120
  • Frankos
    #120
    Látszik, hogy 1 évvel a Win7 és 4 évvel a Viszta megjelenése után mennyire érdekli az embereket a WinF*S 7, meg a 64 bit úgy általában a "rengeteg fícsörével" együtt


  • csumkox007
    #119
    Üdv.
    Windows 7 van a gépemen

    Nekem az a probléma szokott lenni hogy első bekapcsoláskor a gépem kék képernyőn szokott megjelenni (nem kék halál) csak ilyen kék alapon szokott lenni az egész, de ha kinyomom és újra bekapcsolom akkor viszont normálisan el indul, elég idegesítő ez. aki tudja hogy mi a gond a rendszerrel vagy esetleg a géppel amire nem tartók nagy valószínűséget, az írja meg, előre is köszönöm.
  • Aliceloveee
    #118
    Hali. Lenne 1 kérdésem. Na, az van, h nem tudom, h az ilyen -> ♥ jeleket, hogy kell letölteni, ha egyáltalán le kell tölteni, pls segítsen valaki, mert ehhez szőke vagyok.
    Előre is köszi!!!
  • Pra
    #117
    Sziasztok!

    Segítségre lenne szükségem,
    Windows7 bejelentkező jelszavát 2-3 hetente cseréljük (gyerek miatt)és most olyan problémával szembesültünk ,h a jelszót elfelejtette a párom.
    Kérdés: mi a legjobb megoldás ,hogyan lehet feltörni ?
  • krajcsovszkig
    #116
    Be lehet úgy is állítani valahol. És megszámoltam, ugyanannyit kell kattintani Win7-en a mélyreható kereséshez, mint XP-ben, ha meg TC-vel keresel, akkor meg kell hozzá azt nyitni. Az eredmények jobban használhatóak, mint bármi másnál amit eddig láttam (egy csomó plusz infót kiír, lehet menteni a keresést, stb.), tehát szerintem ugyanolyan jó mint bármi más, hogy ki mit használ az már tényleg csak megszokás kérdése.
    Az indexelést mappánként lehet ki-be kapcsolni, tehát ha zavarja a torrentet, akkor arra a mappára elég kilőni, egyébként utorrentet nekem nem zavarja. Ha meg nem kapcsolod ki, akkor semmilyen teljesítménybeli hátrányod nem lesz, mert csak akkor csinálja, ha nem zavar vele és nem akksiról megy a gép (tehát mégcsak nem is meríti fölöslegesen)
  • Magiszter
    #115
    Enyhe túlzás volt azért. Az indexelt cuccokat elsőre kiköpi, de ha nincs közötte az amit keresek akkor csak egy mélyreható kereséssel találja meg. Kb 2x futtattam eddig ilyen keresést, de könyörgöm. Ha rányomok a szörcsre akkor ne csak az indexelt vackokat keresse hanem mindent! Én amúgy ki szoktam kapcsolni az indexelést mert ha éppen egy olyan mappát babrál ahova megy a torrent, akkor elszáll a letöltés, mondván egy másik program turkál benne.
    Total Commander for President!
  • Flang3r
    #114
    "- Windows Search: Ennek se látom sok értelmét, sose találja meg úgyse azt amit keresek."

    Na kérem ezt vegyék jegyzőkönyvbe tisztelt bíróság ! Akkor meg minek körülötte az akkora hoki?? és főleg minek írják bele a fícsörök közé?? és főleg mi a büdös l*f*sznak lassítja külön szörvájsz a Windows7-es gépeket ha még egy nyomorult keresést se tud végrehajtani????!!!!

    a keresés tipikusan a számítógép egyik alapfeladata, az adatbázisokban való kutatás... kb. a 60-as évek óta létezik a találatokra 100%-os módszer, akkor vajon miért pont a WinFOSban nem működik , és miért működik érdekes módon a Total Commanderben rendesen 100%-osan??

