59
 • Mike at home
  #59
  majd ha lesz hozzá hangulatom, válaszolok
 • hol9672
  #58
  Miért nem népszerü a bluréj - a lehető legprózaibb ok miatt - mani!

  Maxell BD-RE Blu-Ray 50GB 2x Normál Tokban : 4 547 Ft/db

  Maxell BD-R Blu-Ray 25GB 4x Normál Tokban : 840 Ft/db

  HP DVD+R 16x : 42 Ft/db

  Memorex DVD+R 8x DL : 188 Ft/db
 • narumon
  #57
  Nah és ilyenkor számolj, hogy az azonos költségek mellett mennyivel kell drágábbnak lennie egy olyan lemeznek amiből 500-at adnak el szemben mondjuk 40.000 eladott darabbal.
 • narumon
  #56
  Hogy hogy nem adnak el 15 ezret?

  "300 blu-raynél nagyobb darabszámot csak komoly filmeknél lehet megfigyelni, 500 példány rekordnak számít, ezt nálunk csak a Mamma mia haladta meg. A dvd-k rekordeladásai azért 30-55 ezer között mozognak."
  http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/10/12/a_blu-ray_nem_luxus/
 • narumon
  #55
  Nem figyeltél oda van írva, hogy én mint importőr cég. (A te olvasatodban a forgalmazó, nem mint pista kft). És természetesen minden úgy áll ahogy írtam, mert a magyar forgalmazónak 25% ÁFÁ-val kell eladnia, tehát te 25% áfával növelt áron vett kiadványt veszel meg, aminek minden egyes mozzanataira 25% ÁFÁ-val növelt ár az érvényes.
 • narumon
  #54
  Húha kicsit "nehéz eset" vagy. Próbálom leegyszerűsíteni. Egy Br lemezből itthon most jelenleg jó esetben 500-800db megy el. Ha van egy mondjuk 2M forint költségem akkor azt 800 lemezzel számolva, 2500Ft/db. Tehát ennyit rá kell tennem ahhoz hogy nullán legyek. (Nem nyereség hanem 0). Mig ugyanez a szám mondjuk egy dvdnél amiből már itthon is eladnak azért átlag 8.000db-ot már csak 250Ft. Érted?
 • Mike at home
  #53
  pár megjegyzésem lenne:

  - nem kell 2x áfát fizetni, általában ott kell, ahol megveszed, ergo ha UK-ban veszed, akkor is az itthoni áfát kéne fizetned, de ezzel vagy foglalkozik az UK cég, vagy nem, itthon senki nem ellenőrzi mit rendeltél postán, EU-n belülről
  - nem forgalmazhatsz UK-ban forgalomba hozott filmeket, mert nincs hozzá jogod, ha másnak rendeled az is forgalombahozatal, ergo cégként másoknak sem rendelhetsz küllföldről. magánszemélyként azt teszel amit akarsz
 • Mike at home
  #52
  az extraprofit nem tisztességtelen haszon

  nem adnak el itthon egyetlen lemezből sem 15000-t
  a szinkron sokszor megvan
  ha nincs, jó eséllyel el tudod adni tv csatornáknak is, moziban is vetíted, stb
 • Mike at home
  #51
  ha érvelésed helytálló lenne, akkor nem adnék a dvd-ket ennyiért mint most
  nem a szemét 200-300-as kategóriára gondolok, hanem az igényes kiadásokra
  azok sem 6-7 hanem jellemzően 3-4 eFt-ba kerülnek, és nem nem azért mert 2x anynian veszik

