Közösen kutatja a vörös bolygót az USA és Európa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Nézem, nézegetem.
Nos, abban tévedsz, de nagyot, hogy ezt a tudomány szemszögébõl értelmezed.
Ez mitológia, misztikum, mûvészet (esztétika), érzelem. Egyáltalán, tudod te, hogy ezek mit jelentenek?
Energia.
A baj az, hogy a világot ezek az emberek kigondolják, és nem megismerik, ezért önmagukat félrevezetik. Hát legyenek boldogok, szép történet, de ne butítsák vele hülyére az embert! Visszataszító, hogy milyen önzõ célokra haszálják a szólásszabadságot! Tanulni némi logikus gondokodást, meg fizikát, és nem süllyedünk vissza a sötét középkorba!
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Ugyan, már!
A törvény önmagában nem tehet semmirõl, azt valakik (tudatlanságból, hülyeségbõl vagy aljas indokból) megírták, majd elfogadták.
Tehát, a törvény jobbátételéhez elõször a törvényalkotókat kell lecserélni, meg a mögöttük lappangó szagértõket.
Persze nincs tökéletes rendszer, de azzal legalább az olyanokat féken lehetne tartani akik félik a szaros életüket, és nagyon sok ilyen van.
Az abaj az ilyenekkel hogy látnak egy negatív példát gyerekkorban amit példaképnek tekintenek. Vagy ha nem is úgy nõ fel akkor a haverok viszik bele a "jóba".
Most az ilyen bûnõzõk szerintem kétszer is meggondolnák a tetteiket, ha látnák hogy ez mit von maga után.
Meg itt az is a baj, hogy ha betörnek hozzád, és amíg a betörõ nem támad rád, te jogilag nem támadhatsz rá.
"Ha tehát Önt a betolakodó megtámadja (jogtalan támadás) jogosult azt elhárítani. De. Cselekményének arányban kell állnia azzal a támadással, melyet Ön ellen intéztek." Rádtámad késsel neki mész egy baseball ütõvel akkor azt már nem egykategóriának veszi. És a ez a rész is vicces:
"Ha a birtokát bárki megzavarja, akkor Ön jogosult arra, hogy akár önhatalommal is megvédje birtokát, ha más eszköz (pl. rendõrség értesítése) igénybevétele meghiúsítaná a birtokvédelmet. Pontosan így szól a szabályozás:
A birtokos a birtoka ellen irányuló támadást - a birtok megvédéséhez szükséges mértékben - önhatalommal is elháríthatja.
(2) Az elveszett birtok visszaszerzése érdekében önhatalmúlag csak akkor lehet fellépni, ha más birtokvédelmi eszközök igénybevételével járó idõveszteség a birtokvédelmet meghiúsítaná.
(1959. évi IV. A Polgári Törvénykönyvrõl, 190 §.)
Ha tehát a behatolót nem rettenti el a kifüggesztett tábla (kutyával, fegyverrel ((gázpisztoly) õrzött terület), és mégis behatol a birtokára az Ön akarata ellenére, akkor tulajdonosként jogosult kivezetni onnan. Ha kutyával védi a területét, akkor jogos birtokvédelem, ha az Ön kutyája megakadályozza, hogy a behatoló a területre lépjen/ ott bármit tegyen. De kötelessége a kutyáját visszahívni, nem engedheti meg, hogy az sérüléseket okozzon, mert akkor már Ön felel – túllépi a szükséges és elégséges mértéket.
Jogosult tovább a tetten ért behatolót maradásra kényszeríteni addig, míg az intézkedésre jogosult rendõrség meg nem érkezik. De ezeken túlmenõen többet nem tehet."
Nemtudom, hogy ezeket melyik elmegyógyintézetbõl szalajtották, de 1. egyik betörõ sem riad vissza a táblától, 2. fegyver az biztos lesz nála és használni is fogja, 3. jelenleg a törvények jobban védik a betörõt mint azt akihez betörnek
Szóval nem csak a bûntetések súlyával van a baj, hanem magukkal a törbényekkel is.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Sõt akár az is lehet, hogy aki mégis gondol rá, éppen a várható halálbüntetés miatt sokkal durvábban hajtaná végre a tettét, pl. hogy véletlenül se maradjon tanú.
A halálbüntetés mellett és ellen is vannak érvek, egyik sem jobb megoldás a másiknál. De ezeket már ezer helyen, ezerszer leírták.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
A diktatúra túlhaladott, a demokrácia túlhaladottá kezd válni a sok hülye miatt.
Én meghirdettem évekkel ezelõtt a józan ész forradalmát, amely racionális alapokon, de az emberiesség elveit, és az erkölcsöt is figyelembe véve képzeli el a társadalom megszervezését és irányítását.