  • krajcsovszkig
    #113
    :)
    - Nemtom pontosan hol lehet, illetve hogy mire (azt tudom hogy EEE PC-re lehet valahol és röhejesen olcsó, talán pont itt az sg-n írták pár hónapja) viszont a HP 13,3"-os, multitouch kifordíthatós monitorú csodanotija külföldön kb 150 ezer Ft, szinte pont annyi mint az ugyanolyan hardverű sima 15"-osok (itthon persze nincs...)
    - A HTPC nekem azt jelenti, hogy távirányítóval teljesen irányítható és van benne tvtuner meg minden ami kell egy helyen, illetve a kezelőfelülete bármilyen régi szar videoton tévén is olvasható
    - Azt csak úgy megjegyeztem, hogy lehet azt is, de persze én is 64bitest használok :)
  • Magiszter
    #112
    - 13"-os tácsszkrín? Hát ha még a 15"-os is 10k lenne befizetnék (hol lehet ilyet csináltatni? Gari ugrik ha megteszem?). De én tényleg csak úgy látnám igazi értelmét ha mondjuk van egy gép X helységben és egy 24-32" -os monitor egy másikban amin lehet ügyködni (akkor talán még a media centernek látnám értelmét, így belegondolva).
    - HTPC-nek használom a notimat is (márha annak számít hogy rádugom HDTV-re és onnan nézek minden filmet ha ingerenciám támad.), de bőven jó nekem az MPlayer minden média lejátszására.
    - Eh... machinálni és aztán még instabil is lesz? Nem a lehetőségről van szó, hanem hogy csípőből tudja a 4+ gigát a nélkül hogy a kisujjadat megmozdítanád. Mégis csak jobb mint a sufnituning.
    - total commander sörcsjét jobban kedvelem, de ez már tényleg ízlés kérdése. :-D
  • krajcsovszkig
    #111
    Egyetértek, de:

    - Egy táccsszkrín 13"-os notira kb 10 ezer forint, amihez nem kell milliomosnak lenni. És elég jó tud lenni, pl rajzolgatni rá meg ilyenek, akár úgy, hogy közben kivetíted amit rajzolsz, tehát olyan mint egy interaktív tábla.
    - MediaCenternek HTPC-n van értelme, én a notimat arra is használom és elég jó. (Bár sok hülyesége van, de ennél csak rosszabbat találtam eddig, pénzért)
    - 64-bites program pl a Cryengine editorja. 32-bites módban nem is lehet vele megépíteni a pályákat, csak gyakorolni rajta max. Egyébként akár 16x 4 giga ramot meg lehet etetni a 32 bites Vistával is, csak parancssor kell hozzá, lassú lesz, instabil és ordenáré bugos, de működik, 8-12 gigáig egész jól. :)
    - WL Search nekem mindig mindent megtalál, még akkor is, ha nincs indexelve (persze ehhez kell egy kicsit kattintgatni, de az XP-s buzi kutyánál így is sokkal jobb)

    Szóval jó ez, csak kár hogy nem lehet a Vistát ingyen/max 10ezer Ftért frissíteni rá...
  • Magiszter
    #110
    Ez jó. Pontokba szedem az én tapasztalataimat is fél év használat után.
    - Otthoni csoport: Szerintem egyszerűbb mint az XP-ben, hisz ha az egyik gépen már be van állítva (ami egy pipa betétele durván), akkor csak rányomsz hogy legyen tagja az adott gép és beírod a jelszót. Fú de nehéz volt. Ha egy mappát szeretnél megosztani akkor jobbklikk megosztás ezzel, otthoni csoport (írás, vagy írás/olvasás). Nem kell külön a jogokkal hülyéskedni, nem kell jelszavakat meg felhasználókat megadni. Az külön piros pont hogy ha az otthoni csoportban van egy nyomtató akkor azt érzékeli és automatikusan felkínálja a telepítési lehetőséget.
    - Jumplist menük: Ezeknek a gombokkal együtt van értelme, hogy ha már megvan nyitva egyszer az alkalmazás akkor jumplist-ben lehet még egyszer megnyitni, vagy bezárni a már megnyitottat. Az előzményeknek én sem látom értelmét.
    - Snap: Ha tudnád mennyit használom? Már XP-nél is hiányoltam hogy szöszölni kell az ablakokkal ha egymás mellé akarom helyezni, mondjuk tartalom összehasonlítás végett. Itt csak kihúzom oldalra és kész is. Szerintem jó ötlet volt ezt beletenni.
    - Window Live Esen.: Tök fölösleges ezzel egyet értek.
    - Windows Search: Ennek se látom sok értelmét, sose találja meg úgyse azt amit keresek.
    - Tálca: Különösen tetszik az egész elrendezés és elv ami alapján működik. Használata kényelmes.
    - 64 bit: Akinek 4+ giga ramja van az igen csak örül a lehetőségnek hogy a gépe látja és kihasznál(hat)ja. Amúgy tényleg 0 a 64 bites programokkal való ellátottság.
    - Személyesebb: Eddig is az volt pl az XP. A diavetítés és a minialkalmazások csak plusz.
    - Fejlesztések a teljesítmény terén: Vistához képest barátságosabb, gyorsabban fut ugyan azon a gépen. Ne hasonlítgassunk egy Windows 3.1-et egy Win7-hez. Még csak XP-hez se.
    - Lejátszás a következőn: Média Centernek mai napig nem látom értelmét, és senki sem tud meggyőzni hogy lesz e egyáltalán neki valaha.
    - Távoli média folyamat: Sose használtam, nem hiszem hogy valaha is fogom.
    - Tácsszkrín: Tényleg csak a milliomosoknak van értelme, és csak bizonyos környezetben látnám hasznát is (távolba kihelyezett monitor pl.)

