l*f*sznak lassítja külön szörvájsz a Windows7-es gépeket ha még egy nyomorult keresést se tud végrehajtani????!!!!<#falbav>#falbav><#violent>#violent>
a keresés tipikusan a számítógép egyik alapfeladata, az adatbázisokban való kutatás... kb. a 60-as évek óta létezik a találatokra 100%-os módszer, akkor vajon miért pont a WinFOSban nem mûködik , és miért mûködik érdekes módon a Total Commanderben rendesen 100%-osan??
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
- Nemtom pontosan hol lehet, illetve hogy mire (azt tudom hogy EEE PC-re lehet valahol és röhejesen olcsó, talán pont itt az sg-n írták pár hónapja) viszont a HP 13,3"-os, multitouch kifordíthatós monitorú csodanotija külföldön kb 150 ezer Ft, szinte pont annyi mint az ugyanolyan hardverû sima 15"-osok (itthon persze nincs...)
- A HTPC nekem azt jelenti, hogy távirányítóval teljesen irányítható és van benne tvtuner meg minden ami kell egy helyen, illetve a kezelõfelülete bármilyen régi szar videoton tévén is olvasható
- Azt csak úgy megjegyeztem, hogy lehet azt is, de persze én is 64bitest használok :)
- HTPC-nek használom a notimat is (márha annak számít hogy rádugom HDTV-re és onnan nézek minden filmet ha ingerenciám támad.), de bõven jó nekem az MPlayer minden média lejátszására.
- Eh... machinálni és aztán még instabil is lesz? Nem a lehetõségrõl van szó, hanem hogy csípõbõl tudja a 4+ gigát a nélkül hogy a kisujjadat megmozdítanád. Mégis csak jobb mint a sufnituning.
- total commander sörcsjét jobban kedvelem, de ez már tényleg ízlés kérdése. :-D
- Egy táccsszkrín 13"-os notira kb 10 ezer forint, amihez nem kell milliomosnak lenni. És elég jó tud lenni, pl rajzolgatni rá meg ilyenek, akár úgy, hogy közben kivetíted amit rajzolsz, tehát olyan mint egy interaktív tábla.
- MediaCenternek HTPC-n van értelme, én a notimat arra is használom és elég jó. (Bár sok hülyesége van, de ennél csak rosszabbat találtam eddig, pénzért)
- 64-bites program pl a Cryengine editorja. 32-bites módban nem is lehet vele megépíteni a pályákat, csak gyakorolni rajta max. Egyébként akár 16x 4 giga ramot meg lehet etetni a 32 bites Vistával is, csak parancssor kell hozzá, lassú lesz, instabil és ordenáré bugos, de mûködik, 8-12 gigáig egész jól. :)
- WL Search nekem mindig mindent megtalál, még akkor is, ha nincs indexelve (persze ehhez kell egy kicsit kattintgatni, de az XP-s buzi kutyánál így is sokkal jobb)
Szóval jó ez, csak kár hogy nem lehet a Vistát ingyen/max 10ezer Ftért frissíteni rá...
- Otthoni csoport: Szerintem egyszerûbb mint az XP-ben, hisz ha az egyik gépen már be van állítva (ami egy pipa betétele durván), akkor csak rányomsz hogy legyen tagja az adott gép és beírod a jelszót. Fú de nehéz volt. Ha egy mappát szeretnél megosztani akkor jobbklikk megosztás ezzel, otthoni csoport (írás, vagy írás/olvasás). Nem kell külön a jogokkal hülyéskedni, nem kell jelszavakat meg felhasználókat megadni. Az külön piros pont hogy ha az otthoni csoportban van egy nyomtató akkor azt érzékeli és automatikusan felkínálja a telepítési lehetõséget.
- Jumplist menük: Ezeknek a gombokkal együtt van értelme, hogy ha már megvan nyitva egyszer az alkalmazás akkor jumplist-ben lehet még egyszer megnyitni, vagy bezárni a már megnyitottat. Az elõzményeknek én sem látom értelmét.
