37
  • AbyssLord
    Abszolút igazad van!
    Egyáltalán nem arról van szó, hogy varez miatt nem adnak ki pc-re dolgokat. A pénzmenek a konzolt nyomatják, mert abban van a lóvé, a supportja messzemenően kissebb egy konzolnak, mint egy pc-nek, hiszen az összesben 1 féle hardver van, míg pc-nél ahány gép, annyi féle hardver és szoftver összeállítás, így tizedakkora munkával össze lehet hozni ugyan azt a gagyit konzolra, mint pc-re -> még több pénz marad a pénzmenek zsebében.
    Plussz a pcsek elvárják a pach-eket, a pc-s játékokat lehet modolni, és így ugyanazzal a játékkal akár évtizedekig elvagy, a pc nagyon sokoldalúsága miatt elvárják a pcsek, hogy a játékok ezt ki is használják. És ez a pénzmeneknek nem tetszik. Nekik az kell, hogy megveszed a kis játékodat, játszol vele 2 hétig, megunod, és utána megint veszel egy újat, amit sorozatgyártásban fostak ki neked. A lé dől, és ha ők vidámak, akkor szerintük mindenki vidám.
    Itt már rég nem az igények kielégítéséről van szó. Új igényeket teremtenek. Az, hogy az emberek komplex történetet akarnak, jól összerakott háttértörténetet, sok sok funkciót, és még modolható is legyen, az le van tojva magasról. Sorra adják ki a tetrisz szinvonalú förtelmeket, és a sok szerencsétlen vak meg kilószámra veszi őket, és örül, hogy mennyire is jó neki, végre megszabadult a "förtelmes" pc-től. És psp-n nyomja a csilivili 3d-s zenélős tetriszt, meg a réjment.
    És amikor az őspc játékosok felháborodnak ezen, akkor lenyomják őket azzal a gyenge kifogással, hogy a pc-n varezolnak.
    Erre az egészre nagyon jó példa amit a gta 4-el csináltak, és csinálnak most is. Kihozzák kizárólag konzolra, ami szerintem egyértelmüen jobban és élvezhetőbben kezelhető pc-n, ráadásként az egész sorozat kizárólag pc-ről indult ki. Majd a sok nyafi miatt végre csinálnak egy pc-portot, de kritikán aluli minőségben, és akkor nagyon finom voltam. Majd hozzávágnak 1-2 patcht, hogy azért a játék ne fagyjon szarrá legalább az általuk kiírt gépigényen. És ezek után elkezdik ömleszteni a kiegészítőket ismét kizárólagosan konzolokra. És a pc-sek szíve meg megszakad, mert ha tényleg sikerül elérni, hogy a játék fusson, akkor egy hihetetlenül jó játékról van szó. Ráadásként a pc-re továbbfejlesztették a játékot, ugyanis pc-n közepes beállításokon már szebben fut mint bármelyik konzolon! És ezt az egész hánynivaló hozzáállást már elkezdték az előző epizódokkal is!
    Ok, belátom, a konzolnak is megvan a maga helye. Tényleg csak bedugod a játékot, és már tolod is. És aki anti-technokrata, annak tényleg jó. Na de nem mindent kéne oda kinyomni! Egyre több folytatás tűnik el pc-ről, amit annó kizárólag arra fejleszettek. Akkor már a játék múltja miatt igazán megtehetnék, hogy kihozzák őket pc-re is normálisan. Igazán lenne pénz a milliárdjaikból. De ők csak folyton nyafognak, hogy a bevétel növekedése nem az elvártak szerint alakul. Nem az hogy a bevétel nem nő, A BEVÉTEL NÖVEKEDÉSE NEM NŐ!!! És ettől már számukra felborul a világ...
    Én pl továbbra sem tudom megérteni, hogy egy fps-t hogyan lehet kontrollerrel játszani... Ez kb olyan, mintha egérrel akarnál autószimulátort játszani. Vagy épp verekedős játékot egérrel... A platformjátékok, és a továbbfejlett 3d-s változataik tényleg konzolon jók. Meg a gitárhéró és a bunyós játékok. Ezeket konzolokra álmodták meg, és azon lehet őket élvezhetően játszani. De egy Fps vagy egy rts-t pc-re fejlesztettek ki. De ezek az agyamentek átrakják konzolra, mert ott van a pénz.
    A nagy kiadókat lassan teljesen el lehet felejteni. Ha élvezetes játékra vágysz, amivel még évekkel később is szivesen játszol, akkor az indie játékokat kell keresni, meg a kis, pcre fejlesztő cégek termékeit.

