382
elektromos, napelemes, hibrid- és egyéb alternatív meghajtású autók
  • Christiansen
    Toyota Hybrid sikerek Japánban
  • Christiansen
    Kia Pop
  • Danny1987
    "A két cég együttműködik abban, hogy 2016-ig Izraelben és Dániában legalább 100.000 elektromos meghajtású gépkocsi álljon üzembe. "

• Csucsu1111
    http://www.autoszektor.hu/Hirek/A_Renault_megteremti_az_elektromos_autok_tomegmeretu_elterjedesenek_alapjait.html
    Még a formája is tetszetős,ha erre gondoltál.
  • Csucsu1111
    Ez tetszik!
  • Danny1987
    Egy Clio áráért adna villanyautót a Renault

"Az árhoz hozzáadók az akkumulátor, amely a tervek szerint havi 100 eurós áron lízingelhető a cégtől, valamint az elektromosság, 100 kilométerenkét egy eurós költséggel."
  • joebacsi
    kicsit off:
    Érdekes project, nem rég voltak nálunk.
  • Danny1987
    De amíg kiér a mentő addig én beviszem.

Másrészt ez munkanélküliséggel járna méghozzá nem is akármilyennel.

Amúgy az emberek most is dönthetnek úgy hogy nem kocsival mennek 600 m-t hanem biciglivel ne adj isten gyalog. Sőt igazából már az is előre lépés lenne ha az amcsik nem a nagy "dömpereket" választanák hanem az 1.0 1.2 kocsikat.

Csak ők még nem hallották "nagy autó, kis pöcs."
  • Csucsu1111
    Na persze ennek az elképzelésnek feltétele lenne a 24 órás elérhetőség.Ha az éjszaka kellős közepén sír fel a gyerek,és ragaszkodsz a saját autódhoz,ne kelljen reggelig várni.Itt azért megjegyezném,a városban ha mentőt hívsz egy rossz állapotban lévő beteghez,jobbak a túlélési esélyei,mintha te vinnéd,mert már a kiérkező mentős megkezdheti az ellátást a helyszínen,és végig vigyázhat rá,amíg a kórházba kerül.Békéscsabán ez Kb.10-15 perc ,de ekkor már a kórházban vizsgálják a beteget.Ennél rövidebb idő alatt te csak nagyon kockázatosan tudnád azt a gyereket ellátáshoz juttatni.
  • Csucsu1111
    Állambácsi meg úgy rendszabályozná a károsanyag emissziós értékeket és egyéb gépkocsikkal kapcsolatos kérdéseket , ahogy akarja,mindenki lesz@rná.Az ő dolga lenne,mi csak a vezetés élményét vásárolnánk meg tőle alkalmanként,nem a birtoklásával járó cécót!
  • Csucsu1111
    Danny a négyhónapos gyerekedet a mentő is eltudja vinni vagy a betegszállító,csak ki kell jelölni feladatuknak.Szerintem (Van autóm!) a legjobb az lenne,ha csak kölcsönözni lehetne az autókat az államtól.Így kordábantartható lenne a szmog,az autós társadalomnak sem kéne lemondani a vezetés élményéről viszont sok pénz a zsebükben maradna,hiszen a karbantartás,vizsgáztatás már nem a mi gondunk lenne,és mindenki csak annyit adózna,amennyit élvezi a járgányok nyújtotta kényelmet.(Most akkor is fizeted a biztosítást,ha a járgány a garázsban áll,és persze ketyeg a műszaki vizsgád és a zöldkártyád is!)Mindenkinek jobb lenne.(Ettől persze még a zöld járgányok híve maradok.:))

Egy telefon, ha akarod a Sofőr házhoz hozza,beszállsz és mész amerre akarsz, sofőrrel vagy anélkül.
    Ez a megoldás attól volna zöld,hogy egyrészt az emberünk nem venné elő a garázsból a bevásárláshoz a sarki boltig,rendelni meg ezért nem fog.(Gondolom.)Említhettem volna a hétvégi didzsiket is,vagy bármi mást városon belül ami nem szükséges.
    A másik pozitívum az volna,hogy állami, folyamatos felügyelet alatt állnának a járgányok,így elvileg mindig csúcsformában lennének.Tiszták és megbízhatók.(OFF Nembeszélve a rengeteg új munkahelyről,amit teremtene ez az elképzelés.Sofőrök,szerelők,diszpécserek,stb.)Na és persze bármikor betiltható lenne a kiadásuk!Smogriadó esetén Pl..
  • Danny1987
    "én kitiltanám a városokból az autókat,akkor rájönnénk hogy már rég meg kellett volna tenni mert megszűnne a zaj-füst-baleseti kockázat stb. hirtelen oriási terek nyílnának meg"

Ez esetben rengeteg munkahely szűnne meg. Az összes autószalont be lehetne zárni a fővárosban a rengeteg alkatrész boltot autóelektronikai boltot jónéhány benzinkutat.