    Lehet belém kötni.
  • krajcsovszkig
    #109
    Az outlook már régóta az officeban van, pénzért...
    Egyébként nem használom uh nem zavar nagyon.
  • Magiszter
    #108
    Én már kb fél éve használom a Win7-et és totálisan megvagyok vele elégedve. Notin különösen jó hogy felrakom kb 20 perc alatt és nem kell még 1 órát szöszölnöm a driverek telepítésével. Feldobom az operát, office-t és total commandert és máris használható gépet kapok. Gyors, stabil, és még szép is, kényelmes a használata, jó elrendezésben vannak a dolgok. Külön tetszik hogy a wifihez nem nyit meg másik ablakot hanem csak egy felgördülőben lehet kapcsolódni, lekapcsolódni. Itthon már mindenki ezt használja és még az öregeknek is jobban tetszik, mert "egyszerűbb".
    Aki pedig fikázza jobbra-ballra hogy a linux is tudja, meg az XP is tudja. Én anno kb 2 napot töltöttem azzal hogy az XP telepítő lemezét olyan szintre fejlesszem mint most a Win7-é alapból. Tudom béna pancser vagyok, de egy oprendszer ne arról szóljon hogy te otthon sufnituning módszerrel farigcsálod olyanra hogy telepítés után még ne keljen vele kínlódni.
    Hogy miért foglal annyi helyet? Hahó ember! Eddig bármilyen gépre telepítettem minden driver fel volt telepítve. És egy jó driver nem 2 kb hanem bizony súlyos 100-200 megások is lehetnek. Ha a jelenlegi piacon lévő összes drivert betennéd az XP-dbe az is lenne simán 8 giga... mert hogy annyi a Win7 Ultimate 32bit, nem 15...
  • caprine #107
    Aero Peek újdonságai közül jónéhány már XP alatt is volt, a win+d XP-n talán már a win98-nál is ment:)))

    Sebességben gyorsabb mint a vista, de a sima desktop + a háttérben futó NOD32 esetében 700-750MB között ingadozik a memória használat, és még semmilyen alkalmazást sem inditottam el, csak a keretrendszer megy. XP-nél ugyan ez ~100MB, enyhén szólva pazarolja az erőforrásokat a W7. KB 4-5 gigával több helyett foglal mint az XP, persze a terrás vinyok korában.... A hálózati szolgáltatások száma megugrott, nem tudom miért kell ennyi különálló ág, gyanitom jelentős részükre nincs is szükség, a megosztások mindenképpen biztonsági kockázatot jelentenek. Jó a driver telepitője, és a neten is képes találni drivert még egész régi cuccokhoz is. Az XP-ben is benne volt ez a funkció de nem müködött. Az internetes TV és rádió szolgáltatása is nagyon jó, bár hungary még nincs benne, szerintem nem is lesz. Néhány helyen tesztelték hosszú távra, és 2 hónap után látványosan belassult, sőt a vistánál is lassabb lett, szóval szokásos windoz. Szerintem a telepítő rosszabb lett, ráadásul a véglegesben teljesen más mint a letölthetett teszt verziókban, bár lehet, hogy az XP-ét már nagyon megszoktam.

