59
  • nickwearby
    #59
    Na én ilyen helyett: Na és ilyen

  • nickwearby
    #58
    "egymástól tanulnának"

    LOL

    _____________

    az ezzel az alapvető probléma,
    hogy 100 éven belül kénytelenek leszünk átállni a megújuló energiaforrásokra,
    ami elvileg bőven fedezné az emberiség jelenlegi szükségleteit,
    csak hát a pénz, meg a technikai kivitelezés ...

    Na én ilyen kilátásokra akarnak ilyesmit fejleszteni, ami zabálja az energiát????

    eléggé el vannak szállva.
  • GyuriX2572
    #57
    Csinald meg a hazim! .... Most pedig terdelj le!! :D lol
  • JMáté
    #56
    Hú, te aztán jó hülye vagy!
  • Sanyix
    #55
    Te is idióta vagy, és főleg önző is, hiszen mi jött le neked az egészből? Hogy te legyél jobb helyzetben, és mások csicskázznak neked :)
    Te illenél is közéjük, te is leszarnál mindent, csak neked legyen jó.
  • Sanyix
    #54
    1. Te idióta vagy.
    2. nem iszom kólát soha
    3. nem nekem van annyi pénzem amit nem tudok elkölteni
    4. nem olyan berendezkedésű a kapitalista pénzdiktatúra hogy meg lehessen lépni amit írtam (nálam nagyobb erők kellenek hogy bármi is változzon... sokkal nagyobbak)
  • TreDoR
    #53
    Egyébként minek basztatjátok? Azért választunk vezetőket (najó nem minden országban/államban), hogy ilyen döntéseket meghozzanak, és ne csak a f*szukat verjék, ezek után átreformálják a társadalmat. Az "egy csepp eső is növeli a tengert" féle hozzáállás a valóságban k*rvára nem működik.
  • Csirke4
    #52
    Be kell kerülni a felső 10000-be. De amúgy #45-nek igaza van, te a megmaradt kaját szépen becsomagolod és elküldöd valamilyen úton módon Afrikába?
  • bakagaijin
    #51
    Amíg csak a munkatársak addig ok, szerintem. Amikor a főnök, vagy a fogyasztó / célközönség a robot... na ott már nagyon kezd skynet-esedni...
  • babajaga
    #50
    "Az ipari forradalom egyik feltétele a mezőgazdasági termelés átalakulása volt. Ennek során kevesebb munkás egyre több városi lakos eltartására volt képes. "

    Nem éppen! A mezőgazdasági termelékenység azért nőtt mert megjelentek azok a gépek amelyek lehetővé tették ezt.
  • Epikurosz
    #49
    Hh, ezt nem ide szántam.
  • Epikurosz
    #48
    Még nem fejeztem be!
    Szájbarágó.
  • Epikurosz
    #47
    Igazából minden azon múlik, hogy sikerül-e kitörni a Föld börtönéből. (Lásd: Menekülés Absolonból. Élveztem.)

    Mert, ha igen, nincs annyi robot, amennyire ne lenne szükség.
    Bár gagyik azért nem kellenének.

    Na, sikerült feldobnom titket, szomorú béláim?
  • rx324
    #46
    A.) Sok munkanélküli
    B.) Kisebb heti óraszám - kár, hogy ennek a legkisebb az esélye
    C.) Terminátorok háborúja
    D.) Népesség növekedésével globális problémák hatványozottan növekednek, ergo leköthető a felszabadult munkaerő - szerintem nagyjából ez történik