szorri a hosszú hozzászólásért.
  • Skyline
    A konzolokon warez pedig: Ps3-on nincs. X360-on a bantól félve akik live-oznak megveszik az eredetit. Így ott erősen nem ugyanennyi a warez...:D
  • Skyline
    Egyszerübb a nextgen konzolokra fogni mint arra hogy pc-n a warez miatt bődületes szarok a bevételek,igaz..
    Nem sajnáltatok senki,csak az a gusztustalan hogy a normális felfogású pc-sek szopnak azok miatt a férgek miatt akik életükben nem vettek egy játékot sem.
    Sablonos? a Cod4-el a mai napig milliók játszanak még pc-n is jó ha a negyedének eredeti...Idióta...

Jesszus mi?:)
  • yesname #34
    Te nagyon el vagy tévedve.
  • opeca
    Jesszus :D

Na, akkor felvilágosítás II. rész.

A PC-ét tudatosan hagyták ott a fejlesztők, Semmi köze nem volt a warezhez. Az csak egy kifogás amivel az olyan kisgyerekeket mint te, szokták etetni.

Ennek egyszerűen üzletpolitikai okai voltak. Nem feltűnő neked, hogy amint megjelentek a nextgen konzolok akkortól kezdtek a fejlesztők átállni a PC-ről ezekre az eszközökre?

Na ugye.

Semmiféle warezolásról nincs szó, csak tudatosan nyomták le az emberek torkán a konzolokat, és hát be kell vallani jól csinálták. Most már aki csak játszani akar az vesz egy konzolt és kész.

A PC-nek volt 10 szép éve, megalapozta a nextgen konzolok hardverét és játékait.

Ennek a gyümölcsét élvezi most a konzolos, a PC nélkül itt a büdös életbe nem lett volna semmilyen PS2 vagy XBOX...

A PC forralta ki azt a technikai szintet amit ma ezek a konzolok használnak.

Ha minden PC-és játékos megvenné a játékot a konzolos eladások akkor is nagyságrenddel nagyobbak lennének, és akkor max. annyit lehetne mondani, hogy hát ja ja, de a konzolban van a pénz.

Most mit vársz a PC-sektől? Sajnálják le a köcsög játékfejlesztő managert, mert miattuk egy héten csak 5 kurvát tud felszedni a ferrarijával és nem 10-et?
    Ugye most viccelsz?

Ez üzlet bazz, nem valami jótékonysági egylet, vagy mentsük meg a bálnákat mozgalom.

Leszarják ők, hogy neked mi kell és ha holnap valami csoda történne, és egy rakás ember vásárolna a gyerekének PC-ét és nem konzolt és venné meg a játékokat, de a 30%-a továbbra is warezolna, akkor olyan gyorsan leszarná konzolos fejedet a fejlesztőcég, hogy pislogni sem lenne időd.

Itt sajnáltatod azokat, akik mind a mai napig kurva jól megélnek a sablonos, semmilyen játékokból, és éppen oda dörgölőznek, ahol a pénz van. Ugyan, ugyan...
  • opeca
    Te se menj gazdasági igazgatónak sehova se. 8%-nyi a PC-és előrendelés? És? Az kevés?

Ha én adhatnák el annak a 8%-nyi játékosnak, asszem már nagyon gazdag ember lehetnék.

