Ötvös Tibor

Újabb fricska a Modern Warfare 2 rajongóknak

A Call of Duty: Modern Warfare 2 készítői már eddig is elég nagy felzúdulást okoztak a dedikált szerverek hiányával és a magas árral, ám erre most megint rátettek egy lapáttal.

Történt ugyanis, hogy a Modern Warfare 2 elleni petíció-hadjárat csitításának érdekében az Infinity Ward két alkalmazottja, név szerint Mackey McCandlish és Ryan Lastimosa egy online chat alkalmával válaszoltak a rajongók kérdéseire és egyes válaszokkal csak maguk alatt vágták a képzeletbeli fát.



Először is kijelentették, hogy nem vehető komolyan a petíció, hiszen - bár több mint 178 ezer aláírás gyűlt már össze, de - 402 tiltakozó négy alkalommal szerepel a listán és így már nem is annyira tiszta a dolog. Dedikált szervereket továbbra sem terveznek, valamint a játék közbeni chat sem szerepel majd.

A végére maradt az igazi durranás, miszerint a multiban egy pályán összesen 18-an csaphatnak össze, mivel a Modern Warfare 2 9v9 rendszert használ majd. Ez elég nagy felzúdulást keltett és újabb rajongókat vesztett az Activision. És ez most nem csak duma, hiszen Amerikában például egy Eddie J. nevezetű srác fogta magát és a Modern Warfare 2-re szánt 60 dolcsit feladta a Battlefield: Bad Company 2 fejlesztőinek ezzel is hozzájárulván a fejlesztéshez.

A DiCE rögtön lereagálta a dolgot és fennhangon hirdetik, hogy az ő játékukban lesznek dedikált szerverek és játék közbeni chat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AbyssLord #37
    Abszolút igazad van!
    Egyáltalán nem arról van szó, hogy varez miatt nem adnak ki pc-re dolgokat. A pénzmenek a konzolt nyomatják, mert abban van a lóvé, a supportja messzemenően kissebb egy konzolnak, mint egy pc-nek, hiszen az összesben 1 féle hardver van, míg pc-nél ahány gép, annyi féle hardver és szoftver összeállítás, így tizedakkora munkával össze lehet hozni ugyan azt a gagyit konzolra, mint pc-re -> még több pénz marad a pénzmenek zsebében.
    Plussz a pcsek elvárják a pach-eket, a pc-s játékokat lehet modolni, és így ugyanazzal a játékkal akár évtizedekig elvagy, a pc nagyon sokoldalúsága miatt elvárják a pcsek, hogy a játékok ezt ki is használják. És ez a pénzmeneknek nem tetszik. Nekik az kell, hogy megveszed a kis játékodat, játszol vele 2 hétig, megunod, és utána megint veszel egy újat, amit sorozatgyártásban fostak ki neked. A lé dől, és ha ők vidámak, akkor szerintük mindenki vidám.
    Itt már rég nem az igények kielégítéséről van szó. Új igényeket teremtenek. Az, hogy az emberek komplex történetet akarnak, jól összerakott háttértörténetet, sok sok funkciót, és még modolható is legyen, az le van tojva magasról. Sorra adják ki a tetrisz szinvonalú förtelmeket, és a sok szerencsétlen vak meg kilószámra veszi őket, és örül, hogy mennyire is jó neki, végre megszabadult a "förtelmes" pc-től. És psp-n nyomja a csilivili 3d-s zenélős tetriszt, meg a réjment.
    És amikor az őspc játékosok felháborodnak ezen, akkor lenyomják őket azzal a gyenge kifogással, hogy a pc-n varezolnak.
    Erre az egészre nagyon jó példa amit a gta 4-el csináltak, és csinálnak most is. Kihozzák kizárólag konzolra, ami szerintem egyértelmüen jobban és élvezhetőbben kezelhető pc-n, ráadásként az egész sorozat kizárólag pc-ről indult ki. Majd a sok nyafi miatt végre csinálnak egy pc-portot, de kritikán aluli minőségben, és akkor nagyon finom voltam. Majd hozzávágnak 1-2 patcht, hogy azért a játék ne fagyjon szarrá legalább az általuk kiírt gépigényen. És ezek után elkezdik ömleszteni a kiegészítőket ismét kizárólagosan konzolokra. És a pc-sek szíve meg megszakad, mert ha tényleg sikerül elérni, hogy a játék fusson, akkor egy hihetetlenül jó játékról van szó. Ráadásként a pc-re továbbfejlesztették a játékot, ugyanis pc-n közepes beállításokon már szebben fut mint bármelyik konzolon! És ezt az egész hánynivaló hozzáállást már elkezdték az előző epizódokkal is!
    Ok, belátom, a konzolnak is megvan a maga helye. Tényleg csak bedugod a játékot, és már tolod is. És aki anti-technokrata, annak tényleg jó. Na de nem mindent kéne oda kinyomni! Egyre több folytatás tűnik el pc-ről, amit annó kizárólag arra fejleszettek. Akkor már a játék múltja miatt igazán megtehetnék, hogy kihozzák őket pc-re is normálisan. Igazán lenne pénz a milliárdjaikból. De ők csak folyton nyafognak, hogy a bevétel növekedése nem az elvártak szerint alakul. Nem az hogy a bevétel nem nő, A BEVÉTEL NÖVEKEDÉSE NEM NŐ!!! És ettől már számukra felborul a világ...
    Én pl továbbra sem tudom megérteni, hogy egy fps-t hogyan lehet kontrollerrel játszani... Ez kb olyan, mintha egérrel akarnál autószimulátort játszani. Vagy épp verekedős játékot egérrel... A platformjátékok, és a továbbfejlett 3d-s változataik tényleg konzolon jók. Meg a gitárhéró és a bunyós játékok. Ezeket konzolokra álmodták meg, és azon lehet őket élvezhetően játszani. De egy Fps vagy egy rts-t pc-re fejlesztettek ki. De ezek az agyamentek átrakják konzolra, mert ott van a pénz.
    A nagy kiadókat lassan teljesen el lehet felejteni. Ha élvezetes játékra vágysz, amivel még évekkel később is szivesen játszol, akkor az indie játékokat kell keresni, meg a kis, pcre fejlesztő cégek termékeit.