- Snap: Ha tudnád mennyit használom? Már XP-nél is hiányoltam hogy szöszölni kell az ablakokkal ha egymás mellé akarom helyezni, mondjuk tartalom összehasonlítás végett. Itt csak kihúzom oldalra és kész is. Szerintem jó ötlet volt ezt beletenni.
- Window Live Esen.: Tök fölösleges ezzel egyet értek.
- Windows Search: Ennek se látom sok értelmét, sose találja meg úgyse azt amit keresek.
- Tálca: Különösen tetszik az egész elrendezés és elv ami alapján mûködik. Használata kényelmes.
- 64 bit: Akinek 4+ giga ramja van az igen csak örül a lehetõségnek hogy a gépe látja és kihasznál(hat)ja. Amúgy tényleg 0 a 64 bites programokkal való ellátottság.
- Személyesebb: Eddig is az volt pl az XP. A diavetítés és a minialkalmazások csak plusz.
- Fejlesztések a teljesítmény terén: Vistához képest barátságosabb, gyorsabban fut ugyan azon a gépen. Ne hasonlítgassunk egy Windows 3.1-et egy Win7-hez. Még csak XP-hez se.
- Lejátszás a következõn: Média Centernek mai napig nem látom értelmét, és senki sem tud meggyõzni hogy lesz e egyáltalán neki valaha.
- Távoli média folyamat: Sose használtam, nem hiszem hogy valaha is fogom.
- Tácsszkrín: Tényleg csak a milliomosoknak van értelme, és csak bizonyos környezetben látnám hasznát is (távolba kihelyezett monitor pl.)
Lehet belém kötni.
Egyébként nem használom uh nem zavar nagyon.
Aki pedig fikázza jobbra-ballra hogy a linux is tudja, meg az XP is tudja. Én anno kb 2 napot töltöttem azzal hogy az XP telepítõ lemezét olyan szintre fejlesszem mint most a Win7-é alapból. Tudom béna pancser vagyok, de egy oprendszer ne arról szóljon hogy te otthon sufnituning módszerrel farigcsálod olyanra hogy telepítés után még ne keljen vele kínlódni.
Hogy miért foglal annyi helyet? Hahó ember! Eddig bármilyen gépre telepítettem minden driver fel volt telepítve. És egy jó driver nem 2 kb hanem bizony súlyos 100-200 megások is lehetnek. Ha a jelenlegi piacon lévõ összes drivert betennéd az XP-dbe az is lenne simán 8 giga... mert hogy annyi a Win7 Ultimate 32bit, nem 15...
Sebességben gyorsabb mint a vista, de a sima desktop + a háttérben futó NOD32 esetében 700-750MB között ingadozik a memória használat, és még semmilyen alkalmazást sem inditottam el, csak a keretrendszer megy. XP-nél ugyan ez ~100MB, enyhén szólva pazarolja az erõforrásokat a W7. KB 4-5 gigával több helyett foglal mint az XP, persze a terrás vinyok korában.... A hálózati szolgáltatások száma megugrott, nem tudom miért kell ennyi különálló ág, gyanitom jelentõs részükre nincs is szükség, a megosztások mindenképpen biztonsági kockázatot jelentenek. Jó a driver telepitõje, és a neten is képes találni drivert még egész régi cuccokhoz is. Az XP-ben is benne volt ez a funkció de nem müködött. Az internetes TV és rádió szolgáltatása is nagyon jó, bár hungary még nincs benne, szerintem nem is lesz. Néhány helyen tesztelték hosszú távra, és 2 hónap után látványosan belassult, sõt a vistánál is lassabb lett, szóval szokásos windoz. Szerintem a telepítõ rosszabb lett, ráadásul a véglegesben teljesen más mint a letölthetett teszt verziókban, bár lehet, hogy az XP-ét már nagyon megszoktam.