Mondjuk helyette lenne cool a bringán show.

A másik mi van ha télen a 4 hónapos gyerekednek láza van és kell vinned orvoshoz.

Akkor már sokkal de sokkal jobb a kocsi mint a kosaras bicikli.

Az viszont igaz hogy tisztább lenne a város.

De addig amíg a cigaretta csikket a kuka mellé dobják és nem a kukába addig a fejekben kell rendet tenni.(csak az a baj aki figyel a környezetére az már "ciki" aki pedig maga alá szar az "menő".)
  • Danny1987
    A napkollektor az fűtésre lenne jó.
  • Csucsu1111
    A Chevy tetszik.Kár,hogy méregdrága.:(
  • Christiansen
    Chevy villanyautó
  • Christiansen
    Villanymotoros Porsche-k
  • Csucsu1111
    "különböző helyeken mennyire különböző lehet a probléma és emiatt akár a megoldás is."Remek meglátás!Valóban.A felvetett példára a válaszom:Mindenki csak olyan járművet kaphasson,amire tényleg szüksége van.
    Vagyis vidékiek benzines(bioetanollal) vagy dízel(repceolajjal) 4X4-es alap,városiak tisztán elektromos autó,motor,bicikli vagy roller.Ezen felül bekéne tiltani a SUV(városi terepjáró) kategóriát magántulajdonban.Legyen csak kölcsönözhető családi kirándulásokhoz!
    A nagytestű 4X4-es PICKUP-ok(MITSUBISHI L200)tartását is engedélyhez kéne kötni.Ekkora kocsikra csak erdészeknek,vadászoknak,mezőgaszdászoknak van szükségük.
    A többiek még ha meg is tudja venni,vegyenek csak kisköbcentis vagy elektromos kisautót vagy mopedautót!
    Ám a megszorító intézkedések valószínűsíthető hatékonysága ellenére is én a hibridekben látom a jövőt.Sokkal szélesebb körben használhatók.
  • pszihopata
    mikor majd 2 hónap alatt lecsökken a hatótáv a harmadára,és fél év múlva kuka lesz az akksi akkor kidobhatja,amit a kisebbség majd máglyán éget el a falu végén és a kinyert ólomból este seggrészeg lesz a kocsmában:D

zöld energia

• kai8
    ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a különböző helyeken mennyire különböző lehet a probléma és emiatt akár a megoldás is. Én most a saját bőrömön érzem.
    Egy ismerősöm elektromos rollert vett, szereltetett rá nagy kosarakat meg ülést, azzal zúz most rövid távokon. Ráadásul nagyon népszerű lett tőle, látványosságnak számít a környéken :D
  • pszihopata
    vidéken lakom,és a virágföldet a robogón viszem,így nem dől be a kocsiba