    Ez csak szervezés és intelligencia kérdése, nem a robotokon múlik!
  • JMáté
    #45
    Ha te ezt komolyan gondolod, akkor ne haragudj de hogy van pofád egy fűtött lakásban a számítógép előtt ülve kólát inni amíg Afrikában éheznek?
  • Gamecube86
    #44
    Az ipari forradalom egyik feltétele a mezőgazdasági termelés átalakulása volt. Ennek során kevesebb munkás egyre több városi lakos eltartására volt képes. Ezzel együtt járt a lakosság számának növekedése illetve a bérmunkásréteg kialakulása. Az új iparágak és a tömegtermelés egy ideig felszívták a mezőgazdaságból felszabaduló munkaerőt, de a kialakult munkaerő-felesleg először olcsóbb munkaerőhöz, majd munkanélküliséghez vezetett.
    Új társadalmi rétegek jöttek létre, a tőkés nagypolgárság és a városi munkásosztály. Az egész folyamat végül a gyermekek és a nők foglalkoztatásához vezetett, akik munkaereje olcsóbb volt a férfiakénál.
    A munkások féltek munkahelyük elvesztésétől, a gépek ellen fordultak (gépromboló mozgalmak).
    Az első szervezett érdekérvényesítésre létrehozott mozgalom a chartizmus volt (Anglia 1836). A mozgalom nevét alkotmányjavaslatáról (charter) kapta, amelyet a parlament elutasított.
    Angliában a korai munkásmozgalmak hatására születtek meg az első gyári törvények az 1840-es években. Az egyértelműen negatív irányba mutató társadalmi „fejlődés” orvoslására jöttek létre a 19. század szocializmusai.
    Forrás:S.Péter
    Ennyi :)
  • babajaga
    #43
    Hozzál mammutot én tudom!
  • Csirke4
    #42
    "Erről meg amúgy egy asimov regény jutott eszembe, ahol az emberek már annyira elbutultak, hogy senki sem tudta, hogy egy elromlott müszaki dolog vajon hogyan müködik, vagy hogy hogy kell megjavitani..."

    Ez az elbutulás rég megtörtént, vagy tegye föl a kezét aki tudja még, hogy hogyan kell mamutot elejteni és megnyúzi.
  • Bandew
    #41
    Ööö...
    Ahogy így elnézem, te nem szereted a technológiákat? :)
  • Zoliz
    #40
    Pusztuljanak a mérnökök, akik mindent helyettesíteni próbálnak, mert az agyuk nem áll meg soha, mert félnek a természettől!

    "Természettudomány"? Phüüüüü

    "Haladó" szellemiség a gépek világába.
  • johnsmitheger
    #39
    Egy gyárban :
    - Hé T1000-es látod, hogy pont a kávégépre nézek, de éppen nincs nálam apró?? Na mit kellene tenned?? Naaaaaaa?

    Jövő állásinterjú:
    - Robot és ember jelentkező fog egymással versengeni, de kérdés, hogy milyen képességekkel és milyen pozícióra.
    - Ember: napontan 3 kávét iszok, 2-szer sz@rok, de nem kötöm magam rá a drága 200-as hálóra több órára. Ja és ingyen tenisz bérletet tudok szerezni.
    - Robot: 3 óra töltés a 220-on, és mehet a meló. Ismerek egymillió másik T1000-est :)

    "Egyszóval nem programozni kéne a robotokat, hanem megtanítani gondolkodni"

    Nem megtanítani kellene, hanem felruházni a tanulni tudás képességével (design). Ez a neuronhálós modell segítségével simán megy.

    Szerintem azért egy olyan sebész robot, ami már mondjuk 250 éve tanulja a sebészetet és 65000 műtétet végzett, elkelhet egy kórházban. Lehet, hogy a 10. testet kapja, de a tudása nem vész el, majdnem bármeddig gyarapítható. Illetve ha kell egy másik ilyen sebész, akkor copy-paste a neuronhálójára és hipp-hopp van egy másik...
  • who am I 7
    #38
    Droid attack!
  • Bandew
    #37
    Igen én is így látom! Rohadt nagy pazarlás megy manapság!A felhasznált nyersanyagok töredékéből minden embert elláthatnánk! Nem beszélve az emberi élet pazarlásáról, mikoris emberek milliói hajtják az igát egy őrült játékban, majd szépen megöregszenek és elmúlnak. Szóval én csak drukkolni tudok a robotoknak. Minél inkább leváltják az embert és minél inkább fejlődik a technológia, annál inkább látszik az igazság: jelenlegi pénzügyi gazdaságunk, többé már nem megalapozott!
  • Sanyix
    #36
    Afrikában éheznek az emberek. És tudod mi a vicces? Hogy a mai gépekkel, technológiával , igen kevés ember (persze ez relatív), annyi kaját tudna termelni, hogy minden ember jóllakhatna az egész világon. De nem teszik, mert nincs profit, dögöljenek csak meg, pénz a lényeg, íme az emberiség, és a fantasztikus "mindenkinekjólesz" kápítálizmus.