Néhány vistás gép buzerálása után, azt kell mondanom mindezek ellenére sokkal jobb választás a W7 a vistánál. XP csere azért hacsak az új szolgáltatásokra nincs szükség akkor felejtõs.
Én a 32bites full ultimate változatott próbáltam ki, aminél rögtön feltünt, hogy IE benne van, de az outlook meg nem (ennek hiányáról sehol sem olvastam).
AsRock B450 K4|AMD RyZen 9 3900x| Zalman 1000W| Corsair DDR4 2x16GB|Samu M.2 1TB + Patriot 1TB SSD|MSI 2070S|NZXT big tower|Samsung 32"+ACER 24"+HP 24"|WhiteShard, Spirit of Gamer....
Meggyõzött a cikk, hogy a Windows XP után ideje lenne a Linux felé fordulni.
Nem lehet hogy pont a 3-4 oprendszer miatt nem megy fel nálad a win7?
Próbáld meg egy külön diksre úgy hogy a többi oprendszert tartalmazó lemezt lehúzod.
Durva azért ez.
GigabyteMA790X-DS4 AMDPhenomX4BlackEdition 2x2GBKingmax1066Mhz SapphireHD4850 3x160GBSamsungSATA2 Samsungdvdrw20x SkyStar2.8 LGFlatronW2042s Windows7 Ubuntu10.04
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Amúgy meg biztos azért, mert az SG szerkesztõsége rohatt Win-fasisztákból áll, akiket az új Antikrisztus, Bill Gates töm pénzzel.;)
...
Vagy azért, mert néhány kósza geeken kívül a kutyát nem érdeklik az alternatív oprendszerek. Tudom, tudom, a buta tömeg ugye, melynek egészen biztosan felette állsz és a Kiválasztott egyéniségével tekintesz ezekre a szerencsétlen buta userekre. :D
(OMG)
http://f1game.hu
Tény: XP kevésbé erõforrásigényes.
Tény: Windows 7 jobban kémkedik felhasználójuk után, reklámok is közbejátszanak.
Tény: Flang3r egy gyökér.
Lehet néha neki is igaza, de nagy butaságokat, nagy elkötelezéssel ne mondjon.
Win7 egy türhetõ oprendszer, igaz, sok programoknál lassabb, mint az XP. De meg van az elõnye is.
Nekem tetszik.
GigabyteMA790X-DS4 AMDPhenomX4BlackEdition 2x2GBKingmax1066Mhz SapphireHD4850 3x160GBSamsungSATA2 Samsungdvdrw20x SkyStar2.8 LGFlatronW2042s Windows7 Ubuntu10.04
Ha az ember átrágja magát a sok parasztvakításon, és tényleg használni kezdi, akkor rájön, hogy nem is olyan rossz ez az os. Eleinte én is úgy voltam vele, hogy mi ez a fos, de amint túljutottam a csilivilin, és tényleg elkezdtem használni, rájöttem, hogy tényleg sokkal jobb.
Egyszer nem sikerült kifagyasztanom kékhalál szinten, pedig programozok rajta. És mielõtt belém köt valaki, nem, nem flash-ben programozok. Ha kifagy egy program, akkor elindítom a task managgert, és kilövöm folyamat szinten, és a vindóz fut továb gond nélkül. És ha egyszer megmondom neki, hogy lõjje ki, akkor ki is lövi, ellentétben az imádott xp-vel, ahol 15x megmondtam már neki, hogy lõjje már ki, de továbbra se csinál semmit.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy 6 éves configon vígan futott a 64bites vista és win 7 is. Aki pedig nem tájékozódik, hogy monduuk 64bites driverek vannak-e az ezer éves gépéhez, azok meg is érdemlik. El nem tudom képzelni milyen gépet használtok amúgy, hogy egy sima alap win 7 nem megy fel, amikor egy K6-os gépre, 133mhz-el felment, minden driverrel együtt...
