A H1N1-től a H1N1-ig
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kössz a felvilágosítást. Szégyenlem, de erre egy picit sem gondoltam. Talán túl kézenfekvõ volt, pedig nagyon is kapcsolnom kellett volna -de hát ilyenek a naiv (vagy inkább butuska?!) emberek.
( SA(jná)LOM , de semmilyen szélsõséghez sem tartozom, így nem asszociálok természetes viseletekre és jelképekre)
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
- A fejfedõ használata csak néhány évszázadra tekint vissza. Akkor is, - mint sok más -, kettõs érzelem miatt keletkezett.
A./ a történelem során sok helyen és sok esetben rendelték el, hogy azsidóság nemcsak elkülönítve éljen, hanem ruházatán is feltünõen meg legyen bélyegezve.
Ilyen, keresztény megbélyegzés a ruházatban is kötelezõvé lett a zsidó népnek, hol süveg, hol egyéb viselésének elrendelésével.
Ennek több rendelete ismert M.o.-on is.
B./ A zsidó nép a tórai törvényt betartva "ne legyetek olyanok, mint más népek".., amikor a keresztények fejfedõjüket leveszik a templomba való belépéskor, a zsidó ezt pontosan fordítva teszi...
Késõbb az összetartozás jelképe is lett.
Azonban , ha nem is tórai elrendelés, mégis az Isten-félelem látható kinyilvánítása, hogy Isten elõtt fedetlen fejjel megállni nem szabad és nem lehet.
Magam mégis miért hordok kipát ?
- zsidó vagyok
- jelzem Népemnek , hogy eggyüvé tartozunk vér szerint.
Mint sok jelkép-jelvény, így a kipa is a saját, zsidó identítás kinyilvánításának egyik eszköze, más feleslegesen viseli.
Ezért hazugság számba megy másoktól , ha valaki zsidó zsinagógán, istentiszteleten kívûl kipát hord, - hiszen nem zsidó !
Miképpen én sem hordom e fejfedõt keresztény istentiszteleteken, aképpen a zsidó istentiszteleteken a más nemzetekbõl való férfiak is kötelesek a helyet tiszteletben tartani.
Amikor közösségünkben szolgálok, mégsem teszem fel, mert a közösség nemcsak zsidókból áll. Ezzel a megkülönböztetéssel nem zárhatok ki
senkit közülünk.
Azonban a Szombat bejövetelekor és zsidó ünnepeken, zsidóként Népemmel együtt vagyok, és ezt külsõségekben is jelzem, mely jelzés azonban nem skrizofén kettõsség, vagy váltogatott identítás...
A férfiak fejbefedése tórai parancs volt, hiszen a Szentélyben szolgálatot végzõ papok csak fedett fõvel mehettek Isten elé.
A fejbefedés gyakorlata valószínû a babiloniai zsidóság körében alakult ki a 4-5. században. A jámbor, istenfélõ bölcsek mikor imádkoztak, befedték a fejüket. Gyakori volt, hogy sokszor az imasálukat (a táliszt) tették fejükre, úgy imádkoztak. Ezzel pedig szimbolizálták azt, hogy a Törvény betakarása alatt vannak , és ezáltal az Örökkévaló védelmében, jelenlétében...Ez a betakarás jelezte környezetüknek azt, hogy Kihez tartoznak...
Copyright © 2005-2008 SÓFÁR, Jesua HaMassiah-ban hívõ ZSIDÓ KÖZÖSSÉG
JHVH NISSZI Szolgálat
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
Boccccccs! A lényeget elfelejtettem leírni: Azért, mert lötyög a mellényem, és mert Te idõsebbnek érzed magad, ATTÓL MÉG UGYAN OLYAN PÖCS VAGY!!!
Rossz könyvet nyitottál ki.
kozepsulis biosz: virus ellen nincs oltas
nem magad miatt oltatod be magad: 1 ember beteg- talalkozik 100 emberrel penetranciatol es fertozokepessegtol fuggoen betegszenek meg a tobbiek, egy ember meghal np de ha az talalkozott eloszor x emberrel az ujabb xel es az esetek 1%ban meghalnak akkor az mar nagyobb szivas nem?
OK, akkor azt már megélted , hogy idõsebb vagy nálam... ez dícséretes. Gondolom nem arra akartál célozni, hogy ezáltal közelebb vagy a halálhoz. Egyébként azért, mert idõben többet éltél , attól még agyilag nem vagy több egy 14-15 éves sértõdött lánykánál.
"Vedd le a mellényt, mert lötyög. Azt hiszem idõsebb vagyok nálad."
Ezt a dögös kis dumát meg hol hallottad, mert szívesen letölteném én is a MEGFELELÕ szövegkörnyezettel?!
Na es ez most tenyleg teatralis lett. 😄
Tudom én azt! te dobáltad a rendõröket.
Az apádnak meg a nagyapádnak is ezt mondod? Ezek a vén barmok építették neked fel az országot a háború után mert ha nem építettük volna fel a németek által felrobbantott hidakat csak úszva tudnál pestrõl budára menni.Ezek építettek iskolákat hogy tanulhass bár ez nálad felesleges volt. Disznóólban lakhatnál nem lennének üzletek kórházak se semmi. Azt nem is feltételezem hogy el tudod képzelni hogy nézett ki az ország 45-ben mert ahhoz minimális ész is kellene te pedig egyetlen mondatban bebizonyítottad hogy az neked nincs.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Én pedig Mcleod vagyok a Mcleod klánból...És csak 1 maradhat<#idiota>#idiota>
Most akkor beoltatod magad, vagy sem? (már csak az alaptémáról és az általad említett kipusztulásról jutott eszembe)
Pontosan annyi eszed is van amennyi látszik,tipikus elbutított hülye aki zsindexrõl és szennymédiából olvas,egyszer nem volt az utcán mi is folyik kint.
Mindenhol kint voltam baromarcú,EGY olyan alkalom nem volt amikor nem a rendõrök kezdték az emberek provokációját.
A petíciót pedig csak át kellett volna venni ehelyett nemhogy nem vették át a visszatérõ embereket akik a fõbejárat elé álltak ÉS MÉG SEMMIT NEM CSINÁLTAK KÖNNYGÁZZAL FÚJTÁK BENTRÕL TELIBE!!!
De nem baj ilyen elbutított ugatós vén barmok is kellenek az országnak,de hálistennek rövidesen kipusztultok mind a francba.
LOL mi?!
Mert fröcsögsz és vagdalkozol, mint egy 14-15 éves tini lány, akinek megkérdõjelezik a butuska kinyilatkoztatásait, vagy mint egy jobbikos, akinek mellesleg, akár nagyon is igaza lehetne, ha nem viselkedne annyira teátrálisan.
414-es kérdésre nem lehet válasz a 419-es
Szerintem nagyjából igazad van, úgyhogy egyetértek.
Legalább konzekvensen lennél hülye, de hát még az sem megy neked. A testÛlet (Üvegtigris) betett neked rendesen.
Te egy PÖCS vagy nem is kicsi!
Hogy beszélhetsz így az elvtársaidról? Csúnya dolog! Összetartás elvtársak, összetartás! (Csapd le csacsi) 😊
Bocsáss meg ezért az abszolút személyeskedésért, de Te ugye, már hosszabb ideje vagy mozgásodban korlátozott?
Megkérlek még egyszer,hogy ne haragudj mostani indiszkréciómért, de valóban érdekel.