A H1N1-tõl a H1N1-ig
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most már röhöghetsz is magadon.
Kara kánként folytatom tanításom.
"te meg a két hónappal ezelöttiekre nem" - ezt honnan veszed? Az addig rendben van, hogy vörösen izzanak a szemeid, de hogy én mit és hogyan itélek meg, azt ne az emlékezõtehettségemen kérd számon.
Az oltóanyag hogy jó vagy sem, az tudományos kérdés.
Az, hogy ki gyártja, jogi, politikai és gazdasági kérdés.
A közvéleménynek jogában áll tudnia, hogy a nemzetbiztonság szempontjából is ennyire fontos oltóanyagot kik gyártanak.
Elég hihetetlen az ilyen rövid emlékezet. Én 65 évvel ezelött történtekre pontosan emkékszem te meg a két hónappal ezelöttiekre nem. Ugye látod? Nem látod? Na látod!
"amikor meg példás gyorsasággal és kiváló szakmai hozzáértéssel intézkedik, az se jó egyeseknek" - ilyenre nem emlékszem. Mutyikra annál inkább.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Jó akkor én meg megforditom a kérdést:
ha ennyire nem számit a tulajdonos, akkkor meg mi a francnak kell letitkositani?
Nem, nem kell válaszolnod, mindenki pontosan tudja abszurdisztánban, hogy azért mert valószinü hogy a tulajdonosok igen közeli kapcsolatban állnak a kormánnyal és valószinüleg sikerült az x forintba kerülõ vakcinát 5x-ért megvásárolni nagy tételben...
Tudod inkább nem mondok semmit.De mi a büdös francot érnél a tulajdonosokkal? Ez egy gyógyszer aminek nem attól függ a jósága hogy ki a tulajdonos. Azt mindenki aki vette magának a fáradságot tudja hogy egy gyakorlott tapasztalt gyártóról van szó. Az meg az ajjaj kategóriába tartozik hogy állítólag a kormány nem tesz semmit, amikor meg példás gyorsasággal és kiváló szakmai hozzáértéssel intézkedik, az se jó egyeseknek. A szerzõdés ismerete mi a francra lenne jó?
Ha ennyire ajánlgatják, akkor tegyék mindenki számára ingyenessé. Mert ha nem, akkor a kormány nem más, mint egy gagyi reklámügynökség, ami pl. mosóport reklámoz.
Miért kellett a szerzõdést titkosítani? Miért nem lehet a valódi tulajdonosokat megismerni?
Én nem oltatom be magam (még akkor sem, ha kötelezõvé tennék). Ez nem egy olyan betegség, amitõl be kéne szarni. Enyhébb lefolyású, mint a többi influenza, és szövõdménye a többi influenzának is lehet. A többi ellen sem oltattam be magam sosem, és nem is fogom. Egy olyan betegség ellen, ami önmagában is halálos lehet (és nem a szövõdményei miatt), már beoltatnám magam.
(Még legelsõ körben nov 15-én) = ez okt 15.
Amúgy még egy vélemény az összeesküvés elméletekrõl. Igazából arra jöttem rá, minden vágyam paranoid pesszimistaként élni, de tényleg :D viszont ha belegondolunk... Mi a rosseb van akkor ha Bush egy nyálkás ufó és az életünkre fog törni 2046-ban? Vagy mi van ha Roswellben ufók szálltak le, csak az USA eltitkolja elõlünk? Vagy mi van ha az AIDS mesterséges vírus??
Basszus ezek ellen úgysem tudunk semmit sem tenni! Vagy csináljunk forradalmat? Eh...Személy szerint arra jutottam, hogy nem akarok félelemben élni. Biztos vagyok benne, hogy sok teória igaz, vagy épp teljesen máshogy van... DE Errõl én egyszerûen NEM akarok tudni!