    szorri a hosszú hozzászólásért.
  • Skyline #36
    A konzolokon warez pedig: Ps3-on nincs. X360-on a bantól félve akik live-oznak megveszik az eredetit. Így ott erősen nem ugyanennyi a warez...:D
  • Skyline #35
    Egyszerübb a nextgen konzolokra fogni mint arra hogy pc-n a warez miatt bődületes szarok a bevételek,igaz..
    Nem sajnáltatok senki,csak az a gusztustalan hogy a normális felfogású pc-sek szopnak azok miatt a férgek miatt akik életükben nem vettek egy játékot sem.
    Sablonos? a Cod4-el a mai napig milliók játszanak még pc-n is jó ha a negyedének eredeti...Idióta...

    Jesszus mi?:)
  • yesname #34
    Te nagyon el vagy tévedve.
  • opeca #33
    Jesszus :D

    Na, akkor felvilágosítás II. rész.

    A PC-ét tudatosan hagyták ott a fejlesztők, Semmi köze nem volt a warezhez. Az csak egy kifogás amivel az olyan kisgyerekeket mint te, szokták etetni.

    Ennek egyszerűen üzletpolitikai okai voltak. Nem feltűnő neked, hogy amint megjelentek a nextgen konzolok akkortól kezdtek a fejlesztők átállni a PC-ről ezekre az eszközökre?

    Na ugye.

    Semmiféle warezolásról nincs szó, csak tudatosan nyomták le az emberek torkán a konzolokat, és hát be kell vallani jól csinálták. Most már aki csak játszani akar az vesz egy konzolt és kész.