    Egyébként teljesen így van. Olcsón egyszerűen lehetne áramot termelni napenergiával a mai technológiákkal(parabolatükör, stirling generátor). Sorozatgyártják? NEM. Fűteni szintén hatékonyan lehetne, támogatja a rendszer? Válogathatsz 54534544 könnyen kiépíthető olcsó hőcserélő/stb rendszerből? NEM.
    Az a lényeg, hogy körkörös függés legyen az a bizonyos felső 10000 jól járjon.
  • Amergin
    #35
    Az a helyzet, hogy azért van még emberi munkára szükség, mert azt még nem sikerült gépesíteni. Amint sikerül, már nem lesz szükség az emberi munkára.
    Ha nem lesz szükség emberi munkára, nem lesz szükség az emberre sem, ez csak idő kérdése.
    Az ember mint "fogyasztó". Amint sikerül az embert humanoidokkal helyettesíteni, nem lesz már szükség emberre egyáltalán.
    Mivel a humanoidok "kontroll alatt" tarthatók (most az mindegy, ki gyakorolja a kontrollt), az emberi fajnak akkor lesz megengedve hogy fennmaradjon, ha hajlandó ő is elfogadni ugyanazt a kontrollt, ami a humanoidokon lesz.
    Aki nem fogadja ezt el az el lesz pusztítva.
    Nem kell megíjedni, a "szelídek" (akik majd öröklik a Földet) örömmel fogadják majd az elmekontrollt...
  • Bandew
    #34
    Szép és jó az ember, de azért tökéletesnek nem mondanám. Végül is semmi sem tökéletes, minden folyamatos fejlődésben van.
    Sőt talán nem túlzok, ha kijelentem, hogy ami eddig a "legtökéletesebbhez" a legközelebb van, azok a virágos fák.
  • Bandew
    #33
    Hát jah itt jön képbe a Zeitgeist.
    A technológiai fejlődés abszolút vetélytársa a monetáris rendszernek. Ezért nem is fejlődik ma olyan gyorsan semmi, hisz csak azt fejlesztenek, ami profitot termel és ami nem szorítja ki 100%-ra az emberi munkaerőt, hisz kell a pénz az embereknek, hogy a vásárlásokkal táplálják a gazdasági körforgást. Persze felmerül a kérdés ilyenkor, hogy mégis mi a fene értelme van ennek? Hova tart ez az egész? Hát baromira sehova!
    Szóval én támogatom a technológiákat minden mértékben, hisz a jövő úgyis aköré épül majd.
  • babajaga
    #32
    A robotokat is ő csinálja! Csak azt tudnak amire felkészítette az ember.nehogy má gondolkodjanak, olyan hülyék mint a segg!
  • haxoror
    #31
    És mégis miből fog többet kapni a tulajdonos ha hagyja hogy a potenciális vásárlói éhen dögöljenek?

    A világ nem így működik.
  • Kornan
    #30
    Szerintem a versenyhelyzet miatt valamivel azért csak olcsóbban adják, amit megtermelnek robotokkal. Tehát jobban megéri a tulajnak, ha csk az ő termékeit veszik olcsóbban, mintha drágábban adná de kevesebben vennék.

    + ahogy mondod(#29) akár meg is lehet adóztatni a robikat... Elég valószínű ,hogy valamilyen állami beavatkozásra lesz majd szükség.
  • Sanyix
    #29
    Úgy lenne a jó, hogy a robotokat használó cégeknél a a nyereség egy részét lehúzná az állam, és alanyi jogon osztaná ki a lakosságnak, úgy beállítva, hogy az emberek viszonylag jól megéljenek. Persze ehhez az egész világon így kéne működnie, különben elkezdenének költözgetni a cégek oda ahol többet kaszálhatnak.
  • Sanyix
    #28
    höhöhöee te nem ebben a világban élsz. Ha itt gépek gyártanak, nem fog többet kapni az ember, hanem a tulajdonos fog többet kapni mert kevesebb a kiadása. Ha lenne 10 ember robothadsereggel, annyi cuccal amit akarnak, az a 10 jól élne, a többi meg éhendöglene.