Azt meg elárulhatom neked, hogy a konzolokon is ugyanannyi a warez :p
    Csak mivel ott az eladások nagyságrendekkel nagyobbak így annyira nem kimutatható, vagy inkább nem annyira törődnek vele.
  • torcipepe
    mint mondottam nem tudom, mi az a dedikált szerver, csat tippeltem, mivelhogy nem szoktam neten játszani bizonyos okokból. helyi hálón viszont sokat CS-zek.

valamint hozzátettem, hogy van chat-re millió progi. ha olyan szerverre méssz, amit ismersz, akkor tudod melyik chatprogit használják azon a szerón. ha meg csak egy random szerverre lépsz fel, akkor megeshet, hogy olyan nyelven beszélnek, amit nem értessz vagy egyszerűen leszarják mit karattyolsz.
  • Skyline
    " CoD4et is megvettem mikor lejjebb ment az ára"

Tehát megvetted,nincs miről beszélni,itt azokról az emberekről van szó akik egy játékot hónapokig tolnak,magasztalják,de szarnak megvenni. És ilyen volt a Cod4-es pc-s társadalom jó része is (ha csak belegondolok hogy war kereséás közben minden második klán kérdése az volt hogy UGYE TÖRT A SZERÓ?... Klánok...Szánalmas). Ezek után mit lehet várni a készítőtől,hálás legyen?:)

• morden
    A játék ár témához: gondolom nem elősorban a kelet-európai piacra fejlesztenek , hanem máshova, ahol pár óra keresetből meg lehet venni a gémet és nem 3 napnyi melóból, szóval külföldön gondolom egy 10k-s játék mintha ott 2000-3000 forint lenne, ami már sokkal barátibb lenne premier árban, szóval a megoldás szerintem, játék helyett húzzuk fel az országot G8-ba aztán lehet olcsón venni a dolgokat.
  • Hans von Luck
    A CoD-oknak ezek után ell kell gondolkodniuk hogy inkább Bad Company-ba fektessék e lellót...és még spórolhatnak is mert úgyis olcsóbb lesz legalább 10€-val, és a multi mindig komplexebb volt a Battlefield-ben...
    Csak lenne már március...
  • Fec papa
    Ja a PCt nem csak játékra használom, és semmi kedvem 10ezrekért játékot venni. CoD4et is megvettem mikor lejjebb ment az ára, előtte letöltöttem és? Nem vagyok oylan helyzetben, hogy ennyit kiadjak egy szutyok átportolt szarra, ahol még azt a lehetőséget is elveszik hogy normális pingel dedicalt serveren játszak.
  • Skyline
    9990 ft ez is,van pc-d hogy told EZT a játékot (alaphangon az 5-10szeresébe kerül a pc-d öreg)? Van...Akkor nincs miről beszélni...
  • Skyline
    Minek adják ki pc-re akkor? Mert pénz éhség is dolgozik,innen is megy valamennyi bevétel,ennyi.
    Chat hiánya? Nekem totál egyértelmü mi a fő probléma. Semmi mást nem kapunk csak egy konzolportot,ezért írtam hogy nem lepődnék meg ha x360 joy-al lenne irányítható..
  • hawkie22
    Az utolsó hozzászólóval értek egyet. Az én esetemben gyakorlatilag egy olyan játék van, amit teljes áron vettem meg, a WoW, a többi játéknál, ami eredetiben van meg (NfS UC, RS6 Vegas 1-2, Gears of War, Madden NFL 06) addig vártam, amíg le nem mentem 3-5000 forintra. Még egy olyan játék van, amiért kiadnék pénzt teljes áron, az új Batman. De tény, hogy a PC-s játékok bevezető árai irtó magasak az itthoni fizetésekhez képest, amit többnyire a játékosoknak kéne kitermelni, mert a szülők nem valószínű, hogy a gyereknek pont játékra adják a zsebpénzt, már ha adnak egyáltalán. :)
  • zoltan54
    Nem lenne ilyen warez, ha nem 15 000 - 20 000 lenne egy új játék...
  • Indigo
    Alapvetően egyet értek, csak már megint az van, hogy ezekkel a dolgokkal azt szivatják, akik tisztességesen megveszik a játékot. De a chat hiányát pl mi a faszom indokolja? Azt biztosan nem foghatják a warez-ra. Nem, ezek egyszerűen hülyék, el vannak szállva a sikertől.