  persze ha mondjuk pl. az FHE-nél dolgozol, akkor te látod jobban és én tévedtem
 • narumon
  #50
  Egy hirtelen példa: Rettenthetetlen 14.99 font, ez nettóban 4000Ft, itthon xpressnél szinkronosan 6790 ami nettóban 5432 Ft az árkülönbözet 1432 Ft amiben szinkron költsége és nyomás is benne van. Szerintem ez nem a tisztességes haszon kategória.
 • narumon
  #49
  Akkor mégegyszer gyöngébbek kedvéért: Ha te megrendeled UK-ból akkor az UK árat + postaköltséget fizeted érte. Ha én mint cég rendelem meg mert itthon el akarom adni, akkor az UK 5-10%-os ÁFA helyett fizettetek veled 25%-ot, de a szállitás után is becsengetem a 25% ÁFA-t. Azután ennek van logisztikája (kell hozzá ember aki foglalkozik vele, utána mégegyszer szállitok mondjuk tescoba, Coraba, az el nem adott darabokat finanszirozni kell, tehát kamatot kell fizetnem) és még sorolhatnék egy csomó mindent.
 • bakagaijin
  #48
  Hmm, azért vicces, hogy EGYETLEN darabot is megéri küldetni mondjuk UK-ből, vagy Németo-ból (feltéve hogy szállítanak még Mo-ra), de 500-at már nem :).
 • narumon
  #47
  Én csak azt írtam, hogy nem kell kereskedőre fogni, meg kell nézni, hogy kint egy Blu-ray lemezen mennyi az adó és mennyi járulékot kell a vállalkozásnak fizetni, akkor csak ez miatt ugyanaz a példány ezrekkel lehet drágább. Ha még azt is mellé vesszük, hogy mondjuk 500-1000db-ot importálni az országba nem kerül sokkal kevesebbe a szállítást nézve mint 10000db-ot akkor már az is látszik, hogy a darabonként rakódó költségek is nagyobbak. Ha egy szinkronos lemezről beszélünk akkor meg a szinkron és a gyártás költségei nem mindegy hogy 1500db-ra vagy 15000db-ra rakódnak szét.

  Én informatikában vagyok benne (jó mélyen :D), és pontosan tudom, hogy milyen szivatások vannak, és hogy miért kerül itt többe mondjuk egy monitor mint németben vagy usában. Annyit elárulok nem a tisztességtelen haszon miatt.
 • Mike at home
  #46
  jó részükön meg nincs szinkron, egy az egyben megegyezik a kiadott lemez
  amelyiken van szinkron, ott sem kellett újraszinkronizálni, a szinkron adott

  a DVD-hez képest itthon a BR extrapofitot termel
  erről volt szó nem? azért ennyi
  ezen legalább tudnak keresni

  A DVD-k sem a példányszám miatt, régi dvd-ken nem volt szinkron, csak felirat
 • bakagaijin
  #45
  Najó, de ha nem adják ki BR-en, akkor miből lesz az 1080p-s film amit letöltesz?
 • Mike at home
  #44
  úgy, hogy egy panel vagy képes fizikailag a full HD felbontásra, vagy nem
  ez határolja be a méretet
 • Yoshimitsu
  #43
  Nem tudom, nekem van egy Full HD 82 cm-s Sharp TV-m. HDMI kábellel összekötve a PC-vel. Blu-Ray lejátszót nem fogok venni mert nincs értelme. Az 1080p-s letöltött film is látványosan szebb mint a DVD. De egy titokra rájöttem. Én rosszul csinálom, mert a filmet nézem, nem a pixeleket számolgatom. A látvány pedig esetenként szemkápráztató. És nem érzem magam sznob prolinak. De ha lehetőség van rá, akkor miért ne nézném így.

  A helyzet az, hogy a jó nép a DVD esetében sem a bolti eredetinél ragadt le, hanem sokan elégedettek a másolt DVD-vel. Ami mennyicel is rosszabb minőséget feltételez? 10 emberből 8 ezzel sem foglalkozik nem hogy a Blu-Ray-el vagy HD-vel.

  Másrészt magyarország pici hely, Nem az dönt el egy világméretű problémát, hogy itt mennyibe kerül a lejátszó. Az a bajuk, hogy olyan helyeken sem veszik, ahol elvileg jobb az életszínvonal, szóval akár már most is vehetnék zsákszámra. De nem veszik. Mert a filmek is szarabbak mint régen, és DVDn sem hajlandóak az emberek megvenni olyan filmeket amiket többnyire egyszer megnéz, utána elfelejti a létezését is. Évente ha 3-4 igazán jó film van. Azért meg nem fog blu-ray lejátszót venni. A többit meg letölti. Kis szerencsével jó minőségben.
 • Ferrer
  #42
  A DVD már lejárt is lehetne, mert nagyon kicsi felbontással vágják hozzád a lemezeket. A gáz a bluray-jel az, hogy bele lehet őszülni, mire lejön egy film HD minőségben. Szóval ezért maradhat még praktikus a DVD.
  Egyébként a bluray lejátszó lejátssza a DVD-ket is? Mert ha nem, akkor szarügy :S
 • mármindfoglalt
  #41
  Nem tudom, hogy létezik-e 720p Blu-Ray lemez, de azt tudom, hogy Adobe Premiere Pro-val lehet kiexportálni ilyen formátumba, úgyhogy szívesen csinálok egy ilyen lemezt, ha ez eldönti a vitát. :) Bár azt nem tudom, hogy fórumon keresztül hogyan mutatnám meg bárkinek is.
 • narumon
  #40
  "szimpla extraprofit"

