87
  • GyuriX2572
    Ha tudom hogy ennyit fizetnek raszerelek a kabel vegere egy turbos hayabusa motort :P
  • babajaga
    Hát építettem egypár erősítőt tápegységet meg egyébb nyalánkságokat. A PC-met is midíg magam állítom össze vagy javítom ha szükséges. Elmondom nehogy tájékozatlan légy a szoftverhez nem értek, nem is érdekel különösebben csak felhasználói szinten.
  • immovable
    Uh te már eletróhoz is értesz. Dejóó!

Mentve. :D
  • Sanyix
    Ezt hívják álokoskodásnak :D
    Tudod ha elég közel van a radarhoz egy lopakodó bizony megelenik rajta, úgy hogy már érzékelni is tudja. Ezért is jobb inkább csökkent láthatóságúnak nevezni mint lopakodónak, mert nem láthatatlan teljesen a radarnak sem.
  • Sanyix
    nemnem, álokoskodásnak azt hívják amit te csinálsz ;)
  • babajaga
    "Minden repülő látszik a radaron, csak valamelyiket könnyű összetéveszteni egy madárral ;)"

Annyit tudhatná má hogy végtelen érzékenysége semillen szerkezetnek nincs. A TV re is hiába adsz egy bizonyos jelfeszütség alatt abból semilyen kép nem lesz. Ez a legszuperebb radarra is érvényes. Én építettem elektronikai szerkezetet van fingalmam ezekről.
  • babajaga
    "Akkor ami fényt bocsájt ki azt sem látni, ha nem verődik vissza róla a fény"

Ezt hívják álokoskodásnak.
  • Sanyix
    "A fény észlelése is a visszaverődésen alapul ami nem verődik vissza azt nem lehet látni."

Akkor ami fényt bocsájt ki azt sem látni, ha nem verődik vissza róla a fény :D

"Amellik röpcsiről nem verődik visznya aradar az lopakodik!"

Olyan nincs hogy nem verődik vissza, max olyan hogy kevéssé. Minden repülő látszik a radaron, csak valamelyiket könnyű összetéveszteni egy madárral ;)
  • Sanyix
    Csak nem gond, hogy énis azt csinálom amit kivétel nélkül te csinálsz? Mindenbe belekötsz. A pl ha leírják nagyjából hogy működik egy tv úgy nagyvonalakban, te elkezded mondani, hogy hülye mert kihagyta az így meg úgy kapcsolt kondenzátorokat, és ellenállásokat, na meg a tranyókat, és még a képcső kialakítási mechanizmusáról sem beszélt (pl az üveg formázása stb) :D .
  • Molnibalage
    Kb. olyan eltérés van az említett két dolog között, mint egy Opel és egy F1 autó motorja között. Jobb hasonlat nem jut eszembe.
  • KillerBee
    Mondtam már: elektret mikrofon! A működési elve azonos ugyan a kondenzátormikrofonéval, de állandó elektromos erőteret adó anyagba (dielektrikumba) van ágyazva a kondenzátor és beépített előerősítőt tartalmaz, ezért is van a kis kimeneti impedancia. A beépített előerősítő egyben alaposan korlátozza is a minőséget, mert nem cserélhető. Lehetne akár egészen jó is, de nem az, mert olcsó tömegtermék. Vannak jobbak is, nem olcsón.
  • babajaga
    GA-55040 Kondenzátor mikrofon Érzékenység: -46 ± 2dBImpedancia: 2,2 kOhm Ár36 Ft

Ez egy árjegyzékben van.
  • KillerBee
    "Azért vannak párszáz Ft-os panelbe ültethető kondenzátormikrofonok is. Zajra reagáló kapcsolókban is ilyenek vannak."

Azok elektretmikrofonok, nem egy ligában játszanak a kondenzátormikrofonokkal. A kapcsolástechnikájuk is más, pl. nem kell nekik phantom power (nagy impedanciás egyenfeszültség, ált. 48V).