szerintem elég egyértelmű,hogy én az autók kitiltását nem a falvakra értettem
  • kai8
    Ebből és az előző hozzászólásokból látszik, hogy fővárosiak vagytok , amíg én Pesten laktam sose autóztam (csak a költözködésekkor), nem is láttam volna értelmét.
    Most vidéken más a helyzet. Azt hiszem autó nélkül nehezen hoztam volna haza a falunktól 10 km-re levő városból a 40 kiló virágföldet és egyéb kertészeti kiegészítőket autó nélkül. A faluban 1 bolt van, és napi 8x jár kb. a busz. Viszont tök cikinek érzem erre a 20 percre autóba ülni, sokkal jobb lenne egy kis elektromos... a kertbe meg egy szélturbina neki :D
  • Christiansen
    Elektromos RAV4
  • Christiansen
    A jövő Toyotái
  • Csucsu1111
    Az aksis autókkal megpróbálják (mindenki más indokból)megtalálni a kompromisszumot az igények és a zöld jövő között.Véleményem szerint inkább ebbe invesztáljanak,mint autóversenybe,fegyverekbe vagy bármiféle a köztudatot butító (drogokba).Az újrahasznosítás nagy biznisz.Kár,hogy egyellőre csak kevés autóban használnak újrahasznosított alapanyagokat.(Leszámítva a vasat persze.)Szerintem az aksis,sűrített levegős,kisköbcentis moped autóknak van jövőjük,bár még van mit fejlődniük az alapanyagaikat illetően.A modern aksikat nemtudom
    milyen arányban hasznosítják újra.A sűrített levegő az jobb.Amikor a vastartály átrozsdásodik,megy a kohóba a többihez és lessz belőle megint valami.
  • Csucsu1111
    Egy cigarettacsikket könnyebb ellőni az utcán,mint visszatuszkolni a dobozba.Hiába pofázom a haveroknak,röhögnek rajtam.Mert nem vághatom őket nyakon.(Csendőrmódra!)A volt munkahelyemen elvárták,hogy olajszűrőkkel fűtsek be!Azoknak is hiába pofáztam,a szűrő olcsóbb volt és adott volt.És amikor szóvá tettem,hogy figyeljünk a kapukra télen,hogy csukva legyenek,még én lettem leoltva,hogy hogygondolom.A járműveknek valahol be kell menni.(Ja csak nem 10 percen keresztül.)
    Valahol olvastam,hogy New yorkban büntetés jár azért,ha nem szelektíven gyűjtöd és kezeled otthon a lakossági hulladékot.Ennek viszont megvan ott a háttere is,mert tán nem kell fizetni a hulladék elszállításért.
    Csak akkor ítélkezhetünk mások felett,ha mi jobban tudjuk csinálni,és mindent meg is tettünk előtte,hogy a dolgok jobban sikerüljenek.
    Sok esetben a feltételek egyszerűen nem adottak a zöld úton járáshoz.Büntetéssel nemlehet valakit leszoktatni a levegőről.Előbb mutasd meg,hogy csinálod te másképp!
    Persze ez nem magyarázat a folyamatosan bömbölő klímára,a pazarlásra vagy a szemetelés fent említett formájára.
  • Csucsu1111
    Az pedig, hogy bömbölteti a klímát,nos....Én azt hiszem ez közös hibánk.Szigorú neveléssel ki lehet nevelni,deeee.....A természetben minden életforma a minimális munkabefektetésre és a maximális haszonra törekszik.És ha ez megvan,leszarja a világot ő jól van. A környezetvédelem egy olyan dolog,aminek hiányát közvetlen észre sem vesszük,mert már rég együtt élünk vele.Vagyis nem fogja kikapcsolni a klímát,mert neki az a természetes,hogy az egyre kellemetlenebb és szélsőséges klímaviszonyok az ajtó becsukásával megszünnek,csak mennie kell a kocsi klímájának és kész.
    Mivel ebben növünk fel,nemlátjuk a probléma súlyosságát,ezt tartjuk természetesnek.
  • Csucsu1111
    Nemhittem volna,hogy ezt rajtam kívül más is így látja.Valóban rá kell kényszeríteni a helyes viselkedést az emberekre.A demokrácia pont itt bukik meg.Mindenki mindenbe belepofázhat,holott gőze sincs az egészről.A parlamentben lévőknél ki tudhatja jobban,hogy mi a legjobb az országnak?A nyugdíjjas Juliska néni?Vagy az a (paraszt),aki napi 10-12 órát robotol?Vagy a napról napra szemtelenebb diákok?Vagy a két sörért voksát odaadó, hadirokkant jobbik esetben napszámos,rosszabbik esetben megélhetési bűnöző?Mégis végig kérdeznek mindenkit.Nemcsak a környezetvédelemmel kapcsolatban,hanem minden más téren is csak a hozzáértőket kéne megkérdezni.Mindenki törődjön a maga dolgával,amihez ért!
  • pszihopata
    az állam törvényekkel-helyi rendeletekkel kitilthatja az autókat bárhonnan

privatizálhatja a tömegközlekedést és versenyhelyzetet is teremthet ha engedélyezi a magántőkét

a szavazókon múlik hogy milyen pártok jutnak be a törvényhozásba,ha szükség van a zöld pártokra meg is jelennek és politikai erejük is lesz

egyenlőre a magyar átlagpolgár elsődleges szempontja hogy minnél olcsóbban autózhasson,nem érett még meg a társadalmunk arra hogy felelősen gondolkodjon a környezetvédelemről

aki a zöld megoldást akkumulátoros autókkal próbálja megoldani az csak kiviszi a szennyezést a városokból,és a hulladékkal hosszútávon többet árt a környezetnek mint használ

a környezetvédelmet nem szabadna az állampolgárok választójogára bízni,mert ők nem tudnak felelősen dönteni ezekben a kérdésekben

a hosszútávú fenntartható jövőt szakértőknek kellene kidolgoznia és diktatúra szerű intézkedésekkel lehetne csak rákényszeríteni az embereket hogy bizony komoly áldozatok fognak következni de ezek szükségesek a túlélés érdekében
    a gond az hogy demokráciában hamar megbukik az,aki nem a választópolgárok kénye-kedve szerint cselekszik

ezért vagyunk csőd közeli helyzetben gazdaságilag is és a környezetvédelem terén is

10 perce sétáltattam a kutyám és 4 autó járt a CBA parkolóban bömbölő klímával
    mi ez ha nem öngyilkosság a jövőre nézve?