  Felejstük már el ezt az extraprofit dumát magyarországi kereskedőknél. Úgy áll a helyzet hogy megélni alig lehet. Sajnos ott tartunk, hogy angliában kevesebbett fizet (százalékosan) egy vállalkozó mint nálunk.

  "amikor a DVD-t itthon bevezették, akkor az is 6-7k volt"

  Többek között a példányszám miatt.

  "ugyanazt a BR lemezt angliában soxor megkapod 3-4k körül"

  Hát általában nem ugyanazt, mert az ithonaik jó részén szerencsére már magyar lokalizáció (szinkron) van.
 • anju
  #39
  Szerintem csak igényesen néznek ki, a zenéjük meg átlagos pop. Nem látok benne semmi kivetnivalót.
 • 5c0rp330n
  #38
  1. te mentel bele az oviba, es most fojtatod. egyelore ott tartunk, hogy egyetlen peldaval sem tudtad alatamasztani azt, amit allaitasz.
  2. hagyjuk.
  3. ezzel akartam megcafolni azt a tenyt, hogy "bizonyos távolságon túl, és bizonyos képátmérő alatt felesleges 720p-nél több"?
  az olvasassal van a problemad vagy szoveget vagy keptelen ertelmezni? barmelyikrol is van szo, sajnos nem tudok segiteni.
  4. igen, ez egy teny. a te igazad belatasahoz eleg lenne egyetlen 720p bluray lemez mutatasa, megsem tudod belatni.
  5. epp most terelgetsz te.

  minden amit irtam, eddig igaznak bizonyult, semmit sem tudtal megcafolni, ellenben az egesz hozzaszolasodban egyetlen darab erv sem volt, az egesz egy ovis szardobalas. egy trollal en nem fogok vitatkozni. es ez nem is vita, amit te csinalsz.
  hogy ki a proli, meg ki sznobkodik, azonkivul h szemelyeskedes es a forumszabalyzat tiltja, csak teged jellemez. ha csak ennyi megy, okosabbnak tunnel, ha csendben maradnal.
 • Sanyix
  #37
  Ja egyébként már látom az írásjeleket megnézve ez inkább délibb ferdeszemű brigád, talán koreai :)
 • Sanyix
  #36
  1. énsem ezért erre nem írok semmit, mert te már belementél az oviba :)
  2. olvassál!
  3. "ha pedig nagyitoval sem latsz kulonbseget, akkor a nagyitonak valoszinuleg nem a jo felebe nezel."
  4. na persze majd te megmondod
  5. terelgethetsz, de attól még általában hülyeség marad az 1080p :)

  "eleinte, az elso par lemezen lehet, es? az osszes bd lemez kb 90%-a viszont nem mpeg2,"

  Ne magyarázd ki, hülyeséget írtál és kész.
  (uncsi már a prolik sznobkodása, főleg egy olyan dologgal ami már kurvára nem kiváltság)
 • Sanyix
  #35
  És ha elfér nem lesz képzaj? Dehogynem, ugyanúgy lehet számolgatni a szemcséket a képernyőn. Akkor meg ez hogy jön ide?
 • Sanyix
  #34
  Attól ha úgy néznek ki mint a buzik, és úgy énekelnek, buzis zenét :)
 • Darth Sith
  #33
  nah igen. de az megint más, hogy néha néhányan megnéznek pár agyon tömörített 720p stream-et, vagy a komplett társadalom FullHD filmeket néz esténként stream-elve. Egyszerüen nincs meg hozzá az infrastruktúra és még évtizedekig nem lesz meg, mert nem érdeke a szolgáltatóknak meg a kiadóknak, ergo a blu-ray elterjedése igazából csak az árától függ. a streaming még ebbe nem fog túlzottan beleszólni szerintem, talán a következő formátumnál :)
 • hol9672
  #32
  A HD igazi értelme : nagy részletességgel látható kézzel irt TDK kazi boritó!!!
 • FoodLFG
  #31
  Sanyó bátyó, itt van neked amerikai zene HD-ben akkor :P
  http://www.youtube.com/watch?v=qE05Bv1e_fo&hd=1
  és ez még csaj is!