    A jövő:

    - Adjon már valamit, a gépei úgyis annyit termelnek!
    - Nem adok, dolgozzál, azért kapsz pénzt!
    - Dehát nincs mit dolgozni, mert a gépek végzik a munkát.
    - Hát akkor dögölj meg...
  • Kornan
    #27
    "Az ember azért tökéletes rendszer"
    Szerintem az ember test nagyon távol áll a tökéletes fogalmától. Rengeteg hibánk van, például betegek leszünk, öregedünk, hibás döntéseket hozunk, rengeteg korlátunk van, érzékszerveink is elég gyengék az állatvilághoz képest...

    "Az emberi test/rendszer szerintem a természet által megalkotott, továbbmegyek .. az univerzum által megalkotott legtökéletesebb rendszer"

    Ha azt mondod ,hogy a jelenleg az ismert világegyetemben létező élő szervezetek közül legközelebb áll a tökéleteshez, akkor az más kérdés. Ez igaz lehet, de csak akkor ha univerzálisan, azaz minden szempontot együttvéve nézzük. Az intelligencián és az ebből adódó tulajdonságokon kívül majdnem mindenben alacsonyabb szinten vagyunk a legtöbb hasonló életformával szemben.

    Ha célspecifikusan nézzük, akkor már a robotok is tökéletesebb rendszerek sok célra, csakúgy mint állatok.
  • TreDoR
    #26
    A gond az, hogy te arra gondolsz, egy adott ember tud mindent a létről, és ezt képtelenség utánozni (valóban nehéz) de minden ember csak "matat a sötétben", mint egy robot, amely emiatt akár utánozhatja is az emberi "döntéseket".
  • Gascan #25
    Ugyan arról a dologról beszélünk.. a lényeg hogy tanitani kell.. nem "HA" paragrafusokat adni
  • TreDoR
    #24
    Milyen váratlan helyzetek? Egy ember is csak azon információk alapján tud "dőntést" hozni amelyeket már életében megtapasztalt, esetleg elődei elmondtak neki (ez utóbbi valójában nem ér sokat). Erre építve nincsen olyan az emberi agy esetében, hogy végtelen kombinációcorozat, azt azért megnézném, hogy melyik ember tudja, hogy mik a lét alapvető építőelemei vagy, hogy önmaga miért létezik, ezekre a kérdésekre bár vannak találgatások (höh, valószínú. hogy Stephen Hawking, vagy Einstein értett mindent a létről...).
  • Gascan #23
    Végtelen kombinációsorozatot programozni nem éppen egyszerű.. szerintem. Talán arról az oldalról megközeliteni a problémát könnyebb, hogy inkább tanulni tanitsuk meg a robotot.

    Nem is beszélve a váratlan helyzetekről.
  • TreDoR
    #22
    A kettő teljesen ugyanaz, egy emberi egyed is csak az érzékszervei által leszűrt információkat próbálja felhasználni, teljesen lényegtelen, hogy ezeket az infókat az érzékszerveivel érzékeli, vagy betáplálják azokat.
  • Gascan #21
    Nahát ebben azért vitatkoznák veled, ha lehet :) Az emberi test/rendszer szerintem a természet által megalkotott, továbbmegyek .. az univerzum által megalkotott legtökéletesebb rendszer.

    Nem igazán ismerek ehhez foghatót.. de ha neked más véleményed van, szivesen meghallgatnám.

  • Kornan
    #20
    Hát jah egyetértek oktatással és a robotokkal kapcsolatban is, jelenleg elég bénák még a robotok ha nem programozott helyzetről van szó. Vannak kezdetleges tanulási képességeik(pl útvonalat tanul, feltérképezi a környezetét), de ezek a tanulási algoritmusok is messze elmaradnak az embertől. Ellenben viszont ha mindig teljesen ugyanazt kell csinálni, az relatíve könnyen beprogramozható és abban jók.

    "Az ember azért tökéletes rendszer"
    Ezt azért nem mondtam volna

    "Egyszóval nem programozni kéne a robotokat, hanem megtanítani gondolkodni"
    Valamire elég a tiszta programozás is tanulás nélkül, de a terminátorokhoz tényleg magas szintű tanulási képességek kellenek a magas szintű programozás mellett.