Ha kedved van, iratkozz fel te is a katonáim sorába. Van hely, és fõleg munka bõven. Fizetség egyelõre nincs, de ez az ifjú nemzedéknek, az én harcosaimnak úgy sem számít, mert aki a filmeket és más szellemi alkotásokat ingyen torrentezi le a netrõl, az önként és dalolva, anyagi jutalom nélkül is dolgozik ezen a nemes ügyön.
<#eljen>#eljen>
És azt okos dolognak tartod? Annak van értelme hogy valaki még annyi hasznot se tud hajtani hogy zacskót ragasszon? Ami meg a történelmet illeti a halálbüntetés nem jár együtt a királysággal.Jurop meg mit szólna ilyenhez? Nem szorulunk rá senkire?
Az emberek nem tanulnak a hibáikból, ha csak lógatják a lábukat a börtönben és az állam pénzén még ingyen ellátást is kapnak.
Ha törvényt sért nem tanul belõle, beküld valaki mást maga helyett a börtönbe.
A halálbûntetéseknek az egyik legjobb és leghatásosabb fegyvere volt az elrettentés.
Ha megölt valaki egy embert akkor azt felakasztották, persze a fõtéren, hogy mindenki lássa, hogy ez a tett mivel jár. Ha valaki lopott levágták a kezét.
A királysággal kapcsolatban itt itt már leírták, hogy mire is gondoltam.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Sõt egy monarchiában is lehetnek rivalizáló érdekcsoportok, amelyek hamar rájönnek, hogy jobb a békesség: lopni és lopni hagyni.
Bár minden embernek meg van az ára, de lehet hogy náluk ez az ár sokkal nagyobb lenne.
Mindemellett ha egy király korrupt az hamarabb kitûnik, mintha egy pártból lenne korrupt valaki vagy valakik.
2/3os többséggel nem szûntették meg, Horthy idején is királság volt csak királynélküli, kormányzóval. A mostani parlament sem szüntette meg úgytudom. Habsburg Ottót meg megkoronázták még akkor, csak trónra nem került, de 1962-ben lemondott a trón igényérõl, de a fia Károly nem.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ettõl nem lesz kevésbé otromba és sértõ a példa, épp ellenkezõleg.
Te példálózol a nõk arcul köpésével, te írod a hazád nevét kisbetûvel, aztán még te kiáltasz farkast? Normális lelkületû ember legalább egy "bocs, nem akartam bunkó lenni" mondatocskát kipréselt volna magából, neked még erre sem futotta.
Nincs neked egy jól fejlett üldözési mániád?
Most nézegetem a Dunán az irodalmi mûsort és ott idéztek ebbõl:
Tóth Árpád: A Marson
(1928)
Testvérem, tegnap este,
Halló! De furcsa volt!
Elindultam a Marsba,
Hopp! Hogy zuhant a Hold!
Jó gépem adamantin
Szárnyán zengett a drót,
Amikor lecsavartam
A gravitációt.
De, kérdem, ez az út is,
Ó jaj, mire való,
Megjöttem, rõt hegyek közt
Lassan szitált a hó.
Fáztam. Nagy volt a csend, és
Körül a rozsdakék
Távolban újra láttam
Örökegy tengerét
Az Ûrnek, a nagy Pusztát,
S rajta a sok, szelíd
Csillag-reménytelenség
Kis pásztortüzeit.
A Földet is, ahonnan
Kószán és reszketeg
Üzent valami tört fény:
Tán Párizs lehetett?
Vagy az én bús hazámnak
Könnyei? Nem tudom;
Már vissza se találtam
Gépemmel az úton.
Szigetelõ kesztyûim
Lehúztam csöndesen,.
És reggelre meghaltam
Egy villamos hegyen.
Aki egy project költségét 3-szorosan majdnem elbecslüi az menjen utcás seperni, de inkább kurva gyorsan valami munkaügyi bíroságra és perelni a szart is róla, mert nem ért ahhoz ami csinál.
Addig is a korrupció melegágyának tekintem az egészet. Ez olyan nyilvánvaló, mint hogy a Nap minden reggel felkel. Szomorú, hogy ennyire hülye és vak vagy, és még nagyobb baj, hogy nem vagy ezzel egyedül. A sok gyökér szavazta meg az fõvárosi trollt és ültette nyakunkra kétszer ezt a tróger bandát zsiónra. Köszönöm nekik is ezúton...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És a fele nem odavaló. Villanyszerelõ meg egyébb szakemberben hiány van.
Hát pedig van ilyen. Tudod egyes országokban, ha a nõt megerõszakolják a saját rokomai ölik meg vagy õ megy börtönbe, ha nincs négy tanúja. Szép a világ ugye?