Az igaz, hogy azért vannak jóval olcsóbb kondenzátormikrofonok is, ezeket komoly minőségi felvevőkbe építik be. Ám ezek már igénylik a phantom powert, mr csak azért sem az olcsóbb vackokban vannak.
  • Molnibalage
    Pm-be légyszíves küldd el, ne tartsd vissza ezeket!
  • immovable
    Mondjad csak, eddig 10 aranyköpésedet mentem ki. Igaz néha akkorát "ütnek" egymáson, hogy alig lehet röhögés nélkül kibírni, de azért hajrá!
  • babajaga
    Közgazdaságtanhoz nem értek, de nem is szeretem.Viszont van egy tény. A vállalati részvénycsomagból a száz dolgozóból én csináltam legtöbb pénzt, majdnem kétszerannyit mint bárki más.
  • babajaga
    Azért vannak párszáz Ft-os panelbe ültethető kondenzátormikrofonok is. Zajra reagáló kapcsolókban is ilyenek vannak. De a mobilokban is ilyenek vannak.
  • babajaga
    Adsz nekem annyi ezrest ahány pártitkárt elküldtem a búsba? Már a katonaidőm alatt annyiszor voltam fogdában ami országosan is rekord volt.Akár hifed akár nem az igazságtalanságot meg a szemétkedést sose tűrtem el.
  • Molnibalage
    Dolgoztam kondenzátor mikrofonnal. 500'000 ft táján kezdődnek asszem az áraik. Az a "szutyok" kategória még. A karakterszitikája valami döbbenetes volt. A freki felbontó képessége és irányérzékenysége is elég zsír volt.
  • immovable
    Egy dolgot nem tudsz. Ő olyan mint nandusz volt. Kiváló eredménnyel diplomázott kémiából/gépészetből/polihisztorságból...endless, orvosként is tudna dolgozni (ha akarna), plusz rádiós szakemberként, volt év vegyipari dolgozója kádárék alatt (hiába öreg már mint az országút), sőt párttitkárokat küldött el a búsba, (hiába keményebb volt, mint Hofi) volt érdemes művész fotós, nem mellesleg ért MINDENHEZ! Szerintem ne kötözködj vele. A zseni (Ő) nem lehet tekintettel az egyszerű emberekre (rád). :D
  • gemihu
    Szerintem se lesz ebből űrfelvonó ebben a formában, de lehet ,hogy alapja lesz egy hatékonyabb darunak , vagy más jó dolgot találnak fel a fejlesztés közbe.
  • babajaga
    A fény észlelése is a visszaverődésen alapul ami nem verődik vissza azt nem lehet látni. Amellik röpcsiről nem verődik visznya aradar az lopakodik! A ganaj!
  • KillerBee
    ismeretterjesztő :D

djhambi: Ha kéred, még részletesebben is elmondhatom a kondenzátormikrofon működését. :)
  • KillerBee
    "Szóval te belekiáltasz a kondenzátorba és áram indukálódik, megáll a józan eszem!"

Ha nem is indukálódik, de egyenfeszültségre ültetett váltófeszültség, avagy kondenzátoros leválasztás után közönséges váltófeszültség keletkezik. Ezen az elven működik a kondenzátormikrofon és az elekretmikrofon is, ezt jól írta babajaga.

Hangrezgések hatására a kondenzátor fegyverzetei rezegni kezdenek, ettől a rezgés ütemében változik a kondenzátor kapacitása. Mivel elég nagy belső ellenállású állandó egyenfeszültség (ált. 48V) van a kondenzátorra kötve, a változó kapacitás hatására modulálódik a kondenzátoron lévő egyenfeszültség, azaz váltakozó (hangfrekvenciás) áram folyik át a kondenzátoron. Persze az erősítő a nagyimpedanciás váltófeszültséget fogja erősíteni.

A legjobb minőségű stúdió- és egyéb mikrofonok rendszerint kondenzátormikrofonok.
  • KillerBee
    "Miféle elvről beszélsz? Az ultrahang 20 ezer Hz-től 50 ezerig terjed. A radarhullámok egész máshol vannak!"