Amíg megvan a személyes egzisztenciám, a családom, a lehetõség hogy tanuljak, dolgozzak, megtegyek mindent hogy egészségesen táplálkozzak,sportoljak, szabadon járhatok a világban... addig komolyan minek foglalkozunk ilyenekkel? Inkább éljünk a lehetõségeinkkel, addig amíg még ez a boldog békeidõ tart. Szerintem ez egy nagyon jó kis ország, tele lehetõségekkel, jó nõkkel, és bakker mindenünk megvan! Ilyenkor kell belegondolni, mi van szomáliában, vagy kína elmaradott részein... vagy akár egy magyar faluban :( Sajnos. Szóval részemrõl ennyit a konspirációs elméletekrõl. Oltással kockáztattam egy globálcionista chip-et.. Hát most legyenek bolgokot :D Lekövethetnek :D
Ellenben most meg kezd átfordulni a kocka, mert hiány van a patikákban is, mindenki elkapkodta a vakcinát. Az emberek kezdenek bepánikolni, mert olaszoknál láthatóan durvult a helyzet, Ukrajnában pedig már egy jóval fertõzékenyebb törzs terjed - azért lett ekkora balhé ott. Nem akarok jósolgatni, de 1 hónap múlva itt is jónagy pánik lesz, és még sokkal nagyobb média hype...Én inkább az utóbbitól félek, nem is kicsit.
Az Omnivest-es arc mondta, hogy 1:1-ben ugyan az az oltás mint amivel tavaly vagy 10 éve oltottak inflenza ellen - csak a törzs más. De logikus nem? végülis mi a fenének öljenek bele egy vadiúj tech kifejlesztésébe milliókat hirtelen... Szvsz valaki elültette a fejekben a dolgot, hogy halálos mellékhatásai lehetnek, onnantól kész vége, értelmes emberek is elkezdtek antioltás pártiak lenni.
Az agybaj nem veszélyeztetettség, azért nem kapsz te.
Egy az én azt hót lexarom, de talán, agybetegség.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Nálad, kiment esetleg a divatból....szóval, akkor a többi nem komoly.Akkor mire ez a nagy sikoltozás?
Érdemes ezt pl. elolvasni, hogy ez milyen mértékben igaz, nemtudom (mai helyzetek alapján elképzelhetõ, de korábban miért nem okozott ennyi problémát?...). De egyik rokonom rendszeresen kapott ismerõsétõl kecsketejet (közvetlenül a kecskébõl :| ), a 2 éves gyerek tejérzékeny lett (családban nem tudom, hogy lett volna erre példa, úgytudom nem volt senki ilyen problémával). Tehát valami igazság biztos van benne. De én se kímélem magam a tejtõl.
Én gondolkodom a beoltáson, ha ingyé lesz, de azért baxa a csõröm a hosszútávú mellékhatás a jóannyátmá
na, mesélj!
Én tejcukorérzékeny lettem kb. 40 éves korom után, de ugyanez történt az apámmal is. érdekes, hogy addig nem volt problem, szerettem a tejet. most már csak laktózmentes jöhetne, de nem mindenütt van, pláne nem félliteresben.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Még mindig senki sem válaszolt (baba esetleg?ahoy?), hogy miért nem oltanak be ingyenesen MINDEN embert, de ha nem is mindet, legalább az adót és TB-t fizetõket!Ha ENNYIRE KURVA NAGY A GÁZ!És ugye a munkás ember számítana az államnak, hisz ha meghalnak, ki a tüdõ fog dolgozni?Szóval amíg én 2000-3000, x ezer ftokat látok röpködni vakcinákon addig ez üzlet és nem vészhelyzet.
Jah nem mellékesen a konkrét vakcinát hosszútávon nem tesztelték, "káros"? mellékhatásai nem ismertek...és még pénzt is kérnek érte?
Jah, ez csak a kérdés egyébként, nem vagyok ellene az oltásnak, ha tényleg megbízható és ingyenes, és azért van, hogy a VÉSZHELYZETET enyhítse.
"Kiemelik, hogy a vitaminok önmagukban hatástalanok az influenzafertõzés ellen"
Ha a szervezet megfelelõ vitaminnal van ellátva, akkor az immunrendszer is megfelelõen tud mûködni, ami segít az influenzafertõzés ellen is. A vitamin nem a fertõzések ellen kell...