    Néhány vistás gép buzerálása után, azt kell mondanom mindezek ellenére sokkal jobb választás a W7 a vistánál. XP csere azért hacsak az új szolgáltatásokra nincs szükség akkor felejtős.

    Én a 32bites full ultimate változatott próbáltam ki, aminél rögtön feltünt, hogy IE benne van, de az outlook meg nem (ennek hiányáról sehol sem olvastam).

  • MrImy
    #106

    Meggyőzött a cikk, hogy a Windows XP után ideje lenne a Linux felé fordulni.
  • Partyface
    #105
    Atis78!

    Nem lehet hogy pont a 3-4 oprendszer miatt nem megy fel nálad a win7?
    Próbáld meg egy külön diksre úgy hogy a többi oprendszert tartalmazó lemezt lehúzod.
  • krajcsovszkig
    #104
    Azt írták is valahol, hogy az MS hivatalos tájákoztatása szerint (tehát akkor mi lehet a valóság!) a Vista frissítése 7-re akár 28 óráig is tarthat, főleg ha 64 bites és nagy vinyón van sok más cuccal együtt...
    Durva azért ez.
  • dyra
    #103
    persze ez nem ver senkit földhöz :))))
  • dyra
    #102
    Na én meg frissíteni akartam a Vistát Windows7 -re. KB fél nap alatt nem sikerült neki. De a frissítést elkezdte. Szerencsére előtte csináltam mentést a Vistámról így vissza tudtam állítani. Hát mit mondjak, kicsit ideges voltam. Újra nem telepítem a gépem az tuti, úgyhogy ezt a windows7 -t én nem fogom megvenni.
  • atis78
    #101
    elhiszem, a téma "A Windows 7 újdonságai" nekem az új az hogy nekem nem jó
  • Darth Sith
    #100
    Hidd el, eredeti win7-em van jelenleg is, és megjelenés előtt meg a hivatalos beta verzió majd a m$ oldaláról letölthető RTM. mindenből 64 bites drivert használok, és hibátlanul megy. egyedül a creative hangkarimhoz nem volt driver még az rtm alatt, de már több mint 2 hónapja abból is van 64 bites.
  • padavanHUN
    #99
    :DDDD Te sajnos elmebeteg vagy, ez teljesen nyilvánvaló.
  • padavanHUN
    #98
    Nem tetszik? Vonuljál fel az Andrássyn, tartsatok ti is büszkeség napját, hogy csakazért is apple meg lin, rohatt elnyomó Win-többség! :D

    Amúgy meg biztos azért, mert az SG szerkesztősége rohatt Win-fasisztákból áll, akiket az új Antikrisztus, Bill Gates töm pénzzel.;)

    ...

    Vagy azért, mert néhány kósza geeken kívül a kutyát nem érdeklik az alternatív oprendszerek. Tudom, tudom, a buta tömeg ugye, melynek egészen biztosan felette állsz és a Kiválasztott egyéniségével tekintesz ezekre a szerencsétlen buta userekre. :D