  Szerintem a streamingben van a jövő, egyre inkább nem látok fantáziát a blu-rayben.
 • JL666
  #30
  attól, hogy nincs benne jó vastag gitár sound.

  Az Elton John-ba van? Nincs! Buzi? Igen! Na látod!
 • Ruley
  #29
  "Álláspontunk az, hogy a különböző platformok egymás mellett is létezhetnek."


  Mindenre ezt mondják, de soha nem jön be, csak azok érvelnek így akiknek káruk származik majd abból ahogy felfordul a piac. Ha van két technológia, és az egyik olcsóbb, egyszerűbb, kényelmesebb, akkor az idővel fejlődni fog, és szép lassan el fogja söpörni a másikat. Ez a dolgok rendje.
 • Mike at home
  #28
  ismerned kéne Sanyixot :)
 • Mike at home
  #27
  uyanakkor hozzá kell tenni, hogy az adathordozó nem biztosíték semmire
  akár VHS-nak is szar minőségü kásahegyet is fel lehet tenni DVD-re, BR-re
 • Mike at home
  #26
  no ezt meg helyből cáfolnám
  szimpla extraprofit
  amikor a DVD-t itthon bevezették, akkor az is 6-7k volt
  ugyanazt a BR lemezt angliában soxor megkapod 3-4k körül
 • Mike at home
  #25
  fizikai felbontás, Sanyix drága
  vagy elfér egy képernyőn a 1080 vagy nem
 • anju
  #24
  Ez nem nem japán együttes. Másrészt, megmondanád mitől válik buzivá egy együttes ?
 • Throme
  #23
  Szerintem is csak ár kérdése. Ha olcsóbb lesz a lejátszó és a film, akkor rengetegen átpártolnak. A lejátszó lefelé kompatibilis, tehát nem kell eldobni a dvd gyűjteményt (szemben a vhs - dvd váltással a kazikat). Az újabb filmeket meg már br adathordozón fogja megvenni mindenki.
  Bár az érem másik oldala (szerintem), hogy főleg azok állnak majd át akik a látványos, akció, anim, filmeket kedvelik. Egy dráma, dokumentum film nem biztos hogy számít milyen adathordozón van.... Egyelőre meg jó a "felskálázós" hdmi dvd lejátszó is!
 • narumon
  #22
  Mit értesz azon hogy a DVD-AUDIO nem szabvány?
 • 5c0rp330n
  #21
  1. fail, biztosan nincsen. es nem megyek bele az ovodas de-nem-de-nem erv-parbajba, megha neked nagyon fekudne is. mutass tenyt ami alatamasztja a hulyesegedet, vagy inkabb meg se szolalj.
  2. mirol van szo?
  3. hol akartam ezt megcafolni, mutasd mar meg legyszives!
  4. valami ott pedig nagyon nem stimmelt, es a gondok ott kezdodnek, hogy 720p-s bd tovabbra sem letezik
  5. 1*1 pixelben megkevesebb a kepzaj, sztem megtalaltam az idealis felbontast neked.

  "Ez is fail, eleinte mpeg2 volt..."
  eleinte, az elso par lemezen lehet, es? az osszes bd lemez kb 90%-a viszont nem mpeg2, hanem 60% h264 es 30% vc1 (hasonloan minosegi tomorites). evek ota csak h264-ben vagy vc1-ben adnak ki minden BD lemezt.
  most te csak jatszod a segget ugye?
 • Pharaoh
  #20
  Nem a kereskedő zsebébe megy, hanem a kis példányszám miatt magas a gyártási költség.