900.000 dollárt nyert egy "ûrfelvonó"

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GyuriX2572
Ha tudom hogy ennyit fizetnek raszerelek a kabel vegere egy turbos hayabusa motort :P

Hát építettem egypár erõsítõt tápegységet meg egyébb nyalánkságokat. A PC-met is midíg magam állítom össze vagy javítom ha szükséges. Elmondom nehogy tájékozatlan légy a szoftverhez nem értek, nem is érdekel különösebben csak felhasználói szinten.
immovable
Uh te már eletróhoz is értesz. Dejóó!

Mentve. :D
Sanyix
Ezt hívják álokoskodásnak :D
Tudod ha elég közel van a radarhoz egy lopakodó bizony megelenik rajta, úgy hogy már érzékelni is tudja. Ezért is jobb inkább csökkent láthatóságúnak nevezni mint lopakodónak, mert nem láthatatlan teljesen a radarnak sem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
nemnem, álokoskodásnak azt hívják amit te csinálsz ;)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Minden repülõ látszik a radaron, csak valamelyiket könnyû összetéveszteni egy madárral ;)"

Annyit tudhatná má hogy végtelen érzékenysége semillen szerkezetnek nincs. A TV re is hiába adsz egy bizonyos jelfeszütség alatt abból semilyen kép nem lesz. Ez a legszuperebb radarra is érvényes. Én építettem elektronikai szerkezetet van fingalmam ezekrõl.
"Akkor ami fényt bocsájt ki azt sem látni, ha nem verõdik vissza róla a fény"

Ezt hívják álokoskodásnak.
Sanyix
"A fény észlelése is a visszaverõdésen alapul ami nem verõdik vissza azt nem lehet látni."

Akkor ami fényt bocsájt ki azt sem látni, ha nem verõdik vissza róla a fény :D

"Amellik röpcsirõl nem verõdik visznya aradar az lopakodik!"

Olyan nincs hogy nem verõdik vissza, max olyan hogy kevéssé. Minden repülõ látszik a radaron, csak valamelyiket könnyû összetéveszteni egy madárral ;)

Sanyix
Csak nem gond, hogy énis azt csinálom amit kivétel nélkül te csinálsz? Mindenbe belekötsz. A pl ha leírják nagyjából hogy mûködik egy tv úgy nagyvonalakban, te elkezded mondani, hogy hülye mert kihagyta az így meg úgy kapcsolt kondenzátorokat, és ellenállásokat, na meg a tranyókat, és még a képcsõ kialakítási mechanizmusáról sem beszélt (pl az üveg formázása stb) :D .

Molnibalage
Kb. olyan eltérés van az említett két dolog között, mint egy Opel és egy F1 autó motorja között. Jobb hasonlat nem jut eszembe.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

KillerBee
Mondtam már: elektret mikrofon! A mûködési elve azonos ugyan a kondenzátormikrofonéval, de állandó elektromos erõteret adó anyagba (dielektrikumba) van ágyazva a kondenzátor és beépített elõerõsítõt tartalmaz, ezért is van a kis kimeneti impedancia. A beépített elõerõsítõ egyben alaposan korlátozza is a minõséget, mert nem cserélhetõ. Lehetne akár egészen jó is, de nem az, mert olcsó tömegtermék. Vannak jobbak is, nem olcsón.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

GA-55040 Kondenzátor mikrofon Érzékenység: -46 ± 2dBImpedancia: 2,2 kOhm Ár36 Ft

Ez egy árjegyzékben van.
KillerBee
"Azért vannak párszáz Ft-os panelbe ültethetõ kondenzátormikrofonok is. Zajra reagáló kapcsolókban is ilyenek vannak."

Azok elektretmikrofonok, nem egy ligában játszanak a kondenzátormikrofonokkal. A kapcsolástechnikájuk is más, pl. nem kell nekik phantom power (nagy impedanciás egyenfeszültség, ált. 48V).

Az igaz, hogy azért vannak jóval olcsóbb kondenzátormikrofonok is, ezeket komoly minõségi felvevõkbe építik be. Ám ezek már igénylik a phantom powert, mr csak azért sem az olcsóbb vackokban vannak.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Molnibalage
Pm-be légyszíves küldd el, ne tartsd vissza ezeket!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