Egyébként meg jogos a felvetés, ha ennyire leszarják a PC-t (és a PC-s játékosokat is, ez már világos), akkor minek adják ki rá? Azért, mert azért csak jól jön az a pár millió $ nyereség, ami befolyik belőle... Szóval nem majmold már te is az ilyen kamudumákat, mert szerintem ezek nem teljesen igazak.
  • Cat 02 #21
    Nincs chat ? Így most h juttatjuk a másik tudtára h láma,wh-s, dullos, aim-es, cfg-s ? :S
  • Skyline
    Rá kellett volna egyébként kérdezni a készítőkre az említett chaten hogy egyáltalán egér+bill,vagy csak Xbox360 kontrollerrel lesz kezelhető a game??
  • Skyline
    A sok értelmesnek akilewarezolja, stbstb...Csak nyugodtan engem nem érdekel,de ahogy lentebb írták hogy hány készítő adta be az unalmast szintén pc-re nos lassan el lehet kezdeni gondolkodni miért is van Pc-s játékoknak leáldozott topic,mert igenis leáldozóban van és ez a warez gusztustalan elszaporodásának (még azt is warezolja a vérpisti amivel évekig játszik pl Cod4) köszönhető.
  • kanduhr
    Már, ha az EA nem szól bele Carmack terveibe, mert a Ragenek kivételesen ők lesznek a kiadójuk.
  • Polllen
    maradjunk abban, hogy remélem csak vicc a cset hiánya, mert akkor inkább nem veszem meg...ok, hogy lövöldözni mész fel, de jókat lehet marhulni, cset nélkül a multi egyik előnye veszik el...:\
    vagy ennyire multiplatform egyenlőség van???
  • dzsagon
    nem kell játszani ezzel a szarral oszt kész
  • Balumann
    Központi szerver lesz, és szerintem statisztika is (az már divat...). A dedikált szerver arra jó, hogy a szerver egy másik gépen fut. Lényegében ez teszi lehetővé állandó szerverek létét, pl. vagy valaki otthon jó nettel külön üzemeltet ennek egy gépet, vagy vannak szolgáltatók akiktől lehet bérelni.
    Van 1-2 játék aminél akkor is hasznos, ha 1 gépen fut a 2 (főként akkor, ha a játék pl. akad a szerverkészítőnek).
  • Balumann
    9 v 9 -nél szerintem sem kell több a játékban, ha realisztikusabb lesz (kiszedik az ilyen túlontúl árkád lehetőséget), akkor lehet jobb is lesz. Voice chat-et se raknak a játékba? Mondjuk engem nem zavar, ha játszok akkor is Hamachin, TS mellett játszok.
    Ettől függetlenül a CHAT kivétele tényleg óráisi hiba. Most hol fognak anyázni az ideges játékosok?
  • Fec papa
    Haha, ezeket a csoffadt idiótákat, remélem legalább a single jó lesz, és akkor szépen lewarezolom, mert CoD igazi multi nélkül szart sem ér, kiszophat az infinity ward, látszik hogy ők csinálták a szar CoD2-t is.
  • Indigo
    most irkálni vagy játszani akarsz??

Szerintem meg alap dolog, hogy tudj kommunikálni a többi játékossal. Tényleg fasza dolog lenne mindenféle jelzés, kommunikáció nélkül lődözni egymást?

másik a dedikált szerver, ezt nembiztos hogy értem

Hát nem is... Esetleg nézz utána, mielőtt "marhaságokat" kiáltasz.