Jaj, te szegény, tudod, milyen elven működik mind a radar, mind az ultrahangos vizsgálat? Mindkettő a visszavert hullámok észlelésén alapul, ez a közös bennük, függetlenül az alkalmazott hullámok fajtájától és hullámhosszától ill. a terjedés közegétől.

Akkor minek nevezed a 60kHz-es vagy 160kHz-es hangot? Szuperhangnak vagy hiperhangnak? Bizony az is ultrahang, ne gyere a 40 évvel ezelőtti ismereterjesztő könyvek definicióival, amikor még nem tudtak magasabb frekvenciájú ultrahangot gerjeszteni.
  • KillerBee
    "Szerintem elírtad, mert a legkisebb frekvenciájú, alias legnagyobb hullámhosszú."

Istenem, már te is kezded? A bolondok napja már elmúlt, nem?
    Melyik a rövidebb hullámhosszú (azaz magasabb frekvenciájú): a közvetlenül a vörös alatti infravörös vagy a vöröstől távolabbi, mondjuk a 30 Celsius fokos feketetest sugárzási maximumának hullámhossza? Olvasd már el és értelmezd a hozzászólásaomat, amelyre válaszoltál, megáll az eszem, hogy ilyen dedós dolgokat hogyan lehet félreérteni!
  • babajaga
    Te nem hallottál kondenzátormikrofonról? A kicsik mind azok!Nem áram indukálódik a mirofonban hanem szaggatott áram lesz a sima egyenáramból!
  • djhambi
    Ja, és minden terrorista láma! Csak kerülnének a kezeim közé...!
  • djhambi
    Szerintem elírtad, mert a legkisebb frekvenciájú, alias legnagyobb hullámhosszú. Persze alatta van még rádióhullám és kozmikus sugárzás.
  • djhambi
    Nem értem, hogy mit vagytok oda, mert a hang közegben terjedő mechanikai rezgés, az elektromágneses hullám pedig a mágneses és elektromos tér egymásba alakulásának terjedése. Az előbbivel senki se fog félvezető szilíciumokban elektronokat gerjesztgetni, okés? Szóval te belekiáltasz a kondenzátorba és áram indukálódik, megáll a józan eszem!
  • babajaga
    Szopta a nílusi krokodil!
  • babajaga
    Te nem tudod miről van szó! Itt a különböző frekvenciájú rezgésekről van szó ha nem vetted volna észre!
  • babajaga
    Miféle elvről beszélsz? Az ultrahang 20 ezer Hz-től 50 ezerig terjed. A radarhullámok egész máshol vannak!
  • Molnibalage
    Ugyanazok az egyenletek írják le őket. Pont. A frekvenica más, az anyag máshogy vezei őket. Javaslom tanulj és ne trollkodj főleg, ha te vagy a tudtalan gyökér és még pofázol is.
  • KillerBee
    Az UH vizsgálat elve persze inkább a radaréra hasonlít, de hanggal csinálják és diagnosztikai eljárás, szóval csak ne pityukázzál.

Inkább pihenj le egy kicsit. Holnap máris szebb színben látod a világot és nem hordasz össze butaságokat.
  • teddybear
    Én nem hallom, de a kutyám igen. Ezt beszoptad... :)))
  • Utokverek

Ez egy kicsit sok, nem?
    Egyébként meg melyik okos keverte be a fényhez meg a rádióhoz a hangot?
    Koherencia, ész <=0
  • Julius Caesar
    "Hú baz'meg Bob! Ezek az SG fórumon nem is hülyék, ezt elszámoltuk ez meg eszünkbe se futott!"

Sztem biztos ezt gondolják a NASA-nál a sok okos láttán
  • babajaga
    "Lényegében igen, ezt hívják ultrahangos vizsgálatnak"

Ahogy Pityu elképzeli.
  • babajaga
    Neked az UH meg a hallható ugyanaz? az előbbi is neked szól.