immovable
Mondjad csak, eddig 10 aranyköpésedet mentem ki. Igaz néha akkorát "ütnek" egymáson, hogy alig lehet röhögés nélkül kibírni, de azért hajrá!<#taps>
Közgazdaságtanhoz nem értek, de nem is szeretem.Viszont van egy tény. A vállalati részvénycsomagból a száz dolgozóból én csináltam legtöbb pénzt, majdnem kétszerannyit mint bárki más<#nyes>.
Azért vannak párszáz Ft-os panelbe ültethetõ kondenzátormikrofonok is. Zajra reagáló kapcsolókban is ilyenek vannak. De a mobilokban is ilyenek vannak.
Adsz nekem annyi ezrest ahány pártitkárt elküldtem a búsba? Már a katonaidõm alatt annyiszor voltam fogdában ami országosan is rekord volt.Akár hifed akár nem az igazságtalanságot meg a szemétkedést sose tûrtem el.
Molnibalage
Dolgoztam kondenzátor mikrofonnal. 500'000 ft táján kezdõdnek asszem az áraik. Az a "szutyok" kategória még. A karakterszitikája valami döbbenetes volt. A freki felbontó képessége és irányérzékenysége is elég zsír volt.

immovable
Egy dolgot nem tudsz. Õ olyan mint nandusz volt. Kiváló eredménnyel diplomázott kémiából/gépészetbõl/polihisztorságból...endless, orvosként is tudna dolgozni (ha akarna), plusz rádiós szakemberként, volt év vegyipari dolgozója kádárék alatt (hiába öreg már mint az országút), sõt párttitkárokat küldött el a búsba, (hiába keményebb volt, mint Hofi) volt érdemes mûvész fotós, nem mellesleg ért MINDENHEZ! Szerintem ne kötözködj vele. A zseni (Õ) nem lehet tekintettel az egyszerû emberekre (rád). :D
Szerintem se lesz ebbõl ûrfelvonó ebben a formában, de lehet ,hogy alapja lesz egy hatékonyabb darunak , vagy más jó dolgot találnak fel a fejlesztés közbe.
A fény észlelése is a visszaverõdésen alapul ami nem verõdik vissza azt nem lehet látni. Amellik röpcsirõl nem verõdik visznya aradar az lopakodik! A ganaj!
KillerBee
ismeretterjesztõ :D

djhambi: Ha kéred, még részletesebben is elmondhatom a kondenzátormikrofon mûködését. :)

KillerBee
"Szóval te belekiáltasz a kondenzátorba és áram indukálódik, megáll a józan eszem!"

Ha nem is indukálódik, de egyenfeszültségre ültetett váltófeszültség, avagy kondenzátoros leválasztás után közönséges váltófeszültség keletkezik. Ezen az elven mûködik a kondenzátormikrofon és az elekretmikrofon is, ezt jól írta babajaga.

Hangrezgések hatására a kondenzátor fegyverzetei rezegni kezdenek, ettõl a rezgés ütemében változik a kondenzátor kapacitása. Mivel elég nagy belsõ ellenállású állandó egyenfeszültség (ált. 48V) van a kondenzátorra kötve, a változó kapacitás hatására modulálódik a kondenzátoron lévõ egyenfeszültség, azaz váltakozó (hangfrekvenciás) áram folyik át a kondenzátoron. Persze az erõsítõ a nagyimpedanciás váltófeszültséget fogja erõsíteni.

A legjobb minõségû stúdió- és egyéb mikrofonok rendszerint kondenzátormikrofonok.

KillerBee
"Miféle elvrõl beszélsz? Az ultrahang 20 ezer Hz-tõl 50 ezerig terjed. A radarhullámok egész máshol vannak!"

Jaj, te szegény, tudod, milyen elven mûködik mind a radar, mind az ultrahangos vizsgálat? Mindkettõ a visszavert hullámok észlelésén alapul, ez a közös bennük, függetlenül az alkalmazott hullámok fajtájától és hullámhosszától ill. a terjedés közegétõl.

Akkor minek nevezed a 60kHz-es vagy 160kHz-es hangot? Szuperhangnak vagy hiperhangnak? Bizony az is ultrahang, ne gyere a 40 évvel ezelõtti ismereterjesztõ könyvek definicióival, amikor még nem tudtak magasabb frekvenciájú ultrahangot gerjeszteni.

KillerBee
"Szerintem elírtad, mert a legkisebb frekvenciájú, alias legnagyobb hullámhosszú."

Istenem, már te is kezded? A bolondok napja már elmúlt, nem?
Melyik a rövidebb hullámhosszú (azaz magasabb frekvenciájú): a közvetlenül a vörös alatti infravörös vagy a vöröstõl távolabbi, mondjuk a 30 Celsius fokos feketetest sugárzási maximumának hullámhossza? Olvasd már el és értelmezd a hozzászólásaomat, amelyre válaszoltál, megáll az eszem, hogy ilyen dedós dolgokat hogyan lehet félreérteni!