Ezenkívül a 95/98/NT/2000/XP-re írt alkalmazások fele el sem indul rajta, viszont az Aero tényleg nagyon szép... "
Ne állíts már ekkora bõdületes ökörséget. Az én konfigom, lassan 2,5 éves. Volt rajta XP, Vista, Ubuntu, Mandriva, Win7 stb. Ugyanazon a konfigon, nálam jópár program, gyorsabban és stabillabn fut win7 alatt mint xp vagy vista alatt. Bár a Vista Sp1-el már nagyon kellemes volt, nála még érezhetõen gyorsabb volt az Xp, bár jópár fícsõrrel kényelmesebb a Vista. A Win7 beta kora óta van fenn nálam, és azóta sem lassúlt be, a bootidõ is ugyanannyi, lemértem. Ergo, nem csak gyorsabb, de stabilabb és nem lassúl be több hónap használat után sem.
A méretét pedig az magyarázza, hogy kb a piacon kaphat 60000000 fajta alaplap, chipset, vga és minden egyéb perifériának a 95%át kapásból felismeri, amelyet mégse, ahogy magától szed le drivert. Ergo, azért ekkora, mert a telepítõ lemez 3/4ede driver. Továbbá amikor 20k HUF az 1TBos vinyó, amelybõl a rendszer elfoglal 0,015 részét, mi a probléma?
Továbbá, ha kompatibilitási módban indítod ezeket a programokat, elfognak futni. Én pl épp vmelyik nap használtam egy Win95-re írt programot, ilyen módban és hibátlanul futott.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Ezenkívül a 95/98/NT/2000/XP-re írt alkalmazások fele el sem indul rajta, viszont az Aero tényleg nagyon szép... <#eplus2>#eplus2>
A fenti lassúság, méret és az iszonyatos gépigény azért van, mert a Windows 7 a világ legnagyobb méretû trójai programja.
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod? http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/
Másik hírnél is említettem, hogy ezeken kívül teli van apróságokkal, amik miatt tényleg kényelmesebb a használata. Kezdve az átláthatóságtól, minden... Pl. én úgy használom, hogy kiírja a fájlok kiterjesztését minden esetben, win7-ben ha rámegyek az átnevezésre, kijelöli a kiterjesztés elõtti részt egybõl.
Mivel HDTV-m van, én baloldalra tettem a tálcámat (XP-n is próbálkoztam az áthelyezéssel, mindig rossz volt valamiért, nem volt átlátható, stb.). Itt be tudtam állítani nagyon jól (bár úgy állítottam be, hogy ne csak ikonok legyenek, mert így ugye az úgyse foglalja a helyet), és hihetetlen jó hogy csoportosítja a hasonló ikonokat és azokat is átlehet rendezni, nem megnyitási sorrendbe jelennek meg.
Játékok kapcsán páran nem hiszik el, nálam 5-10 fps-el is jobban mennek a játékok a friss XP-hez képest, 2-3 játékot amit már 2 éve játszok, soha nem láttam ilyen jól, stabilan futni (pedig azidõ alatt xp-t is vagy 5x újratelepítettem).
Nem mondom, hogy tökéletes a rendszer, mert én is ütköztem már nemegyszer problémákba (eleinte a videókártyámhoz nem tudtam feltenni újabb drivert, alapdriverrel kékhalált kaptam 3 játékban is (Trine, Prototype, Prince of Persia) - a 9.8 -as driver meg is oldotta, és a SE K750i telómat + webkamerámat sem ismerte fel. Bár ilyen esetre mostmár tartogatok egy vmware virtuális xp-t.
Szerintem te fogod leginkább sajnálni, hogy nem raktad fel korábban, ha még nem rakod fel. De persze lehet fordítva is :P
Cikk 1.: Ráncfelvarráson esett át a Mac OS X - HWSW 2009. augu. 28.
Cikk 2.: Kipróbáltuk: OS X Snow Leopard - Ismét leopárdot nyúztunk - Techline 2009. szept. 1.
Cikk 3.: A Snow Leopard újdonságai - Apple.hu
A Google csodákra képes!
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
<#bee1>#bee1>A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.