    (OMG)
  • TothLaci
    #97
    Nem tudom, miért kell annyira szidni a Windows7-et.
    Tény: XP kevésbé erőforrásigényes.
    Tény: Windows 7 jobban kémkedik felhasználójuk után, reklámok is közbejátszanak.
    Tény: Flang3r egy gyökér.
    Lehet néha neki is igaza, de nagy butaságokat, nagy elkötelezéssel ne mondjon.
    Win7 egy türhető oprendszer, igaz, sok programoknál lassabb, mint az XP. De meg van az előnye is.
    Nekem tetszik.
  • atis78
    #96
    megfogom oldani csak nem mindenki ér rá annyira hogy ilyennel foglalkozzon nem sok időt töltök otthon és akkor se a gép előtt szeretnék ülni, majd kicserélem ideiglenesen a videó kártyát lehúzok mindent és feltelepül, de most nincs időm erre, azonkívül a driver problémákkal nem tudok mit kezdeni nem fogok nekiállni kijavítani a Windows 7 alap rendszer hibáit javítsa a Microsoft, azért is van 3 - 4 op rendszerem hogyha az egyik kipusztul még mindig van tartalék, és ha nincs időm egy félévig újrarakni nem kell félnem hogy oprendszer nélkül maradok ha a többi is bexarna időközben, és nem vagyok "rohadtul nagy informatikus" az csak kis kiegészítő munka nem pedig fő állás inkább hobbi amivel pénzt keresek jelenleg 3 szakmában dolgozok néha még többen is most csak azért hogy ne mondja senki én rohadtul nagy akárki vagyok ennek is meg van a hátránya és ha tudnátok mivel jár nem lennétek a helyemben van hogy egy hétig nem vagyok otthon mert folyamatosan dolgozom és egyedül élek mert nincs időm kapcsolatokra csak hogy nem mondjátok hogy nekem milyen jól megy én itt csak néha írok amikor tudok egy két hozzá szólást a saját tapasztalataimból ami a témába vág nem kell rögtön beszólni hanem el kell gondolkodni a dolgokon
  • AbyssLord
    #95
    Nem tudom, hogy nektek mi a bajotok a vin7-el. Nekem már béta kora óta fent van, és nincs vele semmi bajom. Gyors, stabil, és aki már megszokta a vista kezelőfelületét, annak nincs vele semmi gondja.
    Ha az ember átrágja magát a sok parasztvakításon, és tényleg használni kezdi, akkor rájön, hogy nem is olyan rossz ez az os. Eleinte én is úgy voltam vele, hogy mi ez a fos, de amint túljutottam a csilivilin, és tényleg elkezdtem használni, rájöttem, hogy tényleg sokkal jobb.
    Egyszer nem sikerült kifagyasztanom kékhalál szinten, pedig programozok rajta. És mielőtt belém köt valaki, nem, nem flash-ben programozok. Ha kifagy egy program, akkor elindítom a task managgert, és kilövöm folyamat szinten, és a vindóz fut továb gond nélkül. És ha egyszer megmondom neki, hogy lőjje ki, akkor ki is lövi, ellentétben az imádott xp-vel, ahol 15x megmondtam már neki, hogy lőjje már ki, de továbbra se csinál semmit.
  • Acetm
    #94
    Tudod csak az a gond, hogy ha annyira rohadtul nagy informatikus lennél, mint amekkora a pofád, akkor megoldottad volna a problémát, nem csak sopánkodnál...BIZTOS, hogy a hiba nálad van, nem az oprendszernél...
  • atis78
    #93
    ja és azért vettem meg mert gondoltam az eredetit már csak nem adják így ki meg a Windows 7 Upgrade Advisor is azt mondta hogy no problem
  • atis78
    #92
    ilyen még idáig nem volt hogy vettem egy oprendszert és fullra nem működött ez az első ilyen eset nálam és nem a pénz a lényeg azt leszarom de hogy lehet valamit így kirakni a boltok polcaira ismerem az xp ket a vistákat linuxokat meg a régebbieket is 32 és 64 biteseket azok működtek nálam mind kisebb gondokkal néha de megoldhatóak voltak de ez ez már csúcs szép lesz ez de még szerintem túl korán tették ki a polcra
  • Balumann
    #91
    De ember, letöltesz a netről egy win 7-et, és felrakod, 30 nap után kell csak aktiválni. Ha jól működik megveszed, és beaktiválod vele a rendszert (elhiheted, teljesen ugyan az lesz az eredmény, ha azt veszed meg). Ha valaki nem működik rajta ami létfontosságú, vagy hibásan működik, akkor nem dobsz ki 100 ezer Ft-ot...
  • atis78
    #90
    az aláírásomba benne van a konfigom nagyjából nem változott, informatikus is vok, és igen keresek olyan jól hogy kidobjam a kukába, és a netes iso kat is néztem már és nincs különbség, és igen sokaknak gond nélkül felrakom, és igen minden hardveremhez van win7 driver
  • B0nFire
    #89
    Előbb tán felhívnám a helyedben a Microsoft Magyarországot, vagy becseréltetném a boltban, mert az sem kizárt, hogy maga a lemez a hibás! Vagy tinálatok az a divat, hogy csak úgy kihajigáltok százezreket a kukába???
  • Acetm
    #88
    Már írni akartam a kutyáknak (akik nem értenek semmihez csak okoskodnak), hogy lábhoz, de látom megérkeztek.

    Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy 6 éves configon vígan futott a 64bites vista és win 7 is. Aki pedig nem tájékozódik, hogy monduuk 64bites driverek vannak-e az ezer éves gépéhez, azok meg is érdemlik. El nem tudom képzelni milyen gépet használtok amúgy, hogy egy sima alap win 7 nem megy fel, amikor egy K6-os gépre, 133mhz-el felment, minden driverrel együtt...
  • atis78
    #87
    kiadtam érte 100 ezret durván és még használni sem lehet dobhatom ki az x64 kapásból kuka az x86 hoz meg talán lesz patch egyszer jövőre vagy sp1
  • atis78
    #86
    te se hazudjál nekem a win7 x64 eredeti dvd-s fel se települ hogy drivert tegyek fel vagy bármit csináljak a telepítő meg nem a jó drivereket teszi sőt nem is tudom tesz e egyáltalán mert az üdvözlő képernyőig sem jut el még csökkentett módba se az x86 tesz drivert de nem működik azokkal a driverekkel sem rendesen a gyáriak sem jók már mindet próbáltam de ezt csak egyéni probléma úgy látom
  • snl
    #85
    felesleges leállni vele vitatkozni, nem fogja elhinni. valahol hallotta, hogy ez így van és azóta ezt tolja a 30ik álnevén is. majd megszokod, mindenhova kell egy bohóc
  • Darth Sith
    #84
    "z XP-hez képest, 20x lassabb, 10x nagyobb és 15x nagyobb a memóriaigénye.

    Ezenkívül a 95/98/NT/2000/XP-re írt alkalmazások fele el sem indul rajta, viszont az Aero tényleg nagyon szép... "
    Ne állíts már ekkora bődületes ökörséget. Az én konfigom, lassan 2,5 éves. Volt rajta XP, Vista, Ubuntu, Mandriva, Win7 stb. Ugyanazon a konfigon, nálam jópár program, gyorsabban és stabillabn fut win7 alatt mint xp vagy vista alatt. Bár a Vista Sp1-el már nagyon kellemes volt, nála még érezhetően gyorsabb volt az Xp, bár jópár fícsőrrel kényelmesebb a Vista. A Win7 beta kora óta van fenn nálam, és azóta sem lassúlt be, a bootidő is ugyanannyi, lemértem. Ergo, nem csak gyorsabb, de stabilabb és nem lassúl be több hónap használat után sem.

    A méretét pedig az magyarázza, hogy kb a piacon kaphat 60000000 fajta alaplap, chipset, vga és minden egyéb perifériának a 95%át kapásból felismeri, amelyet mégse, ahogy magától szed le drivert. Ergo, azért ekkora, mert a telepítő lemez 3/4ede driver. Továbbá amikor 20k HUF az 1TBos vinyó, amelyből a rendszer elfoglal 0,015 részét, mi a probléma?

    Továbbá, ha kompatibilitási módban indítod ezeket a programokat, elfognak futni. Én pl épp vmelyik nap használtam egy Win95-re írt programot, ilyen módban és hibátlanul futott.
  • Flang3r
    #83
    Az XP-hez képest, 20x lassabb, 10x nagyobb és 15x nagyobb a memóriaigénye.

    Ezenkívül a 95/98/NT/2000/XP-re írt alkalmazások fele el sem indul rajta, viszont az Aero tényleg nagyon szép...

    A fenti lassúság, méret és az iszonyatos gépigény azért van, mert a Windows 7 a világ legnagyobb méretű trójai programja.
  • eto demerzel
    #82
    mas kep nincs? csak ez? peldaul a beepitet trojai progirol persze, mukodes kozben.
  • atis78
    #81
    Flang3r igazad van a linux nekem is jobban tetszik fent is van a gépemen azzal nincs gond