Te nem hallottál kondenzátormikrofonról? A kicsik mind azok!Nem áram indukálódik a mirofonban hanem szaggatott áram lesz a sima egyenáramból!
Ja, és minden terrorista láma! Csak kerülnének a kezeim közé...!

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Szerintem elírtad, mert a legkisebb frekvenciájú, alias legnagyobb hullámhosszú. Persze alatta van még rádióhullám és kozmikus sugárzás.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Nem értem, hogy mit vagytok oda, mert a hang közegben terjedõ mechanikai rezgés, az elektromágneses hullám pedig a mágneses és elektromos tér egymásba alakulásának terjedése. Az elõbbivel senki se fog félvezetõ szilíciumokban elektronokat gerjesztgetni, okés? Szóval te belekiáltasz a kondenzátorba és áram indukálódik, megáll a józan eszem!

Szopta a nílusi krokodil!
Te nem tudod mirõl van szó! Itt a különbözõ frekvenciájú rezgésekrõl van szó ha nem vetted volna észre!
Miféle elvrõl beszélsz? Az ultrahang 20 ezer Hz-tõl 50 ezerig terjed. A radarhullámok egész máshol vannak!
Molnibalage
Ugyanazok az egyenletek írják le õket. Pont. A frekvenica más, az anyag máshogy vezei õket. Javaslom tanulj és ne trollkodj fõleg, ha te vagy a tudtalan gyökér és még pofázol is.

KillerBee
Az UH vizsgálat elve persze inkább a radaréra hasonlít, de hanggal csinálják és diagnosztikai eljárás, szóval csak ne pityukázzál.

Inkább pihenj le egy kicsit. Holnap máris szebb színben látod a világot és nem hordasz össze butaságokat.

Én nem hallom, de a kutyám igen. Ezt beszoptad... :))) <#ravasz1><#banplz><#falbav>

<#nevetes2><#wow1><#wilting><#wow2>

Ez egy kicsit sok, nem?
Egyébként meg melyik okos keverte be a fényhez meg a rádióhoz a hangot?
Koherencia, ész <=0

Mekkora divat itt a configra verni...

Julius Caesar
"Hú baz'meg Bob! Ezek az SG fórumon nem is hülyék, ezt elszámoltuk ez meg eszünkbe se futott!"

Sztem biztos ezt gondolják a NASA-nál a sok okos láttán <#idiota>

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

"Lényegében igen, ezt hívják ultrahangos vizsgálatnak"

Ahogy Pityu elképzeli.
Neked az UH meg a hallható ugyanaz? az elõbbi is neked szól.
Ha neked az UH meg a hallható ugyanaz akkor neked csak törjék azzal. És UH-n beszéljen hozzád mindenki.
Molnibalage
Egszerû. Mi nyelõdik el jobban a légkörben. A hang vagy a rádióhullám? Milyen erõsítéssel kellene üvölteni, hogy 6000 km-re halljad? Közben mi nem semmisülne mega közleben?

A hangot meg mindenki hallja. A rádióadás vétele meg célzott dolog, az adtott frekire kell hangolni.

Szreintem mielõtt ilyen alapvetõ dolgot kérdezel kicsit gondolkodj vagy olvass.

Molnibalage
Nem is értem az, hogy miért írta le, amit írt. Nem is a témához kapcsolódik. Leírom, hogy mi a terminológia, aztán megkérdezni, hogy mivel rádiózunk.

" Ippeg elektronikáztam egy kicsit ott nem lehet mellébeszélni."

Annál nagyobb szégyen amit most üvöltözöl a számodra.

Sõt, ha eléggé hangosan rákiabálsz valakire akár a veseköveit is összetörheted. Így szokták megszabadítani mostanában az embereket a vesekõtõl mûtét nélkül.

Az elektromágneses spektrum egészét használják, attól függ, hogy mire. A nagyon hosszú-hullámtól a gamma-sugárzásig.

TOUCHER!

KillerBee
"Akkor kiabálással is meg lehet röntgenezni valakit"

Lényegében igen, ezt hívják ultrahangos vizsgálatnak. <#hehe>

Még véletlenül se használják a Röntgenoldalt rádiózásra!
De frankó hogy bele lehet kötni! Mintha a rádió meg a telefon (GHz) ott volna egy csomóban, még véletlenül hsználják a Röntgenoldalt! Ippeg elektronikáztam egy kicsit ott nem lehet mellébeszélni.( egy triakos szabályzót javítottam meg)itt nincs laca faca.
Sanyix
Árult el, hogy honnan vetted hogy urh-val rádióznak csak? :)

Oldal 1 / 2Következő →