    A PC-nek volt 10 szép éve, megalapozta a nextgen konzolok hardverét és játékait.

    Ennek a gyümölcsét élvezi most a konzolos, a PC nélkül itt a büdös életbe nem lett volna semmilyen PS2 vagy XBOX...

    A PC forralta ki azt a technikai szintet amit ma ezek a konzolok használnak.

    Ha minden PC-és játékos megvenné a játékot a konzolos eladások akkor is nagyságrenddel nagyobbak lennének, és akkor max. annyit lehetne mondani, hogy hát ja ja, de a konzolban van a pénz.

    Most mit vársz a PC-sektől? Sajnálják le a köcsög játékfejlesztő managert, mert miattuk egy héten csak 5 kurvát tud felszedni a ferrarijával és nem 10-et?
    Ugye most viccelsz?

    Ez üzlet bazz, nem valami jótékonysági egylet, vagy mentsük meg a bálnákat mozgalom.

    Leszarják ők, hogy neked mi kell és ha holnap valami csoda történne, és egy rakás ember vásárolna a gyerekének PC-ét és nem konzolt és venné meg a játékokat, de a 30%-a továbbra is warezolna, akkor olyan gyorsan leszarná konzolos fejedet a fejlesztőcég, hogy pislogni sem lenne időd.

    Itt sajnáltatod azokat, akik mind a mai napig kurva jól megélnek a sablonos, semmilyen játékokból, és éppen oda dörgölőznek, ahol a pénz van. Ugyan, ugyan...
  • opeca #32
    Te se menj gazdasági igazgatónak sehova se. 8%-nyi a PC-és előrendelés? És? Az kevés?

    Ha én adhatnák el annak a 8%-nyi játékosnak, asszem már nagyon gazdag ember lehetnék.

    Azt meg elárulhatom neked, hogy a konzolokon is ugyanannyi a warez :p
    Csak mivel ott az eladások nagyságrendekkel nagyobbak így annyira nem kimutatható, vagy inkább nem annyira törődnek vele.
  • torcipepe #31
    mint mondottam nem tudom, mi az a dedikált szerver, csat tippeltem, mivelhogy nem szoktam neten játszani bizonyos okokból. helyi hálón viszont sokat CS-zek.

    valamint hozzátettem, hogy van chat-re millió progi. ha olyan szerverre méssz, amit ismersz, akkor tudod melyik chatprogit használják azon a szerón. ha meg csak egy random szerverre lépsz fel, akkor megeshet, hogy olyan nyelven beszélnek, amit nem értessz vagy egyszerűen leszarják mit karattyolsz.
  • Skyline #30
    " CoD4et is megvettem mikor lejjebb ment az ára"

    Tehát megvetted,nincs miről beszélni,itt azokról az emberekről van szó akik egy játékot hónapokig tolnak,magasztalják,de szarnak megvenni. És ilyen volt a Cod4-es pc-s társadalom jó része is (ha csak belegondolok hogy war kereséás közben minden második klán kérdése az volt hogy UGYE TÖRT A SZERÓ?... Klánok...Szánalmas). Ezek után mit lehet várni a készítőtől,hálás legyen?:)

  • morden #29
    A játék ár témához: gondolom nem elősorban a kelet-európai piacra fejlesztenek , hanem máshova, ahol pár óra keresetből meg lehet venni a gémet és nem 3 napnyi melóból, szóval külföldön gondolom egy 10k-s játék mintha ott 2000-3000 forint lenne, ami már sokkal barátibb lenne premier árban, szóval a megoldás szerintem, játék helyett húzzuk fel az országot G8-ba aztán lehet olcsón venni a dolgokat.
  • Hans von Luck #28
    A CoD-oknak ezek után ell kell gondolkodniuk hogy inkább Bad Company-ba fektessék e lellót...és még spórolhatnak is mert úgyis olcsóbb lesz legalább 10€-val, és a multi mindig komplexebb volt a Battlefield-ben...
    Csak lenne már március...