50 év múlva hány fok lessz az emberek tűréshatára?
  • joebacsi
    Nem ezt mondtam, hanem arra utaltam, hogy mindenképpen be kell vonni az állam újraelosztó funkcióját hozzá, hogy működjön.
    E nélkül nem megy.
  • Csucsu1111
    Tudod, a vadkapitalizmusban csak az számít,mit mond a tőkés.300 ember 300 autóval nemszállítható olcsóbban saját autóval,de nincs, aki áldozzon a tömegközlekedésre.Mert a 300 ember nem fogja odaadni a pénzét havonta a 301-diknek,mert fél,hogy az zsebre teszi.Valljuk be,jogosan!Erre hivatkoznak a kereskedők is,amikor valaki megmeri kérdezni,miért nemfizeti be a teljes adót.Miért csak egy részét vallja be az alkalmazottai fizetésének,az APEH felé,vagy miért igényel vissza a cége nevére olyan áfát,amit a saját házára,autójára,nyaralására kellett hogy befizessen az államnak.Mert ők is ezt teszik,hangzik a válasz.Énis volt már,hogy áfa nélkül vásároltam,és rajtam kívül még nagyon sokan ezt teszik,hidd el!A kis ember kicsit lop,a nagy nagyot.Ilyenek vagyunk.Persze az is igaz,hogy a nagy ember , ha nem lop,veszélybe kerülhetnek az igényei.Ha a kicsi teszi ugyanezt,akkor annak a szükségletei.
  • pszihopata
    érdekes,ezek szerint 300 ember 300 autóval olcsóbban szállítható mint pl. egy kötöttpályás villamossal -jah!
  • Csucsu1111
    Ez valóban elég komplex feladat.A magántőkét a profit érdekli és kedvére emelheti a tarifát.Állambácsit meg rühelljük,nemfizetjük,ezért ő is sz*rik ránk.Így aztán igazából jó alternatíva erre a célra nem kínálkozik.A legfőbb feladat az emberek bizalmának helyreállítása lenne.És meg kellene érteni,hogy az adót be kell fizetni,és nem kijátszani,meg méregdrága medzsókat venni belőle.Egyébként is ki foglalkozik most a közlekedéssel, mikor nyakunkon a válság meg a III-dik világháború?
  • joebacsi
    Sehol nem működik nyereségesen a tömegközlekedés, ergó épeszű magántőkét nem érdekli.
  • pszihopata
    ha megszűnnének az állami monopóliumok a tömegközlekedésre és drasztikusan nőne is a kereslet rá,akkor pár év alatt többet fejlődne magántőkéből mint az elmúlt 100 év alatt összesen
  • n003
    szimpatikus vízijó :) csak normális tömegközlekedés kellene hozzá
  • pszihopata
    a felszabadult utcákon lenne hely villamosoknak,és ha van rá kereslet akkor magántőkéből is megoldható lenne pillanatok alatt

a szaros bkv-nál fele pénzen és jobb minőségben
  • pszihopata
    én szeretek biciklizni bármikor,és feltalálták már a kosarat rá:D

nem kéne szarráfűteni meg szarráklímázni mindent,mozogni kéne

-áh dehogy a modern ember már nyivákol ha ki kell menni a szabadba,vagy ki kell szállni a szaros autóból becsukni a kertkaput

de mégis olyan rohadtul szeretne környezettudatos lenni,csak találja fel valaki a megoldást de feladni semmit sem hajlandó

én kitiltanám a városokból az autókat,akkor rájönnénk hogy már rég meg kellett volna tenni mert megszűnne a zaj-füst-baleseti kockázat stb. hirtelen oriási terek nyílnának meg

rengeteget javulna az életminőség a nagyvárosokban,max bezárnának a hipermarketek és újra megjellennének a belvárosokban a kis boltok-micsoda áldozat-pff....

• Csucsu1111
    nem kell semmit feltalálni,a kerékpár tökéletes városi közl eszköz és az érrendszeri problémákat is megoldja?
    Nos....Nemtudom,télen hányan szeretnek biciklizni,de amíg nemtalálják fel a fedett és fűtött formáját,én nem.:)
    Villamos sincs minden városban,és nemis annyira exkluzív,mint egy csilivili guruló kis ékszerdoboz,nembeszélve a hétvégi nagybevásárlásokról.
    4kerék4evör!

• pszihopata
    nem kell semmit feltalálni,a kerékpár tökéletes városi közl eszköz és az érrendszeri problémákat is megoldja:D

nyugdíjasoknak meg ott a villamos

külterületi közlekedésre-szállításra meg ott az elektromos vasút erőművi árammal

max nem lesz autó-motor fórum ennyi

CSucsu1111-te feltaláltad a zsebórát!
  • Csucsu1111
    Literenként persze.:)