A 4-es metrót meg ne hozd fel, mert téged is agyoncsaplak. Az egy SZARKUPAC. Csupa nagybetûvel. A világ szégyene, a haza mutyizás és "szakértelem" és korrupció emlékmûve lesz. Szart, drágán.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Általában ügyelni szokam a tulajdonnevek helyes írására, de ha gyorsan gépelek, ez néhol elkusshad (akaratlanul). Nem vagyok nagymagyar, nem vagyok mélymagyar, csak egy kis fórumozó, ahol a gépelt szöveg általam kevésbé ellenõrzött, nem szándékosan írtam azt úgy, ahogy, és nem hiszem, hogy a kifejezés kiforgatása, és (most a nõk után a magyarok) ellenem uszítása adna neked igazat a témában.
A politikai rendszer átalakításával pesszimista vagyok, hiszen 20 éve történt még csak meg, de jó nagy kaki lett, egy össznpi összefogás oldan meg a problémát, fikázás helyett javaslatok, kooperáció, csak a jelnleg a felek képtelenek emberi párbeszédet folytatni, amit mûvelnek, az színjáték, ahtalmi harc, manipulálás, halkan súgom meg, mert ígértem valamit az egyik elõzõ topicban, hogy nem politizáok, de talán pártatlanul állíthatom, hogy ha valakinek értelmes ötlete lenne, a többi párt reflesxbõl megvétózná, mert minden a másik párt ötletét a többi ellehetetleníti, és ez az, amiért nem haladunk sehova sem.
De elgondolkodnék valamin: a felsõoktatásban ~ 300 000 hallagtó van államilag támogatva. Ha mindegyik szemtelenül alacsony, 200 ezer forintos féléves képzési díjjal van számolva, az 60 milliárd forint félévente, ez kb. az a pénz, amivl csökken a 4-es metró unió támogatása. 20évre ez 2,4 ezer milliárd forint. Az államadósság 1990-ben 1,8 ezer milliárd forint volt, ma 15 ezer milliárd, és ha nyugati módra ösztöndíj formájában visszapumpálják a pénz felét ösztöndíjakba, és paraméternek megválasztjuk az idõt inflációhoz, akkor is nagyságrendben az államadósság mértékévl összemérhetõ ez a pénz.
Most elég drága képzésen tanulok a felsõoktatásban, államiag támogatva, és nem gazdag családom. Csak szemléltetni szeretném, hogy amikor az emberek a tandíj eltörlése mellett szavaztak, akkor ott helyben kapak sok-sok pénzt, csak mivel nem jelenik meg ösztöndíj formában, nem jelenik meg az adóban és nem jelnik meg a pénz, amit a porontyok felsõoktatására kell elkölteni, hajlamos az ember alapnak venni, hogy szegény, és Románia meg Szloákia lekörözött minket, ahol az infrastruktúra a béka segge alatt van, az egészségügy nálunk is rosszabb, itthon egy orvos kedõfizetése nettó 95 ezer, de a rohammentõ szolgálat öt csillagos, és az eszközeik a legmodernebbek a térségben. Ajánlom figyelmetekbe Lazaresco Úr halála c. román mûvészfilmet. Szlovákiában az emberek hála Bokros reformjainak hála éheztek, de most igencsak megtáltosodtak.
Legvégül egy kedves történetet szeretnék megosztani veletek: egy bolt kirakatában a magyar öltönyöket reklámozva egy magyar szászló, benne három magyr szó: "Szeretem mert magyar" - vesszõhbásan. Én ezen szoktam kiakadni.
Pl. itt ez a könyv, amirõl a magyar wikipedia kijelenti, hogy irodalmi hamisítvány.
A vitalapon kérdezik, hogy hogy értve hamisítvány, azért mert ismeretlen a szerzõje, mert a könyv viszontagságos dolgokon keresztûl maradt fennt? Vagy úgy hamisítvány, hogy eltér az eredetitõl?
Erre ezt válaszolták: "Talán mert a tartalma hamis...?"
De tényleg, hogy lehet valaminek a tartalma hamis? Szerintem a wikipedia a hazugság szót keresi rá, csak ezt így ebben a formában, nem írhatja le, mert akkor hitelt vesztené maga wikipedia, vagy maguk a moderátorok, mint ahogy a könyv az Elõszavában is említi.
Ha egy könyv valódiságáról szeretnénk meggyõzõdni, akkor utána kell néznünk az adott évszámoknak, eseményeknek amiket említ, már ha léteznek róla írásos dokumentációk (bizonyára sok ilyen dokumentáció a "véletlennek" köszönhetõen megsemmisûlt). És nem egybûl hazugságot kiálltani rá.
Hiszen már oly sokszor bebizonyosodott, hogy amit tagadnak, az valószínûleg igaz. Egy perbe fogott ember is akirõl hitelt érdemlõ bizonyíték kerûl elõ, sem fogja azt vallani, hogy igazak a vádak, ítéljenek életfogytiglanra.
U.I.:A sok lelkifröccs tán mindenkire rábízom, hogy ki minek véli, én igen tanulságosnak véltem a könyvet.