A hsz-edből az derül ki, hogy te multiplayer játékot (nemcsak CoD-ot) még csak messziről láttál...
  • Narxis
    Mostanában egyre-másra érkeznek lesújtó bejelentések, miszerint a PC-s változatokból kihagyják a kimondottan PC-hez való dedikált szervert. A sort az Infinity Ward kezdte a Modern Warfare 2-vel, majd nemrég a Rebellion is bejelentette, hogy az Aliens vs. Predator sem fog dedikált szervert tartalmazni, most pedig az id Software fő programozója, John Carmack is hasonló nyilatkozatot tett. Kijelentése szerint a RAGE sem fogja tartalmazni ezt a módot. Így fogalmazott:

"Még semmi sincs kőbe vésve, de jelen pillanatban mi is úgy gondoljuk, hogy nem lesz dedikált szerver támogatás a PC-re megjelenő Rage-ben." -- mondta rideg nyugalommal John Carmack a Varietynek. "A legjobb, hogy ebben nem kell úttörőknek lennünk, mert addig meglátjuk, a konkurencia hogy boldogul a döntéssel." -- tette hozzá, nyilván az Infinity Wardra célozva.

Amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, miszerint a RAGE sem fog dedikált szervert tartalmazni, akkor elég nagy esély van rá, hogy a többi fejlesztő sem fog törődni ezzel a közeljövőben. Könnyen lehet, hogy az Infinity Ward forradalmat indított el, minek következtében még inkább háttérbe fognak szorulni a PC-s fejlesztések.
  • Sanyix
    A fő célcsoportja a 12 éves kis buzik. Ők meg bizony kizárólag warezolnak.
  • Rage47
    akkor minek adják ki pc-re?!
  • torcipepe
    nem értem, hogy mi ez a nagy felzúdulás. ha nem tetszik nem kell megvenni. csak a vérpistikék akadnak ki ilyen marhaságokon.
    előszöris a játék közbeni chat: most irkálni vagy játszani akarsz?? azonkívül milliószám léteznek erre való programok.
    másik a dedikált szerver, ezt nembiztos hogy értem, de számomra ez annyit takar, hogy nem lesz központi szerver, ami a játékosok statisztikáit tárolná. tehát a vérpistikék nem fognak tudni dicsekedni a statjukkal.

az egyetlen tényleg fontos dolog a játékosok számának ilyen mértékű korlátozása. ezt inkább rá kéne bízni a szervert indító játékosra, hogy a pálya mérete és a gépe teljesítménye alapján maga dönthesse el hányan lehetnek max.
  • Indigo
    Ízlés kérdése - de ne menjünk bele, mert már ismerjük az álláspontodat.
  • Indigo
    Teljesen jogosan fogják sokan inkább lewarezolni, és nem csak a sok kis buzi. Teljesen alap dolgok hiányának az lesz az eredménye.
  • dronkZero
    Nem a játékos túl sok. A pálya túl kicsi.
  • Skyline
    Nem elszálltak,konkrétan teljesen jogosan leszarják a pc változatot a nevetséges eladások miatt (azt ki ne találja senki hogy ennyivel többen fognak konzolon játszani rajta mint pc-n--> 61% x360, 8% pc előrendelés). Lewarezolja a sok kis buzi még a nagy nevü játékokat is. Itt az eredménye.
  • Indigo
    Úristen, ezek nem normálisak. Tényleg maguk alatt vágják a fát a sok faszságukkal. És ilyen fontos infókat miért most kell nyilvánosságra hozni, pár nappal a megjelenés előtt, amikor már rengeteg ember előrendelte? (Költői kérdés... épp azért... Mindenesetre elég gerinctelen húzás. Bár szerintem az is hülye, aki látatlanban előrendel bármilyen játékot...)

Mondjuk én sem sajnálom különösebben, hogy max 18-an vehetnek részt egy játékban, épp az említett spawn kill miatt. Eddig sem mentem fel olyan szerverre, amin 16-nál többen voltak, vagy kisebb pálya esetén 10-nél többen, mert az már totál káosz, teljesen értelmetlen és élvezhetetlen. De azért dedikált szerver és chat nélkül kiadni egy játékot. Ezek nagyon elszálltak...
  • Seth
    Még jó hogy engem hidegen hagy a multi, a single kampánnyal viszont oltári jól szórakoztam !
  • Zaraki Kenpachi
    Az hogy max 9v9 lesz szerintem nem baj, sőt még talán sok is. Sosem értettem a 14 vs 14-s meccseket ahol annyi spanw kill van, hogy 1 lépést nem tudok tenni. Erről a game közbeni nincs chatről speciel nem halottam.