Ami nagyobb probléma, hogy manapság a legtöbbet olyan betegségek okozzák, amik megelõzhetõk egészséges táplálkozással (sok gyümölcs, zöldség), rendszeres testmozgással, meg pozitív gondolkodással. Ide tartozik a rák, infarktus is. Elõbbinek az immunrendszer gyengébb mûködése (meg többnyire más tényezõk, amik rásegítenek a rákos sejtek kialakulásában, de az amúgy is kialakul). A túlzott higéniai körülmények (amikor már a lakásból is alig mozdul ki az ember, fõleg gyerekeknél nagy probléma) sem jó, mert az is helytelen immunmûködést eredményez (az allergia oka nem más mint ez, nem véletlen hogy fõként a városokban élõk szenvednek ebben, míg természetközelben, vagy természetben élõknél ismeretlen probléma), de persze vannak más okai is (pl. a tejérzékenységnek). Ezek is gyengítik az immunrendszert, amik elõsegítik a betegségek erõteljesebb terjedését. És akkor 2 dologról nem beszéltem, az egyik a különösen káros anyagok gyengítõ hatásáról (pl. dohányzás, de a városi szmogos levegõ is, meg maga a természetesség hiánya is negatív hatással van), illetve a járványok gyorsabb terjedését elõsegítõ eszközökrõl (tömegközelekedés, de ilyen amikor valami benti helyre beraknak egy légkavargató légkondit).
Az egészségügy feladata lenne az ilyen betegségek megakadályozása is, nem csak a kezelése.
Nameg lehet vitázni az antibiotikumok jelentõségén is. Ha letudja gyõzni a szervezete, akkor nemvalószínû hogy sokat jelent, ráadásul a vírusok ellenállóbbakká válhatnak.
"Az miért van, h az USA-ban mindig sertésinfluenza járványról ír a cikk, majd ez a vírustörzs az emberi áldozatait valahol máshol szedi?
Errõl a Hófehérke jut eszembe, ami egy népmese továbbköltése; ebben a vadász, egy vaddisznó szívet visz a gonosz királynõnek az emberi szív (GyK: Hófehérke szíve) helyett - amiben a parasztság okos embereinek jó megfigyelõ képessége rejlik: a sertés szervezete nagyon hasonló az emberéhez.
Elképzelhetõ, h az USA sertéseken teszteli a vírustörzseket, majd jöhetnek a különbözõ népcsoportokon megejtett kísérletek:
Ázsiaiak, az USA õslakosai, mexikóiak (akikrõl mint tudjuk jelentõs számban vannak köztük spanyol/portugál leszármazottak, akik pedig az Ibériai félszigetrõl származnak és érdekes módon ezen a félszigeten sok száz évig vajon kik éltek? Igen, az arabok...!)
De nem dolgozok semmi efféle bulvárlapnak, szóval nem agyalok ilyesmin... LOLZ
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Elõször is: a H1N1 elleni oltást IZOMBA adják, nem közvetlenül a véráramba.
Másodszor: nem tudom már mit kevertetek a tüdõvel meg a belégzéssel meg a véráramba jutással, de szögezzük le, hogy a hörgõcskék epitéliuma után közvetlenül következik a kapillárisok endotélsejtjei, szóval igen keskeny, mindössze 2 sejtsor választja el a véred a külvilág levegõjétõl. Ezen át tud törni vírus és a véráramba kerülhet. De ha nem akar oda menni, egyszerûen elkezd szaporodni az epitéliumsejtekben, majd az ott kiváltott gyulladásos reakció által odavonzott immunsejtek tehetik tönkre a tüdõszövetet, akár tüdõvérzésig. A tüdõ kellemes hely, megfelelõ páratartalommal, jó vérellátással.
Harmadszor: a sok sületlenséget az antihisztaminok alkalmazásáról influenzafertõzésben...no comment. Tüneti kezelésnek beillik, de nem azonos kategóriában játszik a védõoltással, ami ugye nem tüneti kezelés. A vírusfertõzés okozta immungyengeség miatti egyéb felülfertõzõdés ellen nem hat, vírusmutáció ellen nem hat.
Negyedszer: gyógyszerészdiplomám van, kompetensnek érzem magam a témában
Ötödször: semelyik gyógyszergyár nem szponzorál, nem fûzõdik anyagi érdekem az oltáshoz.
Kérlek ne aggódj!
Ha minden igaz Rajtad (kibaszott aggastyán korodnál fogva) úgy fog átlibbenni ez a szemét vírus, mint a tavaszi szellõ -legalábbis nagyon remélem- (légyszi írd majd meg, hogy mennyi zsepit használtál el orrfújásra!(Jah, de most kivételesen ne csalj!))
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentõsöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentõket!!!
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Persze értem én, vkit mindig okolni kell, többek közt a pestis miatt üldözték a zsidókat is a boldog, vakcinamentes középkorban.